Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Sony takie dobre za z(pipi)ane swieta daje 5 dni przedluzenia PS+ i 10% zniżki na zakupy w PSstore.

takie dooobreeee

To jakaś nowa akcja ? Bo nic takiegi nie widzę w PSS.

http://blog.us.playstation.com/2015/01/01/a-holiday-thank-you/

szkoda ze te 10% poki co nie jest jeszcze aktywne

In addition, sometime this month we will announce that for a limited time, we will be offering a 10 percent discount code good for a one-time discount off a total cart purchase in the PlayStation Store as a thank you to all PSN members.

tylko w sumie patrzac na ten cytat to pewnie sie skonczy jak z DC w plusie xDDDD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

tez nie kumam co wy widziecie w tej grze z tragicznym framerate, input lagiem z rozgrywka na 5h gdzie 2h walczy sie z ostatni bossem

Nariko + "This girl, this beautiful girl!" i wsio jasne. Pikna gierka...
Czekam na Hellblade, tylko dla posiadaczy Nadkonsoli.

Hellblade nie wyjdzie tylko na XO.

Pierw ma być wersja na szrota ps4 bez gier gdzie gracze zrobią betatesty a później lepsza wersja na XO   ;)

:rofl: 

Nie?

Ninja Theory Explains Why Hellblade Is First to Consoles on PS4; More Games in Development at the Studio

Ninja Theory surprised many at Gamescom by announcing that their new IP Hellblade will be first to consoles on PlayStation 4, as mist expected a multiplatform release.

Today I had a very interesting chat with Product Development “Ninja” Dominic Matthews about the new game, and he explained the reason behind the choice.

Matthews mentioned that the team working on the game is quite small, made of only twelve people under the creative direction of Tameem Antoniades.

That means that the team needed to be considerate in its approach to development and focus its efforts on a single console.

While the definition “First to console on PS4″ might lead some to think that other versions are already in the plans, Matthews also explained that at the moment the team is thinking only about working on the PS4 version.

The notion that only twelve between the developers at Ninja Theory are working on Hellblade led me to ask whether the studio is also working on something else, and Matthews confirmed that there are indeed other titles in the pipeline, even if those are being worked on for actual publishers.

While I couldn’t extort an answer on the nature of those titles, at the very least we know that they’re being developed, so if you want a sequel to one of Ninja Theory’s beloved games, you can still hold some hope.

Of course you can watch this pace for the full interview, coming soon.[

http://www.dualshockers.com/2014/08/14/ninja-theory-explains-why-hellblade-is-first-to-consoles-on-ps4-they-have-more-games-in-development/

Kiedyś może i wyjdzie, ale nikt na razie nie macza palucha przy tym.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

ficus piszący o tragicznym roku dla nadkonsoli XO   :rofl: 

XO jako nadkonsola :bad:

Opublikowano

na pewno lepsza niz PS4

w ps4 sa poki co tylko dwie rzeczy lepsze 

1. predkosc instalowania gier

2. szybkosc dasha 

reszta to mehhh 

chociaz multi tlou <3

Opublikowano

Czy Sony naprawde wszem i wobec oglasza ze laskawie ODDADZA nam dni za ktore ZAPLACILISMY tak jakby to bylo jakies zadoscuczynienie z ich strony? Wow... just wow.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

tez nie kumam co wy widziecie w tej grze z tragicznym framerate, input lagiem z rozgrywka na 5h gdzie 2h walczy sie z ostatni bossem

Nariko + "This girl, this beautiful girl!" i wsio jasne. Pikna gierka...
Czekam na Hellblade, tylko dla posiadaczy Nadkonsoli.

Hellblade nie wyjdzie tylko na XO.

Pierw ma być wersja na szrota ps4 bez gier gdzie gracze zrobią betatesty a później lepsza wersja na XO   ;)

:rofl: 

Nie?

Ninja Theory Explains Why Hellblade Is First to Consoles on PS4; More Games in Development at the Studio

Ninja Theory surprised many at Gamescom by announcing that their new IP Hellblade will be first to consoles on PlayStation 4, as mist expected a multiplatform release.

Today I had a very interesting chat with Product Development “Ninja” Dominic Matthews about the new game, and he explained the reason behind the choice.

Matthews mentioned that the team working on the game is quite small, made of only twelve people under the creative direction of Tameem Antoniades.

