Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Przesadzacie z tymi rzekomo ogromnymi różnicami w grach na PS3/X360. Spoko, taka Bayo czy Mafia II faktycznia dały du,py ale nie wkładajcie wszystkiego do jednego wora.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tony Howk ProS3. Jedyna gra przy której realnie miałem odciski na kciukach. No i ta muza...

Wiadomo, że każdy na inne doświadczenia i upodobania. Ale moim zdaniem trójka nawet nie stała obok THPS2, który z perspektywy czasu był jedynym mesjaszem i kulminacją tej serii. Tych piętnaście kawałków z soundtracka - każdy z nich po dziś dzień zna się na pamięć. Skateparki - najlepsze z wszystkich części. Nie do zdarcia klimat. I potrzebny w tej grze skill, jak jazda na rowerze - pamięta się go na zawsze. Dwa pady na DC i jeden na PC zniszczyłem przy tej grze.
Opublikowano

Przesadzacie z tymi rzekomo ogromnymi różnicami w grach na PS3/X360. Spoko, taka Bayo czy Mafia II faktycznia dały du,py ale nie wkładajcie wszystkiego do jednego wora.

Różnice były i to znacznie większe niż ma to miejsce teraz w odniesieniu do aktualnej generacji. Byłem w posiadaniu obu systemów przez wiele lat i wielokrotnie się z tym stykałem. Byli oczywiście developerzy i wydawcy, którzy starali się i rzetelnie pisali gry na PS3. Co by nie pisać o EA to oni są tutaj tym pozytywnym przykładem, ale takie Np Acti to lało ciepłym moczem na kwestię dopracowywania kodu choćby Call of Duty na konsolę Sory...Bioshock 2 i Bayonetta to skrajne przypadki...
Opublikowano

Czezare może klapkiem nie jest, ale klapy na oczach ma wielkie jak drzwi od garażu.

Jak rozumiem odpalałeś gry jednocześnie na dwóch telewizorach i liczyłeś piksele?

A zresztą, do kogo ja mówię.

Opublikowano

A Ty to robiłeś, że nadal starasz się zaginać rzeczywistość na korzyść Twojej ukochanej PS3, do której codziennie modlisz się na Swoim ołtarzu zrobionym w kształcie znaku '+'?

Opublikowano

720p na X360 i 680p na PS3 = przepaść, 1080p na PS4 i 900p na gównie rozmazanym = różnicy nawet nie widać :dynia:

Zresztą Bioshock 2 na obu konsolach wyglądał tak samo tylko na X360 chodził odrobinę płynniej.

Opublikowano

Siódma generacja - trawa nie ma znaczenia.

Ósma generacja - trawa to dealbreaker.

:reggie:

@Lem

Jakie to uczucie... świadomość, że całe Zielone Bractwo na Ciebie poluje?

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ja nigdy nie pisałem, że "mam dwie konsole to wierm lepiej bo widzę". Nikt tak naprawdę nie odpala dwóch gier jednocześnie, chyba że jakiś serwis bądź youtuber w w celu screenów czy filmu, przy zastosowaniu często urządzeń, na przykład do liczenia framerate.

Różnice w audiowizualności w multiplatformach między ps3 i x360 były minimalne, poza sporadycznymi skrajnymi przypadkami. Działało to w obie strony. W artykułach porównawczych najczęściej używano określeń "slightly better" or "a bit better". Czyli tylko "kapkę (gdzieś) lepiej.

Wersje na PS3 szczyciły się jednakże ekskluzywnym contentem. Z perspektywy gracza który nie zauważy różnicy póki mu się nie wmówi, to lepiej grać w coś więcej i dłużej, dlatego też playstation 3 było lepszym wyborem dla multiplatform.

Potęgę graficzną Playstation 3 pokazywało przy tytułach ekskluzywnych, które rok w rok zdobywały na VGA nagrody za najlepszą grafikę roku.

To są FAKTY i jak chcesz się Humulinie pokompromitować, to ja chętnie się z Tobą pospieram i skonfrontuję Cię z twardą prawdą...

Opublikowano

To są FAKTY i jak chcesz się Humulinie pokompromitować, to ja chętnie się z Tobą pospieram i skonfrontuję Cię z twardą prawdą.

Dziękuję za wyjaśnienie. Jednak wolę zachować zdrowie psychiczne i nie brnąć dalej w zakątki Twojego pokrętnego i subiektywnego postrzegania branży gier. Całe forum wie, że spadłeś z choinki wraz ze Swoimi argumentami. Na takich nie ma rady. Trzeba tylko się litować i pozwolić by sobie dalej żyli w swoim świecie.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Jeśli kierowanie się zestawieniami, statystykami profesjonalnymi artykułami i porównaniami; to dla Ciebie subiektywne postrzeganie, to może faktycznie dyskusja z Tobą jest bezcelowa, a i zdrowie psychiczne zachowasz. Tkwiąc co prawda w deluzji posiadania lepszego sprzętu, ale taki już los betonowego bota...

Opublikowano

Gram w gry, a nie w statystyki i artykuły, których cel czytania to samousprawiedliwienie się, że jednak plastik który się kupiło nie jest taki najgorszy w porównaniu do konkurencji.

Nie tkwię w deluzji postrzegania lepszego sprzętu, w odróżnieniu od Ciebie.

