Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ano można, jak się ograniczyło granie w jakieś pif pafy, mmo i moby. Tacy nie mają już ochoty np. Pół gry przewijać dialogi w zeldach, lub mają bezwarunkową awersję do kolorowych hydraulików.

Wcale takich ludzi nie bronię, jedynie wiem, że są tacy, którzy widząc Nintendo myślą o wymiotach, większość z nich nawet nie wie, co traci.

Z jednej strony szukają ciągle w ich rozumowaniu dobrych gier, ale nie potrafią się otworzyć na coś nowego.

Ludzie, którzy swego czasu ograli np. FF7, Chrono Cross nie potrafią grać w gierki od N.

:frog:

Edytowane przez Humulin

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie mam zamiaru wypalic sobie oczy tym scierwem w 240p, nie chcialbym skonczyc jak Yano i reszta nintendo fagow :reggie:

ide coś zjeść bo nic nie jadłem dzis i zdechne.

Co te Nintendo robi z ludzmi.. Glodza sie grajac w gierki w 240p xDD

000000000000030700_GM_SCREEN_0005_M.JPG

Edytowane przez Mroku333

Opublikowano

O wilku mowa.

Ostatnio od kumpla pożyczyłem DSa i 'ścierwo' w 240p, tj. Zelda Spirit Tracks i Phantom Huraglas sprawiły, że na jakieś dwa tygodnie zapomniałem co to rozdzielczość.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Nie wszyscy:) ostatnio kumplom pokazałem Mari Galaxy 2, to nawet pilota od Wii nie chcieli wziąć do ręki, tłumacząc się: 'żeby przypadkiem pedalozą z ekranu się nie zarazić'.

Najlepsi są ci co zagrywali się w Crasha, Spyro czy Tombe na psx, ale platformówki od nintendo to kolorowa tęcza i 50 mario, którego grali na pegasusie, ale już LBP to są urocze szmaciaki i nowego Crasha to by grali jak poje.bani. 

Opublikowano

No tak. To są Ci sami o których pisałem, ale w odniesieniu do jrpg.

Opublikowano

O wilku mowa.

Ostatnio od kumpla pożyczyłem DSa i 'ścierwo' w 240p, tj. Zelda Spirit Tracks i Phantom Huraglas sprawiły, że na jakieś dwa tygodnie zapomniałem co to rozdzielczość.

(pipi)owe sterowanie, nigdy w to nie zagram 

Opublikowano

Bajek od Pixara też nie ogladają bo boją się pedalstwa? Smutni ludzie :frog: beczunia z orderka part 66

10997285_1062749663741907_33337529379086

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-34026-w_sieci_pojawia_sie_coraz_to_wiecej_recenzji_the_order__1886___jak_wypadla_gra_.html

Obczajcie tego "newsa" i komentarze pod nim.
Zenada w jednym i drugim przypadku.

News jest napisany tak, zeby klapy polecialy do sklepow, najpierw wypisuja zalety w ten sposob jakby przewazaly, uzywajac przymiotnikow i epitetow typu: "fantastyczny", "niesamowity", "bardzo dobre", "wgniatajace w fotel" :pawel:

Nastepnie wymieniaja pokrotce wady ostroznie dobierajac slowa: "nudne fragmenty", "monotonne rozwiazania".
Tak, na pewno za momentami "nudne" fragmenty gra zostala ZJECHANA przez powazne serwisy.

Zwroccie tez uwage na tytul newsa i lid - nic o ocenach xDD
Gdyby order zbieral przynajmniej siodemki tytul by wygladal tak: "The Order 1886 nie zwiodl recenzentow - mamy hit!".
Dalej teksty typu marsz do sklepow :pawel:

A co w komentarzach? Przypomniam, ze innowacyjny, bardzo miodny Idarb, w ktorego gra masa ludzi po lajwie i ktory ma 80 na MC zostal w komentarzach tego portalu wysmiany i zmiazdzony.
Tymczasem order: 
"fanow z pewnoscia znajdzie"
"Jak dla mnie pozycja idealna- do grania w piątki po pijaku.;)"

i krol:
"Za kilkanaście godzin super gierka wpadnie w moje szpony i sam ją przetestuje.Bo patrząc po recenzjach jest straszny rozrzut od bardzo wysokich po niskie oceny i niewiadomo komu wierzyć."

