Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ten filmik pokazuje czym są exy na xboxa :fsg:

Faktycznie - pifpaf i gimbomuzyka.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

TESy ogólnie są ok, ale wystarczy pomysleć o ile lepsze byłyby to gry, gdyby poprawiono w nich budowę lochów i walkę.

budowa lochów, jak na tak przepastny twór i tak jest fpyte. walkę chyba tylko dark souls ma lepszą. byłyby jeszcze lepsze, gdyby nie czas i zasoby potrzebne na zrobienie takiej gry

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Willy byl tak mily ze napisal posta w temacie, dzieki niemu masz teraz miejsce na 1 newsa o KI zanim znowu bedzie double post, docen to i nie spyerdol tego, choose your news wisely :kaz:

naked_snake_smiling_by_solidcal-d53olm6.

Opublikowano

Guantanamo z czego?

chyba nie grales w nic od premiery ff x

Wymien mi te dobre RPG od czasow FFX

Valkyrie Profile 2

Dragon Quest 8

Persona 3&4

Tak jak gdyby dobre jrpg skończyły się w VI generacji po FFX. lel

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Faktycznie - pifpaf i gimbomuzyka.

nie to co the order dla szlachciców.

tak a propo to na gafie już 9k postów nayebanych i przepełnionym buldupstwem o exa sony, pamiętacie żeby po jakiejś objechanej grze były aż takie reakcje?

to forum tak się popier/doliło od czasu kiedy zapowiedziano ps4, te całe banderasy, greatness awaits i ta cała myśl o nadkonsoli, nadgraczach #thisis4theplayers, serio, Sony wychowało ogromną rzeszę swoich groupies którzy ślepo wierzą we wszystko co napiszą. O ile niezbyt miłe punche jakim były infamous czy killzone które nie są żadnymi nadzwyczajnymi gierkami dało się przeżyć, o ile prawy sierpowy prosto w jajca w postaci the order już nie potrafią znieść, no bo jak, sony oszukało? ZNÓW?

to jest tak skur.wione forum że każde guwno potrafią hiperbolizować do niestrawnym rozmiarów, szczególnie jeśli dotyczy to xboxa. Wiecie który temat jest najczęściej czytany i oczekiwany? oczywiście npd, bo te robactwo nie ma w co grać na swoich ps4 więc tylko kur.wa wyczekują na comiesięczne wyniki by się utwierdzić w przekonaniu że AW YISS dobrą konsolę wybrałem, tylko sony, tylko oni kochają graczy, gap is widening. Jaranie się powtórką sytuacji z Wii i PS2, tyle tylko że obie te konsole oferowały fajne gry w początkach swego istnienia (chociaż Wii szczerze mówiąc bardziej było gadżetem), tymczasem prawie półtora roku po premierze PS4 nie ma ŻADNEJ dużej gry która rzeczywiście zmieniła jakoś sytuację, najwyżej oceniany infamous ma 80% na gamerankings a wiele osób mówi że to najsłabszy infamous.

za to te wstrętne klapiszcza w międzyczasie oszukują się, że kupili kur.wa sprzęt z 8gb ramu za prawie 2 klocki po to by grać w gierki robione przez parę osób, często o złożoności androidowych popierdółek i które często od x czasu są dostępne na steamie za bezcen. Nie wnikam czy to są gierki dobre czy złe, może jestem rakiem że dla mnie liczą się przede wszystkim tytuły AAA, ale IMO indyki to jednak miejsce swoje mają na vicie, 3ds czy telefonach.

kupiłem ten sprzęt na premierę z ciekawości, było spoko, pograłem w shadow fall na multi i było w miarę ok ale raz że zostałem wyruchany bo kupiłem plusa i miałem dostać drivecluba, a mija rok od tego czasu i nadal go nie ma, przez ten czas nie wyszła żadna szpila od której rzeczywiście mógłbym gryźć paznokcie (tlou jedynie, ale ponoć na multi gra tylko jaczes). Serio, nie czujecie tego metalowego bolca które Sony wciska wam w dupę od premiery PS4?

pierwszy link po wpisaniu "ps4 exclusives 2015" http://gamingbolt.com/15-exclusive-ps4-games-to-look-forward-to-in-2015

nie widzicie że większość z tych gierek to porty, gry widma, indyki i gry które śmierdzą porażką jak the order? tylko bloodborne ratuje sytuacje a też nie wiadomo czy przypadkiem nie będzie gorszy od dark souls 1/2 biorąc pod uwagę jaką tendencję jakości mają gierki Sony. Można się śmiać że MS nie ma tego dużo więcej, ale przynajmniej QB, Forzy, Halo, Oni można być pewnym jakości, a MS zapowiada gierki również na E3 i wydaje pół roku później.

