Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

D4 jest robione przez kitajcow. To duzo wyjasnia.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Patrząc na ta listę gier na PS4 tak jak patrzy Maciomaniak na listę gier na XOne to po stronie PS4 brakuje

gran turismo

The last of us 2

God of war

Kolejny Killzone

Tlg

Deep down

Wszystkie indyki

Opublikowano

Czy ja wiem, po prostu zebrał każdą jedną grę na X1 a na PS4 dał same grube ryby. 

Opublikowano

Deep Down jest chwilowo tylko dla Japonii i nie ma żadnych wieści, że trafi na zachód ;)

Troche dziwne by bylo pokazywanie DD na amerykanskiej odslownie PS4 i potem tego nie wypuszczenie tego u nas.

Yakuza Isshin od Segi to dobry przyklad, nie pokazali, nie wydali, mysle ze tu by bylo podobnie

Opublikowano

Patrząc na ta listę gier na PS4 tak jak patrzy Maciomaniak na listę gier na XOne to po stronie PS4 brakuje

gran turismo

The last of us 2

God of war

Kolejny Killzone

Tlg

Deep down

Wszystkie indyki

Napisałem, że na listach zamieszczam gry O KTÓRYCH WIEMY! Nie te, które siedzą w domysłach kogokolwiek. Te, które już są, albo które w jakiś sposób zapowiedziano. Deep Down nie znalazło się tam, bo nikt o nim nie pamięta. 

Z TLG możesz się pożegnać - tej gry nigdy nie będzie ;) 

@ Bansai - byłoby dziwne, ale tak jest. Chwilowo o premierze na zachodzie nikt nic nie wie. Nie ma też oficjalnej daty premiery dla Japonii.

Opublikowano

Mnie rozchodzi się o to, że wszędzie szafujesz stwierdzeniem indyk i mnie to irytuje bo jest pejoratywne. No, ale wiadomo, że koszta są mniejsze skoro grę wydaje się cyfrowo, ludzie robią grę ze własnych hajs a nie inwestora, nie marnują budżetu na marketing dla januszy.

A irytuje cię pejoratywne określenie IndykStation 4 ? Ile ludzi pisze że na PS4 nie ma co w grać ? Ja sobie tego nie wymyśliłem. To jak w końcu jest ?

A może jak Master Rasa, najpierw zhejtujmy  PS4 że nic nie ma ( poza indorami ) i później wklejmy listę ze 150 indorami - exami ? ( no dobra jest dodatek do Starcrafta ).

Nigdy w życiu nie zgadzałem się na hipokryzję i teraz tego też nie zmienię. 

@Crytek - to chyba jasne że dopóki Turki się trzymają to grają hardo, ale wejdzie komornik i  Ryse pójdzie za 100 tys.

Nie przypominam sobie nazywania ps4 indykstation4 (nogamestation4 owszem), ale pewnie zaraz jakieś forumowe SB znajdzie takie posty, cóż wydawanie 1600zł na konsole na której mogę pograć w gry PC to raczej średni deal.

xD po zabraniu wstecznej kompatybilności z PS2, linuksa, odtwarzania MP3 (i DLNA chyba też z tego co pamiętam) wprowadzeniu online passów (do Res3 np. do którego i tak wyłączyło już serwery xD) i płatnego online możemy być pewni, że Sony nie to M$, nie wydyma nikogo

gierki po 280 zł to też #4theplayers

do tej listy dymanka sony dorzuciłbym

cene ps3

hqdefault.jpg

The Gateway

18hez88t0no9rjpg.jpg

agent-rockstar-new-game-ps3-exclusive-lo

the-last-guardian.jpg

eightdaysmain.jpg

Opublikowano

Ja dodatkowo dorzucę: 

watch_dogs_60fps.jpg

No i Adam Boyes, który to powiedział, że beta BF: Hardline jest 1080p/60fps glory, a bullshit, bo beta dobiła do 900p (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-battlefield-hardline-beta-performance-analysis). No i nie muszę chyba wspominać o multi Killzone'a: Shadow Fall, które to jest 1080/60fps glory, ale jakimś dziwnym trafem to 1080i, a fps pływa od 30 do 60 (http://www.se7ensins.com/forums/threads/sony-lied-killzone-shadowfall-multiplayer-actually-runs-at-960x1080-and-sub-60-fps.1097934/). No i zapomniałem o zaawansowanej fizyce w The Order, gdzie nie można strącić kubka z szafki i o Full HD, ale pasy są po to by było "cinematic experience" i przecież samo Ready At Down napisało, że: 

Nie celujemy w 60 FPS. W pierwszoosobowej strzelaninie takie coś ma zastosowanie, a dla bijatyki to wymóg. Dla nas jednak najważniejsze jest kinowe wrażenie. Pokazanie w full HD 1080p. W celu osiągnięcia najlepszych efektów wizualnych i największych rozdzielczości ograniczyliśmy się do stałych 30 klatek na sekundę. 