Zenada. Dlatego gram na xboxach.

Opublikowano

User score 5.5 - zgadnijcie jaka to gra?

Opublikowano

Kirby?

Opublikowano

Saptis "10/10 Dead Space 3" ?

Ja to wszystko przeboleję, bo akurat po 50 h w Dragon Age mam ochotę na coś niezobowiązującego jednak brak mieszania ścieżki angielskiej z PL napisami to największa żenada w takiej produkcji, która rzekomo  ma być filmem z elementami grania. Mama mi zawsze mówiła ucz się niemieckiego bo angielskiego każdy się uczy no i co terasssssssssssssssssssssssssssss?

(pipi)a.ne Sony, za to gierka od razu pójdzie do żyda, bez żadnych szans zostania między innymi filmami.

Opublikowano

Dejw, ale to nie jest nowość, że ppe, użytkownicy czy to xboxa czy ps4 to plankton umysłowy. Dajmy na to rzut gier ps+ na ten miesiąc w którym było na ps4 premierowy Apotheon czy zaje.bisty Transistor, ale ulungi zobaczyły, że nie ma grafiki 3D i z bólem dupska leciały na fanpage ps polska, że znów gó.wna dajecie na pegasusa itp nie grając w żaden z tytułów nawet sekundy, a przy okazji The Order 1886 widziałem masową podniete na ich instagramie jak jakies 14 letnie dzieci pisały, że to jest ich ulubiona gra już i w ogole. No niestety konsole to teraz jest każualing 100%, ludzie, którzy nie zagrają w grę bo nie jest po polsku albo nie jest grafiką itp Zobaczymy jak się sprzeda Bloodborne w polsce, ale na sto procent dużo słabiej niż The Order mogę się o to założyć.

Opublikowano

Odnosnie Bioshocka Infinite to jest to hurr durr 5deep4you gierka z gó.wianym gameplejem zawinięta w ładny art design coś jak call of duty tylko kolorowe.

Dokladnie, design swietny, fabulanie moze sie podobac ale strzelanie w BI importowali chyba z minecrafta, nie wiem komu sie ono w ogole podobalo. I jeszcze to cale pier.dolenie o zlozonosci, skomplikowaniu, eterycznosci gry a na okladce na pierwszym planie typ z obrzynem xD.

@Yaczes

ty to musisz miec jaja ze stali, ze w ogole wchodzisz na ten portal. Ja nie odwiedzam od ponad roku i niczego mi nie brakuje. Dziwie sie, ze wszyscy tutaj jada ppe a potem "ej patrzcie jaki news".

Opublikowano

Odnosnie Bioshocka Infinite to jest to hurr durr 5deep4you gierka z gó.wianym gameplejem zawinięta w ładny art design coś jak call of duty tylko kolorowe.

Dokladnie, design swietny, fabulanie moze sie podobac ale strzelanie w BI importowali chyba z minecrafta, nie wiem komu sie ono w ogole podobalo. I jeszcze to cale pier.dolenie o zlozonosci, skomplikowaniu, eterycznosci gry a na okladce na pierwszym planie typ z obrzynem xD.

Co do okładki to dali taką przez nacisk wydawcy bo taka lepiej się sprzeda :facepalmz: na rewersie jest alternatywna wersja okładki na którą głosowali gracze na forum 

photo.jpg

Opublikowano

To podajcie jakieś prawilne serwisy o grach, byśmy nie błądzili więcej... :reggie:

Opublikowano

Humulin jaki psychofan PPE xD

@blaber

wiem, ale jakby nawet dali tamta to i tak strzelania (ch.ujowego, innego nie ma) w tej grze jest od groma.

