Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Premiera tlou i pozniej biale ps4 z najlepsza wersja destiny tez zrobia swoje.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
Jasne, i gustach się nie dyskutuje, jedni lubią TLOU, drudzy zlewozmywaki albo halo.

Jeszcze inni podniecają się grą na podstawie wyników w recenzji a sami w nią grają dopiero po pół roku od premiery, entuzjaści gier.

Opublikowano

Jedyny miesiąc gdzie Xone wyprzedzi PS4, to ten gdy pojawi się składanka Halo.

Opublikowano

Zobaczymy, moze Halo pojdzie lepiej niz Titanfall.

Opublikowano

to tylko pokazuje że większość z nich to janusze którzy się nie znają. Uncharted wymieniany tyle razy a GTA i TLOU chyba po razie xD

No jasne. Dziennikarze to janusze, posiadacze ps3 to janusze, pecetowcy to janusze, nawet twórcy gier są januszami. Wychodzi na to, że tylko posiadacze x360 to prawilne mordeczki.

@kidnappa

No, a co mnie obchodzi co sobie deweloperzy wybiorą, jako najlepszą grę ? Mnie interesują gry, które mnie samemu się podobają. Mówisz, że halo 3 było wymienione tylko raz, szkoda, że ludzie przy tej grze spędzili o wiele więcej czasu grając w multi, gdzie community było ooogromne, a gra bardzo skillowa niż przy Uncharted 2 (tak wiem, U2 też miał dobre multi i jakieś tam community, ale to nawet startu nie miało do H3).

Prawilnie przypominam :

Wymień też mi te exy, które są 10/10 na ps3 oprócz Uncharted 2 i The Last Of Us, bo ja jakoś zbytnio nic nie widzę. Na x360 za to mamy Halo 3, Gears Of War 1, Project Gotham Racing też jest wymieniane, jako jedne z najlepszych wyścigów. O takich rzeczach, jak ekskluzywność pierwszej części Mass Effect przez prawie całą pierwszą generację także należy wspomnieć. 

No i jakże mógłbym zapomnieć o największej porażce Sony w 7 generacji konsol, czyli upadku serii Gran Turismo. To co oni robią z tą grą to jest żart. Dla każdego fana wyścigów Forza jest ogromnym atutem za xboxem.

Zresztą o czym ja tu gadam, widać już strach w oczach klapków, xone ma 2 razy lepszą sprzedaż, za chwilę jego premiera w krajach Tier2, nowy SDK, który umożliwiają 1080p bez większych problemów, najlepsze exy na jesień 2014 to exy na xone. Oj będzie ciężko, będzie ciężko :) Ktoś mi może powie, jakie są argumenty za ps4 oprócz 50% MOCY WIĘCEJ KURTYZANO i multiplatform, które do tej pory były ładniejsze, a czy nadal będą to się jeszcze zobaczy ? Nie no serio pytam ;) Bo, jak taki The Last Of Us 2 wyjdzie to mogę wam wszystkim zagwarantować, że kupię ps4 z powrotem i ogram go na PREMIERĘ co jest dosyć śmieszną sprawą w momencie, gdy połowa Sony Defence Force nie ograła jeszcze jedynki hehe (to jest dla mnie po prostu niesamowite). Uncharted specjalnie pomijam, bo klimaty serii średnio mnie jarają i nie muszę tej gry ograć na premierę (mimo to i tak wszystkie 3 części przeszedłem).

Za przeproszeniem, co ty (pipi)sz? Mazz wrzucił jakiegoś deva odpowiedzialnego za serie U, który na pierwszym miejscu umieścił exa MSu to ja postanowiłem przeanalizowac całą listę i jak się okazuje wg twórców gier to Sony pozamiatało. Nie jest to żaden wyznacznik, ot taka ciekawostka i tyle. Mazz sam się pokonał własną bronią, bo chyba nie za bardzo przejrzał całą listę zanim wrzucił tego "niusa"

Co do twoich exów na 10/10 to śmiechłem. GoW1 nie jest żadnym exem zacznijmy od tego. reszta to twoja indywidualna lista więc nie mam zamiaru tego komentować, bo ja takiemu Halo 3 nie dał bym nawet 8/10 ale to już kwestia gustu.

Ostatni akapit to oczywiście niezły trolling :D PS4 dalej się sprzedaje lepiej od XO więc Sony dalej dominuje i wątpie aby jakiegoś klapka to ruszyło. Z tym SDK oczywiście też beka, wy już wiecie, że 1080 bez problemu :D Najlepsze exy na jesień 2014 :D Widzę, że już grałeś i wiesz. Uwielbiam takie wróżenie z fusów u botków.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Maj - miesiąc gdzie nikt nie kupował Xbona "bo każdy czekał na obniżkę".

