Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pod każdym ? :f

Opublikowano

Mysle ze kazdy posiadacz Xboxa przestal nia byc w momencie premiery Xboxa One, wiec jak najbardziej rozumiem.

A kazdy klapek zostal nia po premierze ps4, bo wczesniej ps3 miala gorsze multiplatformy, takze pozdrawiam hipokryte.

Sory kolego, ale mialem Xboxa 360, PS3 a w multiplatformy gralem na PC.

Wiec ten tekst o hipokryzji to mozesz sobie wiesz co i wiesz gdzie.

Edit: dodam jeszcze multiplatformy ktorych nie moglem ograc na PC, np RDR wolalem ograc na Xboxie jako ze framerate byl stabilniejszy.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dajcie im spokoj, odkryli cross chat w 2013r i mysla ze to najwiekszy ficzer OS XD

Opublikowano

Bansai, to w takim wypadku nie wiem po co bronisz ps4 jak dalej masz najladniejsze multiplatformy na kompie. Takze sorry kolego, ale gubisz sie w swojej graficznej prostytucji.

Opublikowano

Ale o czym ty pierdzielisz ?

Gdzie bronie PS4 ? Gdzie sie gubie ?

Napisalem tylko ze roznica miedzy 1080p a 720p jest jak najbardziej widoczna, w szczegolnosci w ruchu a to porownanie jest guvno warte bo zostalo zrobione metoda downscale'u screenow.

Oj bocie... zle z toba. Jesli cos tu sie zgubilo to chyba twoje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Różnicę między 720p a 1080p widać na pierwszy rzut oka, nawet nie trzeba się przyglądać. Ale na tym porównaniu Batmana między 900p a 1080p to siedząc z nosem w ekranie i pełnym powiększeniu różnice są minimalne. Może na TV różnice się bardziej intensyfikują. Chociaż jeśli dochodzi upscalling z 900p do 1080p, to podejrzewam, że ciężko by było coś zobaczyć.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W ogóle określenie gry "indie" musi umrzeć.

Czemu? Wystarczy, żeby "poprawnie" go stosować.

No właśnie dlatego.

Ludzie nie stosują go poprawnie.

No,

Outlast - 3D horror robiony przez mały team - nikt nie nazywa indie

Strider - 2D sidescrollowana platformówka robiona przez Double Helix i wydawana przez Capcom - indie

da fuck O_o

To jeden z problemów.

Kolejnym jest traktowanie gier indie, jako gry drugiej kategorii. Dlatego powinniśmy porzucić tę kategorię i wszystko wrzucić do jednego wora.

Opublikowano

Już dawno śmiałem się z tego "indie", co dla większości = gra z cyfrowej dystrybucji :P Bluber ładnie to podsumował.

Opublikowano

A wy dalej dyskutujcie ile co ma P i jaka jest roznica miski  :turned: beczunia.jpg

Opublikowano

A wy dalej dyskutujcie ile co ma P i jaka jest roznica miski  :turned: beczunia.jpg

Pozwol ze przypomne twoje dwa ostatnie posty w CW z dnia dzisiejszego:

Wiedzmin na E3 byl w 900p a D3 mialo taka rozdzialke przed nowym SDK.

CoD na E3 byl w 900p z mocnymi dropami, built alpha.

:turned:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jak na barona gamingu przystało TLoU będę się rozkoszował na PS4. To samo z GTAV.

Aha, czyli typowy klapek.

Opublikowano

Pozwol ze przypomne twoje dwa ostatnie posty w CW z dnia dzisiejszego:

Wiedzmin na E3 byl w 900p a D3 mialo taka rozdzialke przed nowym SDK.

CoD na E3 byl w 900p z mocnymi dropami, built alpha.

:turned:

Poprawialem tylko niedomowianie #sonyslave. Obrona Xboxa zawsze na pierwszym miejscu.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ficuś, a w co byś wolał grać, w genialne Horizon 2 czy ładnego DC?

dyskusja od paru stron tyczy tylko kwestii technicznych i roznic technicznych w obu konsolach, to typowe ze w momencie kiedy koncza sie wam argumenty w obronie slabszej technicznie konsoli, ktorej nawet optymalizacje za wiele nie pomoga nagle ktos wyskakuje z haslami - liczy sie tylko gameplay, grafika nikogo

Ale czemu porównujesz grę z otwartym światem z 200 samochodami, do korytarzyka z 50 autami do którego na sile dorzuca zmienne warunki atmosferyczne w patchu xD

Ja wiem ze macie ścisk macicy bo ps4 taaaakie mocne, a patrząc obiektywnie to ma (pipi) nie gry i te posty pełne nadzieji ze jak te super zdolne studia Sony zaczną robić gry to bedzie pogrom xD jedyny zdolny dev w Sony to noughty dog, reszta robi produkcje z żałosnym gameplayem, zaraz ktos przebiegnie i krzyknie ale, ale Santa Monica, Media Molecule hahah no prosze was

Aha multiplatformy za jakiś czas bedą wyglądać w 99% tak samo, juz to przerabialiśmy za czasów ps2 gdy mogliście sterować rakietami oraz w czasach ps3 i jego 1080p 120fps i 8 rdzeni xD

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że przez tyle lat Sony karmi was gów.nem, a wy jeszcze za to dziękujcie i mówicie że MS taki zły xD

#sonytakiedobre

Opublikowano

Różnicę między 720p a 1080p widać na pierwszy rzut oka, nawet nie trzeba się przyglądać. Ale na tym porównaniu Batmana między 900p a 1080p to siedząc z nosem w ekranie i pełnym powiększeniu różnice są minimalne.