Opublikowano

no z oferta plusa na luty to faktycznie byla beka - najlepszy plus na ps4 od poczatku tej uslugi wg mnie bo jedna gra bardzo solidna, druga genialna, a facebook to bylo wylewanie zolci ze gierki z c64 :D :D :D

Opublikowano

To podajcie jakieś prawilne serwisy o grach, byśmy nie błądzili więcej... :reggie:

http://thegamerspost.com/

bierzesz to odznaczasz kilka niepotrzebnych gówien (ponoć biali faceci odznaczają polygon i kotaku) i cieszysz się newsami nie dającymi raka

no z oferta plusa na luty to faktycznie byla beka - najlepszy plus na ps4 od poczatku tej uslugi wg mnie bo jedna gra bardzo solidna, druga genialna, a facebook to bylo wylewanie zolci ze gierki z c64 :D :D :D

ale tutaj na forum też był i jest hejt na indie, moża sie smiać, że piardy itp ale jak przychodzi co do czego to sto razy bardziej wolałbym dostać Transistor niż jakiegoś 3D Knacka czy Thiefa, a był tutaj taki typ co mówił, ze kupił konsole dla fify i hejtował każdy miesiąc plusa na ps4 że gó.wna daje i widziałem go też na facebooku ps polska xd

Opublikowano

http://thegamerspost.com/

bierzesz to odznaczasz kilka niepotrzebnych gówien (ponoć biali faceci odznaczają polygon i kotaku) i cieszysz się newsami nie dającymi raka

I o to mi chodziło!

A nie od razu psychofan propagandowego i przekupnego ppe.

Opublikowano

@Yaczes

ty to musisz miec jaja ze stali, ze w ogole wchodzisz na ten portal. Ja nie odwiedzam od ponad roku i niczego mi nie brakuje. Dziwie sie, ze wszyscy tutaj jada ppe a potem "ej patrzcie jaki news".

:obama: BI zaorane tak jak powinno było być od samego początku, a nie citizen kejn gejmingu. Brawo, Panowie.

Ale po Maksie 2 chyba sobie ogram te dodatki, jak już podstawkę ograłem to zobaczę co tam w Raptur słychać.

A wchodzenia na PPE... mam nadzieję, że nie robicie tego dla innych powodów, jak tylko dla beki :dog:.

Opublikowano

Wchodzimy, bo lubimy dostawać raka czytając komentarze... :dafuq:

Opublikowano

ja sie w ogole dziwie ze pomimo tego ze nasz forumek jest bezposrednio podpiety pod ppe tak malo jest sprzezenia zwrotnego (albo przynajmniej nic o nim nie wiem) - sekund piec i znalazlbym wsrod naszych userow z kilkunastu, ktorzy lepiej i obiektywniej pisaliby newsy, felietony redagowali dzialy i ogolnie sprawiliby ze ppe.pl byloby lepszym miejscem, a tak forumek jest zostawiony samemu sobie

Opublikowano

@Yaczes

Taka charakterystyka tego tematu, podwójne standardy.

-Kiedys grafika miała znaczenie a trawa w mafii była dealbrakerem.

-kiedys była beka z GameRankings i Metacritic a gdy słusznie ocenili DriveCluba czy The Ordera to nagle piszą ze recenzenci zmienili sie na lepsze :dynia:

-jak można grać w Ryse, a pare osob ma go ukończonego podpierając sie argumentem ze grafika ładna, ch.uj ze nie ma startu do Infamousa a co dopiero The Ordera :dynia:

To jakimi botami kierują sie podwójnymi standardami wchodzi powoli w ich styl bycia i mentalność, wystarczy popatrzeć na Czezkiego najwieksza chorągiewkę czy Maciomaniaka.

Ludzie w tym temacie nie patrzą na to ze większa cześć osob tu siedzących to gracze, ja mam wyj.ebane która konsole posiadam, wybieram zawsze ta lepsza DLA MNIE.

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.