Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Fajfus.

Proszę mnie tu podać, minimum 3 powody, które usprawiedliwiają taką wysoką sprzedaż PS4

- 1080/60fps

- gddr5

- magia playstajszon

czyli marketingowe pyerdolenie ktore lykaja z sentymentu

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Fajfus.

Proszę mnie tu podać, minimum 3 powody, które usprawiedliwiają taką wysoką sprzedaż PS4

- 1080/60fps

- gddr5

- magia playstajszon

czyli marketingowe pyerdolenie ktore lykaja z sentymentu

na chwile obecna zgadzam sie jak najbardziej ze tylko to napedza sprzedaz, obie konsole sa siebie warte i jakby istaniala sprawdziedliwosc i sprzedaz uzalezniona tylko od jakosci to obie powinny gryzc biede

Opublikowano

Gdyby MS wydał mocniejszą konsolę to Xbox byłby teraz na szczycie, dziwi mnie, że tak dali dupy po udanej poprzedniej generacji

Opublikowano

jeszcze naczelne boty - miliard genialnych rzekomych exow, a jak sie wejdzie w gamertagi to za wyjatkiem horizon2 czy od biedy sunseta same je.bane multiplatformy i raki od ea czy ubi :problem:

Uprzejmie proszę osoby, które mają na tagu poniżej 500 gier i 50 ukończonych w pełni produkcji o niewypowiadanie się na temat braku gier, to po prostu niesmaczne :).

Opublikowano

obie konsole są słabe, mają słabe technicznie gry, kiepskie porty, remaki, drogie gry itd itp kwestia wyboru mneijszego zła

Opublikowano

Gdyby MS wydał mocniejszą konsolę to Xbox byłby teraz na szczycie, dziwi mnie, że tak dali dupy po udanej poprzedniej generacji

nie dziwi tylko konsola miala kosztowac tyle ile kosztuje i miec obligatoryjnego kinnecta w zestawie, ktory tez przeciez kosztuje wiec musieli z czegos uciac by sie w budzecie zamknac no i trafilo na bebechy - nic to nie logicznego i dziwnego. Debilizmem jest mattick i harrison ktorzy to forsowali zapominajac ze moda na kontrolery ruchowe juz dawno umarla

Opublikowano

i tak 80% czasu spedzacie z multiplatformami, wiec Buu - juz podaje 2 argumenty - 10 razy wieksza spolecznosc - roznica zaczyna sie mniej wiecej robic taka jak 360tka vs Single Playerowa PS3ka, lepsze multiplatformy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A po ch.uj komu kąsole bez gier? Innych systemów na rynku nie ma, że trzeba się pchać w wybór "mniejszego zła"?

tez sie szczerze czasem nad tym zastanawiam, jak pisze szejdj tez postrzegam teraz te obie zabawki, nigdy tak zle jak teraz nie bylo

Opublikowano

Ja wybrałem BĄKA jako moją primary platform tylko ze względu na pada, w którym baterie trzymają długo, zaje.biste promocje na marketplace (dużo tańsze gry niż w sklepie Sony gdzie jak coś przecenią na 160zł to jest hurr durr wielka promocja), świetny ekosystem i sprawnie działającą usługę sieciową plus to, że konsola działa cichutko.

Obie platfomy to ścierwo i na dobrą sprawę od startu poprzedniej generacji dzielą je lata świetlne (no, jak przyrównujemy do X360, bo po zakupie PS3 kurzyło się do 2009 roku kiedy zaczęły się pojawiać gry).

PS1 KRÓL

PS2 KRÓL (ale XBOX REWELA  BO EMULATORY)

X360 KRÓL

XBONE KRÓL

A kolejna generacja będzie już na ALIENWARE lub MSI GAMING.

7a6016069abb.jpg

Pragnę zauważyć, że od czasów X360 wszystko co dobre jest mocno pecetowe, kochany Microsoft wszedł w rynek konsol tylko po to, by ułatwić graczom przejście na jedyną słuszną platformę z przyszłością, czyli PC z WINDOWS10

Edytowane przez ping

Opublikowano

obie konsole są słabe

Zgadza się, Wii U i xbone są słabe. PS4 jako jedyny next-gen musi się świetnie sprzedawać, zwłaszcza że jest racjonalnie wyceniony, a ludzie po ośmiu latach są znudzeni poprzednią generacją. To jest czysta, brutalna prawda :sir:

nie dziwi tylko konsola miala kosztowac tyle ile kosztuje i miec obligatoryjnego kinnecta w zestawie, ktory tez przeciez kosztuje wiec musieli z czegos uciac by sie w budzecie zamknac no i trafilo na bebechy - nic to nie logicznego i dziwnego.

