Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

no w temacie o orderze pisalem ze jesli dali zielone swiatlo temu to az sie trach bac czym bylo to skasowane cos od santa monica - a moze mialo gameplay i replayality i klocilo to sie z aktualna polityka firmy?

Wystarczy że grzebał nad tym łysy, ja bym nawet bez patrzenia skasował ten projekt.

ciekawe co dalej z RaD - przypominam ze to nie jest studio wewnetrzne sony

ogolnie sony niech zrewiduje dzialy 2nd party bo sumo digital tez dalo trzody z lbp, nie pogniewalbym sie tez by wreszcie ujawnili nad czym grzebie bend studio (ehh kolejny spadochroniarz z handheldow), guerilla czy media molecule albo na boga pokazali cos z ratcheta, ktory dalej uparcie wg nich ma miec premiere w tym roku

No i wystarczy. Niech się te matoły kur.va uczą od M$ - zapowiedź, pół roku i na półki, a nie pompowanie balona przez dwa lata i wychodzi taka spier.dolina jak 1886.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

The Order to sraka nie wiem poco drążycie temat. 

A łatwy jak typowy janusz z ciekawości kupi xDDDDD

Opublikowano

Spencer robi roznice, prozno szukac kogos takiego w sony

Opublikowano

a co takiego robi?

Opublikowano

nie pogniewalbym sie tez by wreszcie ujawnili nad czym grzebie bend studio (ehh kolejny spadochroniarz z handheldow), guerilla czy media molecule albo na boga pokazali cos z ratcheta, ktory dalej uparcie wg nich ma miec premiere w tym roku

No przecież wiadomo (nieoficjalnie :P):

Bend - horror z otwartym światem (bez zombie ponoć)

Guerrilla - RPG z robodinozaurami

Guerrilla Cambridge - najpewniej Killzone

I jeszcze zostaje Gravity Rush 2 na PS4

Śmierć Vity taka dobra dla PS4 :fsg:

Opublikowano

janusz soul daje orderowi 7.5 co wg niego jest ocena gry sredniej a nie sraki

latwy typowy janusz z ciekawosci sam sprawdzi jak soul, ktory pierwszy z forum go wczoraj ogrywal bo tak go rozrywalo

nie pogniewalbym sie tez by wreszcie ujawnili nad czym grzebie bend studio (ehh kolejny spadochroniarz z handheldow), guerilla czy media molecule albo na boga pokazali cos z ratcheta, ktory dalej uparcie wg nich ma miec premiere w tym roku

No przecież wiadomo (nieoficjalnie :P):

Bend - horror z otwartym światem (bez zombie ponoć)

Guerrilla - RPG z robodinozaurami

Guerrilla Cambridge - najpewniej Killzone

I jeszcze zostaje Gravity Rush 2 na PS4

Śmierć Vity taka dobra dla PS4 :fsg:

jesli to by sie potwierdzilo to fajnie bo 3 gry niesamograje + killzone od tworcow swietnego mercenary

komentarzu o vicie nie skomentuje

Opublikowano

Potwierdzam ten gość wychodzi na scenę i już jest to WOW, to co zrobił z marką XBOX'a na przełomie ostatnich michów zasługuje na wielki szacun, a u SONY  co tam ?japoniec który za darmo dostaje brawa bociarnia mało się nie zesra jak wychodzi na scenę kolejne ten Andrzej i ten grubas w okularach jak patrze na to jaki fajny chce być zbiera mnie na wymioty.

latwy typowy janusz z ciekawosci sam sprawdzi jak soul, ktory pierwszy z forum go wczoraj ogrywal bo tak go rozrywalo

Średniak, sraka jeden (pipi) w takie gry nie grywam, 7.5 dałem z grzeczności, a Tobie co żal dupę ściska, że człowiek sobie pograł, różnica jest taka, że ja to ograłem za darmo nie poleciałem do sklepu nie wywaliłem na to 250 PLN.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ficuś oni od 2009 pisali swój silnik i opatentowali ProFX jakąś ich technologię i od 2012 roku rekrutowali ludzi na stanowiska do robienia strzelanki TPP więc pewnie przymiarki do Ordera były przez 5 lat, samo tworzenie gry to 2 lata pewnie zeszło. 

