Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nawet Mendrek jak go piecze w przedziale się tak nie rozpisuje.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Z tym, że tutaj trzeba się zgodzić z Mazzeo. Z drugiej, jednak strony ja na Kickstarterze inwestować nie zamierzam, a jeśli ktoś chce inwestować to czemu nie, mi to nie przeszkadza, więc nie mam o to bólu dupy. Jak ma mi coś przeszkadzać to, że wraz z tą generacją prawdopodobnie wkroczy early access, czyli kolejna mało fajna rzecz po wprowadzeniu tych wszystkich DLC.

Opublikowano

Początek dlc to zbroja dla konia w oblivionie na konsolach, zresztą typowy konsolomaniak z uk czy usa to przyglup więc myślę, że to ich wina.

Mazzeusz jaki ból dupy bo ktoś zarabia hajs, który on widzi u siebie w banku jak konwój zabierają xD

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Początek dlc to zbroja dla konia w oblivionie na konsolach, zresztą typowy konsolomaniak z uk czy usa to przyglup więc myślę, że to ich wina.

Nie takie znowu przygłupy jakby niektórzy chcieli. Ja bym powiedział raczej że dla nich to grosze, a dla nas duże kwoty. I tego się nie przeskoczy. Gdyby u nas konsole były po 400 zł nówka a gry po 60 to każdy by miał po 3 platformy i wszystko by ogrywał.

A tak empik - bundle PS3 z Resistance 1300 zł ftw.

Opublikowano

Spina z pecetowcami anno domini 98 jak raven_raven nie ma nawet sensu xD 

Wyrosniesz z tego kruku  :lol:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Z nowych wieści, PlayStation 4 szósty miesiąc z rzędu jest najlepiej sprzedającą się konsolą w USA. Ale to pewnie te 9 dni robi różnicę, bo dopiero 9 Czerwca weszła wersja bez kinecta. Tak więc, nic się nie stało, świętowanie przełożone o kolejny miesiąc.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Trzeba być posranym w łeb i nie mieć szacunku do pieniędzy bo wspomagać takie zbiórki.

Trzeba wiedzieć kogo wspierać to raz. Dwa, nikt nie oczekuje od graczy kupowania gier w early access, ogarnij to wreszcie. Czekasz do premiery i kupujesz, tyle. Chcesz wesprzeć projekt i bawić się w testera to kupujesz wcześniej. 

I oczywiście że "donator" nie ma z tego nic oprócz pełnej gry (chyba że na kickstarterze coś dają za daną kwotę). Zastanawia mnie co ty byś chciał za kupienie gry w early accessie? Mieli by ci płacić co miesiąc za granie czy co?

Piszesz o projektach z kickstartera 2012. Ile gier miało ujrzeć światło dzienne po 2 latach? Myślisz że gry się robi w tydzień? Jak narazie z crowdfundingu wyszły Banner Saga, Shadowrun Returns, Divinity: Original Sin, Arena Commander do star citizena i pełno mniejszych gier. W tym roku z głośniejszych jeszcze Project Cars, Pillars of Eternity, Wasteland 2, Planetary Annihilation więc nie możesz powiedzieć że nic się nie pojawia.

Są i będą na 100% oszuści i pseudodeveloperzy którzy wykorzystają taki sposób fundowania gier, nie zaprzeczam. Wielu ludzi się pewnie przejechało już na takich cwaniakach, tylko czym oni się różnią od takiego EA które wypuszcza ledwo grywalną grę jako pełnoprawny produkt. Uwierz, że BFa kupiło wielokrotnie więcej ludzi niż jakikolwiek early access.

Natomiast nie dostrzeganie plusów wynikających z pozbycia się wpływów ważniaków w garniturach na proces tworzenia gier to ignorancja. Wolę kupić early access i wesprzeć ludzi z Kunos za stworzenie najbardziej realistycznej fizyki w ścigałkach niż płacić za nadmuchane marketingiem balony jak NFSy, Pacz psy, Cody, Assasiny, Killzony i inne szroty/średniaki  kopiujące w kółko tą samą mechanikę i schematy.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Software:

1. Watch Dogs (PS4, 360, Xbox One, PS3, PC)

2. Mario Kart 8 (Wii U)

3. Minecraft (360, PS3)

4. UFC (PS4, Xbox One)

5. FIFA 14 (PS4, 360, Xbox One, PS3, Vita)

6. NBA 2K14 (360, PS3, PS4, Xbox One, PC)

7. Wolfenstein: The New Order (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)

8. Call of Duty: Ghosts (360, PS4, PS3, Xbox One, Wii U, PC)

9. Tomodachi Life (3DS)

10. Grand Theft Auto V (360, PS3)

Notes:

-Tomodachi Life: 175K (retail + digital)

-"Xbox adds that XB1 and 360 'combined sold the most games across all console platforms.' #NPD"

-Mario Kart: 470K (physical + digital, 885K LTD)

Hardware:

PS4: #1 best selling

3DS: 150K (up 55% over May, was 225K last June)

Wii U: ~140K (up 233% over last June)

Opublikowano

Przecież wszyscy tak nienawidzą Watch_Dogs.