Przecież xbone z kinektem jest o 100 dolarów droższy od PS4. Konsola nie jest gównem przez kinekta. Konsola jest gównem, bo krawaciarze m$ chcieli zarabiać na sprzęcie więcej niż Sony.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

ostatnie newsy o xone tez karza mi twierdzic ze ta konsola to kon trojanski blacharzy

Opublikowano

A kolejna generacja będzie już na ALIENWARE lub MSI GAMING.

Ja już w tej generacji zdecydowałem się na ten krok i polecam. Konsole tylko do eksów

Opublikowano

i tak 80% czasu spedzacie z multiplatformami, wiec Buu - juz podaje 2 argumenty - 10 razy wieksza spolecznosc - roznica zaczyna sie mniej wiecej robic taka jak 360tka vs Single Playerowa PS3ka, lepsze multiplatformy.

Przepraszam bardzo ale najlepsze multiplatformy ma PC, więc po co mam się jeszcze pchać w jakąkolwiek konsole( pomijając Nintendo) od Sony czy MS. PC + TV + pad + kanapa= pełny konsolowy experience. Tym bardziej, że multi i społeczność mnie nie interesuje.

Opublikowano

obie konsole są słabe

Zgadza się, Wii U i xbone są słabe. PS4 jako jedyny next-gen musi się świetnie sprzedawać, zwłaszcza że jest racjonalnie wyceniony, a ludzie po ośmiu latach są znudzeni poprzednią generacją. To jest czysta, brutalna prawda :sir:

pier.dolisz jak potluczony, jeszcze nigdy roznica miedzy generacjami nie byla tak mala, XXIw, 4K, atomowy internet itp a ja musze drzec czy na najmocniejszej konsoli na swiecie wiesiek3 pojdzie mi w 1080p w 30fps i czy czasem nie beda dropy. Zamiast tych budzetowych goowien wolalbym by te sprzety kosztowaly z 2,5tys ale mialy bebechy, ktore godnie beda reprezentowac konsolowy gaming przez te 7-8lat

Opublikowano

PC + TV + pad + kanapa= pełny konsolowy experience. 

Niepełny bo gra chodzi w 60 a nie 30 klatkach

Opublikowano

No ale nikt was do tego nie namawia, podobnie jak trudno bedzie kogokolwiek na forum o konsolach przekonac do zestawu PC. Rozumiem tez, ze wszystko zalezy jakie gry sie lubi, ale nawet na najlepsze multiplatformy generacji pececiarze do tej pory musza czekac, niektore nie ukaza sie nigdy...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tez bym wolal 1 generacje na 10lat za 2,5k od konsoli, niz 1,5k za konsole na 5lat, bo nie wyobrazam sobie, zeby obecna generacja trwala dluzej.

Opublikowano

ale nawet na najlepsze multiplatformy generacji pececiarze do tej pory musza czekac

Znaczy się które?

Opublikowano

Jedno jest pewne. Gdyby Spencer był od początku u sterów, to PlayStation istniałoby już jedynie w głowach klapków.

Jako usługa w telewizorach BRAVIA z grami takimi jak ROAD NOT TAKEN. Kiedyś miałem dekoder telewizji satelitarnej (jakieś 15 lat temu) z takimi gierkami.

Opublikowano

Znowu o sile konsol, ale jakoś w czasach ps2 nie przeszkadzało nikomu, że delikatnie mówiąc technicznie było słabiutko (No tylko Dream był słabszy). No i dla branży droższe sprzęty byłyby samobójstwem. Nikt nie powtórzy już ogromnego błędu Sony z poprzedniej generacji.

Opublikowano

PS2 było w ch.uj słabsze niż ówczesne pecety, ale miało GRY, a nie portowany katalog wydawniczy usługi STEM GOOGLE PLAY/ANDROID MARKETPLACE tak jak jest to teraz.

Edytowane przez ping

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.