That means that the team needed to be considerate in its approach to development and focus its efforts on a single console.

While the definition “First to console on PS4″ might lead some to think that other versions are already in the plans, Matthews also explained that at the moment the team is thinking only about working on the PS4 version.

The notion that only twelve between the developers at Ninja Theory are working on Hellblade led me to ask whether the studio is also working on something else, and Matthews confirmed that there are indeed other titles in the pipeline, even if those are being worked on for actual publishers.

While I couldn’t extort an answer on the nature of those titles, at the very least we know that they’re being developed, so if you want a sequel to one of Ninja Theory’s beloved games, you can still hold some hope.

Of course you can watch this pace for the full interview, coming soon.[

http://www.dualshockers.com/2014/08/14/ninja-theory-explains-why-hellblade-is-first-to-consoles-on-ps4-they-have-more-games-in-development/

Kiedyś może i wyjdzie, ale nikt na razie nie macza palucha przy tym.

No napisałem o tym dokładnie co dałeś, pierw wersja na szrota, później lepsza na nadkonsole :)  

Grę robi tylko kilka osób, więc to oczywiste że skupią się na jednym systemie.

Opublikowano

caly post Daddiego napisany z polskimi znakami i poprawna interpuncja ale jak przyszlo do pisania mojego nicka to oczywiscie z malej litery i bez "ś" - przypadek taknieco? bo do mnie to kolejny przejaw WKK

Opublikowano

Co? HellBlade robi kilka osób? How?

hellblade_budget_thumb.jpg

Opublikowano

Więc, co ma sytuacja PS2 w 2001 do stanu obecnego? A brak FPS-a, Panie Janusz wytłumaczę tym, że ten gatunek nie istniał w tamtym czasie na Konsolach. Halo dopiero co robiło pierwsze kroki. I chwała Bogu, bo znakomitych gier nie brakowało i przygodowych i logicznych i wymagających skilla slasherów.

Może mam krótką pamięć ale w kwestii gier logicznych lepiej od ps2 wypad ogół VII generacji za sprawą dyptyku Portal oraz pozytywnie przyjętej Catherine. Klasyczne konsolowe przygodówki których symbolicznym kresem był ICO były w nowym tysiącleciu już rzadkością (do czasu Okami i SOTC). Odnośnie braku fpsów to bzdura. W 2000 roku pojawiła się pierwsza odsłona serii Time Splitters, Unreal Tournament, a rok później (w tym samym czasie co Halo) konsolowy HL1 z kilku usprawnieniami tekstur względem oryginału i dedykowanym co-opie na splicie. 

Opublikowano

caly post Daddiego napisany z polskimi znakami i poprawna interpuncja ale jak przyszlo do pisania mojego nicka to oczywiscie z malej litery i bez "ś" - przypadek taknieco? bo do mnie to kolejny przejaw WKK

W 1:45 słychać strzały.

FICUŚ 

Tak lepiej? Daddiego też źle napisałeś, nie wal fochów jak dziewczyna  :)

Opublikowano

Pomijając cała otoczkę CW, to jest to najdurniesjszy posty w tym beczkowym temacie, bo zdaję się być pisany na poważnie. (pipi) mać, PS2 było konsolą do gier, a niektóre z tych wydanych w 2001, czyli pierwszym roku życia sprzętu, na stałe wpisało się do branży. Dla tych tytułów kupowało się konsolę Sony nie PC czy pierwszego Xboxa. Te gry stały się multiplatformami ale po jakimś czasie ale fakt jest taki, że jak chciałeś zagrać w którąkolwiek z nich na premierę czy dwa trzy później, musiałeś mieć PS2. Więc, co ma sytuacja PS2 w 2001 do stanu obecnego? A brak FPS-a, Panie Janusz wytłumaczę tym, że ten gatunek nie istniał w tamtym czasie na Konsolach. Halo dopiero co robiło pierwsze kroki. I chwała Bogu, bo znakomitych gier nie brakowało i przygodowych i logicznych i wymagających skilla slasherów.

Niech mi odpadną obie ręce i nogi, jeśli Halo CE nie zostało wydane w 2001, 15 listopada.

I zgadzam się, na PS2 nie brakowało znakomitych gier.

I nie zgadzam się,  Devil May Cry, jeden Final Fantasy, Silent Hill, gdyby miał taką konkurencję jak obecnie mają konsole, nie byłyby żadnymi monumentami. Byłyby po prostu grami, jednymi z wielu.