Opublikowano

a co takiego robi?

Dobra mine do zlej gry :kaz:

A tak na serio to robi gry, w pelnym tego slowa znaczeniu, skupia sie na grach a nie tych wszystkich innych bzdetach, poluzowal relacje miedzy indie devami, probuje pozbyc sie tego ultimatum dla indykow no i odkad przejal stery ogolnie kazda decyzja microsoftu w sprawie Xboxa byla prawidlowa.

Mozna hejcic Xbona ale pisalem juz kiedys ze wolalbym aby Spencer w Sony sie odnalazl, a nie ten random co zastapil Trettona w USA lub Shu ktory nie wie nawet jaki dzien tygodnia jest.

Opublikowano

a co takiego robi?

chyba nic, skoro na xboxa nie ma gier w najblizszym czasie

Opublikowano

co robi Spencer (pewnie nie wszystko to jego zasluga ale dzieje sie tak za jego rzadow) - w miare szybkie premiery gier od zapowiedzi, zainteresowanie sie starymi markami (to kpina by na imprezie z okazji 20 lecia marki, ktora miala pelno legandarnych serii nie reaktywowac jakiejs, zamiast tego na koniec show dac spier.doline od jeffiego), sukcesywne dodawanie funkcji do konsoli (a nie ciagle poprawy stabilnosci jak u sony)

ogolnie odkad panuje w microsofcie nie moge skrytykowac nawet jednej decyzji dotyczacej xone jaka za jego panowania zostala ogloszona/podjeta

Opublikowano

Kazdy kto gral w Horizon 2 czy Sunset wie ze sa to mega rozbudowane produkcje do ktorych mozna wracac i spokojnie nabic 40h. Po prostu czuc w nich production value. Ogolnie smiesznie sie czyta o dominacji jak za czasow PS2, a jak juz wychodzi jakis ex to zaczyna sie marudzenie ze Sony jest w slabej formie, exy jakies takie nijakie i ze ciagle obie platformy nie zachwycaja grami. Czy jakis Xbox tam marudzil przy premierach Horizon 2 czy SO? No wlasnie.

Ale dalej sobie wmawiajcie ze PS4 to jedyny sluszny wybor, ze w tym roku bedzie 300 roznorodnych gier do ogrania, a Xbot to ledwo co dzialajacy zlom bo wystwietla grafike w 900p.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Dokladnie - 7,5! Poki co najlepsza ocena wsrod grajacych Januszy ^^

No i mowiac powaznie - 3 tygodnie z tym kupowaniem robie sobie jaja, bo Order nigdy za specjalnie mnie nie interesowal, co zreszta widac po temacie. Pozycze sobie Soul -jak chytra baba z Radomia , ale smieszy mnie fakt, ze przez to moja ocena dla niektorych bedzie bardziej wiarygodna, niz tych, ktorzy "wydali 250 zł!!!" i odsprzedadza za 200 tracac 50 ^^  :cebula:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No największa porażka dotycząca XO to stworzenie tego gó.wna więc już gorzej być nie może :pawel:

Opublikowano

No największa porażka dotycząca XO to stworzenie tego gó.wna więc już gorzej być nie może :pawel:

No tutaj Mattrick z reszta geniuszy wyrzadzili juz nieodwracalna szkode :oh_you:

Opublikowano

No tutaj Mattrick z reszta geniuszy wyrzadzili juz nieodwracalna szkode :oh_you:

masonski kon trojanski ktory swego czasu skrzywdzil tez sony zrobil tez swoje

phil.jpg

Opublikowano

No dla mnie to jest niepojęte jak w 2010 (czy kiedy tam wzieli się za robienie bąka) roku nie potrafili zaprojektować konsoli, która nie miałaby problemów z 1080p. Serio w japoni broadcasting mistrzostw świata w krykieta będzie w 4K za free a tutaj gó.wno rozmazane za 500 dolarów. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ficuś oni od 2009 pisali swój silnik i opatentowali ProFX jakąś ich technologię i od 2012 roku rekrutowali ludzi na stanowiska do robienia strzelanki TPP więc pewnie przymiarki do Ordera były przez 5 lat, samo tworzenie gry to 2 lata pewnie zeszło. 

