Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Świadomi klienci kupujący najlepszy z dostępnych produktów na rynku. Lepszy, tańszy na dodatek co najważniejsze z zapleczem genialnych developerów. Kontra klienci lubujący się w przepłacaniu za produkt o klasę gorszy od konkurencji, lubujący się w płatnych wersjach demonstracyjnych i mający nadzieję, że jakaś fajną grę ich firma podkupi od devów first party, bo świetne studia które miała pod skrzydłami albo uciekły albo robią teraz słabe gry.

Fajnie jest być zwycięzcą życia i patrzeć na miotający się w amoku x-boksowy plankton, która za wszelką cenę próbuje sobie i wszystkim wmowić, że to co kupili nie jest jednak takie złe.

Uwielbiam czytać o zapleczu genialnych developerów, co się na nie składa, ND, coś jeszcze? Bo chyba nie ten developerski plankton który wydaje twisted metale i inne takie gierki, na które posiadacze PS3 zwyczajnie srają.

Z resztą wystarczy popatrzeć ilu bojowników nie ograło TLOU.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Świadomi klienci kupujący najlepszy z dostępnych produktów na rynku. Lepszy, tańszy na dodatek co najważniejsze z zapleczem genialnych developerów. Kontra klienci lubujący się w przepłacaniu za produkt o klasę gorszy od konkurencji, lubujący się w płatnych wersjach demonstracyjnych i mający nadzieję, że jakaś fajną grę ich firma podkupi od devów first party, bo świetne studia które miała pod skrzydłami albo uciekły albo robią teraz słabe gry.

Fajnie jest być zwycięzcą życia i patrzeć na miotający się w amoku x-boksowy plankton, która za wszelką cenę próbuje sobie i wszystkim wmowić, że to co kupili nie jest jednak takie złe.

Świadomy klient kupuje konsolę, na której są gry, w które chce grać. Jak sytuacja się zmienia, to sprzedaje/dokupuje inny sprzęt. To jest świadomy klient. 90% miłośników Sony z tego tematu nie ma ze świadomym graczem nic wspólnego.

Konsola to nie luksus, na który się zbiera latami. Dzieciaki 2-4x droższe gadżety dostają na komunię.

aaf9bf9d644c.gif

Dodałbym, że 90% z tych 90% nie ma także nic wspólnego z graczem. PS4 w tym temacie to konsola dla facetów pod pantoflem, którzy może grali na psx dostanych na komunie, ale ostatnią generację przespali i teraz kupili PS4, bo wszyscy się rzucali w sklepie jak za mięsem w socjaliźmie, więc stwierdzili, że oni też powinni kupić. Grają co niedzielę, jak im żona pozwoli po powrocie z kościoła. Oczywiście w nowoczesnym białym salonie.

Opublikowano

Świadomy klient kupuje konsolę, na której są gry, w które chce grać. Jak sytuacja się zmienia, to sprzedaje/dokupuje inny sprzęt. To jest świadomy klient. Wielu miłośników Sony z tego tematu nie ma ze świadomym graczem nic wspólnego.

a ja akurat popieram takie podejście i dokładnie tak robie, własnie dlatego kupuje głównie konsole sony

gdyby była sytuacja że interesują mnie jedynie multiplatformy (a to nie prawda) to wtedy bym rozważał zakup konkretnej konsoli nie tylko przez pryzmat interesujących gier ale też innych jej parametrów/funkcji itp

Opublikowano

W pierwotnej wersji trochę przesadziłem, ale jak tak poczytać wypowiedzi co niektórych, to ręce opadają.

Opublikowano

Don, w pełni się zgadzam, bo...

MÓWISZ KONSOLA, MYŚLISZ PLAYSTATION.

Mówisz bieda z nędzą, myślisz xboner.

Opublikowano

Soony dobrze wychowala sobie kurtyzany - #thisiswaiting

Co dopiero powiedzieć o wychowaniu xbotów, broniących konsoli, której nawet nie ma oficjalnie w kraju. Ku.rwa, MS miał i ma na Was tak mocno wyje.bane, a Wy odwzajemniacie się taką wiernością. Czapki z głów.

