Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Japońszczyznę dzielimy na mainstremową dla normalnych graczy np. Mario, Zelda i hardcorową, czyli te wszystkie jRPGi i Visual Novel z dziewczynkami.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ori na premiere biore, chociaz za pol roku bedzie pewnie za dolara w bundlu jak reszta indykow.

Opublikowano

Jeżeli tempo się utrzyma to Order szybciej taką cenę osiągnie.

Opublikowano

No bo 2D obes,rane c'nie, więc na pewno indyk.

Przecież od 3000 stron to powtarzacie, kolejna nagła zmiana zdania, już nie każda gra 2D to indyk? A tyle beki z PS+ było

Podwójna moralność botów chorągiewek :oh_you:

Do mnie mówisz? Ale przecież ja gdzie się nie pojawię tam się spuszczam nad indykiem 2D Rogue Legacy, a danie tej gierki w PS+ uważam za jedną z lepszych pozycji w tej usłudze.

Opublikowano

Niedouczone boty:

Ori to indyk xD.

indyk XD

Prawda:

Ori and the Blind Forest is an upcoming platform adventure video game designed by Moon Studios, an independent developer

Teraz casuale was doedukuję, że indie to nie gry z Indii, tylko gry od "independent developers".

Boty tak orane od rana :obama:

Opublikowano

cytując podaje się źródło. W szkole nie uczyli? 

Co prawda Moon studio piszę na swojej stronie:

Moon Studios is an independent, distributed Games Studio founded by former AAA developers.

ale zaraz potem napisane jest:

Shortly after, in 2011, Moon Studios started development on their second title  in cooperation with Microsoft Games Studios.

więc Ori nie jest indykiem, ponieważ powstaje przy wsparciu Microsoftu.

Edytowane przez asax

Opublikowano

Observer, proszę Cię grzecznie: usuń konto.

7CRnlSc.png

Screen z wikipedii, nie jakiś cytat z du,py.

Bardzo niezależnie studio, na pewno decyzję o ograniczeniu się do platform Microsoftu podjęli z nieograniczonego szacunku do marki.

(tak, wiem, że cytat jest z wiki - ale nie podałeś tego)

(i że urwałeś cytat tuż przed słowami "and published by Microsoft Studios" :kaz:)

Opublikowano

obsi myslal ze jak na wiki znalazl slowo independent to juz zlapal fanka za nogi

Opublikowano

Wasze tłumaczenie jest niesamowicie ignoranckie. Niczego innego się po fanatykach Nintendo nie spodziewałem.

Opublikowano

Boty nowe definicje indyka tworzą xD Gra jest robiona przez independent developer, to jest grą indie - proste jak drut. To że gry indie mogą być wydawane przez dużych wydawców nic nie zmienia i było już mnóstwo takich przypadków.

Independent developers retain operational control over their companies, pipelines, and organizations and often may work with proprietary engines or other proprietary software. Independent developers may choose to work with one or more game publishers or to self-publish their titles.

There are thousands of independent game development studios which either self-publish their titles, or enter into licensing or co-development agreements with publishers.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

To drugie to rak, teraz praktycznie każdy jRPG to ukłon w stronę ludzi lubiących 10-latki. Kiedyś była cała masa ciekawych, zróżnicowanych jRPGów (PS1/PS2). Teraz jak coś wychodzi, to koniecznie w moe klimatach żeby zadowolić grono odbiorców, nie mówiąc już o tym że kolejne odsłony 'kolejnych' moe serii są do siebie bliźniaczo podobne i wychodzą co rok (dlatego przestałem grać w Ateliery, Neptunie i inne).

Opublikowano

Independent video games (commonly referred to as indie games) are video games created by individuals or small teams generally without video game publisher financial support. Indie games often focus on innovation and rely on digital distribution.

Edytowane przez kermit

Opublikowano

miałem to wstawiać właśnie kermit ;D 

Edytowane przez asax

Opublikowano

:oh_you:

niedouczony obsi nie wie jeszcze czym sie rozni niezalezne studio od niezaleznej gry 

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Swoją drogą ładnie zostało zostawione niepogrubione słówko "generally", bo ewidentnie sugeruje, że są wyjątki.  Politycy byliby dumni  ;)

Opublikowano

Independent video games (commonly referred to as indie games) are video games created by individuals or small teams generally without video game publisher financial support. Indie games often focus on innovation and rely on digital distribution.

:obama: zaorane po całości :obama:

Opublikowano

Z reguly nie jestem zwolennikiem mowienia jaki gust jest dobry a jaki nie, ale jaranie sie 10 letnimi lolitkami ubranymi w skape ciuszki i walenie do nich gruchy jest moim zdaniem troche chore.

Co wiecej w Japonii ostatnio jest trend na ten syf a jak oni sie czegos uczepia to predko nie puszcza. I oto mamy wlasnie jak Ping napisal w cholere tego typu gier, lub anime, juz nie pamietam kiedy ogladalem jakies nowe anime, co rusz to jakies dzieci w bieliznie lub krotkich spodniczkach po ekranie lataja, jestem pewien ze cos tam ciekawego wychodzi, ale nie chce mi sie przeszukiwac ocean lolitek zeby znalezc 1 czy 2 ciekawe serie.

Moze ta opinia pokazuje swoja ignorancje, ale szczerze to mam to gdzies, lepsze to niz bycie intelektualista ktory slini sie do 10 latek w 2d.

Opublikowano

http://en.wikipedia.org/wiki/Indie_game

Opublikowano

kermit mogłeś wziąć cytat z polskiej wikipedii, tam nie ma tego problemu 

gra komputerowa, która została stworzona przez mały zespół lub jedną osobę bez finansowego wsparcia 

ale teraz już po ptakach :dog: 

Edytowane przez asax

Opublikowano

i myślisz, że to coś zmieni w glowach klapow? jak oni mowia ze ps4 to dominacja jak za czasow ps2...

Opublikowano

Dobry dzien dzisiaj Soban robi za eksperta od Bijatyk Obsi za eksperta od Indie zaraz przyjdzie Bartek i powie mi jak najlepiej zrobic sobie krwisty Stek <3 Good Times 

Opublikowano

No ale generalnie to nie pełna definicja, różne są układy. Sony i Xbox mają swoje inicjatywy związane z grami niezależnymi,  dzięki temu chociażby wyszło Guacamelee.

(Ale Resogun czy Ori, to po prostu mniejsze tytuły, od dużych wydawców, do Ori prawa ma MS )

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Observer, a Ty się połapałeś, że Ori & The Blind Forest to IP należące do Microsoftu?

Gra indie jak nic  :dynia:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.