No i Naughty Dog mówi, że DX12 to żaden feature i że Xbox na tym nie zyska, co najwyżej PC, gdzie EA, Activision czy Ubisoft chwalą rozwiązania DX12 i chcą przepisać swoje silniki pod to API. Apple zrezygnowało z OpenGL'a sugerując, że jest zbyt wolny, lwia część osób w środowisku programistycznym dostrzega w DX12 wielki potencjał i rozwiązania, tylko jakoś tego DX12 nie będzie dla PS4. 

No to Sony wytacza najcięższe działa w postaci zawsze szczerych i "mówiących jak jest" piesków i tłumaczą oni, że DX12 nic nie daje. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

gran turismo

The last of us 2

God of war

Kolejny Killzone

Tlg

Deep down

Wszystkie indyki

Napisałem, że na listach zamieszczam gry O KTÓRYCH WIEMY! Nie te, które siedzą w domysłach kogokolwiek. Te, które już są, albo które w jakiś sposób zapowiedziano. Deep Down nie znalazło się tam, bo nikt o nim nie pamięta. 

Z TLG możesz się pożegnać - tej gry nigdy nie będzie ;)

@ Bansai - byłoby dziwne, ale tak jest. Chwilowo o premierze na zachodzie nikt nic nie wie. Nie ma też oficjalnej daty premiery dla Japonii.

Czyli o Deep Down wiemy, ale na listę nie wpiszesz, bo nikt o niej nie pamięta :D Dostarczasz większej beki ostatnio jak Daddy.

Opublikowano

Nie... 

Ludzie, czytanie ze zrozumieniem to wymóg, żeby zdać maturę. 

Napisałem, że nie znalazło się tam, bo nikt o tym nie pamięta tłumacząc niejako, dlaczego tej gry tam nie wpisałem. Bo o Deep Down jest cisza!

Opublikowano

Nie... 

Napisałem, że nie znalazło się tam, bo nikt o tym nie pamięta tłumacząc niejako, dlaczego tej gry tam nie wpisałem. Bo o Deep Down jest cisza!

Więc współczuje ci testów maturalnych w tym roku, bo sam nie wiesz co piszesz. Ja o mature sie już dawno nie muszę martwić bo to i jak i studia już dawno za mną.

Napisałeś, że DD nie znalazło się tam, bo nikt o tym nie pamięta, ale chwilę wcześniej napisałeś, że "zamieszczam gry O KTÓRYCH WIEMY" a tak się składa, że o DD wiemy :D i to nawet więcej niż o grach typu gears of war czy Phantom Pain, ale ich już nie zapomniałeś wpisać.

I co terass ?

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Testy maturalne to ja od lat mam za sobą. 

To teraz, że zwyczajnie o Deep Down zapomniałem, bo o tej grze jest CICHO. Nikt o niej nie mówi, nikt nie wie co się z nią dzieje, a jeśli ktoś coś wie to najwyraźniej nie ma ochoty o tym rozmawiać.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

To jest ten moment, w którym każdy user robi listę eksów na PS4/XOne. Oczywiście kilka może pominąć, no bo przecież o niektórych grach cisza, jak o D4 np.

Opublikowano

Nie... 

Więc współczuje ci testów maturalnych w tym roku, bo sam nie wiesz co piszesz. Ja o mature sie już dawno nie muszę martwić bo to i jak i studia już dawno za mną.

wow, a piszesz jak nieogarnięty 16 latek.

Opublikowano

Dalej życie marzeniami, ze Deixy srixy zmienia cos w xbonie.

Niedługo będzie trzeba TV wyłączać aby zaoszczędzić 2% mocy.

No wiadomo przecież, że DX12 nic nie zmieni, bo pieski tak powiedziały.

Opublikowano

Nie... 

Staram się dostosować do poziomów x-botów. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne.

Macio, już się nie tłumacz bo się plączesz. Wiesz dlaczego zapomniałeś o tej grze ? Nie dlatego, że jest o niej cicho tylko dlatego, że jest exem na PS4. O takich grach jak D4 czy Gyrosy mimo wszystko nie zapomniałeś a o nich też jest przecież cicho.

Opublikowano

Dalej życie marzeniami, ze Deixy srixy zmienia cos w xbonie.

Niedługo będzie trzeba TV wyłączać aby zaoszczędzić 2% mocy.

Na premiere Destiny pewnie wylacza prad w siedzibie Sony zeby dac kopa PSN. A I tak wszystko pojdzie sie yebac XD.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

O gowie też jest cisza więc czemu go wpisałeś?

