Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

aż dziw bierze jak niektórzy funkcjonowali w świecie xboxa, gacka i ps2, dobrze że wtedy internetów tak dużo nie było.

Jakim swiecie? To byl okres dominacji Sony, reszta to był plankton.

Ps2 155mln sztuk, gamecube 22mln i xbox 24mln.

Mam nadzieje ze te czasy wracaja. Playstation jako glowna konsola i WiiU jako dodatek dla exow.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To forum staje sie powoli klapers-only niestety :(

stay strong, odbijemy napór robactwa co swój gust gejmingowy posiada tylko i wyłacznie dzięki przegrywanym cdkom od rusków, a teraz tylko to co skapnie w ps plusie i bf all day

Opublikowano

To jest time ex, póxniej gra wyjdzie na pc.

A nie startuje na PS4/PC w tym samym czasie, a później na Xbox One ?

Czytałem, że gra wychodzi najpierw na PS4, po jakimś czasie na PC, wersje na inne platformy są możliwe.

Opublikowano

Nie przesadzaj, przecież większość włącznie ze mną przyzna że obiektywnie najlepszą konsolą poprzedniej generacji był x360. 

Opublikowano

Nie przesadzaj, przecież większość włącznie ze mną przyzna że obiektywnie najlepszą konsolą poprzedniej generacji był x360. 

Jeśli chodzi o platformę do multiplatform to w 100% zgoda....

Opublikowano

Na Festivalu w Peterborough coverowali piosenke z Transistor...

SZACH MAT XBOTY!!!111

(Jako jedyny ze znajomych wiedzialen co to za piosenka hahaha GAMERZY GORA, PLEBS KANALAMI)

Opublikowano

Maciek jak miał PS4 klapersował ile wlezie. Teraz ma X'a to jest jeszcze gorszym xbotem niż wcześniej klapem.

Taki Janusz-chorągiewka. Wcześniej miał PS3 i PS4 i ciągle wypisywał co sie da (nie raz bzdury jak teraz, tylko w drugą stronę) aby pokazać jak to konsole Sony niszczą te od MS'u. Kupił XOne i nagle żałuje, że wcześniej wybrał PS3 bo "z pewnością" lepiej bawiłby się z X360, a teraz z PS4 miażdzącego X'a zmieniło się na X'a miażdżącego PS4. Maciek mistrz forum.

Ja też zauważyłem że Maciomaniak rozpisuje się tu i manipuluje niczym wprawny PR-owiec MS-u. Mam nadzieję, że dostaje za wierszówkę jakąś przyzwoitą stawkę. Jeśli nie, to nie wiem. Może próbuje sam siebie przekonać, że zmiana obozu była dobrym (choć nie była) wyborem?

Andrew poniekąd dobrze pisze, co by nie mówić studia Sony to weterani. Sony ma nosa do devów, i do tego świetnie się uzupełniają. Chociaż ostatnio coś trochę ta machina zaczyna klekotać, ale miejmy nadzieję że póki co sternik wie co robi. Poniekąd jestem spokojny o Naughty Dog czy Media Molecule, a także czuję że Sucker Punch czymś mega zaskoczy... :)

Opublikowano

aż dziw bierze jak niektórzy funkcjonowali w świecie xboxa, gacka i ps2, dobrze że wtedy internetów tak dużo nie było.

Jakim swiecie? To byl okres dominacji Sony, reszta to był plankton.

Ps2 155mln sztuk, gamecube 22mln i xbox 24mln.

Mam nadzieje ze te czasy wracaja. Playstation jako glowna konsola i WiiU jako dodatek dla exow.

dokladnie

mi sie wydaje ze wiekszosc posiadaczy xbona zna ere psx i ps2 i wczesniejsze (amiga, c64 itp) jedynie z opowiesci i stref retro na portalach bo pisza czasem takie nonsensy jakby sie wczoraj obudzili

zeby nie bylo ze sony takie dobre - ja jestem na nich strasznie wku.rzony - nie podoba mi sie ich strategia growa (choc to w sumie wina calej branzy ktora klepie jedno i to samo + upadek kochanej japonii) ale nie wiem ile w niej winy ponosi obecna sytuacja finansowa i zwiazane z nia ruchy a ile serio zmienili kierunek

Opublikowano

Kto jeszcze zwraca uwagę na gry, które są wyłącznością konsoli w czasach, gdy najlepsze tytuły to multiplatformy? Rozumiem jeszcze PC i ich powoli odradzające się klasyczne cRPG i inne gry z Kickstartera. Nintendo, które ma najlepsze platformery na rynku. Ale Xbox i PS? Ludzie kupują konsole, bo chcą grać w gry i często mają wy(pipi)ane na te parę eksów, które mogą, choć nie muszą przypaść do gustu, nawet z opinią "Citizen Kane of Gaming".

Skoro tak to wymień mi:

lepszą scigałka niż Forza Motosport/Gran Turismo?

lepszy TPP shooter niz Gears of War/Uncharted?

lepsze FPP niż Halo/Killzone/Resistance?

lepsza chodzona bitka niż Dragon's Crown?

