Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

To wyobraz sobie jaki tam w tym DOA musi byc wysoki poziom Online. No ale co sie dziwic jak gierka F2P xDDDDDD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak mi sie wydawało właśnie ze ten Jaczesa przeciwnik nie walczył ale wolałem sie nie odzywać bo sie nie znam.

Opublikowano

Jakby ktos nie wierzyl, ze The Order to RPG z krwi i kosci - Raz Przeszedlem Gre.

Opublikowano
Dobry 12 miesiecy dla bijatyk

Guilty Gear Xrd

BlazeBlue Chronophantasma Extend

Under Night In-Birth 

Tekken 7

Mortal Kombat X

Dobrze ze nie wy(pipi)alem PS3 przez okno Under Night <3

Nawet bardzo dobre, w zasadzie Sega mogłaby zarzucić jakimś dopieszczonym VF5: FS HD i rok byłby naprawdę udany.

Ciekawe czy Namco po T7 zabierze się od razu za Soul Calibur, czy skupi się nie pobocznych projektach (Pokken etc.). Jeszczy SNK powinno się ogarnąć, chociaż na to akurat się nie zanosi.

Opublikowano

Nie nie, nie chce jakiegos VF5: FS HD ultra super, chce FV6 z nowymi zaj.ebistymi animacjami, ktore beda niedoscignionym wzorem przez te generacje, tak jak 5ka byla dla 7 generacji.

Opublikowano

Też wolałbym 6-kę, ale Sega mocno tnie oddział arcade, więc nie wiem jak się na to zapatrywać, zresztą team odpowiedzialny za VF trzaska Hatsune Miku teraz, więc zadowolę się remasterem i poczekam, aż Sega się ogarnie (chyba że VF6 już powstaje i będzie łabędzim śpiewem Segi, przed planowaną restrukturyzacją arcade, bo trzeba pamiętać, że seria w JP to bardziej w salonach jest popularna)

Opublikowano

No wlasnie tez nie licze na 6ke a ze sam ogrywam jeszcze 7 generacje wiec mi tamtejsze VF:FS w zupelnosci styka. Ale jesli ewentualny port na ps4/x1 mialby jakos pomoc (finansowo) w powstaniu 6ki to jak najbardziej.

Opublikowano

i tak trzeba by kupić jakiegoś arcade sticka do VF, bo plastikowe gówno ds4 po tygodniu by się rozleciało

Opublikowano

Nie nie, nie chce jakiegos VF5: FS HD ultra super, chce FV6 z nowymi zaj.ebistymi animacjami, ktore beda niedoscignionym wzorem przez te generacje, tak jak 5ka byla dla 7 generacji.

Fighting Vipers 6?

Opublikowano

Fighting Vipers 6?

Pierwsze slysze, cos o walkach tesciowych?

Opublikowano

Czemu ludzie kupują PS4 ? Sentyment i 1080p to jedyne na chwilę obecną powody. MS choćby wydawał 10 exów miesięcznie to i tak nie wygra, bo dla janusza, który gra w roku w 3 gry: call of duty/battlefield, fifa, asasyn i tak najbardziej się liczy to, że na plejaku zagra w te gry w lepszej jakości. Jakie więc MS ma rozwiązania ? Zatrudnia Boga do pracy i On poprzez aktualizację softwaru dokonuje cudu i wydajność jedynego wzrasta lub ... za 3 lata wydaje Xbox'a Two, który ma wsteczną kompatybilność i wydajnościowo miażdży PS4. Jedna i druga opcja, jak dla mnie mega :P A wy co sądzicie ?

I pytanie do expertów z forumka, czy MS opłaca się ciągnąć długo tą generację nie zważając uwagi na fakt, że różnica pomiędzy sprzedażą PS4, a XOne jest coraz większa ? 

