Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Sugerujesz się tym artykułem co zapodał parę stron wcześniej MaZZ? Tam autor trochę przekoloryzował. Firma straciła rating ale do poziomu BBB+ z AAA-. To nie jest najniższy stopień ratingowy. Sprzedanie siedziby na Manhatanie było planowane od lat a sytuacja smartfonów i TV nie jest taka tragiczna. Sony nie upadnie - w najgorszym z możliwych scenariuszy zmniejszy zakres działania tylko do PlayStation.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

PS4 bedzie sie lepiej sprzedawalo az do pazdziernika bo dopiero wtedy wychodza exy na Xbona. Destiny i biale PS4 na pewno mocarnie podbije sprzedaz we wrzesniu.

Opublikowano

Ciekawie się robi. Najpierw była premiera: Xbox One musi się rozkręcić! Potem: Spokojnie, wyjdzie Titanfall, to sprzedaż wyskoczy w niebiosa, zobaczycie niedowiarki. Potem: Oj tam, PS4 wygrywa tylko przez cenę, niech tylko wywalą Kinecta i dadzą 399 dolarów! Ciekawe co następnie "na pewno" uratuje Xboxa, kolekcja Halo? Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy i w ten sposób połowa sztuk Watch Dogs sprzedała się na PS4, teraz Destiny też jest ciągle kojarzone z PS4, BF Hardline również... Widzę że Xbone tylko będzie miał wcześniejszą betę z Evolve. Yeah... such hype. A, i dlcki CoDa wcześniej na maszynce Billa... I tak gra się lepiej sprzeda na PS4 xD

ale uratować przed czym?

Przed powtórką  czasów dominacji sony jak z ps2.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Niech wywalają. Dodatki prędzej czy później na PS4 też wyjdą, a za 50 baniek Sony może zrobić jedną albo dwie gry na poziomie.

Takie jak KZ:SF i Knack? xD

Opublikowano

Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy

Szkoda, że z Vitą takie mądre nie było.

Opublikowano

PS4 bedzie sie lepiej sprzedawalo az do pazdziernika bo dopiero wtedy wychodza exy na Xbona. Destiny i biale PS4 na pewno mocarnie podbije sprzedaz we wrzesniu.

Beka to będzie jeśli Xbox będzie prowadził tylko jeden miesiąc w sprzedaży po wyjściu Halo

Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy

Szkoda, że z Vitą takie mądre nie było.

było, tylko ludzie nie byli przygotowani na Vitę, przez co studia padały bo gry nie miały popytu.

Opublikowano

Ciekawie się robi. Najpierw była premiera: Xbox One musi się rozkręcić! Potem: Spokojnie, wyjdzie Titanfall, to sprzedaż wyskoczy w niebiosa, zobaczycie niedowiarki. Potem: Oj tam, PS4 wygrywa tylko przez cenę, niech tylko wywalą Kinecta i dadzą 399 dolarów! Ciekawe co następnie "na pewno" uratuje Xboxa, kolekcja Halo? Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy i w ten sposób połowa sztuk Watch Dogs sprzedała się na PS4, teraz Destiny też jest ciągle kojarzone z PS4, BF Hardline również... Widzę że Xbone tylko będzie miał wcześniejszą betę z Evolve. Yeah... such hype. A, i dlcki CoDa wcześniej na maszynce Billa... I tak gra się lepiej sprzeda na PS4 xD

Gorzej jeśli okaże się, że i tym razem M$ wywali 50 baniek na czasową wyłączność fabularnego DLC do GTA V tak jak zrobił to z DLC do GTA IV.

Nie ma szans na takie DLC. R* mowilo ze przez TLaD i BoGT zaliczyli spora obsuwe z Vtka i jesli beda robic DLC, to jakies popierdołki. Do dzisiaj nawet obiecywanych heist'ow nie zrobili do GTA:O a co dopiero duze DLC ekskluzywne dla jakiejs platformy.

Nope.

Opublikowano

Wolałbym aby zajęli się Warcraftem 4 i wydali go na wszystkie next-geny.

Bo granie w RTSa na padzie to świetny pomysł.

Jakoś w przypadku Halo Wars nie było to problemem :)
Pograć można, ale grać na poważnie juz nie. Halo wars było bardzo fajne, ale tylko fajne, na PC gra zdechła by po miesiącu. rts na konsolach nigdy nie będzie się sprawdzać, jeszcze skomplikowane gry jak starcraft czy warcraft byłyby kompletnie nie do zrobienia.

