Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ziomek ale niema co gdybać, oczywiście, że chciał bym lepszy sprzęt, czasu nie cofniesz, napisałem, że można się do wszystkiego czepiać ale nie tego, że jest słabo wykonany i tyle. 

@Moldar

Za to konsola jest ciacha i zimna a ten wielki ogromny zasilacz chowasz za szafkę, nie róbmy z igły widły.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kiedy xboty zrozumieją że kupując xbox one teraz, są większymi naiwniakami  od ludzi kupujących ps3 w 2007 roku. Nie należy przywiązywać się do marki tylko brać konsole która dominuje. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Kiedy xboty zrozumieją że kupując xbox one teraz, są większymi naiwniakami  od ludzi kupujących ps3 w 2007 roku. Nie należy przywiązywać się do marki.

Tu bym polemizował mimo wszystko.

Soul. PS4 też jakoś mocno sie nie grzeje. Fakt XO wypada pod tym względem lepiej, ale tu na korzyść dekodera działa zewnętrzny zasilacz oraz gabaryty konsoli.

Opublikowano

Brak odpowiedzi na moje pytanie, czyli waldek trolluje, bo gracz z niego zaden.

#ps4forthenewbies

Zwróć uwagę, że ostatnio ktoś tu wrzucał wyniki badania jakieś ankiety i o ile dobrze pamiętam 30% posiadaczy PS4 przesiadło się z xboxa. ps4forthenewbies?

30% z 7mln ps4 to ok 2mln. 2mln z 80mln to ile? 2,5%? Jak kogos interesuje grafika (lepsze multi byly na x360) to nic dziwnego, ze sie przesiadl na ps4. Wedlug mnie to jest smieszna liczba i tylko zaslepione sony klapki uwazaja to za wyczyn.

Po gracz...osobach z tego tematu, ktore bronia PS4 wylania sie obraz casuala, ktory gra od swieta i (pipi) wie o dobrych grach, dlatego mowi tylko o grafice.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Oo, Zeratul wrócił. Powiem co co się stało jak ciebie nie było. Nic, XO dalej w tym roku nie dostało żadnego dobrego exa. Więc jeżeli już to chyba X0hasnogames

Tymczasem na Nadkonsoli.

Deweloper wypuscil filmik z gry ktora miala sie ukazac w plusie w listopadzie 2013...? gratulacje... masz material do robienia gifow, skoro gier brak to pewnie sie cieszysz.

Opublikowano

lepiej dostać pełnoprawny produkt niż grac w dema w postaci KI czy FM 4,5. Ahhh, boty lubią w pupki.

Opublikowano

Grales w ogóle w FM5 czy tak pie.rdolisz?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Kiedy xboty zrozumieją że kupując xbox one teraz, są większymi naiwniakami  od ludzi kupujących ps3 w 2007 roku. Nie należy przywiązywać się do marki.

Tu bym polemizował mimo wszystko.

W 2007 roku kupiłe sobie xboxa 360 w dniu polskiej premiery za 1400 złotych z PGR3 w zestawie. W tym samy roku z exów grałem jeszcze w Gears of War, Halo3, Forza Motorsport 2, Mass Effect, Bioshock,  PGR4, Crackdown i Dead Rising. Do dziś niektóre z tych gier są jednymi z najlepszych w tej generacji: 

Gears of War - chyba najlepszy shooter tpp tej generacji

PGR4 - najlepszy arcade racer tej generacji

Halo3/Bioshock - najlepsze fpsy tej generacji

Mass Effect - jedne z najlepszych nowych ip tej generacji

Tymczasem posiadacze PS3 zapłacili 2600 i zagrali w Uncharted, Ratchet & Calnk ToD, Motorstorm, Warhawk i Heavenly Sword. Oczywiście mimo tak miażdzącej przewagi xboxa znaleźli się ludzie którzy bezgranicznie wierzyli w sony i czekali na lepsze czasy.

Teraz sytuacje się odwróciły i zaślepione xboty poszły w zaparte i zapłaciły o 400 złotych więcej za konsole o 30% słabszą z gorszymi multiplatformami bez liczących się exów. 

Opublikowano

Widac ze dodatkowy rok tej grze sluzy wiec nie mam nic przeciwko takiemu obrotowi spraw, lepsze to niz grac w "pelnoprawna" czesc gry ktora ma mniej zawartosci niz jej poprzedniczka.

Opublikowano

lepiej dostać pełnoprawny produkt niż grac w dema w postaci KI czy FM 4,5. Ahhh, boty lubią w pupki.

Myslimy innymi kategoriami... tobie wystarcza filmik od dewelopera albo gif, ja lubie pograc... stad mnie bardziej przekonuje wydanie retail FM5 niz 20 sekundowy filmik na YT.

Xbox One > PS4

Opublikowano

Dlatego ja wolę poczekać aż zagram w pełnoprawny produkt a ty płacisz pełną cenę za wykastrowany produkt. Gratuluję. Ale przecież dostaliście więcej gier na premierę, co z tego, że dwie z nich to dema.

PS4>cyganie>XO

Opublikowano

Rzeczywiscie... ja wole grac niz czekac.

