Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

gooowno mnie to obchodzi bo 

nie liczymy remasterów w wyliczance exów. 

poza tym srednia remastera tlou 95%> remaster halo 85%, a w tym pierwszym dobrze dziala multi

:shotgun:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ficek kupuje bo lubie też gierki na konsole pograć i większość czasu spędzam jednak na konsolach, ale ta twoja różnorodność kiedy gierki od siebie różnią się w większosci tylko settingiem i to czy akcja jest w fpp czy tpp to jest wiesz trochę beka

2011videogames.jpg

na pierwszy rzut ok na ekran i nie ma wielkich różnic, sterowanie wszędzie prawie takie same, layouty, hud etc wszystko jest bardzo do siebie podobne

Opublikowano

ok od jutra przez 2tyg jestem hejter sony w cw , znudzilo mi sie bronienie tego coraz bardziej goownianego sony, ktore jedyne co ma z ery ps2 to sprzedaz tej konsoli bo exy to przy tamtych nawet nie lezaly

Opublikowano

gooowno mnie to obchodzi bo 

nie liczymy remasterów w wyliczance exów. 

poza tym srednia remastera tlou 95%> remaster halo 85%, a w tym pierwszym dobrze dziala multi

:shotgun:

pogubiłem się już, pasuje 

Opublikowano

ok od jutra przez 2tyg jestem hejter sony w cw

large.jpg

Opublikowano

przeciez pierwsza flaga exow od sony na ps3 to bylo lair i havenly sword - obie do skonczenia w 4h bez replayality, stworzone by pokazac ze ps3 jest w stanie generowac wiele obiektow/jednostek na ekranie, motorstorm choc sam w sobie super mial malutko tras przeciez - kilka na krzyz, siren byl sprzedawany w odcinkach, dobre exy ktore wymieniasz przyszly pozniej, niektore nawet konczylly generacje

order to sonowski ryse tudziez powtorka z rozrywki lair i havenly sword, killzone ma nawet sdaniem czezkiego najbardziej skillowe multi na next genach, a sam singiel choc nie genialny jest solidny i na pewno nie krotki, knack choc goowniany tez krotki ponoc nie jest

nie ma o co panikowac tym bardziej ze w produkcji sa duze i rozbudowane gry od sony - roznorodnosc dalej jest po stronie sony

nie no czysta, brudna prawda, ale wymieniać benchmarki jako argument za różnorodnością oferty? :/

bawi mnie bardzo mówienie o gierkach na konsole o różnorodnosci jak w 90% wypadków to są gry akcji w których należy albo zabijać ludzików albo jezdzić samochodzikami. Przecież większość tych gier czy to multiplatformy czy ex to jest jedno i to samo ot biegasz chłopkiem w widoku fpp/tpp i bezmyślnie bijesz mobki offline.

Kurczę na PC to macie różnorodność indie pierdy, RTS, cRPG, symulatory wszelakie oraz konsolowe multiplatformy, remasterów nie trzeba, kompatybilność wsteczna jest, serwery online są free w większosci gier etc

Bloodborne - action rpg,

Persona 5 - jrpg,

Rime - przygodówka,

U4 - gra akcji,

Ratchet - platformer 3D,

GG Xrd - bijatyka 2D,

DriveClib -racer,

KZ SF - pif paf fpp,

Infamous - gra akcji w konwencji sandboxa,

Yakuza Zero - przygoda - akcja,  

W minionej generacji:

- srpg - Valkyria, Disgaea

- jrpg - Talesy i Ni No Kuni,

- action rpg - Demonsy

- beat em up/ action rpg - Dragon's Crown,

- pif pafy FPP od GG i Insomaniac

- trzy rodzaje racerów począwszy od arcade offroad, po future, a na GT kończąc

- platformery 3D w postaci Ratchet & Clank i Sly Cooper

- platformery 2D - LBP i Puppeteer

- szeroko pojęte gry akcji w rodzaju TLoU, seria Un, Infamous,Yakuza, GOW.

- jap. survival horror: Siren Blood Curse

- filmy interaktywne: HR

W 90% gry akcji i racery. No chyba mówisz o x-boxie po 2008.  :yao:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jeszcze 13 godzin do zakończenia embargo zamówienia kelnera. Szykować popcorn.