W 2001 roku byłem w stanie kupić Game Boy'a Advance w hipermarkecie (jednym z niewielu jeszcze w Krakowie) z tydzień po europejskiej premierze (3 lata przed wejściem do UE, przypominam gimby). No ale to z dystrybucji sprzętu Nintendo od lat jest największa beka.

Opublikowano

Co post waldemara to te same nieśmieszne pjerdolenie, niby próbuje coś nowego wymyślić ale tak naprawdę tylko przestawia wyrazy i z potoku słów wypływa jedynie przekaz w postaci "playstation winko kominek xbox kompot i boazeria".

Na dodatek pisanie o "świetności" konstrukcji dualshocka to jakiś nieśmieszny żart, ale co dziwnego, ci co ograniczają swój gejming do

jednej konsoli i firmy piszą takie rzeczy.

Haraszo! Zdratwujcie komradzie! Eta nowaja Xbox - takolka kolorowanka zabawka, maje skrate lubjają Xbox, eta Amerikanskiya maszina - pięćdziesiat budiet, nowaja igrushka

Proces sprzedażowy Xboxa na kocu przed kościołem we wsi Sieraków w małopolskim, gdzie zgromadził sie typowy dla Xboxa segment docelowy

Opublikowano

Kiedy ty Waldek zrozumiesz, że ten twój kawałek plastiku pod TV to ta sama klasa sprzętu co Xboxy i biedronkowe imitacje gamingowych PCtów?

Opublikowano

Kiedy ty Waldek zrozumiesz, że ten twój kawałek plastiku pod TV to ta sama klasa sprzętu co Xboxy i biedronkowe imitacje gamingowych PCtów?

Zdecydowanie nie ta sama.

Opublikowano

Soony dobrze wychowala sobie kurtyzany - #thisiswaiting

Co dopiero powiedzieć o wychowaniu xbotów, broniących konsoli, której nawet nie ma oficjalnie w kraju. Ku.rwa, MS miał i ma na Was tak mocno wyje.bane, a Wy odwzajemniacie się taką wiernością. Czapki z głów.

W 2001 roku byłem w stanie kupić Game Boy'a Advance w hipermarkecie (jednym z niewielu jeszcze w Krakowie) z tydzień po europejskiej premierze (3 lata przed wejściem do UE, przypominam gimby). No ale to z dystrybucji sprzętu Nintendo od lat jest największa beka.

Ale przeciez juz kazdy kto chcial to kupil Xboxa wiec po co ta afera o brak premiery? :teehee:

Opublikowano

Jest i Adi, dobrze że przypomniałeś nam o rasie master recerów. Jakaś petycja się szykuje, alpha zakupiona ze stima czy może jakas składeczka dla czterech studneciaków którzy wam napiszą symulator dzdzownicy?

Opublikowano

Uber, kiedy ogarniesz, ze grajac tylko na PC omijaja Cie najlepsze gry w jakie mozna zagrac?

Chyba, ze grasz na emulatorach, ale wtedy jestes zlodziejem.

Tak czy siak - przegrywasz.

Opublikowano

Składeczki to domena cebularzy z plejstejszyn.

Opublikowano

Ale przeciez juz kazdy kto chcial to kupil Xboxa wiec po co ta afera o brak premiery? :teehee:

Nie o sam brak premiery tylko o wierność mimo bycia olewanym :teehee:

Opublikowano

Składeczki to domena cebularzy z plejstejszyn.

A zakładanie fikcyjnych kont na fb, to mocna strona botów.

Opublikowano

U mnie premiera byla, a jakos sie nie dziwie ze 

Nie o sam brak premiery tylko o wierność mimo bycia olewanym :teehee:

U mnie premiera byla.

Opublikowano

Uber, kiedy ogarniesz, ze grajac tylko na PC omijaja Cie najlepsze gry w jakie mozna zagrac?

Pozwolę sobie zacytować tego posta żeby Adi przeczytał go dwa razy.

Dwa razy - czaicie dowci.p barona Sony c'nie

Opublikowano

Jest i Adi, dobrze że przypomniałeś nam o rasie master recerów. Jakaś petycja się szykuje, alpha zakupiona ze stima czy może jakas składeczka dla czterech studneciaków którzy wam napiszą symulator dzdzownicy?

BORZE JAK ŹMIERZNIE

Przestań się silić na bycie zabawnym bo już któryś raz ci to nie wychodzi podgraczu. Na dodatek co to jest żeby klap komuś wytykał składki (z których nie korzystam, swoją drogą).

