Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Misje będą na wzór tych psychodelicznych z Arkham Asylum ze Strachem, więc nawet jak będą 3 czy 4 to będą świetne, ale tylko dla pana, a nie dla psa.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

bedzie tak jak z ekskluzywnym dodatkiem do Destiny xD

Opublikowano

Wszystkiego Nintendo koledzy! Nie ma jak retro party, bez online, paczy i errorów.

Qo2ndnr.jpg

z tą fifą to cie poniosło trochę

Opublikowano

Najlepsza Fifa jaka kiedykolwiek wyszła.

Opublikowano

Ano, bardzo dobra część. Fifa to świetna gra na imprezę, każdy umie w to grać i jest dobra zabawa.

Opublikowano

Najlepsza Fifa jaka kiedykolwiek wyszła.

No bez takich... W ostatniej dekadzie najlepsze były 08/09, idealny balans pomiędzy arcade a symulacją, zwłaszcza w obliczu tragedii jaką przeżywał PES w tamtym czasie.

Opublikowano

Rok 2014 za nami, podsumowanko

- dokładne cyfry nie są dostępne, ale można założyć że PS4 rozeszło się w około 17- 18 milionach egzemplarzy, Xbox One przekroczył 10-11 milionów, a Wii U osiągnęło około 8-9 milionów sztuk. Vita osiągnęła około 9 10 milionów, a 3DS około 49 milionów. PS3 i X360 niemal łeb w łeb, po 84 miliiony zaś Wii zatrzymało się na 101 mil egz.
- Praktycznie przez cały rok PS4 sprzedawało się lepiej niż co najmniej 1 konkurencyjna next genowa konsola konkurencji, a były momenty, że wyprzedzało obie. Fenonem jest praktycznie całoroczna przewaga w USA.
- mamy 177 gier wydanych na PS4, i 137 na X1. Wii U ? Około 180 gier, niestety dane są zmiksowane, policzyłem samemu i mogłem coś przegapić. Liczby są raczej przekonujące.
- sprzedaż gier wygląda równie okazale - mamy 3 gry na PS4, które przebiły 4 miliony sprzedanych kopii, 3 które przekroczyły 3mln, 6 tytułów które znalazło ponad 2 mln nabywców, i 10 które przekroczyły 1 milion, i kolejne 3 o których śmiało można powiedzieć że dobiją do miliona ( Ground Zeroes jakim cudem !?!? ). To jest landslide victory, nieważne jak na na to spojrzeć. Co ważne - z wymienionych gier 5 to exy Sony rozumiane w klasycznej postaci.
- wyraźnie gorzej wypada X1 - 4 gry powyżej 2 milionów, i 10 powyżej 1 miliona oraz jedna która na 99% do miliona dobije. W wymienionym gronie mamy 5 exów i półexów.
- co ciekawe, wysoka sprzedaż niezbyt koreluje z wysokimi ocenami gier, co mnie osobiście cieszy. Mamy zaledwie 25 gier na PS4 i 21 na X1 ,, zielonych " na MC. Dziennikarze growi nie mają ostatnio nosa, a część z nich powinna raczej zmienić zawód.
- chociaż także developerzy powinni nieco podciągnąć warsztat - premiera AC Unity, Drivecluba na PS4 ( ciągle brak edycji PS+,) czy Kolekcji Gesslerowej na X1 zasługuje na 1/10. Niedokończonym grom mówimy nie.

No i mamy także całą otoczkę okołogrową, która gorączkowała forumek przez cały rok

Tutaj wymieniłbym całą resolution gate, parity gate jaka rozpalała głowy graczom na forach, klasyczne spory o wykupywanie ekskluzywności, dość spory spadek formy PS Plus i Golda ( choć zaczynają się poprawiać ), tradycyjne biadolenie na DLC i remastery, choć te są o klasę lepsze od HD rimejków z poprzedniej generacji,
no i najważniejszy chyba spór
- czy next geny i to, co sobą prezentują jest next genowe ( pajgi pamiętam o zakładzie ), czy Sony i MS znowy zrobiły graczy w konia, czy raczej należy powątpiewać w moc konsol. Oczywiście najwięcej kontrowersji dotyczy grafiki, bo chyba sami developerzy nie wiedzą co jeszcze wykombinować w kwestii gameplayu. Jeśli chodzi o grafikę, myślę że jesteśmy już bardzo blisko tego momentu, natomiast gameplay ? Kwestia gustu, ja sądzę, że wydawcy póki co bezpiecznie trzymają się pewnych form.

Ode mnie ?

Z mojej strony - 12 gier na PS360 i 3 na PC to może nie jest szał ciał, ale obiecuję że się poprawię - wymówki to : przeprowadzka, zmiana pracy, także oszczędzanie na PS4. The Order, nie zawiedź mnie. Szczerze ? Jak na razie nie widzę innego powodu do kupna next gena.

