Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

a na cholere to czytasz?

ja tam zaglądam tylko jak szukam nowych screenów/ video

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dave przeleciałem command list Helci, teraz to dostaniesz. :reggie:

Opublikowano

i dzieki temu pad od ps4 przestanie być balasem? wątpie.

Pad jest dalej tragiczny, ale taki feature byłby awesome, szczególnie dlatego że niewygodnie się trzyma czwartego dualshocka z palcami wskazującymi na l1/r1 

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Nie jestem biegły w temacie marketingu i handlu elektroniką na szeroką skalę, ale też wydaje mi się, że nikt zdrowo myślący nie zacznie sprzedawać produkt wiedząc, że będzie na nim tracił, lub założy, że teraz straci, a może potem odkuje się na akcesoriach i gierkach...

Edit: Zgodnie z umową, trzy mecze wygrałem - Yetiemu należą się trzy bany. Ewentualnie jeden dla Yetiego, jeden Mendrkowi i gratis jeden dla Lemoniady.

No, ale ciężko przejrzeć dane ? Tak działają producenci konsol od dawna, licząc, że odkują się na licencjach, akcesoriach i opłatach licencyjnych za gry (8-10$: tyle zarabia Sony i MS, Nintendo 12$<).  Nadal nie rozumiem zdziwienia stratą na każdym sprzedanym egzemplarzu Ps3 (po dwóch latatach była już mniejsza, pod koniec 2009 kolejne wielkie cięcia w koszcie produkcji, wraz  ze slimem była już prawie zerowa, w ostatnich latach zarabiają już na każdym egzemplarzu.)

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Humulin jak grasz Helena to stoj duzo w Phx Stance duzo ciosow JL omijasz z automatu :f 

Opublikowano

kolejny rak na gafie, z rana dyskusja o wielkości sprzedaży ps4 a teraz dyskusje dlaczego tak dobrze się sprzedaje :fsg:

Polecam również "Why is Xbox One doing so badly in Europe?" - soczyste bomby prawdy i kubły zimnej wody na zielone łby.

Tak, rozumiem twój bul :banderas:

Opublikowano

Humulin jak grasz Helena to stoj duzo w Phx Stance duzo ciosow JL omijasz z automatu :f 

Wez jeszcze raz przelec command lista i wlacz fight screen info zebys wiedzial na jaki poziom idzie atak, zeby mi mowic jak mam cie reversowac :f

Opublikowano

A ty grasz w doa?

Opublikowano

Nie jestem biegły w temacie marketingu i handlu elektroniką na szeroką skalę, ale też wydaje mi się, że nikt zdrowo myślący nie zacznie sprzedawać produkt wiedząc, że będzie na nim tracił, lub założy, że teraz straci, a może potem odkuje się na akcesoriach i gierkach...

Edit: Zgodnie z umową, trzy mecze wygrałem - Yetiemu należą się trzy bany. Ewentualnie jeden dla Yetiego, jeden Mendrkowi i gratis jeden dla Lemoniady.

No, ale ciężko przejrzeć dane ? Tak działają producenci konsol od dawna, licząc, że odkują się na licencjach, akcesoriach i opłatach licencyjnych za gry (8-10$: tyle zarabia Sony i MS, Nintendo 12$<).  Nadal nie rozumiem zdziwienia stratą na każdym sprzedanym egzemplarzu Ps3 (po dwóch latatach była już mniejsza, pod koniec 2009 kolejne wielkie cięcia w koszcie produkcji, wraz  ze slimem była już prawie zerowa, w ostatnich latach zarabiają już na każdym egzemplarzu.)

No i właśnie o wspomnianym odkuciu się na cenach gier powinieneś był wspomnieć od początku. Nie bez powodu ceny gier na konsole są prawie 2x wyższe niż na pc. Ostatnio Chmielarz bronił bezsensu patrzenia na gry przez pryzmat cena/ czas gry, przy okazji afery 6h za 250zł alias The Order 1886. Z żadnego altruizmu, a obawy o swoje pieniądze wynikającej z potencjalnej, słabej sprzedaży swojego 4.5-godzinny Ethana Cartera na ps4 za +50$.

Z tym że jeśli ktoś serio wierzył że każde wyprodukowane ps3 przynosiło Sony stratę rzędu to 100-200$, to  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

Opublikowano

giphy.gif

Zesrałem się w gacie, beka z typów, którzy twierdzą, ze chińskie chowanie się w kartonach i wysyłanie przeciwników balonikami w kosmos będzie goty tego roku lul

Opublikowano

Czemu w normalna?

Opublikowano

z innej beczki, zapewne są tu osoby które kiedyś oglądały i grały w Quake live

Av3k, Polak, mistrz świata w Quake, odwieczny rywal Raphy, Collera czy Cypher

zgarneli go za dragi, broń i inne, to dopiero ciekawa historia  :shotgun:

http://www.dailydot.com/esports/av3k-poland-drug-bust-quake/

http://ostroda.policja.gov.pl/o15/aktualnosci/7921,Ostroda-Przechwycili-narkotyki-warte-prawie-milion-zlotych-Ich-wlasciciele-i-spr.html

Opublikowano

@Nobodylikeyou

To dane od analityków związanych z branżą elektroniki ( Merryl Lynch, zresztą też podobnie oszacowało, w zasadzie nawet więcej). Nie wiem, w 2006 huczało od wiadomości o tym. Inwestorzy związani z Sony bardzo negatywnie patrzyli na Ps3, rada nadzorcza ostro się tłumaczyła. Zresztą kurczę Sony opóźniło premierę Ps3 przez problemy z produkcją Cella i małej wydajności w produkcji, wyprodukowanie w tamtych czasach napędu B-ray to już był koszt 125$. Poza tym przecież mowa o czasach premiery konsoli, w 3 lata później zbili cenę produkcji prawie o 2/3 (według samego Sony).  Według raportu fiskalnego za tamten rok oddział Playstation przyniósł straty w wysokości 1.9 miliarda dolarów, mówimy tu o czasach gdy jeszcze zysk z Ps2 był wliczany w ten wynik, straty rzeczywiste były większe.

Opublikowano

no Av3ka chyba ktoś kojarzy? :D

sam ile jego meczy oglądałem z Dreamhacka czy IEM

Opublikowano

Dobra beczunia jest z tego ze boty wyśmiewały Figaro za przepisywanie Gafa a teraz same to robią, dwulicowe zielone z podwójnymi standardami kozy z nosa.

Opublikowano

Wróciłem forumku, xbox4life

Opublikowano

z innej beczki, zapewne są tu osoby które kiedyś oglądały i grały w Quake live

Av3k, Polak, mistrz świata w Quake, odwieczny rywal Raphy, Collera czy Cypher

zgarneli go za dragi, broń i inne, to dopiero ciekawa historia  :shotgun:

http://www.dailydot.com/esports/av3k-poland-drug-bust-quake/

http://ostroda.policja.gov.pl/o15/aktualnosci/7921,Ostroda-Przechwycili-narkotyki-warte-prawie-milion-zlotych-Ich-wlasciciele-i-spr.html

Mowili o tym w radiu, nawet dawalem info w statusach, ale nie wiedzialem o kogo chodzi. Teraz w sumie tez nie wiem, choc ksywa mi sie gdzies o uszy obila.

Opublikowano

Zesrałem się w gacie, beka z typów, którzy twierdzą, ze chińskie chowanie się w kartonach i wysyłanie przeciwników balonikami w kosmos będzie goty tego roku lul

Tak. Tak właśnie będzie. MGS V zstąpi i odnowi oblicze branży... 

Tej branży. 

giphy.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.