Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Ori fajna gierka, ogram na linuksie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ma ktoś wiarygodne źródło dotyczące tego dopłacania do ps3 przez Sony? Jak dla mnie to jedna z największych bzdur jakie wymyślono, nawet Sony nie jest tak upośledzone, żeby sprzedawać sprzęt poniżej kosztów produkcji. Nie oszukujmy się - po co coś takiego robić? Rozumiem minimalny profit i nastawienie na zysk z gier. Ale kur.wa jak ktoś wierzy, że Sony dopłacało po 200$ do każdej ps3, to mu nieźle ta firma wyprała mózg.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Ma ktoś wiarygodne źródło dotyczące tego dopłacania do ps3 przez Sony? Jak dla mnie to jedna z największych bzdur jakie wymyślono, nawet Sony nie jest tak upośledzone, żeby sprzedawać sprzęt poniżej kosztów produkcji. Nie oszukujmy się - po co coś takiego robić? Rozumiem minimalny profit i nastawienie na zysk z gier. Ale kur.wa jak ktoś wierzy, że Sony dopłacało po 200$ do każdej ps3, to mu nieźle ta firma wyprała mózg.

Nie wiem czy 200 dolarów, ale na pewno dopłacała.

Opublikowano

I pytanie do expertów z forumka, czy MS opłaca się ciągnąć długo tą generację nie zważając uwagi na fakt, że różnica pomiędzy sprzedażą PS4, a XOne jest coraz większa ? 

Xone sprzedaje się jak na razie wyraźnie lepiej od X360, więc na chwilę obecną nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. 

Opublikowano

ciezko przewidywac, niektorzy twierdza ze kolejna generacja to juz faktycznie bedzie always online, stream i cyfrowa dystrybucja, inni zwiastuja ze nowa generacja nadejdzie szybciutko, bedzie oparta na tej samej architekturze tylko miec wiecej ramu i mocniejsze bebechy przez co bedzie w pelni kompatybilna z grami z tej i tym samym gracze nie beda tak narzekac na szybka przesiadke 

co czlowiek to inna szklana kula

Opublikowano

Jaka by nie była i tak będzie chujowa.

Aby była lepsza trzeba się wrócić do roku 2000. 

Opublikowano

Miesieczna Saga z Serwisem Sony zakonczona wyslali mi nowego Pada!!!!!1!!1!!! ( Sony (pipi) tak czy inaczej )

Opublikowano

Ale już dostałeś? Bo jak nie to ja bym się nie cieszył za wcześnie. xD

Opublikowano

bgJevkM.jpg

Fake? Oby nie, byłoby zaje.biście.

Opublikowano

prawdziwe

Opublikowano

To wersja na xbone czy pc z nasa z padem xboxowym?

Opublikowano

Pierwsze lepsze wiadomości z 2006 roku

http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/

http://uk.ign.com/articles/2006/11/17/sony-losing-almost-250-per-console

Tak, Sony było kompletnie bezmyślne.

Większość generacji spędziłem z X360, między innymi ze względu na cenę sprzętu przez pierwszy okres czasu.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

bgJevkM.jpg

Fake? Oby nie, byłoby zaje.biście.

Jesli to prawda to chyba kupie ps4 :}

No chyba, ze ms szybciutko skopiuje.

Czekalem na to od... zawsze.

Pierwsze lepsze wiadomości z 2006 roku

http://arstechnica.com/gaming/2006/11/8239/

http://uk.ign.com/articles/2006/11/17/sony-losing-almost-250-per-console

Tak, Sony było kompletnie bezmyślne.

Większość generacji spędziłem z X360, między innymi ze względu na cenę sprzętu przez pierwszy okres czasu.

Ty jestes bezmyslny i wierzysz w marketingowe zagranie pod totalnych januszy (czyli w target wstrzelili sie idealnie).

Wbijcie sobie wreszcie do glowy, ze w biznesie nie ma dzialalnosci charytatywnej.

Jesli ktos w to wierzy to jest po prostu debilem. Nie pierwszy raz blyszczysz hendrix :reggie:

Ceny na dziesiatki milionow egzemplarzy sa troche inne niz standardowe :pawel:

Opublikowano

Ms rucha xboty po raz kolejny :

A placz xbotow w necie :banderas: :

tweet_5-100572057-large.png

tweet_6-100572058-large.png

tweet_4-100572056-large.png

tweet_4-100572056-large.png

tweet3-100572060-large.png

tweet2-100572059-large.png

tweet_1-100572061-large.png

:master:

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

przeciez na xone gra szlachta gamingu, prawdziwi starzy gracze, ich stac na ta smieszna oplate wstretny klapku

btw znajac sony i ich umiejetnosc do spie.rdalania fajnych funkcji (np share play) to nie zdziwilbym sie jakby funcja resume czy ustawiania wlasnego sterowania mimo wszystko np nie dzialala z kazda gra :D :D

Opublikowano
Ty jestes bezmyslny.

Wbijcie sobie wreszcie do glowy, ze w biznesie nie ma dzialalnosci charytatywnej.

Ceny na dziesiatki milionow egzemplarzy sa "troche" inne niz standardowe :pawel:

Sorry Dave, prawie każda konsola jest sprzedawana na starcie ze stratą,

Nie wiem skąd wziąłeś te dziesiątki milinów i ceny na nie, ale to tak nie działa, szczególnie z elektroniką

Poza tym kurczę, łatwo zobaczyć po stratach w roku fiskalnym, że Sony masakrycznie traciło pieniądze na Ps3, to żadna tajemna wiedza.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Straszny hejterek się z ciebie Ficuś zrobił. Sony spier.doliło Share Play, bo inni wydawcy je blokują?

Opublikowano

Nie jestem biegły w temacie marketingu i handlu elektroniką na szeroką skalę, ale też wydaje mi się, że nikt zdrowo myślący nie zacznie sprzedawać produkt wiedząc, że będzie na nim tracił, lub założy, że teraz straci, a może potem odkuje się na akcesoriach i gierkach...

Dave przeleciałem command list Helci, teraz to dostaniesz. :reggie:

Edit: Zgodnie z umową, trzy mecze wygrałem - Yetiemu należą się trzy bany. Ewentualnie jeden dla Yetiego, jeden Mendrkowi i gratis jeden dla Lemoniady.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Konsola to inwestycja na 8-10 lat. Co za problem wrzucić w koszty dwa lata strat na sprzęcie, zwłaszcza kiedy zarabia się na sofcie, akcesoriach i usługach?

EDIT: Ależ mam z was bekę zielone lamusy, jak niemal na każdej stronie żebrzecie o bana dla mnie :kaz:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

kolejny rak na gafie, z rana dyskusja o wielkości sprzedaży ps4 a teraz dyskusje dlaczego tak dobrze się sprzedaje :fsg: brandzlowania się nie ma konca, czekam na temat ile razy spuszczacie się na konsolę w trakcie dnia dyskusja + zdjęcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.