A Ty ? Co najmilej/najgorzej wspominasz jeśli chozi o konsolowy 2014 rok ? Zawiodłeś się, masz dość, czy może z werwą czekasz na 2015 ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wiadome, że w 2015 ponownie zarządzi Xbox. Najlepszy growy brand!

xD

Niech ktoś zrobi z tego emotkę.

Opublikowano

Messer a czy czasem nie było dwa miesiące w USA gdzie XO lepiej się sprzedawało?

Opublikowano

Listopad w usa wygrał xbox ale tylko dzięki obniżce o 50$. To i tak tylko pyrrusowe zwycięstwo gdyż Xbox z trudem dobił do 10 milionów. PS4 tymczasem stało się najszybciej sprzedająca się konsolą w historii osiągnęło sprzedaż 20 milionów i ma już 50% udziałów w rynku konsol stacjonarnych. Dominacja jak za czasów PS2 stała się faktem.

Opublikowano

20mln XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wy to jednak macie swoj swiat :kaz:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Messer a czy czasem nie było dwa miesiące w USA gdzie XO lepiej się sprzedawało?

1 miesiac. obniżka + Geslerowa.

@Andrew - 20 milionów ps4 ? Zbyt piękne żeby było prawdziwe, no ale danych za święta nie ma, ja dałem -+1 mln widełki. Myślę że max to 18 mln +.

Obniżka na X1 kończy się chyba jutro - pojutrze, zobaczymy jak będzie. Sony na 2015 wystawiło nawet niezły garnitur gier, konkurencja znowu wróci na poprzedni poziom, czyli walki exami.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W świecie klapków to ps4 zrównało się już z ps2 liczbą sprzedanych konsol chyba :kaz: weźcie idźcie leczyć kaca dalej bo pier.dolicie takie głupoty xD

Opublikowano

Listopad w usa wygrał xbox ale tylko dzięki obniżce o 50$. To i tak tylko pyrrusowe zwycięstwo gdyż Xbox z trudem dobił do 10 milionów. PS4 tymczasem stało się najszybciej sprzedająca się konsolą w historii osiągnęło sprzedaż 20 milionów i ma już 50% udziałów w rynku konsol stacjonarnych. Dominacja jak za czasów PS2 stała się faktem.

large.jpg

Opublikowano

20mln XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wy to jednak macie swoj swiat :kaz:

20 milionów ps4 dostarczonych do sklepów chuopcze. Sony przecież ogłosiło że PS4 jest najszybciej sprzedającą konsolą w historii a przecież Wii po 14 miesiacach na rynku przekroczyło 19 milionów.  :reggie:

Opublikowano

Ta grafika co wrzucił Ludwes daje niesamowicie do myślenia czym były, a czym obecnie są konsole i co mają do zaoferowania. PS2 fan4ever!

Opublikowano

Jestem ciekawy jak wyglądałoby głosowanie na GOTY 2001. 

Opublikowano

large.jpg

Wtedy to można było powiedzieć, że portfel mógł ucierpieć.

Opublikowano

Porównanie nieco przekłamane - GTA, MGS, DMC i FF, SH to obecnie multiplatformy. 

Co rzuca się w oczy - zdecydowanie brak FPSa. ( chyba ?)

Opublikowano

A co to ma do rzeczy, że obecnie to multiplatformy? Wtedy ps2 to była potęga a nie to co teraz gierki na 7 i patche z deszczem. 

Opublikowano

large.jpg
Jeśli ten co rusz wracający obrazek porównawczy pierwszych 12 mies. cyklu ps4 traktujecie serio, to serio niezły ROTF.

ŻADNA z tych gier nie ukazała się w przeciągu tego czasu od premiery sprzętu w Japoni; 4 marca 2000r (widzieliście by Ping wskazał choć jeden z tych tytułów w swoim video dedykowanym Yano?). No chyba że chcecie liczyć je jak Amerykanie... którzy na pierwszy zrzut peesdwójek musieli czekać ponad 8 miesiący po japońskiej premierze. Wszystko jest do ogarnięcia na wiki oraz gry online.

Tylko 3 z tych tytułów były tytułami 1st party.

Ani X-boxa, ani gc jeszcze nie było, więc jak kurfa pozostałe miały nie być exami? :kaz:

Ps Dla fanów rpg, survival horrorów, oraz racerów druga połowa 2014 była jak najbardziej okay.

Opublikowano

Nobody expert gierkowy via wikipedia. Handluj z tym, rok ponad ps4 jest na rynku a żadnej gry, która mogłaby chociaż zbliżyć się do poziomu tych gier wymienionych na obrazku. Wierzę, że Bloodborne będzie pierwszym takim megatoną, którą będzie można po latać wrzucać do jakiś zestawień, ale ogólnie meh. 

Opublikowano

scena na samym końcu z jakiej to gry?

Opublikowano

z czasowego eksa microsoftu - rise of tomb rajder.

Opublikowano

Masz przecież napisane, Rise of the Tomb Raider

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.