Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Trochę dodatkowej, super szybkiej pamięci, która przy dobrym wykorzystaniu może umożliwić wyświetlanie tekstur bardzo dobrej jakości. Technologia ta chyba się nazywała Mega Texture.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

DX12, ESRAM I Tiled Resourcing lacza sie w jedna calosc ale po co (pipi)ic o tych technikaliach na forum konsolowym. Juz rzygam jak czytam te wszystkie wypociny o rozdzialkach, nowych I starych buildach, screen tearingach I innym (pipi)ach.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ten esram jest tylko po to aby zmniejszyć różnice między ddr3 w xboksie a gddr5 w ps4. A różnica jest ogromna gddr5 jest 3 razy szybsze od ddr3. 

Opublikowano

Sram na ten ESram. To tylko trochę dodatkowej pamięci. 

W żadnym wypadku nie tylko. Ale efekty zobaczysz dopiero pod koniec przyszłego roku najwcześniej.

Opublikowano

Ten esram jest tylko po to aby zmniejszyć różnice między ddr3 w xboksie a gddr5 w ps4. A różnica jest ogromna gddr5 jest 3 razy szybsze od ddr3.

Nie, Esram jest przeznaczony do czegos calkiem innego.

Opublikowano

Nie jest. Realna przepustowość RAMu w PS4 wynosi 135 GB/s, gdzie maksymalną jest 176 GB/s, ale z taką nie chodzi cały czas.

Opublikowano

Macio daj spokoj.

Opublikowano

W żadnym wypadku nie tylko. Ale efekty zobaczysz dopiero pod koniec przyszłego roku najwcześniej.

Trzymam za słowo. W końcu przeszedłeś do obozu XOne nie tylko po to, żeby wyjść naprzeciw forumowej nagonce na X1. Oczekujesz, że konsolka pokaże pazur. W sumie gier dedykowanych ma więcej. Szkoda tylko, że teraz M$ nie walczy tak o indie jak za X360. Sony przejmuje inicjatywę.

Opublikowano

Beka z Forzy 5. To tylko najlepszy model jazdy i rewolucyjne AI. Beka z Xboksa. 

Nie o takie nextgeny walczyłem, miało być ładniej i jeszcze bardziej sztampowo. Tylko Sony!

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

mi juz insajder podeslal foty z forzy6 z wykorzystaniem chmury,esram,dx12 i pelnej optymalizacji, to wczesny build wiec do premiery bedzie pewnie tylk olepiej, TYLKO XBOX

mercedes-benz-slr-mclaren-city-night.jpg

subaru_legacy_2010-1556396-1920x1080.jpg

red_car_in_the_city_1920x1080.jpg

Opublikowano

A myślisz, że realna przepustowosć DR3 w takim wypadku jest ciągle równa maksymalnej? Oj Macku, Macku... ;)

Na beyond3d jest gdzieś wytłumaczone (chyba przez kogoś z developingu) jak w Xie działa ESRAM i, że nie jest to żaden cudowny wynalazek (w uproszczeniu i skrócie z tego co pamiętam choćby przez to Forza 5 ma 60fps i 1080p.. ale nie ma AA lub ma bardzo słaby). Możliwe, że dlatego też FH2 ma gorszy AA niż FH na X360.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Trzymam za słowo. W końcu przeszedłeś do obozu XOne nie tylko po to, żeby wyjść naprzeciw forumowej nagonce na X1. Oczekujesz, że konsolka pokaże pazur. W sumie gier dedykowanych ma więcej. Szkoda tylko, że teraz M$ nie walczy tak o indie jak za X360. Sony przejmuje inicjatywę.

Do obozu Xone przeszedłem dla wielu różnych powodów i mogę mieć pewność, że konsolka pokaże pazur. Tylko czekać, aż wyjdą gry wykorzystujące odpowiednie technologie. Emet, na forum Beyond3D jest wiele różnych informacji, które Xboxa pogrążają w kontekście PS4 i nie sugerowałbym się nimi w 100%. Forza 5 jest na starym silniku, poczekaj na szóstą część.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Pisałeś że tylko dlatego że trafiła Ci się niezła okazja żeby kupić tego złoma.

Opublikowano

Do obozu Xone przeszedłem dla wielu różnych powodów i mogę mieć pewność, że konsolka pokaże pazur. Tylko czekać, aż wyjdą gry wykorzystujące odpowiednie technologie.

bajer polega na tym ze to devi od sony na przestrzeni ostatnich lat byli tymi bardziej zdolnymi i tymi co z dziwnych technologii wyciskali cuda (ps2 i jego przekombinowany emotion engine i rsx, ps3 i cell) wiec niech sobie devi od xboxa optymalizuja i wykorzystuja technologie ale prawdziwy pogrom zacznie sie wtedy jak devi wewnętrzni sony zaczna w pelni wykorzystywać PS4  to zdolniejsi devi + mocniejszy sprzet = POGROM

Opublikowano

Dx12, esram itp itd, to nie zmienia faktu, że ps4 jest po prostu mocniejsze. Niektórzy zapominają, że na ps4 tez mogą oddać trochę mocy przeznaczonej dla systemu jak i wszystkie inne rzeczy, które robią z xboxem.

Opublikowano

Na razie wiemy, że tylko Naughty Dog coś tam dłubie. Chvj wie co z resztą. Mam przeczucie, że za rok E3 będzie należało do Sony. M$ już raczej wystrzelał się z zapowiedzi. Nowe Halo, Forza no może jeszcze Alan Wake i Gearsy coś mogą namieszać. 