aż mi się maciomaniak przypomniał który obsrany sprzedał xbąka pod wpływem trailera the order, ciekawe jak teraz się czujesz, może wyjdziesz z cienia?

wracając do gafa to nie mogę po prostu z ich myślenia o ps4 jako boskim sprzęcie leczącym raka i kurzajki, albo są kur.wa ślepi albo opłacani. To co robiło Sony w okresie luty 2013-październik 2013 można nazwać majstersztykiem, ale później? Jak można bronić tego sprzętu to nie wiem. Sony dobrze wie że swoim fanom wystarczy grafika, efektowność, skrypty etc byleby przeciętny janusz niezainteresowany gierkami mógł się podjarać, bo taki the order lepiej się sprawdza niż jakieś infantylne Sunset Overdrive nie? Dlatego ten sprzęt się sprzedaje, taki marketing wirusowy, żeby nie powiedzieć gadżet pokroju Wii. Konsola się sprzedaje, ale gierki już nie do końca i w takim NPD wychodzi że więcej gier kupują ludzie na Xbox One.

i jeszcze ten figaro, od którego postów mi się kabel od xboxa sam zwija, jestem w stanie przeżyć betoniarstwo mendrka czy śmieszny trolling yetiego ale obłuda i hipokryzja figaro ukryta pod hehe beczunią jest nie do zniesienia. Kopiuj/wklej z twittera, dokładnie wyselekcjonowane posty z gafa byleby wybielić Sony albo zmaścić xboxa, a to bronienie the order to poniżej wszelkiej krytyki. "nie graliście w przeciwieństwie do paru osób z gafa", kur/wa czemu nie wkleisz postów stamtąd mówiące jak gra jest spier/dolona? nie zrobisz tego z oczywistych powodów. Gdzie byłeś z postami o Ryse? Bo ludzie z magicznego gafa też potrafili o nim ładnie napisać. Zamiast tego wbijałeś do CW z byle niepotwierdzonym guwnem na temat xboxa i robisz to dalej. CW rządzi się swoimi prawami, taki mix beki, trollingu i betoniarstwa ale ty w swoim bronieniu sony i hipokryzji tak się zapędziłeś, że kur.wa nie widzisz gdzie jest YETI i mendrek bo zniknęli ci na horyzoncie.

Opublikowano

Ten jaki elaborat napisał xD Chyba korki od yano brał z pisania długich postów,które nikogo.

Z bardzo dobrych jrpg po ffx to jeszcze kingdom hearts jest za(pipi)iaszcze. 1 i 2 to genialne szpile i szkoda,że square roz(pipi)ało poten serie milionem spinoffów na różnych systemach :/

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Dziękuję Ci Mazzeo za ten post. Dziękuję z całego serca xD

edit: Soban, dokładnie to samo czuję. Te spinoffy KH są chuyowe ;/

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Cos tam hejcil gafa wiec jak dla mnie post jest ok.

Opublikowano

Ja mam nadzieje,że 3 dostanie jakieś streszczenie poprzedników jak yakuzy,bo nie widzi mi się kupować kolejny raz ps3 dla dwóch remasterów.

Birth by sleep było jeszcze ok przy przejściu 1 postacią,ale potem ten recykling lokacji jak z dmc4 mnie wymęczył i grę porzuciłem po przejściu 2 gostkiem.

Opublikowano

Dzisiaj widziałem Ryse na PC w 1080@60 na maxie(zachęcony przez ten jeden obrazek z wczoraj) i szczerze to czapki mi nie urwało. Prezentuje się bardzo dobrze, ale to poziom Crysisa 3 na PC(Czyli gry sprzed 2 lat). Jakoś Order spowodował u mnie na samych filmikach większy opad szczeny, szczególnie mimika, ogólnie twarze, fizyka i detale.

Sorry Soul, Ryse nie jest ładniejsze. :reggie:

Za to Ryse to naprawdę przyjemna gierka z prostym gameplayem, aczkolwiek tylko na krótką metę. Po pół godzinie podziękowałem koledze za prezentację i włączyliśmy coś lepszego. :lapka:

Fifę :frog:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ja mam nadzieje,że 3 dostanie jakieś streszczenie poprzedników jak yakuzy,bo nie widzi mi się kupować kolejny raz ps3 dla dwóch remasterów.