Opublikowano

Bluber ma racje, wraz z dostepem do Live i PSN gry zaczely rozmieniac sie na drobne, Nie ma nawet co porownywac konsolowych DLC z nowymi pukawkami albo rozgrywka na 2h do PCtowych dodatkow wydawanych w pudelkach, czesto stand alone. Teraz praktycznie kazda gra startuje z season passem na nowe misje/chaptery/ubranka czy skiny na pukawki. Dodamy to tego ze kazdy sklep chce miec jakis exkluzywny kontent, wersja kolekcjonerka podstawowa z artbookiem i instrukcja ktore kiedys byly normalnie w wydaniu podstawowym, wersja kolekcjonerka lepsza z nalepkami, soundtackiem itp. Na koncu mamy wersje z figurka i jeszcze wiecej niepotrzebnego shitu. Obok tego jest wersja digital ze swoim kontentem. Niewazne ktora wersje kupimy i tak nie dostaniemy wszystkiego ale dzieki dobroci wydawcom mozna bedzie to wszystko dokupic pozniej za kilka dolcow ze Store XD. Rok po wydaniu gry dostajemy wersje GOTY w cenie 60 dolcow. Jezeli jestes lucky enough i twoja gra wyszla pod koniec generacji to uda sie jeszcze wydac jakis Remaster. A kiedys bylo to takie proste....

463146_2.jpg

:blush:

Teraz:

2632705-watch_dogs+bullshit.png

XDDDD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Są dlc i dlc. Dlc do me 3 cytadela a dlc do me 3 z popiołów. Jedna za(pipi)iste dlc po roku od wydania gry dla fanów za które warto było zapłacić drugie to wyciąganie chamskie kasy bo to gotowy kawałek gry wycięty przed premierą.

Analogiczna sytuacja dlc shivering island do obliviona vs dlc zbroja dla konia. Jedno to WIELE godzin porządnego gameplayu a drugie to ... gufno.

Jestem za dlc po jakimś czasie dla fanów danego tytułu aby przedłużyć im obcowanie w ulubionym świecie. Jestem przeciw głupim dlc lub dlc premierowym. Jak płace 240 zł za gre to chcę mieć pełny produkt!

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Świat się kończy - dałem plusa mazzeo :woot:

Opublikowano

DLC to rak toczacy branze. I nic nie wskazuje na to zeby mialo sie cos zmienic.

Rownie duza patologia sa pre-ordery. O MKX wiemy, ze zmienili troche mechanike, pokazali 5 postaci i oczywiscie "preorder now!!1". A chyba nie ma nawet daty premiery. Kto w ogole sie lapie na takie sztuczki?

Opublikowano

W świecie kickstartera i blacharskich umysłowych kurtyzan nie trzeba nic inwestować. Wystarczy zebrać fundusze od stada idiotów, zrobić z tego grę i czerpać zysk. 

matko z córko - uprzejmie proszę admina o dopisanie za to zdanie MaZZeo tak ze 100 plusów, nadal będzie na minusie za xbocki łeb, ale obok tej pisemnej ambrozji nie można przejść obojętnie. 

Opublikowano

Jak ktos pisał, kickstarter to fajna rzecz, wyszło dzieki niemu kilka ciekawy gier, trzeba tylko wiedziec komu kase dac.

Opublikowano

Przecież wszyscy tak nienawidzą Watch_Dogs.

Tak samo jak i CoD'a :)

Opublikowano

Czy tylko wg mnie Destiny jest troche nudnawe?

Nie sledze tematow ani opinii o tej grze.

Opublikowano

Spina z pecetowcami anno domini 98 jak raven_raven nie ma nawet sensu xD 

Wyrosniesz z tego kruku  :lol:

NIGDY, BLACHA OD ZAWSZE NA ZAWSZE W MOIM SERCU

Opublikowano

bayonetta2, fatal frame, capitain toad, super smash bros....

Opublikowano

mk8 to to nie jest
Opublikowano

ale przestańcie proszę grać w to early access bo zabijacie branżę

Opublikowano

Shadowrun online - early access - 4 misje - 30€ - xD

Opublikowano

DLC to rak toczacy branze. I nic nie wskazuje na to zeby mialo sie cos zmienic.

W takim razie, biorąc pod uwagę że każda gra ma zapowiadane DLC, to branża powinna upaść. Nic do tej pory na to nie wskazuje.

No chyba, że zaraz zaczniesz narzekać że kiedyś gry nie miały DLC a teraz mają. Ale to inna para kaloszy. Tak samo jak remastery, early acces itp.

btw NPD i znów PS4 wygrywa. Jeśli to jest już z obniżką Xboxa, to coś tu się nie dodaje.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Byly dawniej dlc. Nazywalo sie to expansion pack. Wychodzilo w ilosci sztuk 1, zazwyczaj parenascie miesiecy po premierze podstawki i nie bylo zapowiadne jeszcze zanim ta pierwsza nie ukazala sie na rynku. Taka tam subtelna roznica.

Opublikowano

Wiele gier dostawało "DLC". Nawet taki stary Quake 2, bodaj 2-3.

Edytowane przez Szatanek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.