Czerwiec - miesiąc E3, miesiąc w którym jest 5 tygodni (w maju - 4), miesiąc mocno reklamowanej obniżki o całe 100 dolarów.

I ponownie gorzej od PS4. I tylko dwa razy więcej niż w maju, co też jest trochę ściemą biorąc pod uwagę jeden tydzień więcej. Wychodzi więc 60 procent więcej :)

Wymień też mi te exy, które są 10/10 na ps3 oprócz Uncharted 2 i The Last Of Us, bo ja jakoś zbytnio nic nie widzę. Na x360 za to mamy Halo 3, Gears Of War 1, Project Gotham Racing też jest wymieniane, jako jedne z najlepszych wyścigów. O takich rzeczach, jak ekskluzywność pierwszej części Mass Effect przez prawie całą pierwszą generację także należy wspomnieć.

Haha.

Poza tym dzisiaj zapowiedziano kolejnego exa na Wii U, i to jeszcze wyglądającego zayebiście, zapowiedziano dzisiaj, a wychodzi w KKW we wrześniu, tak to się robi. A Czezky wydaje 2 tysiaki by znów zagrać w TLoU ;<

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ty masz w ogóle to wii u figaro?

Opublikowano

I tylko dwa razy więcej niż w maju, co też jest trochę ściemą biorąc pod uwagę jeden tydzień więcej. Wychodzi więc 60 procent więcej :)

Zeby byc dokladnym to MS mowi,ze sprzedali ponad dwukrotnie wiecej xbox one niz w maju. Czyli moglo sie sprzedac miedzy 145k-230k.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Jedyny miesiąc w 2014 roku czy jedyny miesiąc podczas trwania całej 8 generacji ?

2014

Opublikowano

No jasne. Dziennikarze to janusze, posiadacze ps3 to janusze, pecetowcy to janusze, nawet twórcy gier są januszami. Wychodzi na to, że tylko posiadacze x360 to prawilne mordeczki.

tak

Opublikowano

Girsy 1 nie są exem, bo wyszły po jakimś czasie na pc .... taa. Windows to system od Microsoftu i żeby dać troszkę szczęścia pecetowcom od czasu do czasu rzuci dla nich, jakiegoś starego exa z xboxa. No, ale ok, w tej chwili każdy fan Playstation lubi też popykać na swoim pc. Oczywiście każdy też ma pc dobrego do grania (odpowiednia myszka, klawiaturka, podzespoły, monitorek). Można uznać, że teraz Gears Of War 1 nie jest exem, ale podczas premiery na x360 był.

Kompletnie nie rozumiem, jednak dlaczego ktoś wątpi, że to był tytuł 10/10 ? Przecież wprowadził małą rewolucję w postaci spopularyzowania cover systemu. To nie jest byle co. Tak samo, jak modern warfare 1 był 10/10, bo wprowadził małą rewolucję w grach multi.

Opublikowano

Kompletnie nie rozumiem, jednak dlaczego ktoś wątpi, że to był tytuł 10/10 ? Przecież wprowadził małą rewolucję w postaci spopularyzowania cover systemu. To nie jest byle co. Tak samo, jak modern warfare 1 był 10/10, bo wprowadził małą rewolucję w grach multi.

To jak chwalić szczury, że spopularyzowały dżumę.

Opublikowano

I tylko dwa razy więcej niż w maju, co też jest trochę ściemą biorąc pod uwagę jeden tydzień więcej. Wychodzi więc 60 procent więcej :)

Zeby byc dokladnym to MS mowi,ze sprzedali ponad dwukrotnie wiecej xbox one niz w maju. Czyli moglo sie sprzedac miedzy 145k-230k.

To by napisali "prawie trzykrotnie".

Opublikowano

@mate5

Skoro gry się sprzedały to znaczy, że musiały się ludziom podobać i te ficzery w tym pomogły. Nie wiem co ty masz do cover systemu. Zawsze mnie denerwowało to kiedyś w grach, że nie można było się schować za ścianą tylko trzeba było wyjść zza ściany i wystawić się na ostrzał wroga (no na pc była możliwość wychylania się, która była super :) ).

