Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Chcialbym ale CW to jedyny temat w ktorym sie udzielam :frog:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Chcialbym ale CW to jedyny temat w ktorym sie udzielam :frog:

W pozostałych się wstydzisz? Mam to samo. Po co wystawiać się na ostrzał baronów, szlachty i masorzystów.
Opublikowano

Czyli ta cala buddyjska sciezka zycia Figaro "zyj i daj zyc innym, badz dobry dla zwierzat" to bylo tylko pier.dolenie.

Opublikowano

ale wy serio z tym Dishonored? Przecież ta gra była nudna do porzygu, gameplay jak z gierki sprzedawanej w kiosku

Nie no nudna to może nie, ale ambitna też nie za bardzo. Taka porządna sztampa, i mocno zmarnowany potencjał. Mam nadzieję, że będzie jak z Batmanem. Że dwójka to będzie pełen, wysokobudżetowy rozmach, z porządnym scenariuszem i ciężkim jak ołów klimatem...

Opublikowano

ale wy serio z tym Dishonored? Przecież ta gra była nudna do porzygu, gameplay jak z gierki sprzedawanej w kiosku

Nie no nudna to może nie, ale ambitna też nie za bardzo. Taka porządna sztampa, i mocno zmarnowany potencjał. Mam nadzieję, że będzie jak z Batmanem. Że dwójka to będzie pełen, wysokobudżetowy rozmach, z porządnym scenariuszem i ciężkim jak ołów klimatem...

twierdzisz ze pierwszy batman czyli arkham asylum to byla "Taka porządna sztampa, i mocno zmarnowany potencjał" ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Nie, to trochę skrót myślowy, mae culpa. Chodziło mi o to, że jedynka Batmana to była porządna gra, dobra i pokazująca potencjał studia, ale gdzieś czegoś jej do megahitu brakowało (choć tu głównie gameplay'owo). Dwójka za to było jak rozwinięcie skrzydeł i stworzenie jednej z tych gier z gatunku "must play" ;)

Opublikowano

Nieźle wam się w (pipi)e przewraca, jak można coś złego napisać na Dishonored?! ja się pytam jak :reggie:

Co to SONY robi z ludzi....

ten soundtrack od 1:20 mistrzostwo  :banderas:

Opublikowano

O, napinka o Batmany. Poczekam az Ragus wroci ze szkoly i dopiero cos napisze.

Opublikowano

Widać cykl 'zhejtujcie mi grę' od wczoraj nadal trwa.

Opublikowano

Nie, to trochę skrót myślowy, mae culpa. Chodziło mi o to, że jedynka Batmana to była porządna gra, dobra i pokazująca potencjał studia, ale gdzieś czegoś jej do megahitu brakowało (choć tu głównie gameplay'owo). Dwójka za to było jak rozwinięcie skrzydeł i stworzenie jednej z tych gier z gatunku "must play" ;)

przeciez jedynka batmana byla genialna, miala genialne patenty, genialne walki z bossami, klimat i fabule - jedyna roznica to taka ze dwojka postawila na sandbox, a jedynka miala kontrukcje metroivanii. Wcale nie uwazam, ze dwojka jest lepsza od jedynki

Opublikowano

O, napinka o Batmany. Poczekam az Ragus wroci ze szkoly i dopiero cos napisze.

przypomnij - team city czy asylum ?

jedyna roznica to taka ze dwojka postawila na sandbox

oraz to, że dwójka rozbudowała gameplay totalnie. tyci szczegół, jakiś casual mógł nie zauważyć

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Jak batman to tylko asylum, reszta zaorać.

Opublikowano

@Kazub

ja #teamcity, ragus #teamasylum

Opublikowano

Co było sztampowego (oprócz zakończenie) w Dishonored?

również #team asylum

Opublikowano

jak Dave hejtuje MGSy to Soul siedzi cicho a jak ktoś coś złego napisał o innej gierce to Soul się uaktywnia.

Opublikowano

Batman AA>Batman AC

Opublikowano

przeciez jedynka batmana byla genialna, miala genialne patenty, genialne walki z bossami, klimat i fabule - jedyna roznica to taka ze dwojka postawila na sandbox, a jedynka miala kontrukcje metroivanii. Wcale nie uwazam, ze dwojka jest lepsza od jedynki

Była powtarzalna, Batman miał kij w tyłku, bossowie też często na jedno kopyto walczyli (szarża i rzucanie przedmiotami), fabuły się nie będę czepiał bo to komiks. K!imat za to jak najbardziej, w czym zasługa gry aktorskiej i muzyki. Dwójka to jednak miodna przepaść od jedynki. Rozbudowana, przemyślana, z wieloma bohaterami. Fabuły nie będę się czepiał bo to komiks.

Lubienie jedynki nad dwójką ociera się o growe hipsterstwo...

Opublikowano

najpierw zagrałem w city, potem w asylum. w pamięci miałem posty zwolenników asylum, więc szykowałem się na gre tak samo dobrą, albo i lepszą. wszystko było słit do momentu, kiedy kapnąłem się, ile tu brakuje możliwości, które dawała dwójka. połowa gry, a ja tego nie moge zrobić, tego i jeszcze tamtego. czekałem, aż batman się tego jeszcze nauczy, no ale nic, nauczył się dopiero w dwójce :reggie:      

Opublikowano

najpierw zagrałem w city, potem w asylum

No i tu tkwi główny problem. Dla mnie asylum było lepsze bo dwójka to już tylko rozwinięcie i nie miała takiego kopa jaki zaserwował mi AA. 

Opublikowano

najpierw zagrałem w city, potem w asylum

No i tu tkwi główny problem. Dla mnie asylum było lepsze bo dwójka to już tylko rozwinięcie i nie miała takiego kopa jaki zaserwował mi AA. 

syndrom pierwszej części - klasyczny objaw 

Opublikowano

Ciekawe ile jest osób, które ogrywały batmany chronologicznie i uważają, że AC > AA, pewnie nie za dużo. Z AC miałem taką sytuację jak z Gearsami 2. Wszystkiego więcej, fajnie się grało i tyle. Przykładem genialnego sequela jest za to dla mnie Mass Effect 2, które uważam, za najlepszą część trylogii

Opublikowano

Lubienie jedynki nad dwójką ociera się o growe hipsterstwo...

metroivania>sandbox

1batman>2batman

Kazub pisze rzeczy oczywiste - od zarania dziejow kazda kontynuacja z reguly doklada nowe mozliwosci i umiejętności w zakresie ruchow glownego bohatera ale wg mnie nie czyni to gry automatycznie lepszej

Do mnie jedynka byla lepsza fabularnie i byla bardziej skondensowana

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.