Decyzja zakupu Xone była świadoma, także w fakt, że jest to sprzęt technicznie gorszy od konsoli Sony. Podjąłem ją tylko ze względu na gry, w które nie zagrałbym na Playstation. Gdybym jednak zakupił PS4 - stałbym się tylko kolejnym klapem, niczym blacharz lecącym na grafikę i cyferki w parametrach sprzętu. Zaprzeczyłbym samemu sobie i całym latom growego doświadczenia. Nie byłoby dla mnie już ratunku. :frog:

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Bedziesz ogladal pt sunset overdrive na youtubie?

Nie, grał w DC jak na szlachte przystało, czemu wy nie ogarniacie że w tą gre na forum gra więcej osób niż tematów gier w dziale Xboxa macie.

Tak, i mimo wszystko wolę DC niż to

O gurwa, to tak jak porównać GTA V do Patrzpsów. Nie wiedziałem, że ten Horizon2 jest aż tak bardzo bez wyrazu

Opublikowano

Różnice były i to znacznie większe niż ma to miejsce teraz w odniesieniu do aktualnej generacji. Byłem w posiadaniu obu systemów przez wiele lat i wielokrotnie się z tym stykałem. Byli oczywiście developerzy i wydawcy, którzy starali się i rzetelnie pisali gry na PS3. Co by nie pisać o EA to oni są tutaj tym pozytywnym przykładem, ale takie Np Acti to lało ciepłym moczem na kwestię dopracowywania kodu choćby Call of Duty na konsolę Sory...Bioshock 2 i Bayonetta to skrajne przypadki...
:dynia: :dynia:

Hahahahahahahaha, o czym Ty typie piszesz, żadna gra nie różniła sie o 360p jak w przypadku PESa czy 180p w przypadku Battlefield np.

Opublikowano

Tak sobie myślę, że obecnie jest tylko jedna gra, która mogłaby sprawić, że po tylu latach znowu kupiłbym konsole Sony - Shenmue 3.

Ona zapewne nigdy się nie ukaże, a nawet jeżeli, to dawniej bliżej było Sedze do MSu, także tego... :reggie:

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

sega jest zbyt biedna by sama jej realizacje sfinansowac, a marka shenmue zbyt slaba (jedynie starzy wyjadacze pamietaja) by m$ lub sony dalo na tak gigantyczny projekt pieniadze - trojka niestety wg mnie nigdy nie powstanie, chyba ze jakis pseudo projekt na kickstarterze ale sam bym tego nie chcial bo chcialbym zakonczenie z rozmachem, a nie robione w garazu po lebkach

Opublikowano

A jak jest z prawem do marki Shenmue? zostało u Segi chyba, a Yu Suzuki ponoć się rozstał z firma? Poprawcie, jeżeli coś przekręcam.

Opublikowano

Sega ma problem by się wysilić i przebić z Yakuzą a co dopiero mówić o Shenmue , urwanej lata temu na 2 części a Suzuki chciał całość zamknąć w 5 częściach :(

Opublikowano

Niestety, ale to teraz różnice są zdecydowanie bardziej dostrzegalne. Tym bardziej jakgracze przesiedli się  na większe tiviki. Wtedy nie oszukujmy się, ale kto miał tv jakiś super ogromny, to te kilka p nie robiło różnicy. Teraz tych p brakuje dużo więcej, a telewizory u niemal wszystkich "urosły". Inna sprawa, że grafika znaczenia nie ma, a liczy się grywalność. Dla exów boxa kiedyś kupię, ale PS4 na zawsze lepszym systemem.

Opublikowano

Czyli co, Fanek juz kupil, pokrytywstydem kupuje z halo 5, ex4ct z forza, wszystkie klapki z xboksami do konca roku :obama:

Chętnie ponownie kupie to (pipi) rozmazane nawet i jeszcze w tym roku jeśli knur Spencer przekona mnie do tego gierkami na nie ;)

Opublikowano

Ja wiem, że remastery, to generalnie rak.... ale odświeżone obie części Shenmue mogłyby być dobrym testem, czy by się przyjęło. Oczywiście z obowiązkową możliwością wyboru dubbingu japońskiego i angielskiego.

Opublikowano

a ja tam roznicy w rozdzielczosci nigdy nie widzialem i klade na to lache, jedyne na co zwracam uwage to framerate, a ten w pierwszym okresie byl tragiczny w multiplatformach na ps3 - skate, orange box, gta4 itp. Na tej generacji w przypadku obu konsol jak na realia konsolowe jest znosnie, bardzo malo gier skandalicznie zwalnia wiec tez uwazam, ze przynajmniej dla mnie bardziej dotkliwe byly roznice w generacji ps3/x360

Opublikowano

Czyli co, Fanek juz kupil, pokrytywstydem kupuje z halo 5, ex4ct z forza, wszystkie klapki z xboksami do konca roku :obama:

Chętnie ponownie kupie to (pipi) rozmazane nawet i jeszcze w tym roku jeśli knur Spencer przekona mnie do tego gierkami na nie ;)
Boty to ogolnie ograniczone umysłowo typy sa, ja nie widze nic złego w zakupie XO znów jesli beda na ta konsole gry a Forza 6 nie bedzie dalej stała w miejscu.

Ale nie, boty myślą ze kupie ta konsole bo to bedzie oznaczało ze PS4 jest ch.ujowe, nie, PS4 > XOne.

Opublikowano

PS4 może i chuyowe nie jest. Ale gry na nie i Sony już tak.

Opublikowano

Wszystkim klapkom polecam wybrac sie do kina na Chappiego. Ps4 odgrywa tam bardzo znaczaca role. :lapka:

Moze mi jakis bot powiedziec czy sa realne szanse ze ms poprawi jakas aktualizacja czas instalacji gier na xbone?

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.