2 lata? Prawie 2 lata temu, to oni pokazali już pierwszy trailer...

a co takiego robi?

Dobra mine do zlej gry :kaz:

A tak na serio to robi gry, w pelnym tego slowa znaczeniu, skupia sie na grach a nie tych wszystkich innych bzdetach, poluzowal relacje miedzy indie devami, probuje pozbyc sie tego ultimatum dla indykow no i odkad przejal stery ogolnie kazda decyzja microsoftu w sprawie Xboxa byla prawidlowa.

Mozna hejcic Xbona ale pisalem juz kiedys ze wolalbym aby Spencer w Sony sie odnalazl, a nie ten random co zastapil Trettona w USA lub Shu ktory nie wie nawet jaki dzien tygodnia jest.

Spencer poluzował relacje z indie devami? To czemu dalej istnieje ta klauzula, gdzie gra musi najpierw zostać wydana na Xbonie (czy na czym to tam polegało)?

co robi Spencer (pewnie nie wszystko to jego zasluga ale dzieje sie tak za jego rzadow) - w miare szybkie premiery gier od zapowiedzi, zainteresowanie sie starymi markami (to kpina by na imprezie z okazji 20 lecia marki, ktora miala pelno legandarnych serii nie reaktywowac jakiejs, zamiast tego na koniec show dac spier.doline od jeffiego), sukcesywne dodawanie funkcji do konsoli (a nie ciagle poprawy stabilnosci jak u sony)

ogolnie odkad panuje w microsofcie nie moge skrytykowac nawet jednej decyzji dotyczacej xone jaka za jego panowania zostala ogloszona/podjeta

W miarę szybkie premiery od zapowiedzi to raczej nie jego zasługa.

A czy Spencer wcześniej nie był szefem studiów Microsoft? Bo jeśli tak, to był tragiczny w tej pozycji:

Zapowiedź teamu Victoria Studio - zamknięcie go dwa lata później, bez żadnej gry. To samo było jeszcze z innym noname studiem.

Zapowiedź ekscytującego IP od MS Vancouver - okazuje się być Girsami.

I tak dalej. W dodatku ściemnianie przez lata, że Rare ma kompletną swobodę nad tym, co tworzy, sprawiają, że czas pokaże, jak się znajduje w nowej roli. Jest to na pewno najbardziej ludzka osoba w MSu, jak to Shu określił. I jedno mu przyznam, zna się na grach.

Opublikowano

@Figaro

No to przeciez pisze Ci w tym samym poscie ze Spencer mowil ze chce to ultimatum wy*ebac jak najszybciej.

@Bluber

Wszystko przez kinecta (kolejna madra decyzja Spencera, pod dywan i niech ginie smiercia naturalna), koszt konsoli musial miescic sie w jakiejs granicy cenowej, niestety kinect w tych planach byl integralna czescia konsoli wiec na czyms musieli przyciac, no i okazuje sie ze przycieli na zlej rzeczy.

Opublikowano

@Figaro

No to przeciez pisze Ci w tym samym poscie ze Spencer mowil ze chce to ultimatum wy*ebac jak najszybciej.

Jest szefem Xboxa od prawie roku! Myślę że gdyby chciał, to usunąłby to raz-dwa ;F

Opublikowano

Figaro w 2013 na E3 pokazali trailer czyli tak jak mówie mieli koncept nad którym pracowali i coś tam mieli od 2012 do teraz pewnie robili "grę" i skończyło się na tym, że tej gry w ch.uj mało jest anyway. 

Opublikowano

Jest szefem Xboxa od prawie roku! Myślę że gdyby chciał, to usunąłby to raz-dwa ;F

Masz racje, na stos z nim! :wio:

Opublikowano

@Figaro

Ale wiesz, że to nie on sam rządzi w diwzji xboxa na pewno ma jakiś z(pipi).anych ludzi wyżej, którzy mogą blokować wiele rzeczy. Ku.rwa ta konsola jest (pipi)ną techniczną jak oni się drugi rok je.bią z wprowadzeniem screenshotów z gier no to czego tutaj od nich wymagać. 

Opublikowano

Czytając posty Figaro dokładnie można określić, który temat sonygaffa czytał ostatnio, bo wprost powiela całe tezy XD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.