Opublikowano

Pisałeś że tylko dlatego że trafiła Ci się niezła okazja żeby kupić tego złoma.

To było początkiem i dobrze się stało ;)

Opublikowano

Niektórzy zapominają, że na ps4 tez mogą oddać trochę mocy przeznaczonej dla systemu jak i wszystkie inne rzeczy, które robią z xboxem.

Przecież to jest naturalna kolej rzeczy w przypadku zamkniętych platform , gdy następuje z upływem czasu coraz lepsza optymalizacja. Ba nawet z WiiU jeszcze trochę z biegiem czasu wycisną więc jak ktoś myśli że ta zasada dotyczy tylko XO to pogratulować ;)

Opublikowano

Na razie wiemy, że tylko Naughty Dog coś tam dłubie. Chvj wie co z resztą. Mam przeczucie, że za rok E3 będzie należało do Sony. M$ już raczej wystrzelał się z zapowiedzi. Nowe Halo, Forza no może jeszcze Alan Wake i Gearsy coś mogą namieszać. 

W przyszłym roku masz na Xone Forza 6, Halo 5, Fable Legends i Quantum Break z pewniaków.

Na PS4 Blodbourne, Uncharted 4 i Order.

Jak dla mnie to Xone wygrywa z palcem w bucie.

Opublikowano

Do obozu Xone przeszedłem dla wielu różnych powodów i mogę mieć pewność, że konsolka pokaże pazur. Tylko czekać, aż wyjdą gry wykorzystujące odpowiednie technologie.

bajer polega na tym ze to devi od sony na przestrzeni ostatnich lat byli tymi bardziej zdolnymi i tymi co z dziwnych technologii wyciskali cuda (ps2 i jego przekombinowany emotion engine i rsx, ps3 i cell) wiec niech sobie devi od xboxa optymalizuja i wykorzystuja technologie ale prawdziwy pogrom zacznie sie wtedy jak devi wewnętrzni sony zaczna w pelni wykorzystywać PS4  to zdolniejsi devi + mocniejszy sprzet = POGROM

Zgadza się - realnie rzecz biorąc zarówno w przypadku PS2 jak i PS3 devi musieli mocno kombinować, by wykorzystać dosyć skomplikowaną architekturę tych konsol, ale dawało to bardzo dużo. Aktualnie (co jest kuriozalne) role się odwróciły i to PS4 ma system łatwiejszy w programowaniu, a devi odkrywają powoli specyfikę Xboxa One.

Opublikowano

ja smiem twierdzic ze graficznie juz order1886 i driveclub pokazuje poziom do jakiego ciezko bedzie sie zblizyc xone (nawet pomimo tego ze order zapowiada sie na gre co najwyzej srednia), a na horyzoncie juz uncharted - ktory graficznie jest kolejnym przelomem

maciomaniak - ale ps4 tez jest odkrywane i optymalizowane - a jest konsola mocniejsza i robia to zdolniejsi devi

Opublikowano

W przyszłym roku masz na Xone Forza 6, Halo 5, Fable Legends i Quantum Break z pewniaków.

To jest wiadome tylko do E3 2015. A te jak gadali już w tym roku  - mają być huczne. Sony szykuje niezłą ofensywę. Mają za dużo wewnętrznych studiów i jak na razie nie wiemy czym się zajmują. Niemożliwe aby spoczęli sobie na laurach.

Opublikowano

To jest wiadome tylko do E3 2015. A te jak gadali już w tym roku  - mają być huczne. Sony szykuje niezłą ofensywę. Mają za dużo wewnętrznych studiów i jak na razie nie wiemy czym się zajmują. Niemożliwe aby spoczęli sobie na laurach.

A MS niby zapowiedział gry na 5 lat z góry. Proszę Cię. Wracamy do punktu wyjścia i jaramy się grami, których nawet nie zapowiedziano? 

Gdyby nie było insajderów, to nigdy by Ci do głowy nie przyszło, że dla MS może robić grę Platinum czy Insomniac i nigdy byś nie usłyszał o studiu Cloudgine, które robi reboot Crackdown. Przed zapowiedzią pierwszej części Horizon nikt nawet nie słyszał o Playground Games. Trzeba być bardzo naiwnym, by myśleć, że MS nie będzie miał do zaoferowania więcej niż w zeszłej generacji.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W ordera chciałbym wierzyć ale wyczuwam że będzie crap okrutny, chociaż ich gowy na psp miażdżyły więc jakąś nadzieje tam mam. 

Opublikowano

ja smiem twierdzic ze graficznie juz order1886 i driveclub pokazuje poziom do jakiego ciezko bedzie sie zblizyc xone (nawet pomimo tego ze order zapowiada sie na gre co najwyzej srednia), a na horyzoncie juz uncharted - ktory graficznie jest kolejnym przelomem

maciomaniak - ale ps4 tez jest odkrywane i optymalizowane - a jest konsola mocniejsza i robia to zdolniejsi devi

Jasne, że jest. PS4 ma potencjał i to kawałek potężnego sprzętu, ale nie skreślałbym Xone przedwcześnie. Ma kilka asów w rękawie. W przypadku DriveClub wcale nie jest aż tak wspaniale w kontekście nowego buildu Horizon 2. Oczywiście nie sugeruję, że to brzydka gra, bo DriveClub wygląda ślicznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.