Trudno żeby było inaczej, jak scena ciemna i niemal monochromatyczna. Ciekawe czy duszyczka wybrała akurat ten gif specjalnie, czy tak jej wyszło przypadkiem.

A kazdy klapek zostal nia po premierze ps4, bo wczesniej ps3 miala gorsze multiplatformy, takze pozdrawiam hipokryte.

Trochę gorsze niektóre z multiplatform i miażdżące konkurencję exy. No faktycznie hipokryzja.

Aha, czyli typowy klapek.

Co to znaczy typowy klapek?

Opublikowano

Bansai, pewnie, ze roznica jest widoczna,tylko po co mowic o 720p jak XO ma w niej moze z 1 gre i to jeszcze sprzed zwolnienia mocy kinecta.

Miedzy 900p i 1080p tez widzisz taka kolosalna roznice?

Chodzi mi przede wszystkim o te nagonke, ze wysoka rozdzielczosc robi dobre gry. Naprawde wspolczuje takim ludziom, bo nigdy nie ograja takich tytulow jak TWEWY, Jeanne d'Arc czy Valkyria Chronicles.

Przez takie osoby branza podupada, bo dobre gry sie nie sprzedaja, wazne, zeby byly ladne.

Dlatego wybieram Xboxa, bo tytuly ktore na niego wychodza kojarza mi sie z czystym funem, infamous, driveclub i the order wygladaja na piekne, growe wydmuszki.

Dobrze, ze poprzednie generacje pozostawily po sobie multum naprawde dobrych gier.

Opublikowano
Co to znaczy typowy klapek?

No Ty.

Osoba, która jest graphic whore + zamiast kupować świetne gry w premierę to finansują jakieś średnie tytuły(W_D) lub czekają aż gra będzie w plusie. Beczka pełną gębą.

Czyli tylko YETI ograł TLOU na premierę z klapków?

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mam na półce kilkadziesiąt gier (w tym kilkanaście na szrota od m$), wszystkie nowe i obowiązkowo w edycjach premierowych, żadnej nigdy nie odsprzedałem, a jakiś ciorający w humble bundle wege-hipster mi wypomina, że czegoś nie ograłem na premierę :lol:

Opublikowano

Jak są to gry pokroju W_D to lepiej więcej nie pisz, bo beka będzie tylko rosła.

Opublikowano

Bansai, pewnie, ze roznica jest widoczna,tylko po co mowic o 720p jak XO ma w niej moze z 1 gre i to jeszcze sprzed zwolnienia mocy kinecta

Ale ... ja nigdzie nie mowilem o XO. To juz nie moja wina jesli na widok slowa 720p kojarzy ci sie xbox.

Chodzi mi przede wszystkim o te nagonke, ze wysoka rozdzielczosc robi dobre gry. Naprawde wspolczuje takim ludziom, bo nigdy nie ograja takich tytulow jak TWEWY, Jeanne d'Arc czy Valkyria Chronicles.

No to ze mnie taka graficzna kurtyzana ze ogralem wszystkie te gry, nawet VC3 z fanowskim tlumaczeniem.

Dlatego wybieram Xboxa, bo tytuly ktore na niego wychodza kojarza mi sie z czystym funem, infamous, driveclub i the order wygladaja na piekne, growe wydmuszki.

Infamous jest zayebistą grą ktora zapewnila mi ok. 30 godzin czystej zabawy, pisanie o niej ze jest wydmuszka tylko dlatego ze ma nieziemska grafike jest nie do przyjecia. Z The Order moze i masz racje, co do DC nie ocenie dopoki nie zagram.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie ograć tlou i gta v xD Za takie coś powinni cie wywalić z sony defence force

Opublikowano

Czyli tylko YETI ograł TLOU na premierę z klapków?

To nie może być prawda.

Tak na serio, kto nie ograł TLoU po prostu nie zna się na grach i ma chvjowy gust, a na dodatek jest januszem. Taka smutna prawda.

Opublikowano

Jak są to gry pokroju W_D to lepiej więcej nie pisz, bo beka będzie tylko rosła.

To do mnie było ? Chodziło mi o GTA 5 i TLOU (mialem tu na myśli najlepsze gry konsolowe).

Edit. OK, już ogarnąłem.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Nie, nie do Ciebie. :P

Do tego janusza Irasa.

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.