Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Swoja droga ogrywam teraz backlog z PS3 i uwazam Kapiszony 3 za gre zdecydowanie lepsza od przehypowanej dwojki

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Swoja droga ogrywam teraz backlog z PS3 i uwazam Kapiszony 3 za gre zdecydowanie lepsza od przehypowanej dwojki

Nie wiem jak z multi. Ale singiel jest 2 długości przed tragicznie nudną 2.

Opublikowano

Ewentualnie można dzięki zmywakowi mieć kilka konsol, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.

Albo można nie mieć żadnej, jeszcze lepsze. ps3 + STEM w pełni zaspokaja moje potrzeby

Zdecydowanie lepiej mieć takie kombo niż bronić słuszności jednego  z pastnext genów, nawet w formie trolingu bombingu.

Opublikowano

Nudna to jest 3. Zmuszałem się, żeby to skończyć. 

Opublikowano

Fajne zagadki, lepsze tempo rozgrywki, ciekawsze postaci, lekko poglebiony gameplay - trojka jest 100x lepsza

Ale zeby nie bylo za rozowo to nadal TYLKO bardzo dobra gra, zaden dealbraker

Edytowane przez asax

Opublikowano

To kiedy remaster trylogii Resistance, Heavy Rain i obu części inFamous? Jeszcze w tym roku czy Sony sobie coś zostawi na przyszły? :reggie:

Opublikowano

2 tragicznie nudna, ale Alana Wake nazywałeś jedną z najlepszych gier poprzedniej generacji :yao:

To jest dopiero kwintesencja nudnego game designe'u.

Opublikowano

Sam żeś kupił master chief collection!

Taka mala uwaga MCC to 4 gry za 60$, GOW3 to jedna gra i 40$

Opublikowano

Kubson skladamy sie na PS4 Moldara aby potem sie spalic i wrzucic filmik na forumek za gazylion plusikow? XDD

no jestem za, najlepiej bedzie podjechac pod jedna z siedzib first part developerow, wrzucales kiedys zdjecie tylko nie pamietam nazwy deva co tworzy gry w bialej szopie xD

Opublikowano

Alan Wake jest najbardziej monotonna gra poprzedniej generacji. Ta gra miala wszystko aby stac wielka, ale pogrzebala ja monotonnia. Jestem sklonny uwierzyc iz pomysl aby podzieloc levele na odcinki stylizowane na serial byl nie tylko uwarunkowany fabularnie ale mial rowniez zatuszowac powtarzalnosc strzelania

Opublikowano

To idź sobie kupić lepszy gust. U3 poza drobnymi usprawnieniami gameplayu w postaci lekko rozbudowanej walki wręcz i odrzucania granatów oraz trochę mniej żenujących zagadek we wszystkich aspektach (poza grafiką) to blady cień U2. Gorsze lokacje, nieudolnie opowiedziana, nie trzymająca się kupy historia (w(pipi)iające tym bardziej, że początek wskazywał, że może być fajnie), gorsze dialogi, bardzo słabe żarciki, słabe, powtarzalne skrypty. Chcieli przebić akcję z hotelem czy z czołgiem z U2, a zamiast tego nawciskali akcji rodem z filmów Baya, podczas których miałem ochotę zasłaniać oczy z zażenowania. U3 powinno mieć podtytuł Siódma Woda po Kisielu. Mieli pomysł na 3 lokacje i nie za bardzo wiedzieli jaki by tu znaleźć pretekst, żeby zrobić z tego całą grę.

Koleś strasznie fafluni, ale dobrze wypuntował

https://www.youtube.com/watch?v=Xmx5nKiqrkY

Opublikowano

Warto ograc Alan Wake jak znalazlem wersje na PC w szafie? Nic nie musze placic.

