Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

W końcu takie genialne studia jak Ubi(pozdro Iras) czy EA dążą do cinematic 24fps experience. :oh_you:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Czyli konsola 2x tansza od porownywalnego kompa i pad w gratisie + gry coraz ladniejsze zamiast coraz brzydsze jak na pc.

Here we go again

I droższe gry i płatny online który ledwo działa, i brak wsparcia dla wielu fajnych peryferiów blablabla, w ogólnym rozrachunku wliczając w to nawet jakiś upgrade czy 2 na generacje PC wyjdzie tak samo albo i taniej w zależności ile gier będziesz kupował co byłu już liczone 100 tys. razy na różnych forach. Z tym że biorąc PC dostajesz sprzęt dużo bardziej wszechstronny który można w dowolny sposób pod siebie dostosować, podłączysz do niego wszystko co chcesz i czujesz otaczającą miłość Gabena  :newell:

Opublikowano

W końcu takie genialne studia jak Ubi(pozdro Iras) czy EA dążą do cinematic 24fps experience. :oh_you:

w przypadku konsolowego FC3 udało im się to znakomicie.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Tańsze gry na PC? No niby tak, ale gry na konsole zawsze można odsprzedać.

Opublikowano

tak robią tylko cebulaki i sonowcy-wyscigowcy :sir:

Opublikowano

Na (pipi) to trzymac? Jakies megatony do ktorych wroce trzymam, ale wiekszosc gier jest na raz i do żyda.

Opublikowano

Wii U:

wiiu_screenshot_tv_01p4yrp.jpg

wiiu_screenshot_tv_01vtiau.jpg

wiiu_screenshot_tv_01qad27.jpg

wiiu_screenshot_tv_017huxh.jpg

I to w 60 fpsach.

"NEXT GENY":

call_of_duty_ghosts-8.jpg

542453iw6mp64ship2013111319494711.jpg

LocoCycle_2013E3_Screenshots-4.jpg

Nie dość że Łiju mocniejsze, to i tańsze. No ale nie, lepiej robić ustawki na deszcz i jarać się tym, no ten tego, rumciu cium cium rekekeke hop siup

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Wartosc kolekcjonerska. Sam pluje se w pysk po sprzedaniu tego co mialem.

wartos sentymentalna najwyzej.
Opublikowano

@Figaro

Widze ze screeny dobierasz niczym jehowi pod drzwiami czytajac wyrwane z kontekstu cytaty z biblii. Nieladnie :wujaszek:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W ogóle tu dziś taki ruch jakby się wam kurfa pomylił 30 z 31 i prawie każdy udaje że go tu nie ma. ;[

Opublikowano

bo nie nalicza juz postow :sorcerer:

aha

po dluzszej grze w driveclub stwierdzam ze jednak lepsza jest forza horizon 2 chociaz tych gier nie powinno sie porownywac xD i w rzeczywistosci DC to za(pipi)iste wyscigi i super ze zamkniete trasy jak za dawnych lat bo szczerze ( pisze to ponownie ) to rzygam juz na sile wrzucanym wszedzie otwartym swiatem 

aha 2

TYLKO XBOX

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Wartosc kolekcjonerska.

Większość obecnych gier to chłam nie warty trzymania. Wartość kolekcjonerską to mogą mieć takie FFVI,MGS, Vagrant Story, Fallout 1, Planescape Torment itd niż twory Ubi i EA.

Opublikowano

Federalne Biuro Śledcze zajmuje się badaniem sprawy ostatnich ataków na Microsoft i Sony. Cała sytuacja rozpoczęła się, kiedy członek Lizard Squad o imieniu Ryan oraz bardzo oryginalnym pseudonimie „ryanc” zwrócił swoją uwagę wywiadem po wigilijnego ataku na PlayStation Network i Xbox Live.

Źródła twierdzą, że Ryan ma 16 lat i żyje w Finlandii, co oznacza jednak, że FBI będzie miało problem z ekstradycją w związku z atakami. Przypominamy, że Lizard Squad 25 grudnia 2014 roku doprowadził do niemożliwości skorzystania z usług PlayStation Network i Xbox Live. Atak grupy zdominował nagłówki gazet, a jej profil na Twitterze cieszy się już 125 tysiącami podążających.

Atak został wykorzystany za pośrednictwem użycia techniki DDoS polegającej w dużym uproszczeniu na wysyłaniu milionów prób połączenia jednocześnie, na które żadna maszyna nie będzie w stanie odpowiedzieć.

Ryan w imieniu grupy udzielał wywiadów wielu znaczącym mediom. W niedziele wraz ze swoim drugim kolegą z Lizard Squad o pseudonimie „Vinnie Omari” udzielił wywiadu BBC 5. Następnego dnia pojawił się na antenie Sky News. Wideo dostępne jest poniżej.

Agent FBI zajmujący się sprawą odmówił wszelkich wywiadów. Ryan skomentował całą sytuację stwierdzeniem, że nie boi się ekstradycji, gdyż fińskie obywatelstwo i prawo pozwala mu zwyczajnie odmówić. Dodatkowo ze względu na wiek sprawcy fińskie prawo zabrania karania osób niepełnoletnich, nawet w wypadku dokonanej ekstradycji.

O samym Ryanie warto powiedzieć, że nie jest przypadkową osobą. Siedział już w więzieniu za wysyłanie gróźb dotyczących ataku bombowego na American Airlines. Na pokładzie był prezes Sony Online Entertainment, John Smedley.

