Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo jak na polskiej wikipedie źle przetłumaczyli to już lepsze źródło xD Boty :oh_you:

Tak jak mówi oryginalne źródło - gry indie są tworzone przez niezależne studia i powstają ZAZWYCZAJ bez finansowego wsparcia wydawcy, jednak coraz częściej takie wsparcie dostają i w żaden sposób nie zmienia to statusu indie. Ale na polskiej wiki info tłumaczył student pierwszego roku socjologii, pominął co drugie słowo i dla bota to już wyznacznik funkcjonowania światowego gamedevu i dużo lepsze źródło niż to na podstawie którego notka w polskiej wiki była pisana xD

Observer, a Ty się połapałeś, że Ori & The Blind Forest to IP należące do Microsoftu?

Gra indie jak nic :dynia:

Przecież już było tłumaczone, masz jeszcze raz, może teraz dotrze:

There are thousands of independent game development studios which either self-publish their titles, or enter into licensing or co-development agreements with publishers.

Edytowane przez Observer

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Trochę te wypowiedzi poszły w straszną skrajność. Mówicie jakby każda gra która powstaje teraz w Japonii to loli, a tak nie jest. Poza tym po pierwsze takich gier u nas dużo nie wychodzi, a po drugie nikt nie pisał o waleniu gruchy do 10 letnich dziewczynek. Ogarnijcie się. :reggie:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

sirius biznes widze :sorcerer: manipulacja cytatami w celu pogrążenia botów nie jest niczym złym 

Opublikowano

na xbona nie ma gier to z indykow sie teraz robi serious business  :reggie:

Opublikowano

Zgodnie z logiką Observera Forza Horizon 2 jest grą indie  :reggie:

IP jest własnością MS (Ori, Horizon 2), wydawcą jest MS (Ori, Horizon 2), grę robi niezależny developer (Ori, Horizon 2)  :sorcerer:

Opublikowano

Ej w takim razie żadna gra indie nie jest indie bo każda ma jakiegoś publishera np takiego Super Meat Boya też publikował Microsoft na swojej platformie a gra mimo wszystko jest indie. W przypadku Ori chodzi o to czy MS im daje środki na produkcje gry etc jeśli daje to gra nie jest indie.

Opublikowano

na xbona nie ma gier to z indykow sie teraz robi serious business  :reggie:

Mam konsolę od połowy września zeszłego roku, na dysku już prawie 80 gier, no ale wiadomo, lepiej powtarzać to co jakiś klap napisał :reggie:

Opublikowano

Ja tam odnosilem sie tylko i wylacznie do posta Pinga i tego ze Japonia ma obecnie faze na lolitki. Potem dochodzi do takich sytuacji:

otaku-012-pillow-wedding.jpg

Tak, to jest slub z poduszka, wiec ciezko tu mowic o jakichkolwiek "skrajnosciach" w przypadku azjatow i ich chorych fantazji.

jgqumr.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Remedy, Insomniac, Platinium to tez niezalezne studia. Czy to oznacza ze QB, Sunset albo Scalebound to gry indi?

Dyskutujemy.

Opublikowano

Narzekanie w obydwie strony, że nie ma gier to śmieszna sprawa ogólnie, ale wojna musi się jakoś toczyć :reggie:

Opublikowano

o Ty k,urwo

Wiesz tutaj się tworzy tak pogmatwana sytuacja, że ch.uj, ale w sumie teoretycznie te gry, które są na PSN i XBLA to w ogóle nie są indyki a zwłaszcza gry typu Valiant Hearts (xDDD) czy Strider. Dobrą kategorię utworzył MS na marketplace te gry były zwane po prostu Arcade czy tam z cyfrowej dystrybucji, ale mieli też zakładke indie gdzie były na prawdę indie gó.wna za dolara robione przez małpy z porażeniem. KSI specjalizował się w testowaniu takich gier

:dynia:

to są ku.rwa indie a nie płacone przez wielkie korporacje try hardy jak journey czy no man's sky

Opublikowano

Ja nie chcę takiej wojny 

Opublikowano

I żeby nie było mimo tego, że obsi bardzo często błazni się koncertowo tutaj ma trochę racji, ale Ori to nie indyk. SIMPLE AS THAT

Opublikowano

Proponuję przemilczeć kwestię indie i wrócić do najważniejszego, czyli jeżdżenia na garbach kubotów.

Opublikowano

IP jest własnością MS (Ori, Horizon 2), wydawcą jest MS (Ori, Horizon 2), grę robi niezależny developer (Ori, Horizon 2)  :sorcerer:

DgrnOGc.png

W (pipi) niezależny xD

Opublikowano

o ja pi.erdole xd observer xd

sony_fanboys.jpg

Opublikowano

Pomóżcie mi z tym Orim. Zapie,rdalasz w lewo, a w tle są ładne widoczki. Czym to się różni od takiego Tearaway? Nie rozumie podniety.

Opublikowano

Czytaj chociaż co wklejasz:

Forza Horizon 2 - Collaborated development with Turn 10 Studios

Boty nawet nie wiedzą kto im te gry robi xD

Edytowane przez Observer

Opublikowano

i ten oto osobnik miał czelność pouczać mnie w kwestii manipulacji cytatami xD

@ragus w Ori jest gameplay :kaz:

Opublikowano

Faza lolitek? - Niektórzy to piszą jakby co się dowiedzieli co to Japonia?

Dobre stare czasy gdy gry na konsolach były normalne.
ENIX kiedyś tworzył takie gierki, a nie takie słabizny co teraz- jakieś dragon questy i inne.

NSFW
http://www.mobygames.com/game/lolita-syndrome

Opublikowano

i ten oto osobnik miał czelność pouczać mnie w kwestii manipulacji cytatami xD

Przecież wkleiłem ci pełne zdanie. Będziesz z bluberem, insem i kermitem upierał się że Turn 10 nie pracowało przy Horizon2? Boty kompletnie bez wiedzy po raz kolejny xD

Edytowane przez Observer

Opublikowano

DgrnOGc.png

W (pipi) niezależny xD

Płyta chodnikowa ma więcej rozumu od Ciebie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.