W FM5 przegralem 135h wiec jak na wykastrowany produkt to calkiem niezle LOL

Opublikowano

ja wolę poczekać na pełnoprawny produkt a nie płacić za demo, które na dodatek nie wygląda jak next genowa gra. Czekanie umilam sobie grając w inne gry.

Opublikowano

Co post waldemara to te same nieśmieszne pjerdolenie, niby próbuje coś nowego wymyślić ale tak naprawdę tylko przestawia wyrazy i z potoku słów wypływa jedynie przekaz w postaci "playstation winko kominek xbox kompot i boazeria".

Na dodatek pisanie o "świetności" konstrukcji dualshocka to jakiś nieśmieszny żart, ale co dziwnego, ci co ograniczają swój gejming do jednej konsoli i firmy piszą takie rzeczy.

Opublikowano

ja wolę poczekać na pełnoprawny produkt a nie płacić za demo, które na dodatek nie wygląda jak next genowa gra. Czekanie umilam sobie grając w inne gry.

Ciesze sie, ze wiesz czego chcesz od zycia.

Opublikowano

Soony dobrze wychowala sobie kurtyzany - #thisiswaiting

Opublikowano

Ps4 #wolę czekać

Opublikowano

Świadomi klienci kupujący najlepszy z dostępnych produktów na rynku. Lepszy, tańszy na dodatek co najważniejsze z zapleczem genialnych developerów. Kontra klienci lubujący się w przepłacaniu za produkt o klasę gorszy od konkurencji, lubujący się w płatnych wersjach demonstracyjnych i mający nadzieję, że jakaś fajną grę ich firma podkupi od devów first party, bo świetne studia które miała pod skrzydłami albo uciekły albo robią teraz słabe gry.

Fajnie jest być zwycięzcą życia i patrzeć na miotający się w amoku x-boksowy plankton, która za wszelką cenę próbuje sobie i wszystkim wmowić, że to co kupili nie jest jednak takie złe.

Opublikowano

Naughty Dog to jeden developer, a nie kilka.

Opublikowano

Świadomi klienci kupujący najlepszy z dostępnych produktów na rynku. Lepszy, tańszy na dodatek co najważniejsze z zapleczem genialnych developerów. Kontra klienci lubujący się w przepłacaniu za produkt o klasę gorszy od konkurencji, lubujący się w płatnych wersjach demonstracyjnych i mający nadzieję, że jakaś fajną grę ich firma podkupi od devów first party, bo świetne studia które miała pod skrzydłami albo uciekły albo robią teraz słabe gry.

Fajnie jest być zwycięzcą życia i patrzeć na miotający się w amoku x-boksowy plankton, która za wszelką cenę próbuje sobie i wszystkim wmowić, że to co kupili nie jest jednak takie złe.

W żadnym wypadku nie jest złe i bardzo się cieszę, że wyszła taka konsola, jak PS4 :) dzięki temu walka o konsumenta w ciągu trwania tej generacji będzie niezwykle ciekawa.

Opublikowano

Przy obecnej zawartości FM5 to raczej DC będzie wyglądał jak demo.

Opublikowano

Ciekawie jakie to wybitne studia posiada Sony bo poza Naughty Dog żadne nawet nie aspiruje do miana świetnego. From Software stoi wysoko, ale robią też gry multiplatformowe. 

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Naughty Dog to jeden developer, a nie kilka.

Ktory robi jedna genialna gre - The Last of Us.

Opublikowano

Świadomy klient kupuje konsolę, na której są gry, w które chce grać. Jak sytuacja się zmienia, to sprzedaje/dokupuje inny sprzęt. To jest świadomy klient. Wielu miłośników Sony z tego tematu nie ma ze świadomym graczem nic wspólnego.

Konsola to nie luksus, na który się zbiera latami. Dzieciaki 2-4x droższe gadżety dostają na komunię.

EDYTA: Generalnie rozwala mnie podejście co bardziej hardkorowych klapków, zawsze mi to przypomina jedną historię którą przeczytałem na VGC w okolicy premiery nowych konsol:

Wchodzi koleś do sklepu i mówi "Poproszę PS4", sprzedawca się pyta "Jakieś gry do tego?", a facet na to "Tak, poproszę Dead Rising 3", sprzedawca odpowiada "Nie ma" - "Jak to nie ma?" - "Jest tylko na Xone". Na to facet po chwili zastanowienia "Dobrze, to poproszę TitanFall", sprzedawca "Nie ma. Jest Na Xone i PC", facet na to "K*****, to co jest na PS4?", sprzedawca "Killzone Shadow Fall", facet "No dobra, niech będzie".

Chłopak, który to pisał pewnie nie mógł wyjść ze zdziwienia jak można kupić konsolę, na której nie ma tych gier, w które chce się grać, ale taki jest właśnie "świadomy" konsument wedle sympatyków Sony.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ciekawie jakie to wybitne studia posiada Sony bo poza Naughty Dog żadne nawet nie aspiruje do miana świetnego. From Software stoi wysoko, ale robią też gry multiplatformowe. 

To w takim razie, Microsoft nie ma żadnego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.