Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

U mnie byl xbox 360 + Gears of War + monitor 17" Acer zakupiony w Ultimie. Pierwsza w zyciu przesiadka z CRT na LCD + next-gen. Jak odpalilem Gearsy to nie mogłem uwierzyć w to co widze. Sie wtedy grało jak dziki i nie myślało ile to ma klatek, jaka rozdzielczość albo jakie exy na jaka konsole :banderas:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

U mnie był wpierw zakup telewizora Samsung 32cale HD Ready, ofc na raty. Na początku grałem na nim tylko w gierki z PS2 i graficznie każdy wie jak to wygląda XD Dopiero po czasie doszło PS3 40gb FAT+Uncharted. Imo świetny tytuł jak na wejście w generację HD na konsolach.

Teraz mam Panasa ale Samsung nadal po tylu latach działa świetnie i brat go używa.

Opublikowano

ano ja tez mam jeszcze tego samsunga z 2006 roku i dziala po tylu tysiacach godzin bez najmniejszych problemow, chociaz wiadomo ze w porownaniu z nowymi modelami to lekko wieje kapciem

Opublikowano

Ja kupujac PS3 ( jp 60GB fat ) przyszedlem do domu uruchomilem wszystko na starym CRT Panasonica i poszedlem do sklepu kupic Sony Bravie 32" HD bo w Virtua Fighterze menusow dobrze nie widzialem 

Opublikowano

Na pewno w porównaniu do mojego obecnego pudła, stary Szajsung ma lepsze głośniki bo te pierdziawki jakie obecnie wciskają do telewizorów to śmiech na sali.

Opublikowano

To Wy w ogóle gracie na głośnikach z telewizorów? :frog:

Przecież tak się nie da.

Ja od czasów Dreamcasta zawsze puszczam dźwięk na kolumny - dawniej. Teraz - kino domowe.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

U mnie od zawsze tylko kombo tv+konsola. Może kiedyś wpadnie jakiś sprzęt audio,kto wie.

Opublikowano

Nie dałbym już po tylu latach rady grać tak:) Jeżeli nie mam warunków na włączenie kina domowego, to zakładam słuchawki.

O, takie

creative-sluchawki-sound_553.jpg

Pasek zamiast kabelka z przyzwoitą długością, dobra cena do jakości dźwięku i wykonania.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Wiadoma sprawa,że jak człowiek się przyzwyczai do lepszego dźwięku to ciężko byłoby się cofać tylko do głośników z telewizora. Nawet jeśli brałbym jakieś audio to bardziej zestaw stereo niż kino domowe.

Opublikowano

Ja w Dead Rising na 21 cali i napisów nie widziałem. 

21 cali to i tak nieźle:

29y1bh3.jpg

2008 rok :pawel::lapka: 

Opublikowano

Najlepsze jest to, że ja miałem wrażenie, że gry działały płynniej na crtku, bo było 480p niż potem jak się przesiadłem na 32 calowego samsunga hd ready. Może to wina odświeżania, albo podbitej rozdziałki i sprzęt nie wyrabiał. Nie wiem, nie znam się  :frog:

Opublikowano

Kurde. X360 pod plaski ekran Sony ale z dupa. To bylo cos choc napisy juz srednio widoczne. Zakup Panasa 32cale Haderedy i Girsy ktore mnie wgniotly w fotel. To byly czasy. Ale prawilnie na poczatku na premiere to wlasnie crt :) a Panas? Coz jeden z pierwszych modeli, koszt LCDka to 2800zl ktory dziala do dzis, bez ani jednego wypalonego pixa. Takie kiedys byly sprzety.

Opublikowano

X360 z PRO 2006 kupiona + kabel VGA i na monitorze było grane  :kaz:

PS3 FAT 60 GB kupiona z SONY Bravia 32 V2550 i ten obraz po HDMI  :fsg:

Opublikowano

Przecież tak się nie da.

Ja od czasów Dreamcasta zawsze puszczam dźwięk na kolumny - dawniej. Teraz - kino domowe.

Kino domowe + konsola. Niestety z PS4/Xone osobno dźwięk można wyprowadzić tylko przez wyjście optyczne, a nie każde 12 letnie kino domowe daje taką możliwość :P Czyli:

WiiU/X360/PS3 - kino domowe

Xone - TV albo słuchawki stereo

Opublikowano

70 stron do nadrobienia, cos ciekawego sie dzialo ostatnio? widze ze boty sie coraz bardziej panosza, ehhh szkoda ze jeszcze pewnie przez dlugi czas nie bede mogl sie na forumku udzielac tak jak kiedys 

Opublikowano

Yeti się strasznie rozpisał.

Opublikowano

Ciekawe na czym Mazzeo mial dzwiek w 2008 roku jak kupil swoja pierwsza konsole Zydboksa

Ja od kiedy kupilem te sluchawki Sony 7.1 grajac nie zdejmuje ich z glowy  :fsg:  jak gram w Guilty Geara z ziomem to mi uszy krwawia od sluchania dzwieku z TV 

Opublikowano

A jeżeli chodzi o granie we wczesnych fazach X360/PS3, to:

2h40087.jpg

:fsg:

Opublikowano

rozjezdzalbym walcem za tak szpetnie wiszace kable

Opublikowano

Przecież tak się nie da.

Kino domowe + konsola. Niestety z PS4/Xone osobno dźwięk można wyprowadzić tylko przez wyjście optyczne, a nie każde 12 letnie kino domowe daje taką możliwość :P Czyli:

Wystarczy mieć wyjście dźwiękowe w tv->kabel RCA do głośników.

ps. okrutna beka z grania w gry/oglądania filmów z dźwiękiem z telewizora

Opublikowano

jak przejście z PS2 na X360/PS3 jarało mnie niesamowicie i czuło się tą całą nową jakosc i świeżosc, tak teraz nawet przez myśl nie przeszło mi kupno next-gena

meh

Opublikowano

70 stron do nadrobienia, cos ciekawego sie dzialo ostatnio? widze ze boty sie coraz bardziej panosza, ehhh szkoda ze jeszcze pewnie przez dlugi czas nie bede mogl sie na forumku udzielac tak jak kiedys

Tęskniliśmy:*

Opublikowano

Kino domowe + konsola. Niestety z PS4/Xone osobno dźwięk można wyprowadzić tylko przez wyjście optyczne, a nie każde 12 letnie kino domowe daje taką możliwość [emoji14] Czyli:

Wystarczy mieć wyjście dźwiękowe w tv->kabel RCA do głośników.

ps. okrutna beka z grania w gry/oglądania filmów z dźwiękiem z telewizora

Miałem coś podobnego doradzić. Puścić dźwięk z konsoli - przez Tv - do kina domowego.

Nie każdy zwraca aż tak bardzo uwagę na dźwięk, ale są też takie ewenementy co włączają jakąś grę, mutują tv i puszczają jakieś disco polo na boomboxie.

:frog:

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ja jakk gralem na 21' monitorze, tak gram na nim do dzisiaj. (pipi)ac grafike, grunt, że wygodnie i nikt dupy nie zawraca.

No i jak już sie przesiade ne next geny i 40-50' full hd to bedzie 2x wieksze pyerdolniecie, niz u ludzi ktorzy maja porzadne tv od dawna :banderas:

Opublikowano

Co racja to racja :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.