Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Odnosnie Bioshocka Infinite to jest to hurr durr 5deep4you gierka z gó.wianym gameplejem zawinięta w ładny art design coś jak call of duty tylko kolorowe.

Nie wszystkie CODy złe.

Z tobą rozmawiam? No to sie nie wpier.dalaj między wódke a zakąske.

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jedynka, dwójka i MW były bardzo ok.  Resztę spalić.

Ale skąd możesz to wiedzieć Exact? Przecież Twoja pierwsza konsola to 360tka :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie:

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ryse i the order tez robia wrazenie graficzne w porownaniu do poprzedniej generacji, a jednak zebraly baty za nudny/brak gameplay'u.

Opublikowano

ale nie takie jak skok z PAL na 720p

Opublikowano

@Copper

LBP dostało tak wysoką śr. za autentyczną w swoim czasie rewolucję związaną z tworzeniem przez samych graczy dosłownie milionów poziomów. Z perspektywy czasu i po nadrobieniu rok starszego Ratchet & Clank Tools Of Destruction, czy SM 3D Land za sam gameplay nie dałbym więcej jak 7+. Nad U2 z kolei spuszczali się nawet jego późniejsi hejterzy. Oceny na MC są dziś w większości surowsze, także dlatego że w tym czasie dostaliśmy mnóstwo kontynuacji (vide COD), czy też zaproponowane przez nie rozw. (cinematic experience) się już przeżarły. Nie dlatego że nagle recenzenci postanowili pisać jak jest naprawdę.  :pawel:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jeżeli chodzi o technikalia to na mnie największe wrażenie robią materiały z Quantum Brake. Masa ruchomych elementów + fizyka otoczenia.

Ryse i Order to tylko ładne tekstury i oświetlenie.

Opublikowano

Co do Bioshocków, z wszystkich trzech najbardziej mi się podobała dwójka, miała motywującą fabułę i wybory moralne. Trójka miała fajną więź, jedynka najcięższy klimat i mega-twist fabularny. Nie wiem czemu ludzie hejtują dwójkę. Miała naprawdę fajne elementy gameplayu, i całościowo była bardzo w porządku...

Opublikowano

Odnosnie Bioshocka Infinite to jest to hurr durr 5deep4you gierka z gó.wianym gameplejem zawinięta w ładny art design coś jak call of duty tylko kolorowe.

Nie wszystkie CODy złe.
Z tobą rozmawiam? No to sie nie wpier.dalaj między wódke a zakąske.
Zabolało?

Tu sie wpi.erdalasz na każdym kroku kazdemu tak wiec zjedz mięsko.

Opublikowano

ale nie takie jak skok z PAL na 720p

No tutaj to juz grubszy temat, taki god of war 2 wygladal rownie dobrze jak poczatkowe gry z current genow. Imo przeskok jest naprawde duzy jak sie zagra najpierw na past genach, a potem na currentach, moze nie az taki jak generacje temu, ale porownywalny.

Opublikowano

lbp byl oceniany glownie przez pryzmat genialnego i super innowacyjnego edytora, leveli spolecznosciowych i kooperacji - zaslugiwal w pelni na taka srednia wtedy

u2 to tez byl przeciez w momencie premiery top topow - najladnijesza gra, najbardziej innowacyjne polaczenie kina przygodowego rodem z indiany jones z gra akcji, ktore przez lata bardziej udanie(TR) lub mniej(order) kopiuja , lekka i ciekawa fabula, swietne multi - zaslugiwal w pelni na taka srednia wtedy

heavy rain - tez byl innowacyjny, januszowy gameplay ale pewien przelom i nowosc - interaktywny film z multum zakonczen, bez napisu game over , gdzie kazdy gre konczy ale kazdy moze ja zakonczyc inaczej - tez gra w pelni zaslugiwala na taka srednia

gow3 - tutaj jedynie zgodze sie ze ocena przesadna - graficznie ta gra nawet do dzis robi, pierwsze 40min jest najbardziej epickie w grach ever ale ostatnie 2h gry i final fight wieczacy cala serie sa totalnie fatalne, no tragiczne wrecz

Opublikowano

Jedynka, dwójka i MW były bardzo ok. Resztę spalić.