To nie jest zresztą pierwsze spotkanie Ryana z FBI. W 2013 chłopak wraz z kolegami zamawiał jedzenie z KFC, wykorzystując skradzione karty płatnicze. Mieszkał wtedy w hotelu Rio w Las Vegas, biorąc udział w konferencji Defcon, będącej hakerskim odpowiednikiem PlayStation Experience. Kilka minut po zamówieniu jedzenia do pokoju chłopaka zapukało FBI w towarzystwie oddziału SWAT. Nie wiadomo dlaczego Ryan nie skończył w więzieniu, gdyż ostatecznie udało mu się powrócić do Finlandii

To nie był jednak koniec „przygód” Ryana. Rodzina agenta przydzielonego do sprawy zaczęła być nękana atakami określanymi w Stanach Zjednoczonych jako „swatting”. Ataki tego typu polegają na zadzwonieniu na policję i podawaniu się za terrorystę czy innego przestępcę oraz oczywiście groźby. W wypadku tej konkretnej sytuacji, Ryan oszukiwał służby, twierdząc, że jest członkiem rodziny agenta i właśnie dokonuje na niej mordu. Służbom w Stanach Zjednoczonych nie wolno zignorować żadnego zgłoszenia i nieważne, czy te jest prawdziwe czy nie – na miejsce zawsze są wysyłani antyterroryści. Efektem tego oczywiście jest szturm oddziałów na dom, jakby znajdował się tam terrorysta.

Na razie jednak Ryan siedzi bezpiecznie w Finlandii, śmiejąc się ze wszystkich i wciąż kontynuując swoją działalność w Lizard Squad.

https://www.youtube.com/watch?v=ngp4kSB5z80#t=24

http://www.pssite.com/news-38666-fbi_probuje_rozpracowac_lizard_squad__grupe_hakerow_odpowiedzialnych_za_ataki_na_psn_i_xbox_live___wideo.html

Koleś ma twarz z rodzaju tych, co mówią, "patrz jaki jestem z(pipi)any, (pipi)ni mi".

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Twory Ubi, EA, czy Acti to nie większość chyba że finansowa. Twory R*, From Software, Atlus, Segi, Level 5, czy Platinum z satysfakcją stoją na mojej półce. No chyba że mówimy o 2014, to faktycznie w większości nędza Panie. Kilka kandydatów do GOTY 2015 jednak i tak się na niej znajdzie. Szczególnie od FS i Konami.

Opublikowano

Od tych kolorków nintendo to idzie się autentycznie porzygać. Rozumiem, że takie gierki są potrzebne i każdy z nas chce czasem pograć w jakieś lukrowane ludki,ale (pipi)a mać nie cały czas !

Czy oni serio nie są w stanie urozmaicić swoje portfolio first party eksów by trafić w różne gusta i zaoferować jakąkolwiek różnorodność ? Ogrywałem ostatnio backlog z gacka i serio idzie się zrzygać tęczą od tych pedalskich gierek jak dobre by one nie były(dobrze,że miałem eternal darkness dla równowagi i residenta).

Także jeśli N chce jeszcze coś zawojować na rynku stacjonarek to muszą ogarnąć różnorodność stylistyczną i przestać się kojarzyć typowemu januszowi(z 80% nabywców) z popierdółką dla dzieci.

Opublikowano

aha

po dluzszej grze w driveclub stwierdzam ze jednak lepsza jest forza horizon 2 chociaz tych gier nie powinno sie porownywac xD i w rzeczywistosci DC to za(pipi)iste wyscigi i super ze zamkniete trasy jak za dawnych lat bo szczerze ( pisze to ponownie ) to rzygam juz na sile wrzucanym wszedzie otwartym swiatem 

aha 2

TYLKO XBOX

Po twoich czasach z wyzwań forumkowych widać też że DC to trudna gra ;)

Opublikowano

Ta kąśliwa uwaga nie była tu potrzebna.  :/

Opublikowano

Kąśliwe uwagi w topicu poniżej nie są potrzebne no i bez przesady z tą kąśliwością...Sam mam słabego skilla do wyścigôw i się strasznie "pocę" przy DC.

Opublikowano

Wartosc kolekcjonerska. Sam pluje se w pysk po sprzedaniu tego co mialem.

wartos sentymentalna najwyzej.

Jak ja bym się teraz czuł gdybym takie gry sprzedawał kiedyś :|

Opublikowano

aha

aha 2

TYLKO XBOX

Po twoich czasach z wyzwań forumkowych widać też że DC to trudna gra ;)

ja zawsze bylem wyscigowym inwalida ;) ale nie ma co ukrywac na niektorych trasach + jakas ciezka w prowadzeniu fura to troche trzeba sie wysilic zeby przejechac, miazga dla mnie bylo to drugie forumkowe wyzwanie, co chwile wpadalem w poslizg o_O

Edytowane przez kubson

Opublikowano

ogolnie forumkowe wyzwania to pokaz sily rywalizacji w DC i zaprzeczenie tezie, ze to przeciez glupie nieskilowe arcade gdzie sie nie hamuje

gdyby nie driveclub na prawde ps4 bym chyba nie odpalal czesto - a tak wrecz ubostwiam ta gre, oby ten 2015r dla graczy okazal sie taki jak sie zapowiada 

Opublikowano

No oby. Ja teraz najbardziej pragnę Wii U. Na PS4 do premiery Nietoperza mam szczerze wyebane.

Opublikowano

PS4  o mocy średniego PC, a najładniejsze gry na rynku (Niesławny, Killzone SF, DC). Prawdopodobnie Order. Na bank Uncharted 4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.