Opublikowano

imo gra generacji  :fsg:

Opublikowano

Kubson skladamy sie na PS4 Moldara aby potem sie spalic i wrzucic filmik na forumek za gazylion plusikow? XDD

no jestem za, najlepiej bedzie podjechac pod jedna z siedzib first part developerow, wrzucales kiedys zdjecie tylko nie pamietam nazwy deva co tworzy gry w bialej szopie xD

Do Evolution juz raczej sie nie wyrobimy ale Sony ma chyba jeszcze jakies studio w Londynie? Czy juz zamkneli xD?

Opublikowano

Warto ograc Alan Wake jak znalazlem wersje na PC w szafie? Nic nie musze placic.

warto dla

akcji na scenie na farmie

Opublikowano

Zarzucac kapiszonom tanie efekciarstwo rodem z filmow Baya :dynia: Przeciez to ten zdrowy dystans do letnich kinowych blockbusterow stanowi serce tej gry. Im czesciej Uncharted parodiuje sama siebie tym lepiej

Gdyby odrzec Uncharted z tej calej glupkowatosci i sprobowac zastapic ja jakas pseudodojrzala opowiescia to otrzymalibysmy niezjadliwego potworka

W Alana warto zagrac, ale pamietaj aby ogrywac jeden odcinek tygodniowo. Pisze serio

Edytowane przez asax

Opublikowano

Vita jest naprawde dobrze zaprojektowana pajgi, nie bola łapy jak sie jat rzyma, guziki pieknie rozlozone, istna kwintesencja przenosnej konsoli.

Już 10 razy wyjaśniałem dlaczego gałki są złe (wbrew opiniom wyrażanym na podstawie prostego skojarzenia, że to miniaturki dużych gałek, więc muszą być dobre), przyciski start i option są niewygodne w korzystaniu (może nie tak zrąbane jak w DS4, ale nadal z "genialne" mają mało wspólnego), bateria to kpina, tylny panel to zbędny bajer, który jest na tyle mało precyzyjny, że... no jest zbędnym bajerem i nie zastąpi spustów z normalnego pada. OLED to moim zdaniem tania zagrywka w stylu SONY, czyli bajeranctwo > funkcjonalność. Ok, rozumiem, że pięknie i w ogóle, ale to jest przenośniak i oszczędniejszy LCD o takiej samej rozdziałce spokojnie by wystarczył. I tak to cudo, orgazm i w ogóle pryska w konfrontacji z dziennym światłem. Na zdecydowany plus są guziki, krzyżak, kształt urządzenia oraz wrażenie solidności (tym razem chyba nie tylko wrażenie jak w przypadku pierwszej wersji PSP, gdzie po roku użytkowania zaczęła się ciągła walka z awarią gałki).

Prawie genialnie wykonany był GBA, to była konsolka niezniszczalna, wygodna, czas pracy na baterii (nie trzeba było siedzieć na kablu co sesję) dawał radę, a pod względem technicznym też w momencie premiery nie miała konkurencji. Wadą był brak podświetlenia w ekranie i w sumie tyle. No i była cudnie wspierana prze Niny. DSa kocham jeszcze bardziej, ale konstrukcją był średnio udaną. To co tam zagrało, to bajer dotykowego ekranu, którego do dzisiaj nie opanowało SONY, a przynajmniej tego jak precyzyjnie i z pomysłem wykorzystać niby lepszą technologię obsługi ekranu paluchami.

Opublikowano

Jezeli przypadl Ci do gustu gatunek literacki great american novel to tak. Dla mnie to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji. 

Opublikowano

Czy w U2 jest pseudodojrzała opowieść ? Jest dość prosta historyjka, za to bardzo udanie przedstawiona w duchu kina nowej przygody. W U3 jest kilka wątków prowadzących donikąd, urywających się w połowie gry, próbujących niezgrabnie połączyć w całość te wszystkie lokacje, które równie dobrze mogłyby występować w odwrotnej kolejności.

A jeżeli występuje jakakolwiek autoparodia, to niestety chyba raczej niezamierzona.

Edytowane przez Tokar

Opublikowano

Jezeli przypadl Ci do gustu gatunek literacki great american novel to tak. Dla mnie to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji. 

Czyt. jeśli lubisz twórczość Stephena Kinga :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.