Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Boty graja tylko w exy, bo multiplatformy to dla nich wstydliwy temat.

Czyli role się odwróciły względem poprzedniej generacji. ;>
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

nikt nie liczy multiplatform w wojnie między ps3 a 360, ale juz w przypadku ps4/vity to już się zaliczają to w końcu jak jest?

Opublikowano

:D

Moldar +1, przykładowo jak przepięknie wygląda Tomb Raider De na PS4 w 60 fps, zupełnie inny wymiar :woot:

Suavek - niektórzy wolą pada i konsole, niż klawiature i myszke, ja na ten drugi zestaw już nie mam patrzenia :yucky:

Właśnie Suavek, niektórzy wolą wygodnie na kanapie się rozsiąść z padem w ręce i grać na 55-calowej Bravii zamiast garbić się przed 17-calowym monitorkiem na taborecie. Niektórym to ciężko zrozumieć >_<.

Opublikowano

Właśnie Suavek, niektórzy wolą wygodnie na kanapie się rozsiąść z padem w ręce i grać na 55-calowej Bravii zamiast garbić się przed 17-calowym monitorkiem na taborecie. Niektórym to ciężko zrozumieć >_<.

Masz rację. My bad. Kurcze, gdyby tylko PC pozwalały na podpięcie pada i przełączenie ekranu na TV, a także przysunięcie kanapy/fotela...

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

nikt nie liczy multiplatform w wojnie między ps3 a 360, ale juz w przypadku ps4/vity to już się zaliczają to w końcu jak jest?

jak nie? Sporo sie naczytalem o ile lepsze sa doznania mafii na x360 bo jest trawa, albo jak pieknie chodzi na klocu mass effect ( i tak niegrywalny przy wersji z pc )

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

:D

Moldar +1, przykładowo jak przepięknie wygląda Tomb Raider De na PS4 w 60 fps, zupełnie inny wymiar :woot:

Suavek - niektórzy wolą pada i konsole, niż klawiature i myszke, ja na ten drugi zestaw już nie mam patrzenia :yucky:

Tez przeszedlem w zeszlym roku XD.

Opublikowano

Dokładnie,zwłaszcza,że podłączenie pada do PC  i kompa pod TV to przecież poziom fizyki kwantowej.

Opublikowano

Masz rację. My bad. Kurcze, gdyby tylko PC pozwalały na podpięcie pada i przełączenie ekranu na TV, a także przysunięcie kanapy/fotela...

to tylko w teorii tak ładnie wygląda jak piszesz, w praktyce komu chce sie przełaczać ekrany, podłaczać pada, instalować sterowniki, konfigurować go i ustawiać wszystko pod jego przyciski, z czego i tak sie wszystkiego nie ustawi i potrzebna jest klawiatura, da sie ale tak za każdym razem do każdej gry na nowo?  przerabiałem to, no thanks

PS4, duży tv, wkładasz płyte i niczym sie nie martwisz, nic nie musisz przełaczać/ konfigurować, wygodny fotel lub kanapa, jak dżentelmeni

Edytowane przez Fanek

Opublikowano
PS4, duży tv, wkładasz płyte i niczym sie nie martwisz, nic nie musisz przełaczać/ konfigurować, wygodny fotel lub kanapa, jak dżentelmeni

Niczym oprocz gier.

Opublikowano

to tylko w teorii tak ładnie wygląda jak piszesz, w praktyce komu chce sie przełaczać ekrany, podłaczać pada, instalować sterowniki, konfigurować go i ustawiać wszystko pod jego przyciski, z czego i tak sie wszystkiego nie ustawi i potrzebna jest klawiatura, da sie ale tak za każdym razem do każdej gry na nowo?  przerabiałem to, no thanks

Pad od 360 działa domyślnie ze zdecydowaną większością nowy gier. Niczego nie musisz konfigurować. 

PS4, duży tv, wkładasz płyte i niczym sie nie martwisz

Martwi mnie brak gier. :>
Opublikowano

No super, jak jesteś klapersem totalnym i grasz tylko w exy, to bierz One, wyobraź sobie, że wychodzą jeszcze gry multiplatformowe, poza Killzone, Resogun, Knack i Infamous kupiłem jeszcze kilka innych gier i popatrz, mam w co grać!! Niesłychane prawda ? Przecież PS4 nie ma gier, a mam ich 8, a na horyzoncie wiele innych, jak Destiny, dzięki któremu spokojnie mogę zapomnieć o Halo Collection. Konsola to nie 3-4 exy na rok....

Więc tak, klap klap klap i kupuj te 3 gry na rok.

Knack i resogun xD okej. Powiem ci cos strasznego. Na Xboxa wychodzi i Destiny i Halo Collection. Niezle, nie?

Po tym poscie widac jakim jestes klapkiem i niedzielniakiem. Grasz w najgorszy szit jaki jest na ps4 (knack), bo nie ma w co grać, ale o xboxie nawet nie pomyslisz, bo klapek masz zamiast mozgu.