W wow kompletnie nie wierzę, ale jakby jednak przenieśli, z pewnością bym kupił.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Serio, jeszcze nawet cały rok nie minął od premiery nextgenów, a niektórzy tutaj już zwiastują, że nic się nie zmieni przez całą generację xD Jakby takie ps3 przez całą generację było tak słabe, jak na samym początku to mimo potężnej marki nie miałoby szans, żeby ostatecznie zrównać się w ilości sprzedanych ezgemplarzy z x360 (czy nawet wyprzedzić). I nie chodzi mi tutaj oczywiście o konsolę samą w sobie, a bardziej o to, że twórcom udało się rozgryźć sprzęt i z biegiem czasu różnice w multiplatformach na niekorzyść plejaka były coraz mniejsze, zaczęły wychodzić potężne exy, online z biegiem czasu coraz lepiej działał (chociaż zawsze krok wstecz przed xbox live) no i przede wszystkim dali potężną ofertę w postaci ps plus.

Od premiery xone minęło trochę ponad pół roku, Microsoft do tej pory zdążył zmienić konsolę nie do poznania, cały zarząd odpowiedzialny za xboxa się zmienił, a w przyszłości jeszcze na pewno wiele dobrych exów wyjdzie i wiele ciekawych pomysłów wejdzie w życie. Z resztą o czym tu gadać, dużo Januszy do tej pory myśli, że xone jest always online i inne pierdoły. Do tego powszechne przekonanie, że xone ma super brzydkie multiplatformy, wszystkie oczywiście w 720p, bo innej rozdzielczości ta konsolka nie pociągnie. No i najlepszy argument, ps4 to konsola dla graczy, ma super gry itd., a xone to taki bardziej dla casuali. Dlaczego ? Dlatego, że ma aplikacje i jest bardziej rozbudowany pod względami innymi niż samo granie. Co z tego, że na xone tej jesieni wyjdzie więcej exów niż na sprzęt od Sony ;p

Wiem, że Console Wars to Console Wars, ale no bez przesady, ile razy można mówić o tej kompletnej dominacji Sony, jak za czasów ps2 xD

Edytowane przez terror

Opublikowano

to jest wszystko prawda to co mówisz, ale miom zdaniem tutaj działają 2 czynniki - PS3 zaczęło gonić dopiero jak cena spadła i pojawiły się ciekawe gry, i tych gier od pewnego momentu było więcej niż na X360. Teraz wszyscy mając w pamięci ostatnie lata PS3, obstawiają że sytuacja się powtórzy ( no bo jakie przesłanki są by tak nie myśleć ? ) Cena jest taka sama, multiplatformy jak do tej pory lepsze, a gry zaczną sypać od 2015 już na poważnie.

Opublikowano

Jeśli za to Microsoftowi uda się wyrównać poziom multiplatform na xone z tym na ps4 i zaczną dawać jeszcze więcej gier to wtedy pewnie będzie warto posiadać dwie platformy dla samych exów ;)

Przypomnijcie sobie jak cudowne pod względem gier miał pierwsze lata x360. Teraz spencer powraca i myślę, że będzie to widoczne :)

Edytowane przez terror

Opublikowano

leje moczem na 229 stron tego tematu i pytanie kieruje do ludzi ktorzy spinali anuska rok temu o to czy xbox rozniesie ps4

mianowicie: gracie jeszcze w Titanfall? podobny taki swietny byl. 

Pytanie do eazy'ego - jak tam, pykasz juz na swoim xboxie? pisales ze jestes pasjonatem konsol i dorwiesz juz po premierze swiatowej. hmmm nie byles przypadkiem xbotem? 

Opublikowano

8 prestiż wczoraj wbiłem i nawet pysznego klipa nagrałem używając znakomitej funkcji xbox record that

http://xboxclips.com/video.php?uid=2533274827564892&gamertag=Mazzeopl&vid=078a5b17-6358-4765-ab8e-501785a7e830

mappaczek też kupiony

http://xboxclips.com/video.php?uid=2533274827564892&gamertag=Mazzeopl&vid=a4ddb857-950c-435e-806c-d88a833f9e7e

pozdrawiam

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie wiem jak by wow wyglądał podczas grania tylko z czterema skillami na raz (ehm tak jak caly Diablo 3 pod konsole zrobiony)

Opublikowano

Nie cztery tylko sześć. A ile było skilli w zrobionym pod blaszoki Diablo 2?

Poza tym proponuję sprawdzić sterowanie w FFXIV i ile można upchnąć umiejętności na padzie.

Opublikowano

Jeśli za to Microsoftowi uda się wyrównać poziom multiplatform na xone z tym na ps4 [...]