Opublikowano

Ficus jak sie czujesz z plusem od Mroku? Troche zal, c'nie? XD

Opublikowano

pewnie mu sie palec poslizgnal wiec przyjalem go na chlodno :P

Opublikowano

Nobody nie ogarniasz. Przygoda akcja i 90% gier wyglada tak samo.

Opublikowano

Ogólnie rola hejtera sony należy do najłatwiejszych w CW

Opublikowano

obiektywnie tak bo sony mocno obnizylo loty w porownaniu do lat chwaly, a 2014r przyniosl takie tuzy jak lbp3 czy driveclub, ktore w dniu premiery byly wrecz buildami alfa

Opublikowano

Ogólnie rola hejtera sony należy do najłatwiejszych w CW

Hejtowanie blachy jest latwiejsze.

Opublikowano

Same single to 40 godzin fpsowego mesjasza takze, no, to wasze 8 orderow :lapka: tylko takich troszke lepszych :dynia:

Chyba dla kogos, kto swoja przygode z konsola zacza wczoraj....

Milion godzin spedzilem z Halo na 1 Xboxie, pozniej byl remaster na 360tce, nie wiem jakim maniakiem trzeba byc, by po raz kolejny przechodzic singla z przed parunastu lat... Nawet najwieksi fanboye Halo skupili sie wylacznie na multi.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A moze by tak pohejtowac MS i powielbic Sony z mojej strony? Co sadzicie ekoledzy?

Opublikowano

Same single to 40 godzin fpsowego mesjasza takze, no, to wasze 8 orderow :lapka: tylko takich troszke lepszych :dynia:

Milion godzin spedzilem z Halo na 1 Xboxie, pozniej byl remaster na 360tce, nie wiem jakim maniakiem trzeba byc, by po raz 3 przechodzic singla z przed parunastu lat... Nawet najwieksi fanboye Halo skupili sie wylacznie na multi.

każdego singla Halo przeszedłem przynajmniej 3 razy (Halo 3 bodajże 6) :reggie:

zresztą spytaj Zeratula

Opublikowano

Do dziś pamiętam ból jakim było przechodzenie singla Halo 2... Brrr.

Opublikowano

Milion godzin spedzilem z Halo na 1 Xboxie, pozniej byl remaster na 360tce, nie wiem jakim maniakiem trzeba byc, by po raz 3 przechodzic singla z przed parunastu lat... Nawet najwieksi fanboye Halo skupili sie wylacznie na multi.

master chief po raz milionowy i tak lepszy niz nawet minutowe spotkanie z rico z killzone'a

Opublikowano
^^, to juz wole The Order sprawdzic...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ficuś marny początek, ale wierze że będzie lepiej 

Opublikowano

:notsure:

Opublikowano

:notsure:

Za to multi tej gry to małe arcydzieło.

Opublikowano

Halo 2 to był rzeczywiście kupsztajn gameplayowy w singlu, chciałbym w tym momencie się poprawić i napisać, że Halo 2 to jedyna część którą ukończyłem tylko raz

Co do kończenia Halo kilkukrotnie, to ta gra ma tyle miodu i jest na tyle otwarta iż można ją przechodzić wielkokrotnie na różne sposoby (nie to co exy na Playstaton :kaz:)zresztą polecam kanał Halo na YT gdzie przedstawiane były różne pomysły 

https://www.youtube.com/watch?v=Kh9pC-RfXZQ

Opublikowano

Ja lubie swoje ulubione gry przechodzic po kilka/nascie razy, mimo ze wiele dobrych gier lezy nieruszonych na polce, nie wiem czy tez tak macie. Halo po raz kolejny to sama przyjemnosc easye :lapka:

Opublikowano

2011videogames.jpg

na pierwszy rzut ok na ekran i nie ma wielkich różnic, sterowanie wszędzie prawie takie same, layouty, hud etc wszystko jest bardzo do siebie podobne

Co tam jest podobne oprócz okładek? Deus Ex podobny do Modern Warfare? Skyrim do Assasina? Ale już między kolejnymi Mario to są kosmiczne różnice i "tylko bohater taki sam". Znowu hipsteriada na siłę "mam 20 lat, 15 lat temu to były gry nie co to teraz" #le_wrong_generation

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.