Ale skąd możesz to wiedzieć Exact? Przecież Twoja pierwsza konsola to 360tka :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie:

Widząc ze Twój wiek jest ukryty, czyli typowe gimbuskie, zeby szanowali w internecie, moge sie domyślać ze gdy ja grałem na Atari to Ty z dywanu na podłogę skakałes.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

w Order nie widać przejścia pomiędzy cut scenkami, a grą

momentami gra przypomina film, taki prawdziwy klasyk Indiana Jonesa

takiego szoku doznałem ostatnio, gdy zobaczyłem zmarszczki z filmu bluraya na projektorze i ekranie 110"

tutaj na twarzy laski widać nawet pory, piegi, kropki na czole

to tak troszke o grafice, jest naprawde fajnie

ale 8/10 bym raczej nie dał, tak uczciwie

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Fanek ale kazdy wie ze ta gra jest sliczna, wielu w tym ja chetnie ja kiedys pozyczy, kupi po taniosci i odsprzeda wlasnie glownie z uwagi by ja obczaic na wlasne oczy ale juz sama zawartosc jaka oferuje jest uposledzona

Opublikowano

widać pory i piegi, wyglada to bardzo dobrze ale niestety kosztem zamkniętych przestrzeni, pasków i wąskiego pola widzenia. Jak nowe Uncharted będzie miało podobną jakość grafiki to będziesz mógł skasować konto mroku333

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

cały The Order jest zrobiony na silniku gry. wszystkie cut scenki. tak samo ma być ponoć z U4. 

Opublikowano

Ja bym tam na miejscu niektórych nie chwalił się w zakupach Orderem z nalepką "259 zł" :P Trzeba mieć godność człowieka ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

w Order nie widać przejścia pomiędzy cut scenkami, a grą

momentami gra przypomina film, taki prawdziwy klasyk Indiana Jonesa

takiego szoku doznałem ostatnio, gdy zobaczyłem zmarszczki z filmu bluraya na projektorze i ekranie 110"

tutaj na twarzy laski widać nawet pory, piegi, kropki na czole

to tak troszke o grafice, jest naprawde fajnie

ale 8/10 bym raczej nie dał, tak uczciwie

Widzisz Yeti, nawet Fanek Cie tu nie chce.

Opublikowano

mi sie osobiscie wydaje ze juz na silniku z infamous jesli zamknelo sie go do tak tragicznie waskiego korytarza, dalo pasy czyli obnizono rozdzielczosc i ograniczylo do 30fps to bez problemu powstala by gra sporo ladniejsza niz order

wyglada order zjawiskowo, moze to faktycznie jest najladniejsza gre ever ale kosztem tak niesamowitych ograniczen ze ten silnik RaD za jakis zjawiskowy w ogole nie traktuje

Opublikowano

Ale skąd możesz to wiedzieć Exact? Przecież Twoja pierwsza konsola to 360tka :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie: :reggie:

Widząc ze Twój wiek jest ukryty, czyli typowe gimbuskie, zeby szanowali w internecie, moge sie domyślać ze gdy ja grałem na Atari to Ty z dywanu na podłogę skakałes.
Tak się składa, że ja też grałem na Atari - gdy byłem smarkiem Ojciec przywiózł mi działające po dziś dzień Atari 800 XL.

Wspominając Ci Twoją pierwszą konsolę chciałem raczej zaznaczyć Twoje zdaje się niskie doświadczenie i ogół wiedz konsolowej, a nie wytykać wiek. Gimbaza tu nie pisze tylko dorośli ludzie, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Tak się składa, że ja też grałem na Atari - gdy byłem smarkiem Ojciec przywiózł mi działające po dziś dzień Atari 800 XL.

Wspominając Ci Twoją pierwszą konsolę chciałem raczej zaznaczyć Twoje zdaje się niskie doświadczenie i ogół wiedz konsolowej, a nie wytykać wiek. Gimbaza tu nie pisze tylko dorośli ludzie, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Nie martw się o moje doświadczenie, mam spore.

A tak BTW

09708212147293737540.png

:frog:

Opublikowano

a no to juz wszystko jasne czemu ex4ct zachowuje sie jak ex4ct xD

Opublikowano

co do grafy jeszcze, to nie jest tak że jest po prostu śliczna

śliczna była w Infamousie, tutaj jest kolejny przeskok graficzny

z tą oceną może troche sie zagalopowałem, napisze jak skończe

roger :ogor:

Opublikowano

Nie martw się o moje doświadczenie, mam spore.

Sam się przyznałeś, że 360tka to Twoja pierwsza konsola. I o ile to jest faktycznie racja, to masz chłopie sporą lukę w grach, przez co niektórzy mogą tak brać Twoje zdanie jako mało wiarygodne.
Opublikowano

szkoda ze przy tym przeskoku gra najzwyczajniej sie potknela

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.