Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

I znowu czytam (pipi)ety o PCtach podłączanych do plazm, kiedy w rzeczywistości matka/żona/laska na to nie pozwala bo nie chce widzieć blachy w salonie.

To ze tobie  mama/zona/laska nie pozwala, nie oznacza ze inni maja z tym problem ;)

Zreszta chyba zdecydowana wiekszosc z nas ma wiecej niz jeden TV w domu.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

W ogóle też argument, że Sony ma więcej studiów developerskich jest dosyć idiotyczny, bo na chwilę obecną po stronie Sony jest... 17 studiów różnego rodzaju (13 projektujących gry i cztery odpowiedzialne za co innego). Mówiąc w kontekście konsol nowej generacji.

Po stronie Microsoftu jest aktualnie aż 31 studiów developerskich, z czego 10 odpowiada za wdrażanie nowych technologii. 

Pewno klapy mnie znowu zjadą, że czegoś nie uwzględniłem (chociaż trzykrotnie sprawdzałem), więc za wszelkie niedopatrzenia z góry wybaczcie.

Microsoft ma studia developerskie jedynie na papierze bo od 2 lat nie wydali zbyt dużej liczby gier gier AAA. Liczy się ilu pracuje developerów w tych studiach  Wystarczy porównać ile gier wydały studia first party sony i microsoftu.

Gry od studiów frist party wydane na ps4:

Killzone Shadow Fall

Infamous

Knack

MLB14

Gry od first party które wyjdą w tym roku na ps4

Driveclub

Litlle Big Planet 3

Gry od studiów first party na xbox one:

forza motorsport 5

Killer Instinct

Gry od first party które wyjdą w tym roku na xbox one

Forza Horizon 2

Czyli jeśli chodzi o nową generacje mamy na razie 6 do 3 na korzyść Sony. Oczywiście jak na potencjał developerów first party sony to bardzo mało ale trzeba przypomnieć rok 2013 i konsole poprzedniej generacji.

Gry od studiów first party na ps3 w 2013:

Last of Us

God of War Ascension

Gran Turismo 6

Beyond

Sly Cooper Thieves in Time

Puppeteer

MLB 13

Gry od studiów first party na x360 w 2013:

0 gdyż Epic i People Can Fly to nie first party

Podsumowując to w roku 2013 i 2014 mamy 13 do 3 na korzyść developerów first party sony jeśli chodzi o duże exy. Dlatego na świecie jest prawie 2 razy więcej ps4 niż xbox one. Lata dominacji sony  na rynku konsol stacjonarnych wróciły. Naprawdę jeszcze ktoś wierzy że sytuacja się odwróci ?. PS4 już wygrało i w przyszłym roku przekroczy 50% udziałów w rynku. M

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Czyli wymieniając gry wydane przez first party zaklinam rzeczywistość. Pogódź się z tym, że microsoft przegrał i już nie jest wstanie odwrócić sytuacji. PS4  jest konsolą która wygrała już na starcie generacje i należy kupić ją pierwszą. Xbox One bez nowego Halo, Gears of War i Forzy 6 jest jedynie gorszą, droższą i słabszą nieudaną kopią playstation. Sony podważyło sens istnienia marki xbox i prawdopodobnie one to już ostatnia konsola od microsoftu. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Naprawde mozna byc az takim klapkiem, zeby chciec wyelminowania jedynego konkurenta Sony?

Chyba nie zdajecie sobie sprawy jakby nas zabolal ten monopol.

Opublikowano

Xbox One bez nowego Halo, Gears of War i Forzy 6 jest jedynie gorszą, droższą i słabszą nieudaną kopią playstation. Sony podważyło sens istnienia marki xbox i prawdopodobnie one to już ostatnia konsola od microsoftu. 

Dobry dow(nene) - te gry prawdopodobnie zmiotą z powierzchni ziemi wszystko, co wyjdzie na PlayStation, podobnie jak line-up na ten rok, który niszczy PS4. Ale żyjcie dalej klapki w swoim zakłamanym świecie, gdzie jest tylko jedna konsola ;)

Opublikowano

Xbox One bez nowego Halo, Gears of War i Forzy 6 jest jedynie gorszą, droższą i słabszą nieudaną kopią playstation. Sony podważyło sens istnienia marki xbox i prawdopodobnie one to już ostatnia konsola od microsoftu. 

Dobry dow(pipi) - te gry prawdopodobnie zmiotą z powierzchni ziemi wszystko, co wyjdzie na PlayStation, podobnie jak line-up na ten rok, który niszczy PS4. Ale żyjcie dalej klapki w swoim zakłamanym świecie, gdzie jest tylko jedna konsola ;)

tak zmiecie. :D

I powiedz mi czym ten line-up na tek rok miażdży w przypadku XO? Bo wdzię 4 exy na PS4 i 3 na XO. Wszystkie zapowiadające się fajne (I:SS jak wiadomo już wyszedł), ale żaden nie szykuje się raczej na killera.