Opublikowano

Czemu ludzie kupują PS4 ? Sentyment i 1080p to jedyne na chwilę obecną powody. MS choćby wydawał 10 exów miesięcznie to i tak nie wygra, bo dla janusza, który gra w roku w 3 gry: call of duty/battlefield, fifa, asasyn i tak najbardziej się liczy to, że na plejaku zagra w te gry w lepszej jakości. Jakie więc MS ma rozwiązania ? Zatrudnia Boga do pracy i On poprzez aktualizację softwaru dokonuje cudu i wydajność jedynego wzrasta lub ... za 3 lata wydaje Xbox'a Two, który ma wsteczną kompatybilność i wydajnościowo miażdży PS4. Jedna i druga opcja, jak dla mnie mega :P A wy co sądzicie ?

I pytanie do expertów z forumka, czy MS opłaca się ciągnąć długo tą generację nie zważając uwagi na fakt, że różnica pomiędzy sprzedażą PS4, a XOne jest coraz większa ? 

Niezła przesada. Może i MS do tej pory wydał więcej lepszych gier AAA, ale to nie jest cały obraz sytuacji. Polecałbym sprawdzić bibliotekę gier digital na obu konsolach. Zapowiedzi na nadchodzący rok też sporo mówią, ale zależy to od gustu odbiorcy, więc nie będę dyskutował. I tu znów wraca jak bumerang walka na liczby, czyli ulubiona dyscyplina graczy. Liczy się tylko wyższa liczba. Dlatego metacritic (który jest nic nie wart), oceny pod recenzją, LICZBAp, procenty itd są tak popularne tutaj. Bo to najłatwiejszy sposób na dyskusję, nie wymagający dużego poświęcenia umysłowego.

Czasem jednak mniej znaczy więcej. Spójrzcie na Nintendo.

A zdanie, że już została tylko pomoc od Boga to już w ogóle niezły żart. AŻ TAK Microsoft się nie stara. Mogliby zrobić dużo więcej. Może zrobią - pieniądze mają. A w porównaniu do rzekomo biednego Sony, aż tak dużo więcej nie czynią. Trochę to śmieszne. 

Opublikowano

Zapytaj w Nintendo.

Opublikowano

Chodzi mi o fakt, że GŁÓWNYM powodem kupowania przez WIĘKSZOŚĆ ludzi ps4 jest wyższa rozdzielczość w sporej części multiplatform. Mogę się założyć, że gdyby na one większość gier działałaby w 1080p, a na PS4 w 900p to na 100% plejak sprzedawałby się gorzej.

Z tym Bogiem to taki żarcik, po prostu zwiększenie wydajności na tyle, żeby wszystkie multiplatformy wyglądały identycznie jest mało prawdopodobne. Może tak kiedyś będzie, ale uwierzę w to dopiero, jak zobaczę na własne oczy.

Edytowane przez JJeday

Opublikowano

Chodzi mi o fakt, że GŁÓWNYM powodem kupowania przez WIĘKSZOŚĆ ludzi ps4 jest wyższa rozdzielczość w sporej części multiplatform. Mogę się założyć, że gdyby na one większość gier działałaby w 1080p, a na PS4 w 900p to na 100% plejak sprzedawałby się gorzej.

Z pewnością moc konsoli ma znaczenie. Normalne, że gracze chcą też najpotężniejszej maszyny. Kiedyś Janusze kupowali PS2 dla DVD, PS3 dla bluraya, a jednak nie przeszkadzało to by na owych maszynkach pojawiły się zacne tytuły. 

Opublikowano

Sony wystartowalo szybciej, z mocniejszym sprzetem, lepszym przekazem (aka. marketingiem) a do tego m$ strzelil sobie pare razy sam w stope wiec wszystko to do kupy odbilo sie w liczbie sprzedazy. Jednak nigdzie nie jest powiedziane, ze pod koniec generacji to zieloni beda na pierwszym miejscu.

Opublikowano

No właśnie, na PS4 do tej pory wszystkie gierki co wyszły (exy) to raczej średniaki były, a z pewnością prędzej czy później pojawi się parę killerów (chociażby Bloodborne). Wtedy XOne będzie w jeszcze gorszej sytuacji. 

