Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Marketing polega na tym właśnie. Jak w reklamie widzisz cycki to wyłączasz TV? Razi Cię marketing Bayonetty albo DoA czy uderzanie w te konkretnie popędy już jest spoko?

- No nie bezsensowną, przecież to bohater tu nadaje sensu swoim czynom. Taki z niego hejter troche he he <suchar>. A tak poważnie to przemoc to ludzka rzecz, od zawsze grała w dziejach ludzkośi dużą rolę, często nawet ta "bezsensowna" wiec nie widzę nic złego w grze skupiającej się na jednym z nieodłącznych elementów ludzkiej natury.

1. Czy razi ? No powiedzmy, że zdaję sobie sprawę, że taką taktykę obrali na promocję, nic im lepszego nie wpadło do głowy, niech będzie. Nie popieram, ale uznaję. Chcieli się wyróżnić, i im się udało.Ale nijak mnie to nie przekonuje do zainteresowania się ww seriami. Ale z kolei inne serie chętnie ogrywam, tęsknie za VF itp.

I nie, na widok golizny nie dostaję ataku serca, ale jakieś haremy itp. odrzucam z miejsca.

2. Przemoc to bardzo ludzka rzecz, - ale powszechnie potępiania. Jeśli weźmiesz młotek i rozwalisz swój rower, nikt nic nie powie. Ale sprawa jest inna, gdyby zamiast roweru był pies. Niby to wciąż twoja własność i nikomu nic do tego, no ale. Tak samo jak zabójstwo i zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem itp.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Gdyby się tak nie malował i odwalał te "artystyczne performance", to wiele by się nie wybił

Opublikowano

Gdyby się tak nie malował i odwalał te "artystyczne performance", to wiele by się nie wybił

Miałby taką samą popularność, jak wszyscy inni muzycy z jego branży. No chyba że wybiłby się własną muzyką, ale teraz to nawet tego nie potrzebuje.

Ja doskonale wiem, że kontrowersje i najróżniejsze coming outy się najlepiej sprzedają, ale czy to nie jest po prostu ,, rakowe " ? 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Poza tym gunplay i zniszczalne ściany zapowiadają się nieźle. Powstało już w historii bardzo wiele gier, gdzie wcielamy się w tego złego, tylko zwykle twórcy fakt że jesteśmy "tym złym" mówią subtelnymi środkami, w tej grze mówi się to otwarcie, tak żeby każdy (nawet Maciomaniak, którego ciarki przechodzą od zerojedynkowej przemocy) zrozumiał. To tylko gra, ludzie. Pewnie będzie słaba, pewnie będzie się fajnie strzelać do policjantów (no ale szokujące bo pierwszy raz strzelamy w grze video do policjantów) i pewnie pod koniec bohater umrze w celi śmierci i będzie retrospekcja z jego dzieciństwa jak go bito kijem na przerwie w szkole bo był gruby i wielka wiadomość "NIE BIJCIE GRUBYCH DZIECI KIJEM BO KIEDYŚ STRZELĄ WAM Z M16 W KRTAŃ!"

Nic takiego nie bedzie, ta gra jest tworzona przez grupę prawicowych kuców tych całkiem skrajnie prawicowych i widać po prostu co siedzi w głowie takiego "artysty", najlepiej to żeby w grze zabijać tylko pedałów i żydów oraz kolorowych, no ale ugrzecznili i zabijamy wszystkich hehe. Twórcy byli tego świadomi, że bóldupy osób, które im takie parujące gó.wno się nie spodoba napędzi hajp i zrobili to z premedytacją. O grze pewnie się zapomni po paru tygodniach, ewentualnie będzie w polsce zapamiętana jako coś ala postal bo brutalne i czarno-białe. Mi byłoby szkoda czasu i pięniedzy marnować na takie kupsko, ale są ludzie, którzy lubią grać w symulator kozy czy innego chleba więc no nic mi do tego.

Ale głupoty gadasz, chłopy robią poprostu dobrą muzykę, która jest szanowana zagranicą jak i w polsce, grają duże trasy z dużymi zespołami po stanach i europie i ty myślisz, że on malowaniem się wybił? Eh typowe nie wiem, ale się wypowiem.

Opublikowano

Czyli co?

Nie dość, że szmaragdowa konsola ma lepszy pad, jest cichsza, bezawaryjna, ma lepsze exy, to do tego dopiero teraz devi się rozkręcają poznając jej ukrytą moc?

:banderas:  :banderas:

:obama:

Opublikowano

Czyli co?

Nie dość, że szmaragdowa konsola ma lepszy pad, jest cichsza, bezawaryjna, ma lepsze exy, to do tego dopiero teraz devi się rozkręcają poznając jej ukrytą moc?

Nie.

Opublikowano

Czyli co?

Tak, zamiast gó.wna rozmazanego w 792p będzie w 850p  :kaz:

Edytowane przez blakuś

Opublikowano

Czyli co?

:banderas::banderas:

Wychodzi na to, że szmaragdowy to niebieski.

Opublikowano

''Błogosławieni ci którzy nie widzieli, a uwierzyli''

Spencer, (20, 24-29)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@ LudwesJohn_Dalton_by_Charles_Turner.jpg

Edytowane przez k0ntra

Opublikowano

Ale głupoty gadasz, chłopy robią poprostu dobrą muzykę, która jest szanowana zagranicą jak i w polsce, grają duże trasy z dużymi zespołami po stanach i europie i ty myślisz, że on malowaniem się wybił? Eh typowe nie wiem, ale się wypowiem.

