Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Konkurencja wymusza postęp - inaczej teraz wchodzilibyśmy w epokę GameCube.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dlatego cały czas czekamy na konkurenta PS4

W kategorii brak gier? Vita myślę, że daje radę.

Opublikowano

aż dziw bierze jak niektórzy funkcjonowali w świecie xboxa, gacka i ps2, dobrze że wtedy internetów tak dużo nie było.

Jakim swiecie? To byl okres dominacji Sony, reszta to był plankton.

Ps2 155mln sztuk, gamecube 22mln i xbox 24mln.

Mam nadzieje ze te czasy wracaja. Playstation jako glowna konsola i WiiU jako dodatek dla exow.

dokladnie

mi sie wydaje ze wiekszosc posiadaczy xbona zna ere psx i ps2 i wczesniejsze (amiga, c64 itp) jedynie z opowiesci i stref retro na portalach bo pisza czasem takie nonsensy jakby sie wczoraj obudzili

zeby nie bylo ze sony takie dobre - ja jestem na nich strasznie wku.rzony - nie podoba mi sie ich strategia growa (choc to w sumie wina calej branzy ktora klepie jedno i to samo + upadek kochanej japonii) ale nie wiem ile w niej winy ponosi obecna sytuacja finansowa i zwiazane z nia ruchy a ile serio zmienili kierunek

obaj nie zrozumieliście, raczej chodzi o to że ps2 dostawało najgorsze wersje gierek.

Opublikowano

No mam nadzieje ze 18-22 fps podczas walki zdolaja jednak wygladzic do stalych 30.

Opublikowano

nielekcewaz.png

Z pozdrowieniami od Jurasa.

Opublikowano

Musza jakos zywotnosc swoja oraz CW podtrzymywac.

Opublikowano

Nikt tu nie chce pozdowień tego hadziaja xD

Opublikowano

nielekcewaz.png

Z pozdrowieniami od małżonki Jurasy.

Opublikowano

Te parę klatek w dół podczas zadymy nie jest w jakimś dużym stopniu zauważalne dla oka. Mimo wszystko powinno być betonowe 30 na obu konsolkach.

Opublikowano

No mam nadzieje ze 18-22 fps podczas walki zdolaja jednak wygladzic do stalych 30.

Tym bardziej, że walka jest szybka i to niejako wizytówka gry, więc jak zacznie zamulać do 18 klatek, to kiepsko to widzę. Niemniej ogólnie gra na X1 (najgorszej wersji) wygląda olśniewająco.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

W najladniejszej poki co grze na next geny na 8 miesiecy przed premiera dwa razy spadly fpsy do 18 tragedia XD Przypominam ze to bez 10% mocy. Jak w knacku spadaly do 14 to Iras cicho siedzial.

Opublikowano
  • Autor

Czyli zupełnie przypadkowo zapomniałeś dopisać do Sony studia zewnętrzne, które robią exy.

:)

Np. te od The Witness czy Everybody's Gone to the Rapture czy No Man's Sky. :)

The Witness bedzie na PC, No Man's Sky to narazie widmo ktore MOŻE wyjdzie w przyszlym roku (duzo fajnej technologii, ale to jeszcze nie gra) i tak bedzie na PC, nawet jezeli po jakims czasie.

A Everybody's... robia kolesie od walking simulatorow wiec wy(pipi)ane, moze zostac exem. W sam raz dla smakoszy samograjstwa.

Opublikowano

Przypominam ze to bez 10% mocy.

Jestem ciekaw kiedy sobie to odpuścicie :pinch:

Opublikowano

Przypominam ze to bez 10% mocy.

Jestem ciekaw kiedy sobie to odpuścicie :pinch:

Co w tym śmiesznego? Z Bungie też się śmiejesz że zwiększyli rozdzielczość w Destiny z 900 na 1080p? 

Opublikowano

I uyebali efekty. Brawo Bungie.

Opublikowano

Tak śmieszy mnie to bo się spuszczacie nad tymi 10% jak by to było co najmniej 50 % , co to zmienia ? Idealny przykład Destiny udało im się dzięki temu podbić rozdzielczość z 900 do 1080 przy okazji framerate pewnie podskoczył o tych parę klatek i tyle , ten przyrost mocy nie wiele zmieni taka prawda jedynie ułatwi osiągniecie 1080p. No ale zawsze lepiej ze w ogóle XO dostał takiego boosta niż jak by miał nie dostać żadnego.

Opublikowano

1080p to jest prawie o połowę pikseli więcej niż 900p. Boty jeszcze będą płakać, kiedy dojdzie do nich, jakim kosztem ten wzrost osiągnięto. Beta wkrótce - wspomnicie moje słowa.

Opublikowano

Każdy, kto jest fanem konsol, powinien cieszyć się że X1 dobija do 1080p. Oznacza to większą konkurencję między producentami konsol, a także dobrze rzutuje na przyszłość, jeśli chodzi o moc graficzną. 

MS odstawia Sony jeśli chodzi np, o aktualizacje systemu, czy uwalnianie mocy właśnie. Sony musi teraz ostrzej przysiąść nad tym, nie ma innego wyjścia. Z kolei MS został nieco w tyle jeśli chodzi o deale z 3rd party, tutaj Sony zrobiło duży krok do przodu.

Będzie ciekawie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Każdy, kto jest fanem konsol, powinien cieszyć się że X1 dobija do 1080p.

Tak, o ile to nie jest odbite kosztem grafiki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.