Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Widzę że nawet "8" za grafikę GTA V nie zatrzęsło prestiżem Koso. 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

prestiż koso wzrósł znacznie od czasu pojawienia się w tvn biznes i pieniądze z fachową ekspertyzą polskiego rynku gier wideo

Opublikowano
  • Autor

Mowil o tym jak ciezko kazdej duzej, hajpowanej grze dawac co najmniej 8-? Zasada numer jeden w poradniczku recenzenta PSX Extreme w koncu.

Opublikowano

Człowieku, ja mam kolegów w realu. 

Szlachta XBOXa znowu masakruje ale dobrze że ma kolegów po fachu, zawsze raźniej przy wykładaniu towaru na regały.

Tylko XBOX!

Opublikowano

Lineup for players

Włodarze Sony od dawna powtarzają, że chcą do swojej nowej konsoli przekonać graczy, którzy w przypadku siódmej generacji nie wybrali PlayStation 3. Andrew House w rozmowie z Eurogamerem zdradził, że jego firma ma plan na przekonanie do swojego sprzętu byłych posiadaczy Wii. 

Czym Sony może zainteresować sympatyków Mariana i Luigiego? Niestety, nie nowymi platformówkami z najwyższej półki, a reedycjami z PlayStation 3.

Zdaniem House'a graczy, którzy w przypadku poprzedniej generacji posiadali wyłącznie Wii, ominęło wiele wyśmienitych pozycji... Z tego powodu Sony postara się o odświeżenie produkcji z siódmej generacji.

Do niedawna wszystkie "odgrzewane kotlety" miały sprawić, że zapragniemy" powrócić do lat dzieciństwa". Jednak tym razem japońska korporacja przez odnawianie pozycji chce trafić do „nowych graczy”, którzy wcześniej nie posiadali w swoich domach PlayStation 3 lub Xboksa 360.

Idealnym przykładem tej sytuacji jest The Last of Us, który zadebiutuje na rynku pod koniec miesiąca...

Pytanie, które nasuwa mi się po napisaniu tej wiadomości jest jedno – w jakie pozycje z PS3 zagramy później? Trylogia Uncharted wydaje się bardzo prawdopodobna. 

Opublikowano

RemasterStation 4

Opublikowano

Lineup for players

Włodarze Sony od dawna powtarzają, że chcą do swojej nowej konsoli przekonać graczy, którzy w przypadku siódmej generacji nie wybrali PlayStation 3. Andrew House w rozmowie z Eurogamerem zdradził, że jego firma ma plan na przekonanie do swojego sprzętu byłych posiadaczy Wii. 

Czym Sony może zainteresować sympatyków Mariana i Luigiego? Niestety, nie nowymi platformówkami z najwyższej półki, a reedycjami z PlayStation 3.

Zdaniem House'a graczy, którzy w przypadku poprzedniej generacji posiadali wyłącznie Wii, ominęło wiele wyśmienitych pozycji... Z tego powodu Sony postara się o odświeżenie produkcji z siódmej generacji.

Do niedawna wszystkie "odgrzewane kotlety" miały sprawić, że zapragniemy" powrócić do lat dzieciństwa". Jednak tym razem japońska korporacja przez odnawianie pozycji chce trafić do „nowych graczy”, którzy wcześniej nie posiadali w swoich domach PlayStation 3 lub Xboksa 360.

Idealnym przykładem tej sytuacji jest The Last of Us, który zadebiutuje na rynku pod koniec miesiąca...

Pytanie, które nasuwa mi się po napisaniu tej wiadomości jest jedno – w jakie pozycje z PS3 zagramy później? Trylogia Uncharted wydaje się bardzo prawdopodobna. 

proszę o szczegóły, jestem prawie przekonany

Opublikowano

Nie no, wspaniałe wytłumaczenie. Każdy marzy o tym, by na PS4 grać w odświeżone gry z PS3.

Chociaż z drugiej strony Microsoft odświeża kolekcję Halo... i odświeży też kolekcję Gearsów (bez Judgment).

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Acha i jeszcze jak by się ktoś zastanawiał kim jest elita graczy, której żyły wypełnia błękitna krew:

Najnowszy raport Jon Peddie Research jest bezlitosny dla rynku konsol. Chociaż sprzęty Nintendo, Sony oraz Microsoftu biją rekordy sprzedaży, to jednak rynek podzespołów komputerowych dla graczy jest wart dwukrotnie więcej! 

Według analityków branży, rynek sprzętu komputerowego dla graczy jest aktualnie wart 21,5 miliarda dolarów! Do 2017 roku przedstawiciele Jon Peddie Research przewidują wzrost aż do 23,2 miliarda dolarów.