Opublikowano

Ja dodatkowo dorzucę: 

watch_dogs_60fps.jpg

No i Adam Boyes, który to powiedział, że beta BF: Hardline jest 1080p/60fps glory, a bullshit, bo beta dobiła do 900p (http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-battlefield-hardline-beta-performance-analysis). No i nie muszę chyba wspominać o multi Killzone'a: Shadow Fall, które to jest 1080/60fps glory, ale jakimś dziwnym trafem to 1080i, a fps pływa od 30 do 60 (http://www.se7ensins.com/forums/threads/sony-lied-killzone-shadowfall-multiplayer-actually-runs-at-960x1080-and-sub-60-fps.1097934/). No i zapomniałem o zaawansowanej fizyce w The Order, gdzie nie można strącić kubka z szafki i o Full HD, ale pasy są po to by było "cinematic experience" i przecież samo Ready At Down napisało, że: 

Nie celujemy w 60 FPS. W pierwszoosobowej strzelaninie takie coś ma zastosowanie, a dla bijatyki to wymóg. Dla nas jednak najważniejsze jest kinowe wrażenie. Pokazanie w full HD 1080p. W celu osiągnięcia najlepszych efektów wizualnych i największych rozdzielczości ograniczyliśmy się do stałych 30 klatek na sekundę. 

No i Naughty Dog mówi, że DX12 to żaden feature i że Xbox na tym nie zyska, co najwyżej PC, gdzie EA, Activision czy Ubisoft chwalą rozwiązania DX12 i chcą przepisać swoje silniki pod to API. Apple zrezygnowało z OpenGL'a sugerując, że jest zbyt wolny, lwia część osób w środowisku programistycznym dostrzega w DX12 wielki potencjał i rozwiązania, tylko jakoś tego DX12 nie będzie dla PS4. 

No to Sony wytacza najcięższe działa w postaci zawsze szczerych i "mówiących jak jest" piesków i tłumaczą oni, że DX12 nic nie daje. 

Adam Boyes powiedział, że gra BF będzie 1080p/60fpsów, nie beta.

Opublikowano

Akurat uwalnianie mocy to nie nowina i każda konsola to ma. 

@bluber - czyli jednak to nieco niższa liga, te indyki. Też uważam że to średni deal.

@Maciomaniak - ty rozsiewasz taki FUD, że nawet tobie już się miesza. Doczepiasz się do Killzona a 60*25 FPS w Tytanfall to co ?

Odnośnie fizyki w The Order, to mówili o fizyce obiektów miękkich, takich jak ubrania zasłony itp.

DX12 - pożyjemy zobaczymy.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie... 

Staram się dostosować do poziomów x-botów. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne.

Macio, już się nie tłumacz bo się plączesz. Wiesz dlaczego zapomniałeś o tej grze ? Nie dlatego, że jest o niej cicho tylko dlatego, że jest exem na PS4. O takich grach jak D4 czy Gyrosy mimo wszystko nie zapomniałeś a o nich też jest przecież cicho.

Nigdzie się nie plącze. Nie obchodzi mnie Deep Down i po prostu o tej grze zapomniałem - kogoś Deep Down interesuje w obliczu Bloodborne? Albo ktokolwiek grał w FF XIV: ARR? Gra jest na PC i PS3 od zeszłego roku, od kwietnia tego roku na PS4 i ktoś, coś?

O gowie też jest cisza więc czemu go wpisałeś?

Bo mam pewność, że GoW wyjdzie ;)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja mam pewność że deepdown wyjdzie więc na moje oko jesteś lewackim xbotem który wpisuje na liste gry które mu pasują. xD

Opublikowano

Macio, Zoo Tycoon ograne? Fighter Within też?

Opublikowano

Akurat uwalnianie mocy to nie nowina i każda konsola to ma.

@bluber - czyli jednak to nieco niższa liga, te indyki. Też uważam że to średni deal.

@Maciomaniak - ty rozsiewasz taki FUD, że nawet tobie już się miesza. Doczepiasz się do Killzona a 60*25 FPS w Tytanfall to co ?

Odnośnie fizyki w The Order, to mówili o fizyce obiektów miękkich, takich jak ubrania zasłony itp.

DX12 - pożyjemy zobaczymy.

Bez kitu tak mowili o The Order? Pamietam jakies wrazenia z dema ze beczki I plotki rozwalaly sie w drzazgi a teraz jakies firanki. Nie rozwalisz szklanki na stole ale gacie beda fajnie falowac. Next gen.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ja mam pewność że deepdown wyjdzie więc na moje oko jesteś lewackim xbotem który wpisuje na liste gry które mu pasują. xD

Masz taką samą pewność jak w przypadku TLG i Shadow of The Beast? ;)

@Messer, mówimy o grach na PlayStation - chcesz być wiecznie obiektywny, to zaglądaj do innych tematów ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.