Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No yeti już tam prawie doszedł w temacie. :dynia:

W przeciwieństwie do was, faktycznie gra więc ma do tego prawo. Wy za to udajecie raka.

a ty? :D W sumie na upartego idzie skończyć Ordera na standzie w Media Markt XD
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Figaro Twój foruming to ostatnio połączenie mroka i experta. Ogarnij się. NIE IDŹ TĄ ŚCIEŻKĄ. 

A Ty nie idź ścieżką zyebów z PS4 Polska, którzy obejrzeli obrazek gier z oferty Plusa i stwierdzili gunwo obesrane. Bo taki prezentujecie poziom. TAKĄ CHCESZ ŚCIEŻKĘ WYBRAĆ?

Przesadziłeś kolego! 

:frog:

Opublikowano

Musiałem się do tego posunąć, suteq :(

chris, no ja nie ograłem, dlatego gry nie oceniam.

Opublikowano

W przeciwieństwie do was, faktycznie gra więc ma do tego prawo. Wy za to udajecie raka.

Bansai i Velius grają. Potwierdzają to samo co piszą ludzie, którzy widzieli jedynie fragmenty gameplayu, oraz surowe recenzje.

Opublikowano

Bansai i Velius grają. Potwierdzają to samo co piszą ludzie, którzy widzieli jedynie fragmenty gameplayu, oraz surowe recenzje.

I tylko ich opinie coś znaczą w tym morzu 50 podstron od zgorzkniałych botów.

Opublikowano

Nie no nie oszukujmy sie, Yeti dochodzi w temacie Ordera nie dlatego ze gra jest dobra, tylko dlatego ze to ekskluzyw Playstation :kaz:

Opublikowano

Jak tam uważacie, ja nie mam zamiaru wnikać co sprawia, że Yeti dochodzi :wujaszek:

Opublikowano

@Figaro

No moim zdaniem nie trzeba grać by wiedzieć że nie opłaca się wydawać więcej jak 100 zł za grę, o tak krótkim czasie kampanii, oraz zawartości faktycznego gameplayu. Nawet jeśli jest to gra powyżej punktacji 1-5/10. Za dużo narobiła wokół siebie medialnego hajpu, by nie zostać za wymienione aspekty zjechana, t.j. na to zasługuje.

Naprawdę nie chce aby flagowe, zachodnie exy Sony miały opierać się na takich wydmuszkach. Nie po czasach Medievil, Crasha, Forbidden Siren, Jak & Daxter, czy TLoU i Wipeouta; wraz z ich genialnym pvp. Albo co gorsza jeśli devi od multiplatform zobaczą że wcale nie muszą starać się robić kampanie na +10h, bo plankton i gimpy tak polecą na grafikę.

Opublikowano

jak na grę generalnie mieszaną z gó,wnem, to detructoid dał nawet sporo, bo 6/10. teoretycznie, biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne i ciśnienie, to powinni dać 2/10. światełko w tunelu ?    

Opublikowano

@Figaro

No moim zdaniem nie trzeba grać by wiedzieć że nie opłaca się wydawać więcej jak 100 zł za grę, o tak krótkim czasie kampanii, oraz zawartości faktycznego gameplayu. Nawet jeśli jest to gra powyżej punktacji 1-5/10. Za dużo narobiła wokół siebie medialnego hajpu, by nie zostać za wymienione aspekty zjechana, t.j. na to zasługuje.

Naprawdę nie chce aby flagowe, zachodnie exy Sony miały opierać się na takich wydmuszkach. Nie po czasach Medievil, Crasha, Forbidden Siren, Jak & Daxter, czy TLoU i Wipeouta; wraz z ich genialnym pvp. Albo co gorsza jeśli devi od multiplatform zobaczą że wcale nie muszą starać się robić kampanie na +10h, bo plankton i gimpy tak polecą na grafikę.

Naprawdę przeceniacie znaczenie tego tytułu... Naprawdę nie musicie się obawiać, że nagle zmieni trendy i wszyscy devowie pójdą ich krokiem. A na pewno nie po takich reckach.