Birth by sleep było jeszcze ok przy przejściu 1 postacią,ale potem ten recykling lokacji jak z dmc4 mnie wymęczył i grę porzuciłem po przejściu 2 gostkiem.

Z tego co wiem, to trójka ma być przyjazna dla nowicjuszy serii. Oby bo ja się już daaawno pogubiłem w fabule. Myślę że Nomura też :D

A Ty Mazzeo zmień tę pracę czy cokolwiek w życiu, bo ten post wygląda jak wybuch frustracji, która tkwiła w Tobie od dawna i rosła z dnia na dzień. A jak wiadomo, najłatwiej ją wypuścić w CW na biednym, niewinnym Figaro :/

Opublikowano

Weźmy sukces tasiemca Activision, który przełożył się na kształt serii RE, szczególnie przy okazji jej szóstej odsłony

no w ten sposób można powiedzieć TYLKO o szóstce. zmiana kierunku nastąpiła przy czwórce i był to dobry kierunek. którym podążyła piątka naturalnym stanem rzeczy. a to było grubo przed pierwszym MW

No fakt dopiero przy "szóstce" Capcom popłynął po całości. IMO to był dobry kierunek, ale tylko w mechanice rozgrywki, który w RE4 broniła jeszcze osoba Mikamiego. Dzięki temu w grze nie zabrakło wrzucających dobry suspens przeciwników i lokacji rodem z klasyki horroru; jak Teksańska Masakra Piła Spalinową (Dr. Salwador), mutacje kreatur oparte na The Thing, czy nawet proza Lovercrofta (gł. bohater przybywający do osady będącej siedzibą groteskowego kultu).

To co zepsuło serię to przede wszystkim dodanie co-opa do kampanii "piątki", co w naturalny sposób wyeliminowało resztki puzzli, oraz klimatu zaszczucia na rzecz wymiany ognia z humanoidalnymi przeciwnikami. Te motywy byłe w "czwórce" jej najsłabszym elementem, ale Capcom niestety uznał że to one zadecydował o jej sukcesie. No i jeszcze te lokacje w pełnym słońcu.  :niedobrze:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

A ty zmień forum.

Ktoś musi wykonywać brudną robotę wklejania newsów i obrazków z NeoGifa.

Opublikowano

Skonczylem Ordera, platyna wpadla. Moja opinia w dziale the Order:

http://www.psxextreme.info/topic/103431-the-order1886/?do=findComment&comment=3355813

Slaby post zupelnie tak jak moj, narzekales na takie blache rzeczy jak gameplay i za malo gry w grze, a jak wszyscy wiemy, liczy sie tylko grafika.

A tak serio to brakuje mi w temacie troche wiecej opinii nt samej rozgrywki, bo co nie spojrzysz to grafika grafika grafika.

Opublikowano

Bo The Order serio wygląda - w tym już nie ma ściemy - każdy widzi jak ta gra została doyebana. Teraz jest jaranie się grafą ale kiedy oczy już przywykną to mamy kolejną odtwórczą strzelankę  :reggie:

Opublikowano

http://allegro.pl/the-order-1886-pl-igla-kurier-i-lizak-gratis-i5114188727.html

Widze, ze niektorzy napraede znaja sie na handlu i dorzucaja lizaka do the order, dla 12latkow jarajacych sie ta gra to moze byc dealbreaker :reggie:

Ogolem to w zakonczonych nawet za 160zl widzialem sprzedana gre w pudelku, czy byla kiedykolwiek tak szybko taniejaca gra? :kaz:

Opublikowano

Wartość spadłaby o 90 zeta w ciągu niespełna 48h od premiery? O lol.

Opublikowano

Copper, te za 160zł to mogą być wersje bundlowe. Czy normalna premierówka? Nie wierzę, że ktoś by wystawił za cenę o 100zł mniejszą niż kupił. 

Opublikowano

80zl za pudelkowa i sprawdzam ta grafe czy faktycznie taka dobra

btw temat o awaryjnosci ps4 mnie przeraza, te czasy naprawy, te polamane konsole jakie wracaja, jeszcze nie zawsze z gra jaka np utknela w srodku, do tego scep nawet nie chce dac ps plusa na miesiac 

ŻAL totalny ŻAL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.