Nie gram tylko na PC ale ta platforma jest nadrzędna, konsole to dodatek do ogrania kilku eksów, takie tam zabawki.

Opublikowano

Adi master gracz ma juz tak wytarte W S A D na klawiaturze, ze żodyn producent go nie zadowoli, żodyn.

Tylko podłoga przy biurku od krzesła na kółkach jest bardziej wytarta

Master gracz, paladyn level 60 jak nic taka moc

Opublikowano

W żadnym wypadku nie jest złe i bardzo się cieszę, że wyszła taka konsola, jak PS4 :) dzięki temu walka o konsumenta w ciągu trwania tej generacji będzie niezwykle ciekawa.

czytanie ze zrozumieniem u ciebie kuleje.

Świadomy klient kupuje konsolę, na której są gry, w które chce grać. Jak sytuacja się zmienia, to sprzedaje/dokupuje inny sprzęt. To jest świadomy klient. Wielu miłośników Sony z tego tematu nie ma ze świadomym graczem nic wspólnego.

Konsola to nie luksus, na który się zbiera latami. Dzieciaki 2-4x droższe gadżety dostają na komunię.

EDYTA: Generalnie rozwala mnie podejście co bardziej hardkorowych klapków, zawsze mi to przypomina jedną historię którą przeczytałem na VGC w okolicy premiery nowych konsol:

Wchodzi koleś do sklepu i mówi "Poproszę PS4", sprzedawca się pyta "Jakieś gry do tego?", a facet na to "Tak, poproszę Dead Rising 3", sprzedawca odpowiada "Nie ma" - "Jak to nie ma?" - "Jest tylko na Xone". Na to facet po chwili zastanowienia "Dobrze, to poproszę TitanFall", sprzedawca "Nie ma. Jest Na Xone i PC", facet na to "K*****, to co jest na PS4?", sprzedawca "Killzone Shadow Fall", facet "No dobra, niech będzie".

Chłopak, który to pisał pewnie nie mógł wyjść ze zdziwienia jak można kupić konsolę, na której nie ma tych gier, w które chce się grać, ale taki jest właśnie "świadomy" konsument wedle sympatyków Sony.

Dlatego posiadam PS4 i XO a w poprzedniej generacji bawiłem sie na PS3 i X360. ostatnio zastanawiam się nad kupnem wreszcie Wii. Ale z botków i podkonsoli zawsze można sie pośmiać. 

Uwielbiam czytać o zapleczu genialnych developerów, co się na nie składa, ND, coś jeszcze? Bo chyba nie ten developerski plankton który wydaje twisted metale i inne takie gierki, na które posiadacze PS3 zwyczajnie srają.

Z resztą wystarczy popatrzeć ilu bojowników nie ograło TLOU.

Nawet jezeli już przyjmiemy, że tylko ND jest genialnym studiem (co oczywiście nie jest prawdą) to i tak wciąż jest to więcej jak u MS. A wiesz dlaczego, bo na ten moment oni nie mają nawet studia, które jest w stanie zrobić dobrą grę, nie mówiąc już o bardzo dobrzej czy genialnej.

Opublikowano

Gra na sprzęcie przez normalnych ludzi wykorzystywanym do pracy, przed premierą każdej większej gry martwi się "czy mi pójdzie?", a wspinając się na kuchenny taboret próbuje patrzeć z góry na konsolowych nadgraczy :lol: Beka z blacharzy.

Opublikowano

Adi master gracz ma juz tak wytarte W S A D na klawiaturze, ze żodyn producent go nie zadowoli, żodyn.

Tylko podłoga przy biurku od krzesła na kółkach jest bardziej wytarta

Master gracz, paladyn level 60 jak nic taka moc

Waldek typowy casual, zadowolony ze wszsytkiego co mu pan do miski wrzuci.

Pad, bez śladów użytkowania. Korzysta z niego przez 3h w tygodniu.

Jesteśmy jak ogień i woda ehhhhh :|

Opublikowano

#sonytakiedobre #takwieledobrychexów :)

PS3>>>>>>>>>X360 :thumbsup:

Opublikowano

8 milionow Patrz_Psow, Ubi knur.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.