Ta branża jest tak duża, że jest miejsce na takie piękne wydmuszki 7 godzinne, jak i głębokie, rozbudowane, trudne tytuły. Wspomniałbym w tym miejscu o pewnej różnorodności, ale kubson z bandą dostaliby palpitacji serca :)

Opublikowano

The Order 1886 - 63,01% 

Ryse - 64,30%

Soul 7,5 !  :dynia:

Opublikowano

Ok, wszyscy wystawiaja ocene orderkowi to ja tez wystawilem, zapraszam do tematu :Coolface:

Opublikowano

@Kazub

Za bardzo polegasz na ocenach Kazub. Ja tam lubię czytać i porównywać różne recki, także te po ang. czy choćby oglądać je na YT. Po prostu chce wiedzieć jakie są wszystkie plusy i munusy, za które padła nota (imo te zawarte w recenzjach na 3-6 nie sprawią że tytuł zyska cokolwiek znaczącego).

@Figaro

Ja naprawdę chciałbym, aby tak było, ale sprzedaż może okazać się wysoka, nawet pomimo śr. ocen. Wystarczy że sprawę załatwi marketing, najlepszy przykład: dobra sprzedaż Aliens Colonial Marines.

Opublikowano

Kocham ten temat lubię tu wchodzić aby się pośmiać z ludzi co oceniają gry bez zagrania w nie. Na podstawie youtuba lub gifów. Kłócą się o to czy jedna gra wyścigowa jest ładniejsza od drugiej na podstawie screenów.

The Order mi się podoba. Na razie a jestem po ok 5 h grania. Nie mam czasu grać za dużo to pewnie the order skończę w środę albo czwartek.  Gra na raz ale bardzo przyjemna gra.

P.S. Mówi to posiadacz konsol ninny który zamierza na dniach sprowadzić do domu Xbox one :P

Edytowane przez blantman

Opublikowano

To spoko. My lubimy wchodzić i śmiać się z ludzi w temacie TO, których posty to w 90% graficzne spusty rodem z PC Laba i gadki n.t. klimatu i filmowości. To na pewno najlepsza zachęca do wydania ćwierć tysiąca złotych. :sir:

Opublikowano

no to każdy z nas jest szczęśliwy że mamy siebie nawzajem:).

Boli mnie po prostu że nazywa się mnie januszem/rakiem branży jak kupuje prawie Wszystko na premierę i to nowe ze sklepu. Fakt potem sprzedaje dalej jak mogę ale sam wspieram producentów. Od dark souls, this war of mine,transistor, bayonette czy obcy po cod aw, dragon age czy the order. Czy przeze mnie branża umrze? Czy przez tych co na transistora, rogue legacy, dragons crown czy yakuze czekają w plusie ? Ja wszystkie kupiłem na premierę.

Osoby co kupią nowych gier z 5 w ciągu roku nie mają prawa mnie krytykować.

Gram w the order ale jednocześnie gram w talos prin(nene)le, metroid trilogy, danganronpe i yakuze.

P.s. O gustach można dyskutować ale nie można krytykować. Jeden lubi metal a drugi hip hop czy japan pop. Czy nazywacie kolegę co słucha innej muzyki idiotą?

Opublikowano

No to chwała ci za tą różnorodność. Gorzej że większość dzisiejszych graczy nie podziela twojej różnorodności gatunkowej, a przez potencjalny sukces takich marek cierpią gatunki bardziej niszowe.

Weźmy sukces tasiemca Activision, który przełożył się na kształt serii RE, szczególnie przy okazji jej szóstej odsłony. Dead Space 3, który poszedł kompletnie w pif paf, bo EA, podobnie jak Capcom zorientował się że taki typ rozrywki przynosi największe profity. K. Levine, który sam przyznał że zdałnił Infinite pod wpływem sukcesów finansowych serii Activision.

