Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A jeszcze rok temu TLoU na o wiele slabszej od XOne ps3 zachwycal. Widze, ze wymagania graficzne rosna w tempie geometrycznym, jakby teraz (pierwotny) TLoU mial premiere na ps4 po raz pierwszy to normalnie 2/10, nie zachwyca, bo 720p.

Szkoda gadać.

Milego grania w 1080p, bo widze, ze to teraz prawdziwy wyznacznik dobrej gry. Rozumiem, ze wszyscy posiadacze ps4 sprzedali juz past geny bo nie mogli patrzec na te beznadziejne gry z poprzedniej gen? Czy brakowalo pieniazkow na konsole z 1080p bez gier?

Edytowane przez KopEr

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Mysle ze dopiero jak ogarna moc Cella to zaczniemy sterowac rakietami, zasiedlimy Ksiezyc i poczujemy co to jest prawdziwy Next Gen.

Opublikowano

Kid Gohan, podkreślmy ! 

Opublikowano

Dużym plusem a zarazem ogromnym minusem X360 był darmowy headset. Plusów wymieniać nie będę, bo każdy je zna. Ogromnym minusem natomiast było granie na multi. Darcie ryja przez hamerykańskich gowniarzy, wyzwiska w twoją stronę jak się go pokonało/zabiło, krzyki, piski. Wkurzające to było.

Ten post jest wyjatkowo glupi nawet jak na Ciebie. Gratuluje.

Nie głupi tylko najprawdziwsza prawda. Widać jakie to hamerykańskie gówniarstwo jest głupie. Albo może taki jest target x-boksa. Zresztą patrząc na posty xwojowników potwierdzało by to moją tezę.

Opublikowano

I dlatego nie podajesz gamertaga na forum, zeby czasem nie zagrac z kims normalnym, nie?

Moze tylko tak gadasz, a sam sie drzesz razem z nimi.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Nie wiem kto tutaj jest glupszy, amerykanskie dzieciaki czy ludzie nie potrafiacy wylaczyc sobie headsetu?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Lece grac w najnowszy epizod Wolf among us, ale nie polecam, bo mimo swietnej fabuly jest tylko w marnym 720p. Milego grania w Knacka w 1080p.

Opublikowano

A jeszcze rok temu TLoU na o wiele slabszej od XOne ps3 zachwycal. Widze, ze wymagania graficzne rosna w tempie geometrycznym, jakby teraz (pierwotny) TLoU mial premiere na ps4 po raz pierwszy to normalnie 2/10, nie zachwyca, bo 720p.

Szkoda gadać.

Milego grania w 1080p, bo widze, ze to teraz prawdziwy wyznacznik dobrej gry. Rozumiem, ze wszyscy posiadacze ps4 sprzedali juz past geny bo nie mogli patrzec na te beznadziejne gry z poprzedniej gen? Czy brakowalo pieniazkow na konsole z 1080p bez gier?

No chyba czegoś należy wymagać od NOWEJ GENERACJI konsol.
Opublikowano

a ile tflopa maja past geny? 

Pastgeny to tylko i wyłącznie same "flopy" ;)

Opublikowano

Bezkitu jak dla kogoś wyznacznikiem nowej generacji jest grafika to mu współczuję (oczywiscie wzrost mocy równa się z lepsza grafika, ale to nie o to chodzi). Fani sony to się zatrzymali z rozwojem kilka generacji temu, chcieli by tylko grac offline, najlepiej żeby konsola nie odtwarzala mp3 bo dzwiekow silnika nie będzie slychac, żeby nie dodawali headsetu do konsoli bo dzieci dra ryja, i każde go.wno w 1080p/60 bo inaczej zła zabawa a tak to mozna byle crapa przejac 6 razy.

Opublikowano

Fani sony to się zatrzymali z rozwojem kilka generacji temu, chcieli by tylko grac offline

Nie tylko offline, ale tylko online tez nie chce grac, patrz Titanfall.

Trend z wrzucaniem na sile multi do kazdej gry tez za dobry nie jest, bo wiekszosc okazuje sie po prostu niegrywalnym guvnem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Bezkitu jak dla kogoś wyznacznikiem nowej generacji jest grafika to mu współczuję (oczywiscie wzrost mocy równa się z lepsza grafika, ale to nie o to chodzi). Fani sony to się zatrzymali z rozwojem kilka generacji temu, chcieli by tylko grac offline, najlepiej żeby konsola nie odtwarzala mp3 bo dzwiekow silnika nie będzie slychac, żeby nie dodawali headsetu do konsoli bo dzieci dra ryja, i każde go.wno w 1080p/60 bo inaczej zła zabawa a tak to mozna byle crapa przejac 6 razy.