Tekken był najlepszy póki wychodził tylko na jedna konsole, tak samo Resident Evil itp itd 

Studia, które pracują nad grą, która ma ukazac się tylko na jeden sprzęt mogą poznać go dogłębnie i zrobić najlepsza grę jaką się da.

Masz rację z tymi gatunkami, ale z drugiej strony najlepsze RPG tamtej generacji to Skyrim i Wiedźmin 2 i Dark Souls, najlepsze action-adventure to Batman i Tomb Raider, a najlepszy sandboks to RDR i GTA V. Co do shooterów to myślę, że z Far Cry 3 pobija Killzona i Resistance na głowę (nawet jeśli to nie tradycyjny shooter).

Opublikowano

Far Cry 3 to może co najwyżej pobić babkę rencistkę, ci którzy tak zachwalają tę grę musieli naprawdę mało gier widzieć.

Opublikowano

Far Cry 3, Skryim, Tomb Raider :teehee: :teehee: :teehee:  co za casul

Opublikowano

Ten Tomb Raider to mam nadzieję bardzo dobry Guardian of Light, a nie ta chu,jnia dla inwalidów.

Opublikowano

o macie cebulke, nie ma to jak wspierać swoja ulubioną firmę cnie

Są dobre i złe strony. Pamiętam że za Tomb Raidera Definitive Edition płaciłem jakieś 200zł, sprzedałem za jakieś 150, więc za ile byś nie kupił Płytę można zawsze sprzedać. A cyfrówkę kupić taniej robiąc zrzutkę na slota. Albo tego slota kupić od kogoś kto grę kupił. 

Dobrze że Polska to cwaniacki kraj. 

Opublikowano

No tak bo Gears of War, Killzone i Uncharted  gry dla hardcorów. :teehee: :teehee: :teehee: Co za hipokryta.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

No tak bo Gears of War, Killzone i Uncharted  gry dla hardcorów. :teehee: :teehee: :teehee: Co za hipokryta.

no Uncharted > TR, Killzone > FC 3 coś jeszcze do dodania?

Opublikowano

Są dobre i złe strony. Pamiętam że za Tomb Raidera Definitive Edition płaciłem jakieś 200zł, sprzedałem za jakieś 150, więc za ile byś nie kupił Płytę można zawsze sprzedać. A cyfrówkę kupić taniej robiąc zrzutkę na slota. Albo tego slota kupić od kogoś kto grę kupił. 

Generalnie mądry jest ten, który szanuje swoje cieżko zarobione pieniadze

Opublikowano

no Uncharted > TR, Killzone > FC 3 coś jeszcze do dodania?

Każdy by to ustawił po swojemu.

Opublikowano

To Mazzeo też mądry jest w takim razie.

Opublikowano

Najmadrzejszy wrecz.

Opublikowano

Czepianie się, że ktoś lubi gry typu Uncharted czy Tomb Raider to już przesada. Każdy z nas ma swoje grzeszki i jakieś serie, w które gra, mimo, że często wychodzą lub nie wnoszą za wiele nowego.

Sam lubię serię AC (poza pierwszą i ostatnią częścią) czy Uncharted, ale traktuję je jako lajtowy przerywnik między ambitniejszymi pozycjami. Gorzej jak ktoś gra tylko w takie gry, wtedy nie ma ratunku.

Opublikowano

Jakie masz obecnie ambitne pozycje oprócz dark souls?

Większość gier to są pozycje casualowe.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

suteq - ambitna, znaczy trudna? Dla mnie ambitna, znaczy nastawiona na fabułę i nie traktująca gracza jak debila. W serii Souls fabuła jest szczątkowa, mnie granie dla samego grania nie jara, chyba, że na gitarze.

Poza tym nie wiem co dla Ciebie znaczy obecnie. Mam tyle zaległości, że w (pipi)e mam czy gra wyszła teraz czy 10lat temu. Od siebie polecam obczaić:

Tales of Vesperia

Catherine

Valkyria Chronicles

Fire Emblem (Awakening jest super)

999 i Last Reward

Wiedźmin 2

Persona 3 i 4

Laytony

Okami

The world ends with you

Jeanne d'Arc

SotC

Advance Wars: Dual strike

The Last Story

Zdecydowana większość to RPGi, ale nie moja wina, że reszta gatunków poszła w stronę casualowej papki. Kto nie zna przynajmniej połowy z tych gier ten frajer i basta.

Opublikowano

Ja powiedziałem ze jest hipokryta a nie ze jest głupi

Opublikowano

Naprawde mozna byc az takim klapkiem, zeby chciec wyelminowania jedynego konkurenta Sony?

Chyba nie zdajecie sobie sprawy jakby nas zabolal ten monopol.

No oczywiście, że monopol nie jest dobry. Sony mocno się ogarnęło, dzięki Microsoftowi właśnie. Dzięki amerykańcom mamy co prawda płatny online, ale o dziwo, dzięki niemu, otrzymaliśmy PlayStation+, co jest najlepszą rzeczą, jaką wymyślono w ostatnich latach. Z drugiej strony, dzięki Sony, Microsoft wycofał się z DRM i innych badziewi.

Konkurencja to dobra rzecz, a my tylko korzystamy na tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.