To jest raczej niemożliwe. W przypadku PS3 i X360 różnica rozbijała się o odmienną (i upierdliwą) architekturę PS3 (dzielony RAM, nieco słabsze i mniej elastyczne GPU, mocniejszy ale niewygodny CPU, którym trzeba było wspomagać GPU - z czasem tez niektóre multiplatformy zaczęły z tego korzystać jak należy).

Teraz różnica w multiplatformach istnieje (i będzie istnieć) dlatego, że Xbone jest po prostu od PS4 słabszy. Jeśli jakaś gra będzie wyglądać i chodzić ("i", nie "albo") tak samo na obydwu platformach to tylko dlatego, że zostanie zrównana w dół do poziomu X'a.

Tu niektórzy myślą, że jak na obydwu konsolach jest taka sama rozdzielczość i framerate to już gra wygląda tak samo. W takiej sytuacji (chyba, że własnie zrównają w dół) na X'ie będą cięcia w innych elementach oprawy (AA, cienie, efekty, LoD itp. itd.).

e: Z dedykacją dla Dona :P

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509311-5572811257-vnem-jpg.181171/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509312-1667956216-1hbw-jpg.181172/

...

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509347-3247419746-5aqa-jpg.181189/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509349-0168628283-h23e-jpg.181190/

reszta: http://www.gtplanet.net/forum/threads/is-gt6s-photo-mode-better-than-forza-5.312855/

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Temat na GT planet tylko utwierdzil mnie w tym o czym pisałem od dawna, czego zrozumieć nie potrafił żaden bot.

Forza ma genialny model jazdy i drivavatara, to wszystko.

Słabość konsoli wyjdzie przy Horizon 2

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Czyli zwyczajnie role się odwróciły. Z drugiej strony nie wiadomo na ile mocno będą widoczne różnice bo jeśli to tylko kosmetyka to raczej da się to przeżyć jakoś. ;)

Opublikowano

Jeśli chcecie mieć nadzieję na coś od Blizzarda to prędzej wypatrywał bym zapowiedzi Heroes of the Storm, ta MOBA jest tak uproszczona względem Doty i LoLa jakby od początku była robiona pod konsole. Wszystko tam by pasowało pod granie padem.

Opublikowano

Czyli zwyczajnie role się odwróciły. Z drugiej strony nie wiadomo na ile mocno będą widoczne różnice bo jeśli to tylko kosmetyka to raczej da się to przeżyć jakoś. ;)

Nie do końca, różnice pomiędzy ps3 a x360 nigdy nie były tak duże jakie można już zobaczyć w niektórych grach pomiędzy Xone a ps4
Opublikowano

@To teraz sobie pomyśl jakie muszą zrobić uproszczenia w tym MOBA Wiedźminie co go zapowiedzieli w zeszłym tygodniu. Mobile gaming xD

@Exact - tylko nie podawaj takich przykładów jak TR Definitive. To wina devów. Zresztą nie tylko z tym tytułem tak było.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

eehhh ale ten xbox slaby, forza ma tylko najlepszy model jazdy a halo najlepsze multi

kur.wa z czym do ludzi microsoft

Opublikowano

Po czerwcowym SDK rozdzielczość Destiny zmieniono z 792p na 1080p. Microsoft będzie poza tym bardzo, bardzo mocno pracował nad narzędziami ułatwiającymi tworzenie gier na xone oraz próbował zwiększyć jego wydajność. Jednym z takich myków będzie pewnie zmniejszenie "ramożerności" systemu i przeznaczenie tych zasobów na gry. Do tego wszystkiego dojdzie Directx12, który jakiś tam wpływ, większy albo mniejszy, będzie miał. No i jeszcze pozostaje kwestia zagadka, czyli chmura ;)

Zapomniałem jeszcze o tym, że xone według internetów ma mocniejsze CPU i esram, na 100% w pewien sposób zostanie to odpowiednio wykorzystane w przyszłości.

Opublikowano

Forza ma genialny model jazdy i drivavatara, to wszystko.

Jestem zawiedziony, nie tego spodziewalem sie po samochodowce. Preorder cancelled, Xbox na pchlim, a po robocie lece do sklepu kupic kraciasta koszule aby wygladac profesjonalnie przy liczeniu drzew w DriveClub.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Sram na ten ESram. To tylko trochę dodatkowej pamięci. Trochę to śmieszne, że Sony borykające się z problemami finansowymi opracowało mocniejszy sprzęt niż potężny M$. Ale tutaj XOne ma mocno rozwinięte funkcje społecznościowe i chyba trochę bardziej wydajny OS.

Edytowane przez Nemesis

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.