Ok, grają, ale jak potwierdził Messer nie byliby ponad to, co prezentują inni polscy artyści, jeżeli chodzi o sławę.

Opublikowano

Czyli co?

Tak, zamiast gó.wna rozmazanego w 792p będzie w 850p  :kaz:

No coś ty teraz na XO będzie tylko 4K i 60fps ;)

Opublikowano

Ok, grają, ale jak potwierdził Messer nie byliby ponad to, co prezentują inni polscy artyści, jeżeli chodzi o sławę.

Oczywiście żeby byli, wybili się dzięki muzyce.

Opublikowano

Aż dziw że (chyba) nikt ty o tym nie napominał;

Grinch na dywaniku - Lizard Squad tłumaczy ataki na Sony i Microsoft

Mimo że w dalszym ciągu nie jest potwierdzone, że to akurat oni dopuścili się ataku na PSN i Xbox Live. Dlaczego postanowili "popsuć święta"? Z banalnego, jak to zwykle bywa, powodu.

Dwa dni temu pisaliśmy o ataku na serwery PSN oraz Xbox Live. Usługi nie działały przez cały dzień, a PSN w dalszym ciągu się podnosi. Nie wiem, czy członkowie Lizard Squad nie znaleźli pod choinką nowego laptopa, czy może spaliły im się choinki. W każdym razie, motywacja do popsucia świąt tylu osobom (i nie chodzi tylko o dzieciaki, które nie mogły pograć na nowych konsolach) jest absurdalna. Panie i Panowie, Lizard Squad wysypał serwery PSN i Xbox Live "for the lulz". No... i oczywiście "dla większej sprawy", "żeby udowodnić niekompetencję" i tak dalej. Źródłem informacji jest wywiad udzielony serwisowi The Daily Dot. Vinnie Omari oraz Ryan Cleary, osoby których członkostwo w Lizard Squad zostało potwierdzone, wypowiedziały się na temat niedawnych ataków:

"Microsoft i Sony to dosłownie upośledzone małpy za komputerem. Mieli by trochę więcej szczęścia, gdyby zatrudniali kompetentne osoby. Na przykład ludzi, którzy zostali skazani za tego typu ataki. Na pewno mieliby wtedy większe szanse, aby zapobiec takim wydarzeniom."

To słowa Vinniego Omari, 22 latka, który do ataku na Sony i Microsoft przystąpił na kacu, zaraz po kolacji wigilijnej. Dalej swoje zdanie przedstawia Ryan Cleary:

"Gdybym pracował w Microsoft lub Sony, mógłbym całkowicie zapobiec takim sytuacjom. Kupiłbym lepsze łącza, specjalny sprzęt i odpowiednio go skonfigurował. Wszystko sprowadza się do umiejętności programistycznych. Cena takich działań szła by w milionach, ale dla MS i Sony to przecież nie problem." (...)

Osobną sprawą jest jakie wnioski wyciągnie Sony i Microsoft. Ich serwery padły na całym świecie, w tak newralgicznym momencie. Nie wiemy, kogo zatrudniają. Nie wiemy, jaki jest budżet na ochronę ich sieci. Lizard Squad też tego nie wie. I wnioskując po wypowiedziach - nie ma pojęcia o tym, jak funkcjonuje korporacja i biznes. Bo przecież "kilka milionów to żaden problem".

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,17185393,Grinch_na_dywaniku___Lizard_Squad_tlumaczy_ataki_na.html

Żeby było ciekawiej Anonymous, którzy swego czasu także zaatakowali Sony wypowiedzieli wojnę Lizard Squad za obrany przez nich nowy cel:

Anonymous.png

No, no. Sprawa jest poważna.  :obama:

Anonymous-mom.gif

Opublikowano

Zawsze mnie śmieszyło jak ktoś twierdził że TOR to ostoja wolności w internecie. Jeśli tak ma ona wyglądać to ja jej nie chcę, aż ciarki mnie przeszywały jak tam człowiek zaczął się  rozglądać.

Opublikowano

W tym tempie odkrywania ukrytej mocy tych konsolek, to za 3 lata może pójdzie w tym jakaś produkcja z PCta z 2013 w 4k i 23 k/s.

Opublikowano

PS4 to dziś technicznie jakiej klasy PC? Słaby, średni, mocny? Czy coś pomiędzy tym wszystkim?

Opublikowano

Raczej średni.

Opublikowano

amiga500 z rozszerzeniem do 1mb

Opublikowano

Średni z przebłyskami ale i tak w ostateczności wszystko rozbija się o zdolności deva w optymalizacji choć oczywiście pewnych rzeczy nawet z tym się nie przeskoczy.

Opublikowano

Plusem PS4 jest spora ilość ramu i GDDR5. W praktycznie każdym artykule o mocy PS4 argumentują te dwie rzeczy jako przewagę na parę lat. 

Opublikowano

PS4 to dziś technicznie jakiej klasy PC? Słaby, średni, mocny? Czy coś pomiędzy tym wszystkim?

Póki co multiplatformy pokazały, że to takie i5 z GTXem 750 Ti. Zależy jak klasyfikować słabe/średnie ale raczej coś pod średniego PCta będzie, zobaczymy jak dalej z tą mityczną ukrytą mocą i optymalizacją.

Opublikowano

Czyli konsola 2x tansza od porownywalnego kompa i pad w gratisie + gry coraz ladniejsze zamiast coraz brzydsze jak na pc.

Opublikowano

Czyli konsola 2x tansza od porownywalnego kompa i pad w gratisie + gry coraz ladniejsze zamiast coraz brzydsze jak na pc.

+ coraz mniejszy framerate z każdym rokiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.