A ty znowu błyszczysz brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem albo z premedytacją przeinaczasz czyjeś słowa.

Oczywiście, że jest to jeden z wyznaczników nowej generacji. Mocniejszy sprzęt>ładniejsze gry i nie zaklinaj rzeczywistości. Nikt nie mówi, że mogą być "bez duszy", albo bez dobrego gameplayu - co jest oczywiście najważniejszym aspektem gry.

Opublikowano

Kid Gohan, podkreślmy ! 

SSJ2 Teen Gohan + Ghost Goku jak już :confused:.

fix'd ;)

Opublikowano

Czy brakowalo pieniazkow na konsole z 1080p bez gier?

Niestety :(

Ale uwierz mi, nawet teraz jak zobacze coś np. z x360, i porównam do next gena, to moje nastawienie się zmienia o 180p. Nie bede placil pelnej ceny za znacznie gorsze wrazenia i juz wole odkladac na next gena.

To chyba jasne jak slonce, ze wybor miedzy lepsza wersja a gorsza wersja jest prosty. Gdyby np. nie bylo next genow, to dalej bym kupowal na past geny gry. No i nie oszukujmy sie, czulbym sie lekko jak frajer.

Moja babcia mówiła - kto nie zaznał w życiu wygód, wytrzyma całe życie bez wygód. Ktoś kto ich zaznał, nie wytrzyma jednego dnia. Wyobrażacie sobie że kiedyś trasa Warszawa Kraków to był miesiąc niebezpiecznej porózy ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A ty znowu błyszczysz brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem albo z premedytacją przeinaczasz czyjeś słowa.

Oczywiście, że jest to jeden z wyznaczników nowej generacji. Mocniejszy sprzęt>ładniejsze gry i nie zaklinaj rzeczywistości. Nikt nie mówi, że mogą być "bez duszy", albo bez dobrego gameplayu - co jest oczywiście najważniejszym aspektem gry.

Wii ma grafikę z ps2 a było najbardziej nextgen konsola z poprzedniej generacji, potem xbox z onlinem i całą otoczka i na smutnym końcu ps3 z blu rayem i niczym więcej czyli nie wiem co ty do mnie rozmawiasz.

Opublikowano

Wii ma grafikę z ps2 a było najbardziej nextgen konsola z poprzedniej generacji, potem xbox z onlinem i całą otoczka i na smutnym końcu ps3 z blu rayem i niczym więcej czyli nie wiem co ty do mnie rozmawiasz.

:D beczunia

PS3 miał coś czego nie miało x360. genialne gry, w tym mesjasz 7mej generacji.

Opublikowano

Chyba u ciebie na wsi :sorcerer:

Opublikowano

Tak na 360 same crapy wychodziły, pogrążasz się coraz bardziej dzisiaj. 

Opublikowano

ty się pogrążasz, bo czytać ze zrozumieniem nie umiesz. Czy ja napisałem, że na x360 wychodziły same crapy ? no właśnie.

Opublikowano

No tak. Grafiki. Czego tu wiecej chciec od nowej generacji. Jak grochem o sciane.

Takim hejtowaniem parcia na piksele powinieneś zostać przy PSX'ie, bo po co komu grafa. Grafika jest miarodajnym wyznacznikiem postępu technologicznego i rozwoju. Gameplayowo większość gier można nadal opisać sławnym 'chodzi się i strzela'. Przecież nic się w tym aspekcie nie zmieniło od czasów ATARI :) Większa moc obliczeniowa daje nadzieję na to, że i gameplayowo gry się rozwiną, bo może wreszcie ktoś pobawi się fizyką, zaimplementuje ciekawe, NOWE, rozwiązania do gry sieciowej (ostatnio bardzo podoba mi się idea 'seamless' online, czyli coś jak w DS lub W_D), powiększy światy, rozbuduje AI, podkręci dźwięk. Uważam, że wielu tutaj używa haseł 'full hd' i '60fps' jako pewnych symboli technologicznego powera i rozwoju, który gwarantuje bardziej przepotężne PS4,a nie, prawie nextgenowy, xbone. 

#jatezpotrafiepisacbrednewconsolewars

Opublikowano

Chyba u ciebie na wsi :sorcerer:

Jeżeli Lublin to dla ciebie wieś to spoko.

Skąd ty jesteś takim razie mieszczuszku ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.