Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Guerilla robią grę z otwartym światem, Quantic Dream kolejną grę-film o tajemniczych mocach, MM zapowiadało dawno że robią grę ktòra wyniesie "create, share and play" na wyższy od LBP poziom, Santa Monica robi gierkę o Fat Princess i pewnie jakiegoś GoW a Polyphony powoli klepie Gran Turismo kolejne. No i trwają pracę nad TLOU 2 w ND więc kwestia tylko kiedyvSony znòw postanowi zaorać konkurencję na jakiś targach...

Na pewno po wpadce Drivecluba nie będą ochoczo zbytnio zapowiadać.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

poza tym to nie jest zwykly port - dokladaja ponoc 50% nowej zawartosci

A 50% usuną ;P.

Opublikowano

@mate5

a powiem ci że obok Zeldy U i dyptyku Bayonetty to jedyny tytuł którym kupuje mnie nintendo. 

FPUuP.jpg

Super, można walczyć z nagrobkiem albo z owocem gwałtu pudla przez jednorozca :ph34r:

kto nie szanował w dzieciństwie Ryjka z DBZ, oraz Pikachu i spółki, ten miał smutne dzieciństwo.

dla was serio wszystko musi być poważną grą dla dorosłych mężczyzn? :niedobrze:     

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

nie no screamride to jest deal breaker

Taka sama po(pipi)ka jak Tearaway.

tearaway na vicie ma srednia 87% wiec wiecej niz kazdy ex na xone wiec prosze szanowac

poza tym to nie jest zwykly port - dokladaja ponoc 50% nowej zawartosci

Slowo klucz - na Vicie.

A czy po dodaniu tych 50% gra starczy chociaz na 8h?

Opublikowano

ogolnie exy na xbona w 2015 to jedna wielka:

mizeria_popup_watermark.jpg

Opublikowano

Czemu tu się dziwić, teamy które klepały gry na handheldy nie od razu zrobią grę na konsolę domową, zwłaszcza next gena, a produkcja też robi się coraz dłuższa. Evolution, jeśli wliczyć obsuwę i dodanie deszczu jako faktyczną premierę, robiło DC ponad 3 lata.  Wygląda na to, że wszyscy już wolą opóźnić premierę, niż wydać grę na 70.

Opublikowano

Jezeli nawet CoD przeszedl na 3letni cykl developingu to mysle ze w tej generacji kazda gra powinna sie min tyle robic.

Opublikowano

no tak mówiąc wprost, to też bym wolał by Ratcheta i Personę mieli przesunąć, by nie wyszła gra na 75% max c'nie.

Opublikowano

Copper, ja wiem, że w 2013 i 2014 XOne>PS4, ale że i w 2015 też tak będzie? Nie, chyba nie:

- Bloodborne

- Uncharted 4

- The Order 1886

- Tearaway

- Ratchet

- Persona 5

Ludwes, ale z tym Tearaway bez przesady, uzgodniliśmy już, że porty i remastery z poprzedniej i aktualnej generacji się nie liczą, dlatego nie mówimy w takich zestawieniach o TLoU czy Halo.

Chyba, że mówimy, to wtedy remaster trylogii Gearsów zmiecie Uncharted 4 i The order lekkim pierdem w przyszłym roku.

Wychodzi jeszcze Crackdown, Screamride, Ori, do tego co wypisaliście. Bardzo prawdopodobne, że wyjdzie jeszcze Scalebound czy Phantom Dust. Nie zapominajcie, że Ms lubi zapowiadać eksy na ostatnią chwilę.

Copper, jesteś fanem japońszczyzny, przyznaj, że Persona 5 i Bloodborne wystarczą, by zniszczyć Xboksa w 2015. Przyznaj.

Przyznałbym przecież, gdyby to była prawda, ale tak nie jest. Jako posiadacz ps3 to persona 5 jest dla mnie żadnym deal breakerem, bo znając atlusa obie wersje będą wyglądać identycznie. Bloodborne wygląda bardzo fajnie, ale czekam na jakieś info o fabule w grze - grałem w Demon's Soulsy, ale po 1 bossie nie miałem żadnego impulsu żeby grać dalej, fabuła znikoma, wolna rozgrywka. Przecież to nie jest typowo japońska gra.

Od Uncharted wolę Tomb Raidera, Tearaway ograłem na Vicie, The Order wieje chu.jem, a w Ratchety gram sobie teraz na PS3.

Co dostanę na Xboksa? Mesjasza wyścigów FM6, mesjasza fpsów Halo 5, TR, Ori - to są moje pewniaki. Do Quantum Break podchodzę sceptycznie, bo ten gameplay z walką na moście mnie wcale nie porwał, liczę na większy nacisk z zabawą czasem.