Jest to wyśmienity wynik, który w kolejnych latach może zostać jeszcze zwiększony, ponieważ gracze PC-towi są grupą odbiorców o dużym potencjale, z szeroką gamą potrzeb i dużymi wymaganiami. W tej sytuacji na rynku stale będą pojawiając się nowe karty graficzne, jeszcze mocniejsze procesory, dokładniejsze myszki, ponieważ na ten sprzęt wciąż jest ogromny popyt.

Ciekawostką, którą można wyczytać z raportu jest duże przywiązanie sympatyków PC-tów do komputerów osobistych – zainteresowani, którzy wydają duże pieniądze na mocne urządzenia nie zmieniają swoich przyzwyczajeń i nie rozglądają się za innymi wariantami.  

Analitycy są zgodni, że już teraz na rynku znajdują się maszyny, które bez najmniejszego problemu obsługują rozdzielczość 4K, a w niedalekiej przyszłości stanie się to standardem. 

http://www.ppe.pl/news-29708-rynek_sprzetu_komputerowego_dla_graczy_jest_wart_ponad_20_mld_dolarow.html

Opublikowano

Nic dziwnego, że rynek bebechów do pc jest wart więcej, kiedy byle karty graficzne z wyższej półki są droższe niż konsole, a wymienia się je kilka razy częściej. Na dodatek świetnie mają się firmy pokroju Alienware, które te same graty sprzedają z wielokrotną przebitką. Szkoda, że kiedy przychodzi do gier, sprawa wygląda tak:

caas-most_played_june.jpg

:lol:

Opublikowano

co hearthstone tak nisko? :(

Opublikowano

Raptr sraptr. Miło za to patrzeć, jak Topsellerem od dwóch tygodni na Steam i GOG jest nieprzerwanie Divinity: Original Sin. Szkoda tylko, że studio nie miało milionów $$$ na marketing i w efekcie o grze się praktycznie nie słyszy w mediach. Nadal za to można znaleźć bannery Battlefield czy Watch_Dogs.

Modern gaming... Kiedy The Order cinematic 30fps wychodzi?

Opublikowano

Kto by przypuszczał, blacharskie kurtyzany tak naprawdę dalej siedzą na core 2 duo i grają w CS'a i Diablo 3 które odpali dobry tablet?

Mówiłem od dawna że blacharskie nasienie tak naprawdę nie ma kasy ani na karty graficzne ani na gry i ich prucie się po internetach o mocy sprzętów jest równie śmieszne co polaczkowe kibicowanie barcelonie i realowi - w sensie że nie mają u siebie powodów do podniety więc szukają w innych źródłach.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No faktycznie źle, że większość najbardziej ogrywanych aktualnie gier na PC nie dość, że ruszy na praktycznie każdym sprzęcie sprzed kilku lat, to jeszcze jest za friko. Nikt nikomu nie każe kupować tytanów. Konsolowcy muszą się pogodzić z tym, że komputery są lepszym sprzętem do grania dla zwykłego jaśka.

Opublikowano

No ale wiecie, panoszenie się rycerzy blachy, którzy Paint MMO czy inne mody do Wacrafta 3 p2w edition, to trochę jakby oszukiwanie samych siebie. A jak przychodzi co do czego, to nawet to co skapnie z pańskiego-konsolowego stołu musi być obgryzione wcześniej z lepszego mięska (czyt. z lepszych shaderów). I w TLOU i tak nie zagrają. Już sam nie wiem czy wyśmiewać pc-towców czy im zacząć współczuć...

Opublikowano

W której grze na konsolach masz lepsze shadery? Dawaj dawaj.

Opublikowano

Już sam nie wiem czy wyśmiewać czy zacząć współczuć...

Czyli praktycznie przeciętna reakcja osoby czytającej twoje posty.
Opublikowano

W każdej.

Pod warunkiem, że na PC wrzucisz detale na LOW i wyłączysz obsługę dla wszystkich magicznych efektów.

Opublikowano

W każdej.

Pod warunkiem, że na PC wrzucisz detale na LOW i wyłączysz obsługę dla wszystkich magicznych efektów.

Niie zawsze.

Taki Crysis 3 nawet na LOW byl wyraznie ladniejszy od wersji x360/PS3.

Opublikowano

Trzeba też pamiętać o ustawieniu blokady FPS na 30, żeby zapewnić sobie prawdziwy console experience.

Opublikowano

Pamiętam jak stareńkiego Crysisa 2 odpaliłem na ultra na nowym lapku. Zobaczyłem jak to śmiga, wygląda i zaśmiałem się jak bardzo jestem dymany w kapsko gdy kupuję 3x droższą wersję konsolową.

No ale wiadomo, co kto lubi.

Za Hotline Miami też zapłaciłem 36zł, kiedy na PC po dolarze nie raz było. Ceny indyków na PS4 - 80zł. Serio?

Edytowane przez ping

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.