@kidnappa

Wyczuwam lekki ból dupy, jeszcze ten minusik xD Dopiekłeś mi, serduszko boli :( 

Dla ciebie halo 3 to nie jest gra nawet 8/10. Spoko, ale ja pisałem akurat o faktach, czyli o tym, jak ogromne Halo 3 miało community i jak wielką grą było, a nie o tym komu się podobało, a komu nie. Tak z ciekawości spytam, grałeś w Halo 1 ? Jest na peceta, warto spróbować. Niektórym osobom "krasnale" przysłaniają bardzo dobry i wciągający gameplay w tej grze, a co gorsza również świetne multi, gdzie "krasnali" nie ma.

No trolling trollingiem, ale Destiny podnieśli do 1080p, dzięki nowemu SDK z czerwca, a kolejne SDK będzie we wrześniu, które ma dać jeszcze lepsze rezultaty. Jak z resztą zobaczymy, ale ja osobiście mogę zagwarantować, że większość gier będzie w full hd.

Co do exów, to mnie osobiście one bardziej jarają, ale nawet patrząc czysto obiektywnie to taka forza horizon 2 oferuje o wiele więcej od driveclub (ale ma gorszom grafike beka xDDDDD, co nie klapy ;p ). Poza driveclubem i little big planet 3 (który też będzie na ps3) coś jeszcze wychodzi ma plejaka ?

Edytowane przez terror

Opublikowano

terror, nowe części CoD'a też się sprzedają, to czyni je dobrymi grami?

a grę które spopularyzowała mikropłatności też dasz 10/10?

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Jasne, z perspektywy czasu można tak powiedzieć. Ale z drugiej strony - czy to dobrze? Teraz każda gra to ma. Rzygać się powoli od tego chce.

Opublikowano

No ja takiego The Last Of Us bez cover systemu sobie nie wyobrażam ;)

@kidnappa

Tak, dla mnie Modern Warfare 1 było, jest i będzie 10/10. Spędziłem w tej grze tysiące godzin, grałem przez 4 lata od premiery minumum raz w tygodniu i darzę ją OGROMNYM sentymentem. Gdyby kolejne części Call Of Duty były zarówno pod względem gameplayowym, jak i graficznym tak rewolucyjne, jak cod 4 to cała seria była by wręcz 11/10.

Nowe części coda się sprzedają, bo cod 4 był na tyle ogromną rewolucją, że zapewnił kolejnym częściom sukces. Jadą one na popularności genialnej czwórki, są złym rozwinięciem gameplayu z tej części.

Edytowane przez terror

Opublikowano

No ja takiego The Last Of Us bez cover systemu sobie nie wyobrażam ;)

@kidnappa

Tak, dla mnie Modern Warfare 1 było, jest i będzie 10/10. Spędziłem w tej grze tysiące godzin, grałem przez 4 lata od premiery minumum raz w tygodniu i darzę ją OGROMNYM sentymentem. Gdyby kolejne części Call Of Duty były zarówno pod względem gameplayowym, jak i graficznym tak rewolucyjne, jak cod 4 to cała seria była by wręcz 11/10.

No i widzisz tu się różnimy, Dla mnie FPS'em na 10/10 to może byś pierwszy Half-Life czy pierwszy Bioschock. Nie żebym coś umniejszał MW1 bo to też świetna gra, ale nie na maksymalną notę. Sam też długo grałem w nią na multi.

Opublikowano

, nowy SDK, który umożliwiają 1080p bez większych problemów,

1080p bez większych problemów

xD

No dziwne że Bungie okroiło część efektów z Destiny bo nie potrafili tego 1080p wyciągnąć, ale to wina SONY ! :teehee:

Opublikowano

Jaranie się Uncharted i TLOU to ch,uj i pedalstwo. Ja w tym roku jaram się No Man's Sky i Destiny, bo to pierwsze wreszcie coś nowego i świeżego próbuje wprowadzić (boję się tylko, że z wybujałych konceptów wyjdzie dość płytka gra, wszystko ma swoje limity), a to drugie bo przynajmniej zapowiada się jako zabawna gra w którą się gra.

No i oczywiście król 7-mej generacji: GTA V. W pełnej krasie, tj. 1080p/60fps i z modami na moim ukochanym taborecie :wub:.

e: trochę też Driveclubem, choć to bardziej ciekawość niż jaranko

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Half-Life 1, Bioshock 1, zgadzam się to są gry 10/10. Call of Duty 4 patrząc na całokształt jest, jednak dla mnie również grą 10/10. Zarówno multi, jak i single player były niesamowitym powiewem świeżości w fpsach. 

Wychodzę z domu, więc jakbym nie odpisywał to nie oskarżajcie o "wymowną ciszę" ;)

Opublikowano

@terror

Po prostu nie lubię cover systemu, uważam to za prawie tak samo złe rozwiązanie jak porzucenie zwykłego hp na rzecz autoregeneracji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.