I tak, konsole kupuje sie dla exow. Cala poprzednia generacje gralem na X360, ale pod koniec generacji kupilem ps3 mimo (pipi)owego pada i systemu. Dlaczego? Dla exow.

Teraz wybor jest prosty. Exy + multiplatformy w 900p > same multiplatformy w 1080p.

Klap klap klap.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Dlatego na poczatku zwiazku mowisz "widzisz ten czarny kawalek plastiku? bedzie stal w naszym salonie szmato i albo to zaakceptujesz albo pakuj swoje graty i wypier.dalaj do jakiegos pachola co nie bedzie swojej pasji przedkladal nad twoje po chu.ju dekoratorskie zachcianki". Trzeba sie szanowanic c'nie.

Opublikowano

Straszne ofiary te konsolomaniaki. Gram w Super Hexagon, podłączam pada i działa ot tak, gram w The Moonkeeper i to prawda muszę skonfigurować pada w Xpadderze, ale cała operacja trwa minutę, może dwie.

No ale lepiej grać w słabe gry.

Opublikowano

Wciśnięcie przycisku HDMI na pilocie od TV to faktycznie sporo roboty.

Opublikowano

Macio wypisuje już studia indie jako rodzinne 3 osobowe firmy + 1 pracownik i sprzątaczka ze wschodu.

Poproś blubera o pomoc, on Ci jeszcze dopisze tak ze 12 456 firm deweloperskich. xD

Opublikowano

Macio wypisuje już studia indie jako rodzinne 3 osobowe firmy + 1 pracownik i sprzątaczka ze wschodu.

Poproś blubera o pomoc, on Ci jeszcze dopisze tak ze 12 456 firm deweloperskich. xD

To tylko poglądowe - gdyby Sony miało więcej znanych tego typu studiów developerskich, to bym je wypisał (pewno ma, ale gdzieś tam w Japonii) - więc Figaro uzupełni te listę ;)

Opublikowano

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Knack i resogun xD okej. Powiem ci cos strasznego. Na Xboxa wychodzi i Destiny i Halo Collection. Niezle, nie?

Po tym poscie widac jakim jestes klapkiem i niedzielniakiem. Grasz w najgorszy szit jaki jest na ps4 (knack), bo nie ma w co grać, ale o xboxie nawet nie pomyslisz, bo klapek masz zamiast mozgu.

I tak, konsole kupuje sie dla exow. Cala poprzednia generacje gralem na X360, ale pod koniec generacji kupilem ps3 mimo (pipi)owego pafa i systemu. Dlaczego? Dla exow.

Teraz wybor jest prosty. Exy + multiplatformy w 900p > same multiplatformy w 1080p.

Klap klap klap.

To lepiej sam użyj mózgu, bo widzę że cię nosi i boli w krzyżu, a nie oceniasz po dwóch postach. W przeciwieństwie do ciebie, mam next gena i planuje na czasie kupić xboxa, a jakiś klapeczek nazywa mnie niedzielniakiem, żyłka ci zaraz pęknie od bycia kozakiem na internecie.

Resogun to najlepszy ex na PS4, a że na Xbox One nic mnie nie interesuje z tego co wyszło, to i na oba next geny. Gra daje tony frajdy, a jest zwykłą pierdołą. Knack zakupiony aby pograć z dziewczyną, bo o ile ona lubi pograć, to lepiej w mało wymagające tytuły. Zresztą, co ja będę dyskutować, przecież grałeś pewnie w Knacka i wiesz co to za tytuł, tak samo jak w Resogun ( który ma największą średnią ocen ze wszystkich tych exów )

Tak konsole kupuje się dla exów, ale wybór tej pierwszej opiera się u mnie na także innych współczynnikach. Nie jestem osobą, która kupi konsole, powie bee i zmienia na inną. Wybrałem całkowicie świadomego wyboru, zwłaszcza dlatego, że moi znajomi mają PS4, nikt nie zakupił Xboxa, więc wolę pograć z nimi, niż samemu. No i ufam Sony jak zaufałem kilka razy i wiem, że na te exy jak Uncharted warto poczekać, różnorodność u Sony zawsze była atutem. A, że przy okazji gry wyglądają lepiej, to tym lepiej dla mnie, bo wiem, że wybór jest jak najbardziej trafiony.

Opublikowano

To jakiś przeklejony post z przed 10 lat czy co?

Opublikowano

Kiedyś może i tak było, ale obecnie jedyne co trzeba zrobić, to zainstalować grę. I tyle. Nie ma uciążliwych instalacji sterowników, a jeżeli konfiguracją określasz zmianę kilku opcji w menu... Skoro podłączasz pada, to po co Ci klawiatura? Potrzebujesz myszki. Co najwyżej.

Generalnie bzdury pleciesz.

Opublikowano

Niczym oprocz gier.

No i jak kupujesz bf na premiere to za kazdym razem musisz sie martwic co tym razem nie bedzie dzialac.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.