Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

to już raczej sie stało, bo większość multiplatform na PS4 chodzi w 30fps, gdy przy odpowiednio mocnym pc masz 60fps

normalna kolej rzeczy mocnego kompa, przecież o tym wiesz

AC4 na laptopie wygląda i chodzi lepiej niż na PS4 (odpalałem jednocześnie na obu sprzętach tę samą grę), a co dopiero na porządnym stacjonarnym komputerze. Dziwie się klapom, że nie schowali tych szrotów do piwnicy i nie podpięli po prostu pada do solidnego kompa.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wiem, zwróciłem jedynie uwagę, że NG pojawiło się dopiero w 4 roku życia konsoli, a Conker w 2005  :reggie:

X360 zła nie była dostała GOW, H3, LO, Bio, BD i FM2 w pierwszych latach swojego życia.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Wiem, zwróciłem jedynie uwagę, że NG pojawiło się dopiero w 4 roku życia konsoli,

I gniotło suty.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

to już raczej sie stało, bo większość multiplatform na PS4 chodzi w 30fps, gdy przy odpowiednio mocnym pc masz 60fps

AC4 na laptopie wygląda i chodzi lepiej niż na PS4 (odpalałem jednocześnie na obu sprzętach tę samą grę), a co dopiero na porządnym stacjonarnym komputerze. Dziwie się klapom, że nie schowali tych szrotów do piwnicy i nie podpięli po prostu pada do solidnego kompa.

AC4 dziwny przykład bo to gra z poprzedniej generacji, ale ok

to samo o piwnicy można powiedzieć o każdym tytule z Xboxa, to musisz sie i sobie dziwić

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Jakoś poza GOW i LO, nie widzę tu niczego świeżego na "9". Co innego przekrój gatunków i świeżych ip debiutanckiego klocka. Naprawdę nie ma startu porównywać do VI generacji żadnego z minionych sprzętów. To Był golden age. [*]

Opublikowano

X360 na poczatku to byla konsola fest. Lost Odyssey, Eternal Sonata, Infinite Undiscovery, Last Remnant, Tales of Vesperia, Magna Carta II...jak ktos lubil japonce to mial gacie pełne kleksu. Dla normalnych ludzi byl Gears of War, Left 4 Dead, N3, Kameo, Crackdown i zapewne inne ciekawe pozycje. Pamietam ze gralem wtedy na x360 jak dziki i bylem w szoku ze konsola MS oferuje tyle ciekawych DLA MNIE tytułów. Potem jakos sie pogrorszylo jezeli chodzi o japonce i Demon's Souls z PS3 mnie przekonal do zakupu konsoli Sony.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

AC4 dziwny przykład bo to gra z poprzedniej generacji, ale ok

to samo o piwnicy można powiedzieć o każdym tytule z Xboxa, to musisz sie i sobie dziwić

Nie do końca, bo mam wyje.bane na graficzkę, dlatego komputer u mnie to wyłącznie narzędzie pracy i dlatego nie gram na szrocie (PS4) pomimo, że jakaś tam gra działa 2 klatki animacji lepiej.

To klapy liczą piksele. Ja gram w gry. Bez względu na to, czy to 30 letnie tytuły bez grafiki, czy gra z tego miesiąca.

Edytowane przez ping

Opublikowano

polygon dal ori 9/10 a tlou 7.5. Spencer w drugim roku kadencji zalatwil nam prawdziwe cudo lepsze od tego waszego falszywego mesjasza.

To ten serwis, który dał Forzy Horizon 2 7/10?

Opublikowano

dlatego nie gram na szrocie (PS4) pomimo, że jakaś tam gra działa 2 klatki animacji lepiej.

Weź Ty się chłopie zastanów, jak możesz tak przegrywać życie.

Tylko Sony i baronowa oprawa w każdej grze, nie to co ten szrot od MS, który zatrzymał się sto lat za poprzednią generacją. :yao:

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ping gdzie był twój głos rozsądku, gdy w CW przez pół dekady były przechwałki botów porównaniami DF, no gdzie? :(

A no tak, bo wtedy wychodziło na stronę x-boxa. :frog:

Opublikowano

Wtedy jeszcze nie wiedziałem o istnieniu CW. Gdybym wiedział, sra.łbym im do ryja i rzygał do dupy.

To mój pierwszy sezon :frog:

Edytowane przez ping

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

nobody jak każdy klapek zapomina dlaczego było tasowanie na pastgenach DF.

Klapki wpierały od startu poprzedniej generacji, że PS3 to uber konsola, a X360 to Xbox 1.5 i dlatego warto było płacić kosmiczne 600$ za konsolę Sony. Jednak jak przychodziło do gier, to się okazywało, że potężne i strasznie drogie PS3 nie tylko nie wypadało lepiej ale i często gorzej od X360.