Jeśli sprzedaż BB utraci z powodu rozpieszczenia ludzi grami pokroju TO (bo za trudne, za mało podpowiedzi), to kogo jak nie wydawców, oraz mało wymagających graczy, którzy przyczynili się do tego stanu rzeczy należy za to winić?

Opublikowano

no gram już dobre 20 godzin w tego Ordera i końca nie widać, dopiero 10 chapter, daleko jeszcze?

strasznie długa ta gra, nooo nie spodziewałem sie

Opublikowano

Blant nie sztuką jest nurkować w wielkim szambie aby wyławiac perły pośród tony go.wna hehe. Oczywiscie nie mam tutaj na mysli the order po 6/10 nie jest to zła ocena, grałem w gorsze gry z srednia 89 nawet i jak gra sprawia ci przyjemnosc to ok to tylko gierka a faktycznie masa ludzi tutaj ma szał macicy jakby im kalafiora w du.pe wciskali.

Opublikowano

@Kazub

Za bardzo polegasz na ocenach Kazub. Ja tam lubię czytać i porównywać różne recki, także te po ang. czy choćby oglądać je na YT. Po prostu chce wiedzieć jakie są wszystkie plusy i munusy, za które padła nota (imo te zawarte w recenzjach na 3-6 nie sprawią że tytuł zyska cokolwiek znaczącego).

średnio mnie teraz obchodzi ta gra, to polegam sobie na ocenach, bo i temat był o ocenach jak tu wszedłem. nie no, też lubie sobie poczytać, odkąd nauczyłem się czytać. nie musisz mi dawać takich lekcji, nie jestem jaskiniowcem 

P.s. O gustach można dyskutować ale nie można krytykować

ochuyałeś ? krytykowanie czyjegoś gustu to super zabawa

Osoby co kupią nowych gier z 5 w ciągu roku nie mają prawa mnie krytykować

biorąc pod uwage zasadę głosowania portfelem, to ty nie wpływasz za bardzo na kształt rynku, bo kupujesz "wszystko na premiere". osoby, co kupią 5 nowych gier w roku, dokonają głębszej selekcji i wpłyną bardziej. jeśli nie odsprzedadzą, tak jak ty, to jeszcze bardziej. przeceniasz się. ordera mogłeś zamówić z dwóch powodów. pierwszy, bo kupujesz wszystko jak leci. drugi, bo miał dobrą reklamę. tyle. skoro lubisz tyle gatunków, to o ile nie grasz 24h na dobę, mogłeś dokonać lepszego wyboru. nie wiem, może po prostu next gen i nowa, ładniejsza grafika. cholera, wszystko wskazuje, że jednak jesteś januszem      

Weźmy sukces tasiemca Activision, który przełożył się na kształt serii RE, szczególnie przy okazji jej szóstej odsłony

no w ten sposób można powiedzieć TYLKO o szóstce. zmiana kierunku nastąpiła przy czwórce i był to dobry kierunek. którym podążyła piątka naturalnym stanem rzeczy. a to było grubo przed pierwszym MW

Opublikowano

no gram już dobre 20 godzin w tego Ordera i końca nie widać, dopiero 10 chapter, daleko jeszcze?

strasznie długa ta gra, nooo nie spodziewałem sie

synek, widze, że masz zacną markę w sygnie. to dobrze, tylko zasłuż na nią. idź potrenuj ironie, ta jest zbyt ociężała, nie masz chyba 15 lat 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

no masz racje, słoma z mojej strony

przejście Ordera z końcowym 82% trophy zajęło 2 ładowania pada :obama:

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, ze ordera bronia osoby, ktore wypominaly mi granie w mordor i szpile od telltale :pawel:

Dla mnie jestescie skonczonymi niedorowzojami :lapka:

I jeszcze te glodne kawalki Figaro :pawel:

Ale to jest głupie dziecko, mam nadzieję ze porzadnie leja go w szkole.

Tylko easy imo zachowal sie honorowo i zjechal tego balasa bez zaklinania rzeczywistosci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.