Ja może jestem Januszem - ale twardo stoję na ziemi.

Hasła ,, dla exów PS2, kupowało się PS2 " nie skomentuję.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Co? HellBlade robi kilka osób? How?

hellblade_budget_thumb.jpg

shocked.gif

Ta mina klapkow gdy sie dowiedzieli ze zamiast duchowego nastepcy Heavenly Sword dostana slashera 2D z ładnie malowanymi tłami na 3h robionych za paczke fajek bo Sony nie stac na nic innego  :yao:  Zreszta do tej pory zobaczylismy tylko kilka łądnych atworkow wiec po co gadac o grach widmo...oh wait, przeciez mamy dominacje Sony jak za czasow PS2 :kaz:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Kolejna gra do plusa. :kaz:

Opublikowano
Ta mina klapkow gdy sie dowiedzieli ze zamiast duchowego nastepcy Heavenly Sword dostana slashera 2D z ładnie malowanymi tłami na 3h robionych za paczke fajek bo Sony nie stac na nic innego  :yao:  Zreszta do tej pory zobaczylismy tylko kilka łądnych atworkow wiec po co gadac o grach widmo...oh wait, przeciez mamy dominacje Sony jak za czasow PS2 :kaz:

Gra będzie slasherem third person, jak poprzednie ich tytuły.

Ja ciekaw jestem tego podejścia do budżetu i kibicuję im sukcesu. Może to się pozytywnie odbić na trendach w branży.

Opublikowano

Dominacja będzie już w momencie zapowiedzi TLOU 2 , ktòre jak wiadomo jest w produkcji. Moment premiery TLOU 2 poprawi z kolei gospodarkę energetyczną. Energia sciśniętych pośladòw botòw będzie tak wielka, że będą mogli być wynajmowani jako żywe ogniwa energetyczne, i np. wykorzystywani do zasilenia komuś kawalerki czy garażu.

Opublikowano

Nudne, genericowe piu piu. Przypominają mi się czasy Quake 2 na PSX-e i Unreal Tournament na wysłużonym AMD Duron. Kiedyś takie gry były ok, no ale idziemy do przodu, potrzeba rozmachu bitewnego, grafiki, możliwości zespołowych i taktycznych. A tu mamy coś na co się nie da patrzeć z zapartym tchem, a co najwyżej z zaparciem.

I na dodatek ten klimat power rangers. Nie no, nie mam nic do power rangersòw, o ile wszystko tam jest świadomie traktowane z przymrużeniem oka. Halo sili się na powagę. Najbardziej cringe'owa seria gier wideo...

Opublikowano

no i pierwszy minus w nowym roku rozdany, dzieki Mendrek!

Opublikowano

Mam nadzieję że wkròtce przestanie Cię piec, jak nie to daj minusa i temu postowi, ulży Ci ;)

Opublikowano

nic mnie nie piecze, to ciebie tak pieklo ze az zmieniles sobie stan faktycznych minusow na jakis z d,upy ze niby masz dystans  :facepalmz:

ale tak czy inaczej wszystkiego dobrego w nowym roku

Opublikowano

Mendrek kiedy skończysz "TROLOWAĆ"? 
Myślałem że ten etap w internecie masz za sobą a może te całe "trolowanie" to ucieczka od rzeczywistości?

Rzeczywistości której nie akceptujesz bo jest zbyt brutalna wobec twojej osoby więc wolisz głupie anonimowe żarciki i maratony przy grach video kończące się twoimi atakami furii.

A może tak nie jest?

Opublikowano

Nudne, genericowe piu piu. Przypominają mi się czasy Quake 2 na PSX-e i Unreal Tournament na wysłużonym AMD Duron. Kiedyś takie gry były ok, no ale idziemy do przodu, potrzeba rozmachu bitewnego, grafiki, możliwości zespołowych i taktycznych. A tu mamy coś na co się nie da patrzeć z zapartym tchem, a co najwyżej z zaparciem.

I na dodatek ten klimat power rangers. Nie no, nie mam nic do power rangersòw, o ile wszystko tam jest świadomie traktowane z przymrużeniem oka. Halo sili się na powagę. Najbardziej cringe'owa seria gier wideo...

widzę że wczorajszy alkohol nadal działa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.