Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A nie przypadkiem wszystkich? Przecież tak nisko upadliśmy.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

same filmiki w Ryse, w grze,

odpalałeś to co tutaj wrzuciłeś w ogóle ? xD

No ale jednak wiekszosc botow skonczyla ^^, glownie Ci, ktorzy teraz najwiecej ujadaja o rakach branzy i inwalidach chcacych z ciekawosci przejsc The Order   :facepalmz:

Nie nie, chodzi tylko o inwalidów, którzy chcą kupić na premierę ten filmik od Sony.

PS. Jeżeli chodzi o mnie to Ryse na normalu zajęło mi 9 godzin. Dziś albo za tydzień przyrównam to do Ordera ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Krótkie i nahypowane tytuły za 250 zł to rak branży. Fajny klimat, ładna  grafika, ale po co to kupować i trzymać, bo jeszcze rozumiem szybkie allegro i przejście w weekend. Co się z tą branżą stało, wystarczy, reklama i janusze się rzucą. Żadna gra na 5 czy 7 godzin nie powinna według mnie dostać więcej niż 70 na mc. A jeśli tam rzeczywiście jest press x to headshot to beka.

Opublikowano

Pisałem że będzie 8-9/10? Pisałem

Janusze gejmingu są wszędzie a niestety najwięcej januszy ocenia gry a dla takich Order1886 jest prawie idealny.

Gra jest ładna miło się ją ogląda,gameplay jaki jest każdy widzi,można grać jedna kończyną i od razu recenzje pisać a co najważniejsze jest krótka więc szybko wpadnie kasa za recke i mało roboty bo o czym pisać.

GOTY 9/10 best ekspirjens ever,so much 1080p only on PS4 (tylko sony pamiętaj że kasa do jutra na konto oki?)

Opublikowano

Krótkie i nahypowane tytuły za 250 zł to rak branży. Fajny klimat, ładna  grafika, ale po co to kupować i trzymać, bo jeszcze rozumiem szybkie allegro i przejście w weekend. Co się z tą branżą stało, wystarczy, reklama i janusze się rzucą. Żadna gra na 5 czy 7 godzin nie powinna według mnie dostać więcej niż 70 na mc. A jeśli tam rzeczywiście jest press x to headshot to beka.

Super Metroida przeszedłem za pierwszym razem w chyba mniej niż 7 godzin. :potter: Nie wspominając o takim tytułach jak To The Moon (~3h i IMO 9+10) czy Clean Asia (króciutka giera, ale spokojnie 8/10 można dać)

Opublikowano

same filmiki w Ryse, w grze,

odpalałeś to co tutaj wrzuciłeś w ogóle ? xD

Na fast forwardzie i glownie tam sa same przerywniki, filmy w ktorych nie masz kontroli nad postacia. Fakt natomiast jest taki, ze jak je wsztkie odejmiesz, to realny czas gry jest jeszcze krotszy niz w The Order. 2 fakt jest taki, ze kazdy botek spedzil z tytulem srednio 8h a nie 4, kazdy kto przeszedl The Order podaje czas 9h, no ale wiadomka - w CW najwiecej wiedza osoby, ktore nie graly, nie maja sprzetu, nie planuja kupic gry i swoja opinie opieraja na 1 speedrun'ie na easy.

Masz zatem kolejny walktrough ktory czas ma gorszy niz Order...

Edytowane przez easye

Opublikowano

ty smiesz porownywac beke z ryse do beki z ordera? pokaz mi jednego klapa ktory konczyl ryse na youtube, bo ja ci kilunastu botow wymienie ktorzy tak zrobili

Mnie ciekawiła tylko historia. Gry i tak bym nie kupił nigdy przez gameplay więc sobie luknąłem. :lapka:

Opublikowano

Mały szczegół, RYSE było grą startową nikt czekał na to 14 miesięcy, tam nowa generacja wystartowała od razu. 

Opublikowano

Krótki czas gry wcale nie musi jej przekreślać. Za to wciskanie średniaka za 250 zł i spreparowanie wczesnych zawyżonych ocen recenzji z miejsca przekreśla firmę, która tak perfidnie doi swoich odbiorców.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Na fast forwardzie i glownie tam sa same przerywniki, filmy w ktorych nie masz kontroli nad postacia. Fakt natomiast jest taki, ze jak je wsztkie odejmiesz, to realny czas gry jest jeszcze krotszy niz w The Order. 2 fakt jest taki, ze kazdy botek spedzil z tytulem srednio 8h a nie 4, kazdy kto przeszedl The Order podaje czas 9h, no ale wiadomka - w CW najwiecej wiedza osoby, ktore nie graly, nie maja sprzetu, nie planuja kupic gry i swoja opinie opieraja na 1 speedrunie na easy.

Tak jak pisałem, sprawdzę łordera i z chęcią skonfrontuję rzeczywistość z tą twoją rozpaczliwą obroną tej "gry".

Opublikowano

Mate, owszem, ale chodzi mi o to, że order miał pewnie wielki budżet, a takie reklamowanie produkcji na kilka godzin i sprzedawanie za taką kasę to robienie graczy w ch.uja. Przejdziesz grę i koniec. Gracze potrzebują contentu, a nie produkcji na chwilę. Hotline miami, też można było zaliczyć w weekend i był to genialny tytuł. Ale nie kosztował tyle, nie było takiego hypu, można chętnie przechodzić to nawet kilka razy i nie rzucił się na to co drugi janusz.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Tak jak pisałem, sprawdzę łordera i z chęcią skonfrontuję rzeczywistość z tą twoją rozpaczliwą obroną tej "gry".