Co do Scalebound to pokazali tyle co i z Persony 5, także obie gry mają podobne szanse na wyjście w 2015, decydujcie sami czy duże czy małe :reggie:

Także w przyszłym roku najlepszy wybór to Xbone + PS3.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Jezeli nawet CoD przeszedl na 3letni cykl developingu to mysle ze w tej generacji kazda gra powinna sie min tyle robic.

Gry Rockstar ok. 5 lat są w dewelopingu, ale jak wyjdą to jest mózg rozjebany. :fsg:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

narzekać na brak fabuły w Soulsach.  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze:  :niedobrze: /10

a to nie gameplay jest najważniejszy, czy gry japońskie mają się opierać głównie na fabule? 

Opublikowano

R* od wielu lat jest poza zasiegiem wszelkiej konkurencji, nowe RDR rozyebie system :fsg:

Opublikowano

Copper, piszesz, że Personę ograsz na PS3. Co z ludźmi, którzy Tomb Raidera i Ori ograją na X360? 

Pomijam to, że Persona ma wyznaczona datę premiery, Scalebound nie. 

Opublikowano

W tym dużym leaku planów MS na neogafie gra Platinum była planowana na marzec 2016.

Edit: Crackdown też w 2016.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Copper przypomnę ci że oferta x1 z 2013 może co najwyżej ssać kulki wysypowi hitów na ps3 w rodzaju GT6, DC, TLOU, czy NNK, Tak samo jak x-box 360 ps2 w 2005 i 06.  :czezky:

Czas x1 zaczął się i skończył w 2014.  :shotgun:

Opublikowano

Comming in 2015 to żadna data premiery, oczywiście życzę Personie jak najlepiej, ale mogliby pokazać już jakiś gameplay z gry. To samo z Ratchetem. Uncharted 4 też ma tylko 2015 i pokazali już gameplay.

Co do Ori to się mogę zgodzić, ale TR będzie wyglądał dużo lepiej na Xbone niż na X360, w przeciwieństwie do persony. No i w Halo 5 i FM6 sobie nie pogram na X360, zostawiając Quantum Break, Crackdowna i Fable Legends pod znakiem zapytania.

Porównywanie najlepszego roku PS3 do premiery Xboksa One(2 miesiące przed końcem roku), widzę, że już niezła desperacja w obronie Sony leci :reggie:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

grałem w Demon's Soulsy, ale po 1 bossie nie miałem żadnego impulsu żeby grać dalej, fabuła znikoma,

grałem w Demon's Soulsy, ale po 1 bossie nie miałem żadnego impulsu żeby grać dalej, fabuła znikoma

nie miałem żadnego impulsu żeby grać dalej, fabuła znikoma

grać dalej, fabuła znikoma

fabuła znikoma

znikoma

Jedna z najlepszych fabuł w grach video, no ale księżniczka nie struga ci michałka mówiąc, że musisz ją uratować, więc "fabuła znikoma". Dziękuję za ten bezpośredni sposób podawania fabuły, odpaliłem pierwsze Valkyrie Profile i po 2,5h gra się nie zaczęła bo nie było "znikomej fabuły", tylko pier.dolili o niczym przez kilka godzin z casulowym gameplayem, gdzie wystarczyło naciskac przycisku i pojawiały się w nagrodę kolorowe obrazki.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Jedna z najlepszych fabuł w grach video bo trzeba ją sobie wymyślać? Phi.

Opublikowano

Najlepszym rokiem ps3 był 2009.

Opublikowano

@etam

Myślisz chyba fabułę z lore. Fabuły w DkS prawie nie ma, za to lore gry jest olbrzymi i świetny. To jego odkrywasz poprzez czytanie opisów, gadki z NPC i swoje wnioski.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

@suteq

kiedy pierwszy raz obejrzałem to fanowskie video z DeS pożałowałem że fabuła nie została ukazana tak "dosadnie" jak w montażu, ale na pewno nie nazwałbym jej znikomą. Nie każda gra musi wykładać nam narrację kawa na ławę, czasem to właśnie jej wyszukiwanie, oraz nasze własne interpretacje stanowią o jej dodatkowym atucie.

https://www.youtube.com/watch?v=SmYLzYz4jYo

:fsg:  :fsg:  :fsg:

Opublikowano

jakie zycie botow musi byc smutne skoro nie lubia japonskich gierek...a nie sorki pewnie grajac w halo sobie wmajwiaja ze to lepsze niz japonszczyzna i tez kolorowe

widocznie jesteś jakiś ograniczony, skoro myślisz że takie życie jest smutne. Wysrane mam na japońskie gierki z małymi wyjątkami, nie lubię ich zachowania, kultury, jest mi zupełnie obca i nie utożsamiam się z nią. Nie lubię designu, historii i postaci które są tam tworzone. No ale nie, jestem smutny bo nie grałem w Chrono Cross. Ogarnij się.

Opublikowano

No ale trochę smutno ci jest co botku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.