Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wiadomo ze marka xbox nie zarabia, ale micro ma jeszcze windowsa.

Tylko ze najwieksza konkurencja daje najnowszy system za free, więc jeśli ms czegoś nie wymyśli w ciągu najbliższych lat to następcy xboxa nie będzie.

Windows 9 będzie za darmo dla posiadaczy Windowsów 7, 8 i 8.1, więc Microsoft idzie w ślady Apple ;)

Jeśli to pewna informacja to jest to świetna wiadomość, bo jak widać nie ma nic lepszego niż konkurencja.
Opublikowano

Nie wiem czy to jest pewna wiadomość, też trafiłem na takie ploty, ale wtedy to były wciąż ploty.

W sumie całkiem logiczny ruch widząc jakim problemem jest zmuszenie ludzi do przesiadki z XP (a siódemka powoli robi się takim XP właśnie) oraz jak mało ludzi zdecydowało się na ósemkę.

Opublikowano

Nie potwierdzono tego jeszcze, ale to byłoby logiczne, tym bardziej w kontekście Apple i właśnie tego, o czym wspomina Raven - zmuszenia ludzi do przesiadki z Windowsa XP. Poza tym mogliby zatrzeć dosyć słabe wrażenie po marnym Windowsie 8.

Opublikowano

Nie potwierdzono tego jeszcze, ale to byłoby logiczne, tym bardziej w kontekście Apple i właśnie tego, o czym wspomina Raven - zmuszenia ludzi do przesiadki z Windowsa XP. Poza tym mogliby zatrzeć dosyć słabe wrażenie po marnym Windowsie 8.

W przypadku M$ nic nie jest logiczne, dla nich liczy się tylko kasa. Jak dadzą obniżkę 50% dla osób którzy mają 7,8,8.1 To tez klient będzie szczęśliwy i M$ syty.
Opublikowano

Już przy ósemce na starcie dawali ogromne obniżki dla posiadaczy siódemek. Co to dało? W maju 2014 Windows 8 + Windows 8.1 miały łącznie 13% rynku systemów operacyjnych. Windows 7 50%. Vista 2%. Je,bany XP 25%!!

Opublikowano

Bo idea kafelków na komputerze nie zdała rezultatu. To świetny interfejs dla tabletów czy telefonów, ale ludzie chcą paska start w Windowsie i basta. Dlatego w 9 wszystko wróci do normy. Oczywiście to nie jest jedyna przeszkoda - 8 ma problemy z obsługą sieci, ze sterownikami, niektórymi peryferiami, wiele osób dalej siedzi na urządzeniach, które nie mają oprogramowania pod 8. A co to będzie z 9... 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Bo idea kafelków na komputerze nie zdała rezultatu. To świetny interfejs dla tabletów czy telefonów, ale ludzie chcą paska start w Windowsie i basta. Dlatego w 9 wszystko wróci do normy. Oczywiście to nie jest jedyna przeszkoda - 8 ma problemy z obsługą sieci, ze sterownikami, niektórymi peryferiami, wiele osób dalej siedzi na urządzeniach, które nie mają oprogramowania pod 8. A co to będzie z 9... 

Ale bzdury powtarzasz :D. Windows 8 nie ma żadnych problemów ze sterownikami, no chyba, że próbujesz go zainstalować na komputerze który pamięta jeszcze boom dotcomów. Fun fact: Windows 7 potrzebuje szeregu sterowników do mojego komputera by chociaż mieć Internet. Windows 8? Jedynie stery od karty graficznej tylko by wycisnąć z niej 100% (bo chyba nawet rozdzielczość jest spoko po instalacji).

Windows 8.1 wycofał się mocno z interfejsu Metro, system startuje do pulpitu domyślnie, zamiast ogromnych menu powracały zwykłe drop-downy itd., ale nie będę w tym temacie robić za ewangelistę Microsoftu. Win8 był porażką na starcie, ale sporo zarzutów wobec niego, jeśli nie wszystkie, się przedawniło.

Opublikowano

Ja osobiście uważam że o ile 8 był ciężki do obsługi tak 8.1 zamiast 7ki postawilbym.

Opublikowano

Mialem lapka pod W8, a teraz mam tablet z 8.1 i nie wymienil bym go na nic innego :)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Mialem lapka pod W8, a teraz mam tablet z 8.1 i nie wymienil bym go na nic innego :)

To zależy do czego głównie ci tablet służy, bo ja osobiście nie wymienilbym ipada na żadnego tableta z w8.1
Opublikowano

Glownie do forumka.

Opublikowano

Gdyby to było coś w stylu Asasyna 7 czy Forzy 6, to bym z całą pewnością powiedział, że to place-holder, bo wiadomo, że takie produkcje prędzej czy później wyjdą tylko się ewentualnie tytuł zmieni, ale w tym przypadku może coś być na rzeczy.

Może Blizzard szuka nowego rynku biorąc pod uwagę, że subskrypcje od dłuższego czasu spadają. Jeśli tak, to na 99% wyjdzie też na PS4.

Opublikowano

Nie ma szans na WoWa na konsole, ta gra juz ile ma lat na karku? Ponad 10? Blizzard pracuje nad nowym MMO, pewnie bedzie f2p i wyjdzie tez na konsole z lekkim poslizgiem jak D3. Subskrypcje spadaja ale ile oni kasy na tym zarobili to glowa mala.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jeszcze mają jeden dodatek w planie wydawniczym. Imo wow na konsole nie ma sensu, predzej tą mobe by zrobili f2p.

Opublikowano

Ja tam bym Wowa przyjął z miła checia a nextgenach ale żeby był to pełnoprawny Wow jak na PC

Opublikowano

Ja tam bym Wowa przyjął z miła checia a nextgenach ale żeby był to pełnoprawny Wow jak na PC

Wolałbym aby zajęli się Warcraftem 4 i wydali go na wszystkie next-geny.

Opublikowano

Wolałbym aby zajęli się Warcraftem 4 i wydali go na wszystkie next-geny.

Bo granie w RTSa na padzie to świetny pomysł.
Opublikowano

A panoć gry pc nikogo xd i stękania o wersje na konsole xd

Opublikowano

Co to znaczy pełnoprawny jak na PC? Masz na myśli port gry która ma już 10 lat?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.