Ja ta gre mam totalnie gdzies, po prostu mam beke, z faktu ze wywoluje tyle emocji, ze niektorzy ja juz 2 razy na YT ukonczyli i standardowo z hipokryzji. Beka z The Ordera, z czasu gry i filmikow, ale Ryse to kazdy przeszedl ^^ No i fakt ze cena jak za gre jest zaporowa, ale nikt nikomu nie kaze kupowac jej na premiere - Ryse takze kosztowal 249 zl !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mate, owszem, ale chodzi mi o to, że order miał pewnie wielki budżet, a takie reklamowanie produkcji na kilka godzin i sprzedawanie za taką kasę to robienie graczy w ch.uja. Przejdziesz grę i koniec. Gracze potrzebują contentu, a nie produkcji na chwilę. Hotline miami, też można było zaliczyć w weekend i był to genialny tytuł. Ale nie kosztował tyle, nie było takiego hypu, można chętnie przechodzić to nawet kilka razy i nie rzucił się na to co drugi janusz.

A no tak, masz rację, zapomniałem o cenie. 

Opublikowano

Z recki gamepur:

After 5 years of development and 2 years of publicity the order 1886 is finally here and after much debate this review reveals all. The order 1886 starts with you escaping prison with 3 button presses and about 10 seconds of gameplay, it wasn't really a good sign but unbelievably the game pulls a 360 and delivers one of the strongest games to ever hit a console if you love a strong story and memorable shoot outs.

5 lat

5 lat 

5 lat kuhwa XDDDDDDDDDDDDD

Nie no ta recka to musi byc ladny troll. Ja sie zgadzam z Izim - Order to wlasnie jest takie Ryse, tylko ze Ryse wyszlo na start konsoli i mialo niby pokazac ''moc'' next genow. Nie przypominam sobie tez zeby jakis bot tak bronil tej gry, po prostu sredni szpil na kilka wieczorow - przejsc i sprzedac, nic wiecej. Szczerze cala ta nagonka na Ordera juz mnie nudzi, ile mozna toczyc beke z tego samego. Zreszta cala ta generacje mozna sobie o dupe rozbic. Ide na coopa w Daying Lighcie, grze ktora dostawala mieszane oceny bo skok jest pod PB, a mapa nie jest nayebana ikonami znajdziek i wierz strazniczych.

Tfu, ta branza.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

no ale taki marketing się opłaca. Przychodzą targi, rzucasz screena "ingame" niby, podrasowany do granic możliwości w photoshopie, przez 3 lata sukcesywnie pogarszasz jakość gry a i tak janusze łykną jak pelikany na premiere. 

czuje ze ten sam los czeka 'The Division', wyjdzie taka sama kupa jak Watch_Dogs, ale i tak głupki będą się zachywać.

Opublikowano

Najbardziej zalezy mi na polskiej wersji jezykowej ! xD

Opublikowano

Mija 100 dni od premiery Master Szefa, matchmaking dalej zepsuty. Tak MS traktuje swoją jedyną markę :kaz:

Opublikowano

Po co komu multi, pooglądamy na youtubie jak gra ktoś komu zadziała.

Opublikowano

Order robiono tyle bo RaD nie jest takie duze, do tego oczywiscie ze sama zawartosc i dlugosc jest kontrowersyjna ale ta gra technicznie jest dopracowana w kazdym calu - kazdy podkresla ze przywiazanie do detali w scenariach czy postaciach przekracza wszystko co do tej pory widzielismy i nad tym pewnie tyle siedzieli

ryse przeszedl bez echa bo klapki wykazaly sie wieksza kultura niz boty - slaba gra wiec olali jej atakowanie, boty nie potrafia postapic tak samo pomimo tego ze nie znam klapka, ktory by gadal ze to nadchodzi hiper gra, mesjasz, kazdy kto chce kupic na premiere podkresla po sto razy ze chce ograc i opylic

Opublikowano

5 lat

5 lat 

5 lat kuhwa XDDDDDDDDDDDDD

Nie chcę mi się wierzyć, że tyle czasu zajęło im coś takiego, ready at dałn w istocie.

PS. Figaro, ja tam sobie matchmakinguje w MCC, a ty nadal potrafisz tylko kopiować nazwy tematów z gafa.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

czyli godzinę gry robili rocznie xd

Ficuś ma rację, każdy powinien olać sprawę i już, o ryse nigdy nic nie wspomniałem.

Opublikowano

ryse przeszedl bez echa bo klapki wykazaly sie wieksza kultura niz boty - slaba gra wiec olali jej atakowanie

prowo albo debil.

Zaden bot sie nie spuszczal nad ryse, jak klapy nad orderem.

Teraz macie za swoje, janusze.

Opublikowano

ryse przeszedl bez echa bo klapki wykazaly sie wieksza kultura niz boty - slaba gra wiec olali jej atakowanie

prowo albo debil.

Zaden bot sie nie spuszczal nad ryse, jak klapy nad orderem.

Teraz macie za swoje, janusze.

Cytat albo zbanuj sie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.