Dlatego była taka beka przy każdej grze, no bo jak można było płacić 50% więcej za PS3 motywując to tym, że jest to najmocniejszy sprzęt, a w praktyce grać w wersje gier gorsze niż na X360  :reggie:

Teraz jest inaczej. Nikt kto kupił Xone nie wmawia sobie, że jest to konsola mocniejsza od PS4.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

don jaka piekna czysta brudna prawda o klapach :banderas:

Opublikowano

przez ile czasu ps3 kosztowalo 50% wiecej niz x360? co za naginanie faktow byle tylko botki przyklasnely. ps3 kupowalem na gwiazdke 2007r i placilem 1599zl, za tyle samo stal x360. No ale wiadomo umysl botow przetwarza tylko informacje, ze kazdy klapek na swiecie kupil ps3 na premiere gdzie cena i obietnice byly z pupy

Opublikowano

@Humulin

Rzeczywistość jest taka że japonszczyzna i platformery na xboxie są martwe (i nawet nie chodzi tu tylko o jrpg, ale również slashery i serię DoA). Platformery poza jednym rimejkiem Concera od przeszło VI gen. (by oddać sprawiedliwość jedyne dobre platformery ps3 to pierwsze Ratchety sprzed 5-7 lat oraz nieco słabszy Sly Cooper 4), a jedyne exy AAA x1 to do 2016 pif pafy i auta. Nie wiem, mnie jakoś bardziej jara sukces finansowy marek typu Dragon's Crown, Ni No Kuni - a wkrótce prawdopodobnie także BB i P5, które wciąż wychodzą obok produkcji dla "januszy gejmingu".

Posiadaczom bonera pozostaje tylko dziękować devowi powiaząnemu przez 3 generacje z Sony, oraz twórcom Bayonnety, bo w tym roku jedynie powtórka z rozrywki w postaci aut i pif pafów po raz #6 i #10 i czasowo wykupiony cinematic expirience. Pamiętasz jak zayebiste tytuły posiadał pierwszy x-box? Ninja Gaiden, Otogi, Panzer Dragon Orta, Stranger's Wrath, DoA3, KOTOR, Riddick, Conker. 80% exów z pierwszych lat 360-tki to przy nich popłuczyny. No ale to niby Sony podupadło po ps2 lul.

Jezu jak miło że w tym roku BB, MGS, Wiedzmin i Batek rozkrecą te zyebane sprzety.

Ale przynajmniej na klocuchu zapowiedziano ekskluzywne Scalebound od cesarzy gatunku tj Platinum Games. A na Psy4 to co ekskluzywnego w temacie slasherow wychodzi? Tak myslalem...Jesli zatem slashery i bijatyki podupadly na sprzecie od Mikroszafotu (nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem)  to co dopiero w tym kontekscie mowic o najnowszej konsoli Sory?

Opublikowano

No z bijatyk masz Guilty Geara, a ze slasherów już za chwileczkę dostaniesz God of Wara.

Opublikowano

Guilty Gear nikogo. Tak samo jak nikt w wojnie X360 vs PS3 nie wytaczał dział, że Xboks ma ougon musou kyoku a ps3 nie.

Oczywiście ja ougon musou kyoku prawie wycalakowałem, bo jestem baronem gamingu. Według TA grę odpaliło 218 zarejestrowanych użytkowników:

http://www.trueachievements.com/Golden-Fantasia-X/achievements.htm

Pyszny kąsek tylko dla baronów gamingu :banderas:

Edytowane przez ping

Opublikowano

@donsterydo

Proszę Cię. Pucować się rok, dwa - zrozumiem, ale kurfa jeszcze w 2014. xD Zresztą dla części z was różnice zatarły się już jesienią u.b. roku, a D12 już w ogóle miał wprowadzić 4k/120 fps i fotorealizm, więc

i w sferze fantazjowania zostaliśmy pokonani. :kaz:

Poza tym to mój trzeci sezon więc wypad z zarzutami o niepamięć, bo nie znasz mojej sytuacji. :lapka:

Opublikowano

przez ile czasu ps3 kosztowalo 50% wiecej niz x360? co za naginanie faktow byle tylko botki przyklasnely. ps3 kupowalem na gwiazdke 2007r i placilem 1599zl, za tyle samo stal x360. No ale wiadomo umysl botow przetwarza tylko informacje, ze kazdy klapek na swiecie kupil ps3 na premiere gdzie cena i obietnice byly z pupy

Ficuś, ja już nie chcę mówić o tym, że jak ktoś dysku nie chciał to PS3 było 2x droższe od X360. Kupiłem Arcade za 750 zł gdy najtańsze PS3 stało po 1500 zł  :reggie:

I miałem lepszą wydajność niż ci co płacili 2x więcej za PS3 w tym samym czasie  :daddy:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Za to platformery maja sie na ps4 swietnie z knackiem na czele. Napisac cos takiego w dniu premiery Ori to niezly headshot.

Opublikowano

nawet nie wiadomo do konca jaki gatunek gry bedzie reprezentowac scalebound - sami platynowi gadali, ze tworza cos czego jeszcze nie robili ale boty juz wiedza najlepiej :whyyy:

Opublikowano

ehh klapy..

driveclub drogi i niepelny? pff z kuponami z żabki, bonami z allegro i po sprzedaniu puszek po żubrze zapłaciłem 110zł

order beka bo drogi i na 4h? pff sprzedałem jeszcze w folii przez co straciłem jedynie 50zł + przesyłka z kanady a gre obejrzalem na YT

ps3 droższe od x360? pff 5 lat po premierze już można było dostać z promocją świąteczną po tej samej cenie co xbox 360 bundle pack z kinectem i 5 grami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.