Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak wygląda teraz obóz SONY:

panic-o_zps8eda1d1b.gif

Swoją drogą, to w związku z chwilową przesiadką Jaczesa na PC, obczaiłem ceny sprzętu (wszak od ponad 2 lat nic nie zmieniałem w swoim piecu) i rozwaliło mnie, że procek, który kupowałem 7.01.2013 za 699 zł w tym samym sklepie kosztuje teraz 825 zł. Wygląda na to, że Intel kładzie lachę na wzrost wydajności, kiedy AMD dostarcza starożytne procki do konsolek. No po prostu nie ma jak konkurować z tymi potworami :frog:

Opublikowano

Ok beka beką ale na ps4 do końca marca wyjdą 2 exy w tym jeden z nich zapowiada się na grę roku a drugi to porzadny fps na szynach ;). Co w tym czasie na x one wychodzi kiedy macie pierwszy PEWNY ex w tym roku?

Opublikowano

W przypadku PS4 nic nie jest pewne :kaz:

Opublikowano

Ustalmy może wreszcie, jak traktujemy indyki, które wychodzą na konsole od danego wydawcy i pc, a jak tytuły AAA.

Indyka osobiście nie uznaję za exa, jeśli wychodzi on również na pc, bo wymagania są tak małe, że nawet zabytek z lat 90 to pociągnie w związku z czym każdy kto jest chętny może dany tytuł spokojnie ograć (tak, jak Fanek teraz ogrywa Ori :P ).

Inaczej sprawa wygląda w przypadku gier wysokobudżetowych. Co jak co, ale jakieś wymagania one mają i albo trzeba posiadać całkiem porządny komputer albo konsole. Tak się, jednak składa, że na naszym forumku większość konsolomaniaków gardzi pecetami i nie ma w środku grzałek o wartości 1500zł w związku z czym danego tytułu na pc nie ogra. Dlatego też gry AAA traktuje jako exy.

Opublikowano

ja uznaje podzial, ze gry wydane w dni parzyste to exy, a w nieparzyste nie exy

Opublikowano

klapy uwazaja SF5 i NMS za ultra exy

to boty moga uznawac za exy gry XO/PC jak Ori czy Titanfall

Opublikowano

Jak gra wychodzi na więcej niż jedną platformę to nie ex, ale klapy oczywiście mają jeszcze  swoje wyimaginowane exy w "rodzinie playstation"  :teehee:

Opublikowano

a boty to co? ile razy bylo, ze jesli gra jest tez na pc to przeciez ex srodowiska microsoft :D

Opublikowano

to forum konsolowe nie pecetowe 

wiec okreslenie EX = CONSOLE EX

Opublikowano

W 2020 przy zakupie PS4 może wreszcie wyjdą te wszystkie gry, które zapowiedzieli już teraz.

Mocne słowa jak na kogoś, kto w czwartym roku trwania generacji dalej będzie czekał na grę z revealu ukochanego kawałka plastiku.

...

...

...

Jakbyście nie próbowali zakrzywiać czasoprzestrzeni i tak na PS4 wychodzi więcej gier :banderas:

Opublikowano

Rozumiem ze to takie exy które ogólnie #nikogo a jara sie nimi tylko rodzina plejstejszyn z forum? Np driveclub

Nie, w sumie to już nie pamiętam czy to była rodzina czy eko system czy to i to. Chodzi o to, że jak gra wychodzi na ps4 i ps3 to dla nich ex bo to i to SONY

e: jak byś nie próbował zakrzywiać czasoprzestrzeni to najwięcej gier wychodzi na PC

Edytowane przez teddy

Opublikowano

Jakbyście nie próbowali zakrzywiać czasoprzestrzeni i tak na PS4 wychodzi więcej gier :banderas:

Jakość>ilość.