Chodzi mi głównie o to, że te multiplatformy to główna siła napędowa PS4 i MS nawet, jak będzie wydawał dużo świetnych gier to i tak będzie w tyle. A nie sądzę, żeby im odpowiadał taki stan rzeczy.

Opublikowano
Chodzi mi głównie o to, że te multiplatformy to główna siła napędowa PS4 i MS nawet, jak będzie wydawał dużo świetnych gier to i tak będzie w tyle. A nie sądzę, żeby im odpowiadał taki stan rzeczy.

Myślę że przeceniasz znaczenie mocy obliczeniowej PS4. Wielu januszy ma to gdzieś i nawet nie wiedzą, co jest mocniejsze. Poza forumem, mało kogo obchodzi czy gra jest 900p czy 1080p. Jeśli kupują PS4, to często może przemawiać fakt, że jest popularniejsze/znajomi mają, ergo pogram sobie z nimi w Hardline.

Opublikowano

Tak po prawdzie, to pierwszym, faktycznym killerem, który podbije słupki sprzedaży, będzie... Uncharted 4. Bloodborne, chociaż wygląda dobrze, nie osiągnie pewno takiej sprzedaży jak The Order ;)

To nie jest gra dla mas, a dla miłośników Soulsów i ludzi, którym nie straszne jest rzucać padem ;)

btw. wielu januszy właśnie dowiaduje się, że PS4 jest mocniejsze, bo Sony bardzo mocno reklamuje ten sprzęt, jako "najmocniejszą konsolę do gier na świecie" ;) Zresztą wszędobylskie, "magiczne" 1080p też swoje robi i choćby ktoś nie potrafił rozwinąć tego skrótu, to siła reklamy czyni cuda ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Czemu ludzie kupują PS4  Bloodborne Machine?

fixed

Dlatego.

Opublikowano

xone juz nie przegoni ps4, sila sa tylko multiplatformy, microsoft by musial co miesiac wydawac jakies mega exy, a na to nie ma szans - zreszta tylko halo i gyrosy maja wielka sile przebicia sprzedazowa, inne to zdecydowanie mniejszy kaliber - te pare fajnych premier w roku to za malo, wiiu ma multum swietnych exow i co miesiac praktycznie jakiegos swietnevo exa a sprzedaz lezy bo sprzet bez multiplatform i najslabszy z trojki

niestety sony wystarczylo wydac konsole mocniejsza, w pierwszym okresie wstrzelic sie z kampania 4theplayer, a microsoft co chwile sam kopal sobie kolanem w ryj - teraz juz wydaje mi sie ze sprzedaz ps4 jest juz samograjem

Opublikowano

Trzeba też pamiętać, że MS liczy się tylko w NA i Uk, w tej generacji stracili rynek europejski kompletnie.

Opublikowano

niestety sony wystarczylo wydac konsole mocniejsza, w pierwszym okresie wstrzelic sie z kampania 4theplayer, a microsoft co chwile sam kopal sobie kolanem w ryj - teraz juz wydaje mi sie ze sprzedaz ps4 jest juz samograjem

PS4 jest tak januszowate i pełne press x to awesome, że aż samo zamienia się w samograja.

this-isnt-even-my-final-form_o_692156.jp

Opublikowano

Trzeba też pamiętać, że MS liczy się tylko w NA i Uk, w tej generacji stracili rynek europejski kompletnie.

W Azji też już chyba nie mają czego szukać, w Chinach czy Japonii nikt nie chce słyszeć o Xone :/

W Europie przewaga jest miażdżąca, ale myślę, że tutaj jeszcze można uszczknąć ten kawałek tortu, jak Microsoft odpowiednio do tego podejdzie. Tak czy siak, bankowo skupi się na USA i Kanadzie, Europę raczej lekceważąc (a zapewne wycofując się całkiem z Japonii :/

Edytowane przez Maciomaniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.