Chociaż po co ja pytam, ty już pewnie wiesz, że LBP, DC i TLOU to syf a FH2, halo i SO to mega killery.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

O cholera, bardziej zakłamać rzeczywistości juz nie mozna było?

W tym to akurat ty wiedziesz prym, bo kolejny raz się popisałeś ze swoją listą. Wrzucasz jakieś zespoły tworzące aplikacje, po stronie MS dodajesz studia, które nie należą do MS byle tylko wyszło tego znacznie więcej od Sony. Najlepsze, że jest tam np. Harmonix, które robi też exa na PS3/4.

Opublikowano

Wrzuciłem też studia, które odpowiadają za różne technologiczne rzeczy na PS4 - jak ktoś nie potrafi ogarnąć, że w takich studiach też jest zaleta w przypadku funkcjonowania i rozwój platformy to nie mój problem. 

Gdzie tam napisałem, że chodzi jedynie o studia, które są wykupione przez Sony/M$?

Opublikowano

Patrzac na jakosc gier od 1st party Sony nie dziwie sie ze mysla o Early Access XD.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Czyli zupełnie przypadkowo zapomniałeś dopisać do Sony studia zewnętrzne, które robią exy.

Tak jak wtedy przy swojej słynnej liście dużych gier wpisałeś bete Fable i gry z cyfrowej dystrybucji, a u Sony tylko TLoU, DC I LBP :)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Czyli zupełnie przypadkowo zapomniałeś dopisać do Sony studia zewnętrzne, które robią exy.

:)

Np. te od The Witness czy Everybody's Gone to the Rapture czy No Man's Sky. :)

Opublikowano

Maciek jak miał PS4 klapersował ile wlezie. Teraz ma X'a to jest jeszcze gorszym xbotem niż wcześniej klapem.

Taki Janusz-chorągiewka. Wcześniej miał PS3 i PS4 i ciągle wypisywał co sie da (nie raz bzdury jak teraz, tylko w drugą stronę) aby pokazać jak to konsole Sony niszczą te od MS'u. Kupił XOne i nagle żałuje, że wcześniej wybrał PS3 bo "z pewnością" lepiej bawiłby się z X360, a teraz z PS4 miażdzącego X'a zmieniło się na X'a miażdżącego PS4. Maciek mistrz forum.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Kto jeszcze zwraca uwagę na gry, które są wyłącznością konsoli w czasach, gdy najlepsze tytuły to multiplatformy? Rozumiem jeszcze PC i ich powoli odradzające się klasyczne cRPG i inne gry z Kickstartera. Nintendo, które ma najlepsze platformery na rynku. Ale Xbox i PS? Ludzie kupują konsole, bo chcą grać w gry i często mają wy(pipi)ane na te parę eksów, które mogą, choć nie muszą przypaść do gustu, nawet z opinią "Citizen Kane of Gaming".

Opublikowano

Od kiedy No Man's Sky to ex? xD

Opublikowano

Czytając posty Macio i mają w pamięci co on wypisywał kilka miesięcy temu, to jestem na 99% pewien, że to jest trolling, albo ktoś włamał mu się na konto. On z tymi swoimi "argumentami" jest tak śmieszny i żałosny, że przebija daddigeo, który po prostu tylko nieudolnie trolluje. Tu mamy kolesia, który co najgorsze, stara pisać się serio, przekonywać, że on ma racje, problem jest taki, że jego argumenty są jak starcie inwalidy umysłowego z mistrzem szachów. Ani to nieśmieszne, ani mające cokolwiek z rzeczywistością.

Od kiedy No Man's Sky to ex? xD

To jest time ex, póxniej gra wyjdzie na pc.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Kto jeszcze zwraca uwagę na gry, które są wyłącznością konsoli w czasach, gdy najlepsze tytuły to multiplatformy? Rozumiem jeszcze PC i ich powoli odradzające się klasyczne cRPG i inne gry z Kickstartera. Nintendo, które ma najlepsze platformery na rynku. Ale Xbox i PS? Ludzie kupują konsole, bo chcą grać w gry i często mają wy(pipi)ane na te parę eksów, które mogą, choć nie muszą przypaść do gustu, nawet z opinią "Citizen Kane of Gaming".

Skoro tak to wymień mi:

lepszą scigałka niż Forza Motosport/Gran Turismo?

lepszy TPP shooter niz Gears of War/Uncharted?

lepsze FPP niż Halo/Killzone/Resistance?

lepsza chodzona bitka niż Dragon's Crown?

Tekken był najlepszy póki wychodził tylko na jedna konsole, tak samo Resident Evil itp itd 

Studia, które pracują nad grą, która ma ukazac się tylko na jeden sprzęt mogą poznać go dogłębnie i zrobić najlepsza grę jaką się da.

Opublikowano

Skoro tak to wymień mi:

lepsze FPP niż Halo/Killzone/Resistance?

oczywiście seria Battlefield  :sorcerer:

no i nadchodzące Destiny zdaje się robić robotę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.