Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

choc wiem ze Horizon2 bedzie genialny to mnie graficznie na razie rozczarowuje

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ficuś, a w co byś wolał grać, w genialne Horizon 2 czy ładnego DC?

Opublikowano

Build Horizon 2 zaprezentowany na E3 pochodził z początków marca, kiedy nie wdrożono jeszcze kilku ciekawych efektów. Aktualnie (też dzięki nowemu SDK) gra sporo zyskała. W momencie premiery będzie zauważalnie ładniejsza od tego co widzieliśmy.

Tylko żeby nie było, nie mówię, że będzie ładniejsza od DriveClub - siłą rzeczy zamknięte trasy > otwarty świat pod względem grafiki.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Macio wbijaj na premierę XO i zrób alternatywną fotkę.

1vkw.jpg

Opublikowano

Śmieszne, jak wy bronicie tego xboxa, jak jeszcze rok temu m$ wszystkich obijał kutangą po mordzie z tymi swoimi cudownymi pomysłami. Zapomniał wół jak cielęciem był

Opublikowano

dyskusja od paru stron tyczy tylko kwestii technicznych i roznic technicznych w obu konsolach, to typowe ze w momencie kiedy koncza sie wam argumenty w obronie slabszej technicznie konsoli, ktorej nawet optymalizacje za wiele nie pomoga nagle ktos wyskakuje z haslami - liczy sie tylko gameplay, grafika nikogo

Opublikowano

Ja tam z tej fotki dalej jestem zadowolony, nawet mam w pokoju taki sam plakat :)

W DriveClub zabraknie mechanicznych upgrade'ów, nie będzie się dało tuningować samochodów w żaden sposób. Trochę szkoda.

http://www.dualshockers.com/2014/07/06/ps4-exclusive-driveclub-wont-use-the-ps4-camera-lack-of-performance-customization-explained-and-more/

Opublikowano

dyskusja od paru stron tyczy tylko kwestii technicznych i roznic technicznych w obu konsolach, to typowe ze w momencie kiedy koncza sie wam argumenty w obronie slabszej technicznie konsoli, ktorej nawet optymalizacje za wiele nie pomoga nagle ktos wyskakuje z haslami - liczy sie tylko gameplay, grafika nikogo

Zadałem Ci proste pytanie. Nie pytam się o konsole itp.

W co byś wolał grać - Horizon 2 czy DC?

Opublikowano

przecież rozmawiamy o konsolach Don, nie liczy się w co chcesz zagrać tylko to czy to będzie 1080p czy 60fps

Opublikowano

No to dlaczego Macio ciągle pyerdoli o tym DX12 i SDK?

Opublikowano

horizon2 oczywiscie co wielokrotnie pisalem - to i KI - jedyne gry na xone jakie z zapowiedzianych i wydanych exow mnie w jakis sposob jaraja na tej platrofmie

i znowu xbotowcy zbaczaja - rozmowa nie dotyczyla tego w co wolelilismy zagrac lub co bedzie lepsze grywalniejsze. Rozmowa toczyla sie o to czy xone w wyniku optymalizacji jest w stanie wyswietlac grafike zblizona lub rowna ps4 - temat zapodal Maciomaniak i o tym toczyla/toczy sie dyskusja

Opublikowano

No to dlaczego Macio ciągle pyerdoli o tym DX12 i SDK?

nie wiem

Opublikowano

Jeśli za to Microsoftowi uda się wyrównać poziom multiplatform na xone z tym na ps4 [...]

To jest raczej niemożliwe. W przypadku PS3 i X360 różnica rozbijała się o odmienną (i upierdliwą) architekturę PS3 (dzielony RAM, nieco słabsze i mniej elastyczne GPU, mocniejszy ale niewygodny CPU, którym trzeba było wspomagać GPU - z czasem tez niektóre multiplatformy zaczęły z tego korzystać jak należy).

Teraz różnica w multiplatformach istnieje (i będzie istnieć) dlatego, że Xbone jest po prostu od PS4 słabszy. Jeśli jakaś gra będzie wyglądać i chodzić ("i", nie "albo") tak samo na obydwu platformach to tylko dlatego, że zostanie zrównana w dół do poziomu X'a.

Tu niektórzy myślą, że jak na obydwu konsolach jest taka sama rozdzielczość i framerate to już gra wygląda tak samo. W takiej sytuacji (chyba, że własnie zrównają w dół) na X'ie będą cięcia w innych elementach oprawy (AA, cienie, efekty, LoD itp. itd.).

e: Z dedykacją dla Dona :P

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509311-5572811257-vnem-jpg.181171/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509312-1667956216-1hbw-jpg.181172/

...

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509347-3247419746-5aqa-jpg.181189/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509349-0168628283-h23e-jpg.181190/

reszta: http://www.gtplanet.net/forum/threads/is-gt6s-photo-mode-better-than-forza-5.312855/

No wszystko super, ładne światełka (dosłownie xD), tylko co wolisz: grać w dobrą grę wyścigową czy po raz dziesiąty w bobsleje?