ZAWSZE

W ogóle w napisach końcowych HM2 jest wymienione SCE. To teraz już wiem dlaczego gra jest łatwiejsza od 1. Yebane każualowe Sony. :/

Edytowane przez suteq

Opublikowano

juz kiedys pisalem takim tokiem rozumowania botow to marka playstation juz nie ma exow bo kazda gre z ps4 odpalisz przez remote play na vicie, a zaraz klasyki z ps2 i ps3 beda dostepne po playstation now

Opublikowano

Ficus i jego pseudo smieszne posty na forumku o 8 rano, jakie to zycie musi byc smutne z konsola Playstation bez gier XDD.

Slyszalem ze BB Ciebie nie interesuje ale ostatnio ogrywales chyba Tomb Ridera. Dobra giera? Czekasz na sequel? A nie czekaj, to ex na XO wiec ch*ja sobie pograsz xDDDDDDDDDD

No ale macie Uncharted 4, a po roku Lara w lepszej jakosci? A nie czejak, Uncharted tez nie macie XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ficus jak sie czujesz z tym ze ograles juz ostatniego exa w tym roku na Ps4 i zajelo ci to 5h?

Opublikowano

Nie gadaj bzdur. Co ma remote play do tego, że gra wychodzi na kilku systemach?

Opublikowano

klapy uwazaja SF5 i NMS za ultra exy

to boty moga uznawac za exy gry XO/PC jak Ori czy Titanfall

Czyli jak ktoś powie/napisze coś głupiego, to wtedy Ty też chcesz pokazać, że potrafisz być głupi?

Te gry to nie są żadne exy i tyle.

Jeśli nie masz np. PS4 to sobie ograsz NMS na PC jeśli będziesz miał ochotę i pokażesz dzieciom z PS4 środkowy palec.

Opublikowano

Nie, w sumie to już nie pamiętam czy to była rodzina czy eko system czy to i to. Chodzi o to, że jak gra wychodzi na ps4 i ps3 to dla nich ex bo to i to SONY

Ekosystem mają boty, kiedy trzeba wytłumaczyć, jakim cudem gra wychodząca na xbone, x360 i pc wylądowała na ich liście exów. Jak jesteś taki cwaniak, to wywal z klockowej listy Horyzonty, Tomb Raidery, Titanfalle i wiele innych, i zobacz, co ci zostanie :kaz:*

*Kaz pokazuje na palcach łączną liczbę exów na xbone do końca 2016

Edytowane przez Lem

Opublikowano

hav3n smiejacy sie ze pisze post o 8 rano jak on aktualnie w UK tez ma 8 rano - te standardy botow :)

czy boty sa durne ze nie rozumieja ze ja nie mam zadnej umowy abonamentowej z sony? playstation upadnie, oferta tej konsoli bedzie skrajnie gorsza niz konkurencja to po prostu sprzedam w pizdu i kupie chocby tego xone jesli bedzie na to zaslugiwac albo dokupie jako kolejna konsole - nie mam najmniejszego problemu z tym, to tylko kawalek plastiku i mam w du.pie kto go wydaje bo ten kto go wydaje tez ma to w du.pie

uprzedadzajac - nie mam checi pisac poraz setny dlaczego dalej jestem z sony, a nie z microsoftem bo pewnie zaraz ktos by te pytanie zada

Opublikowano

A tu dalej jaranko kolorowanka która nie jest exem?

Beka

Dziś edge zawiesza sznur na szyjach botów.

Opublikowano

2016 to się nie martwię bo póki co mamy 2015 z jednym exem na ps4 do końca roku. W odróżnieniu od sony (7000 gier w pierwszym roku z czego 7500 to exclusive dla ps4) ms zapowiada gierkę i w przeciągu pół roku od zapowiedzi ją wydaje

Opublikowano

A tu dalej jaranko kolorowanka która nie jest exem?

Beka.

Boli dupka, że nie masz na czym tego ograć?
Opublikowano

ficuś przestanie grać na ps4 dopiero jak sony padnie, nie ma z tym problemu

to jak bita konkubina mowiaca kolezance - ja wcale nie musze byc z Andrzejem, chuy ze mnie leje co nocy, jak umrze to od niego odejde...

Opublikowano

Sega jest martwa, a ludzie nadal grają na Dc, także tego...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.