Aha, no i ciekawe jak wyglądają światła w modelach standard, które nie mają zamiaru nas opuścić :rolleyes:

Opublikowano

Czytajac wasze wypociny nachodzi mnie chec kupienia PC I ogrania wszystkich RPGow w rzucie izometrycznym.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Fallout jedynka mi chodzi i jestem szczęśliwy :>

Opublikowano

choc wiem ze Horizon2 bedzie genialny to mnie graficznie na razie rozczarowuje

Mogę zapytać skąd wiesz coś takiego? Od insajdera?

Opublikowano

bo jedynka byla super, a dwojka zapowiada sie na wiecej tego samego rewelacyjnego + miejscowka, ktora mi bardziej odpowiada

Opublikowano

@ Kruk: Dlatego wciąż nie kupiłem GT6, bo nie zadowala mnie jako całokształt, jednak jako, że przywiązuję uwagę do takich szczegółów to naprawdę mocno kłuje mnie w oczy wygląd świateł w Forzy. Obydwie serie są niestety wybrakowane pod pewnymi względami.

Zgadza się - realnie rzecz biorąc zarówno w przypadku PS2 jak i PS3 devi musieli mocno kombinować, by wykorzystać dosyć skomplikowaną architekturę tych konsol, ale dawało to bardzo dużo. Aktualnie (co jest kuriozalne) role się odwróciły i to PS4 ma system łatwiejszy w programowaniu, a devi odkrywają powoli specyfikę Xboxa One.

Maćku.. role się nie odwróciły, są po prostu inne. Ty i sporo innych osób ciągle popełnia ten sam błąd.
Dawno nie było tutaj takich porównań, więc.. :P
a. PS3 vs X360
Audi RS6 vs BMW M5 (inna rodzina, ta sama klasa) - jedno i drugie ma swoje plusy i minusy. RS6 (PS3) jest mniej "skore do zabawy" (jak PS3 było mniej skore do współpracy z developerami ;)), ale ogólnie jest jednak nieco szybsze od M5 (X360).
b. PS4 vs XOne
Audi RS6 vs Audi S6 lub BMW M5 vs BMW 550i - (ta sama rodzina, inna klasa).. od początku jasne jest, który model góruje.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

(...) od początku jasne jest, który model góruje.

Kiedyś też miałem takie podejście i było to dla mnie jasne, ale aktualnie dalej się będę upierać, że Xone nie jest na przegranej pozycji i Twoje porównanie jest niewłaściwe :)

Opublikowano

Myśle że emet przez to porównanie miał na myśli kwestie graficzne konsol, gdzie xbone to ballas w chuy w porównaniu do nadkonsoli. xD

Opublikowano

Myśle że emet przez to porównanie miał na myśli kwestie graficzne konsol, gdzie xbone to ballas w chuy w porównaniu do nadkonsoli. xD

No tak, przecież mówimy cały czas o tym.

Opublikowano

(...) od początku jasne jest, który model góruje.

Kiedyś też miałem takie podejście i było to dla mnie jasne, ale aktualnie dalej się będę upierać, że Xone nie jest na przegranej pozycji i Twoje porównanie jest niewłaściwe :)
Chyba nie ruzumiesz o czym mowa... Już brak mi pomysłów na dyskusję z Tobą, bo nic nie dociera. Tak samo wcześniej było jak broniłeś zażarcie PS4.. pisałeś jakieś głupoty aby pokazać wyższość PS4 na Xone.

e:

No tak, przecież mówimy cały czas o tym.

W takim razie co może zmienić tutaj twoja zmiana podejścia? X jest technicznie słabszy i żadne optymalizację tego nie zmienią. Z czasem będzie pokazywał wicej, ale (!!! UWAGA !!!) PS4 też nie będzie przecież stało w miejscu :turned:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No to z punktu grafiki xbone jest na przegranej pozycji. :) :) :)

Opublikowano

Forza ma genialny model jazdy i drivavatara, to wszystko.

Jestem zawiedziony, nie tego spodziewalem sie po samochodowce. Preorder cancelled, Xbox na pchlim, a po robocie lece do sklepu kupic kraciasta koszule aby wygladac profesjonalnie przy liczeniu drzew w DriveClub.
Ale wy wszyscy ciemni hipokryci jesteście, odnoszę się do wypowiedzi takich troli jak ty którzy wyśmiewali mnie gdy mówiłem że photomode czy modele w grze są lepiej wykonane w GT6 niż w "nextgenowej" forzie, bo jak tak mogę mówić o nextgenowej grze.

A gdy chwale model jazdy to podsmiewanie jest tak żałosne ze nie potrzeba do tego komentarza, bo gdy GT5/GT6 było njwierniej odwzorowujaca grą wyścigowa która jako jedyna wprowadziła nocne wyścigi, deszczową pogodę, a frajdę z pokonywania ringu może pokonać dopiero PCARS bo nawet w Forzie 5 jest tylko dobrze to wy hipokryci pierddoliliscie o standardach i słabym otoczeniu.

Tak więc beeeeeeeeka z was XDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.