Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kazub, ale Ty serio wierzysz w to co piszesz? Xbox faktycznie szybko odszedl w niepamiec, ale to samo bylo z gamecubem, sony dlugo wspieralo ps2 bo bylo ich ponad 100mln na calym swiecie, konkurencja nie miala po co pakowac kasy w swoje systemy.

Teraz 360ek i ps3 jest tyle samo, generacja sie skonczyla, w co zagrywasz sie na ps3? Bo na 360ce dalej mozna od biedy grac, sony olalo ps3 calkowicie, nawet porty z vity klepia tylko na ps4 zeby opchnac jak najwiecej tego guwna frajerom.

Platny online - jakby sony bylo takie swiete to dalej bylby darmowy. Na wiiu jakos jest darmowy, takze spasowalbym z ta obrona sony. Juz pomijajac, ze na xboksie abonament jest tanszy a usluga lepsza.

Z dupy drogi dysk? Mam wd podlaczonego do mojego one.

Kazdy Twoj aergument lezy u podstaw.

Ale z jednym sie zgodze. Zolnierze Sony sa aktualnie prawdziwymi hardcorami, bronic takiego guwna, ktore nie daje zadnych argumentow do obrony to trzeba miec zaparcie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak w ogole to Oriego wiecej xbotow ogralo na premiere niz klapow Transistora po wrzuceniu go w plusa :banderas:

Ale the order super gra, bycie klapem, brrr

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Lepsza usługa - w porywach 3 darmowe gry vs 6, ale nie ma konserwacji raz na półtora miesiąca, więc lepsza! No i tańsza - ledwo od miesiąca i o $10, ALE TAŃSZA! lol

Resztę zielonego bełkotu żal komentować. Choć może jeszcze jedno - wsparcie starych konsol. Kiedy Sony godnie żegnało poprzednią generację wydając w jednym roku The Last of Us, Gran Turismo 6, Beyond i Ascension, m$ w pośpiechu przerzucał na nowy sprzęt Dead Rising 3, Ryse i Killer Instinct, żeby (pipi) rozmazane miało jakiekolwiek gry na start. No ale jeszcze pod koniec 2015 będą wam rzucać jakieś cross-genowe balasy, więc jest wsparcie :yao:

Transistor dla nas był grą jedną z wielu. Wy poza Ori do końca roku nie dostaniecie nic grywalnego :kaz:

Opublikowano

Kazub, ale Ty serio wierzysz w to co piszesz?

tak

Xbox faktycznie szybko odszedl w niepamiec, ale to samo bylo z gamecubem, sony dlugo wspieralo ps2 bo bylo ich ponad 100mln na calym swiecie, konkurencja nie miala po co pakowac kasy w swoje systemy

xbox nie odszedł w niepamięć, tylko został zarżnięty. to nie wina sony, że na PS2 wyszło pierdyliard kozackich. to nie wina sony, że psx zapewnił im doskonałe zaplecze pod kolejną konsolę. 

generacja sie skonczyla, w co zagrywasz sie na ps3? Bo na 360ce dalej mozna od biedy grac, sony olalo ps3 calkowicie

we wszystko, w co nie zdążyłem grać do tej pory. sporo jeszcze tego zostało. nie rozumiem drugiego zdania 

Platny online - jakby sony bylo takie swiete to dalej bylby darmowy. Na wiiu jakos jest darmowy

ja nie mówie, że sony jest święte. ja mówię, że microsoft przetoczył szlaki i wskazał drogę. rynek okazał się chłonny, więc sony sie dostosowało. online na wii ? nisza  

Z dupy drogi dysk? Mam wd podlaczonego do mojego one

chodziło mi o pierwszego xboxa. nie wiem jak jest z one. sony nigdy nie robiło z tym problemów. pady i kierownice mogły robić zewnętrzne firmy

Pozdrowiony, bardzo Cie prosze pisz do mnie po polsku

zastanowie się o ile przestaniesz pisać zaimki osobowe z wielkiej litery

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Alpha UT na tej oteksturowanej mapie to jest cos nieprawdopodobnego.

Tak sobie wyobrazalem gry na nowej generacji konsol.

1080p, 120fps, zero dropow, AA taki, ze nie znajdzie sie ani jednej postrzepionej krawedzi, realistyczne oswietlenie, ostre jak zyleta tekstury, masa nowych efektow, brak problemow z  v synciem, idealna plynnosc... :banderas: Dla mnie, goscia przesiadajacego sie z ps4 i xb1, to jest po prostu szok. Szok, ktorego nie dala mi przesiadka z tamtej generacji na PS4. To jest to. Na dzisiejszych konsolach i ich bebechach z telefonow nigdy czegos takiego nie zobaczymy. Order wyglada przy tym jak guwno.

O zlozonosci gameplayu nawet nie mowie, nie ma szans na cos takiego na januszstation i andrzejbox :reggie:

Opublikowano

Po tym całym zakładzie yeti podobno stracił jaja, ale widzę, że jaczesowi rozum odebrało. Z dwojga złego chyba wolałbym zostać eunuchem...

Opublikowano

Lem, a ty w usa mieszkasz, ze porownujesz ceny abonamentow w dolarach zamiast zlotych? To by tlumaczylo dlaczego masz burgera zamiast pewnego waznego narzadu.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

098c48d2277371118c5908a60077e524.png

Różnica nawet mniejsza niż $10 i tylko nie bądź Kuźniar i nie wyskakuj z lewizną z allegro.

Nosz kur... O 3 w nocy słabo się liczy i dyszka gdzieś uciekła. Różnica nadal śmieszna zważywszy na 2x więcej gier w Plusie.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

W alternatywnej rzeczywistosci klapow dolar juz ponad 4,5zl stoi?

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Dobrze ze u MS dzieje sie o wiele lepiej. Sony trzepie remasterami,modami,korytarzyki over 9000, jestem ciekaw panowie w co bedziecie grac na jesien. A no tak w remastera Ratchet and Clank :reggie:

Opublikowano

Dobrze ze u MS dzieje sie o wiele lepiej.

No tak się lepiej dzieje że nic się nie dzieje :boredom:

Opublikowano

Dobrze ze u MS dzieje sie o wiele lepiej.

No tak się lepiej dzieje że nic się nie dzieje :boredom:

Ori ma lepsza ocene niz te wasze wszystkie pseudo exy. Dzieje sie to ze na jesien bedzie mnostwo exow a u Was pustka lub jakies remastery gowniane.

Opublikowano

Dobrze ze u MS dzieje sie o wiele lepiej. Sony trzepie remasterami,modami,korytarzyki over 9000, jestem ciekaw panowie w co bedziecie grac na jesien. A no tak w remastera Ratchet and Clank :reggie:

Na dobrą sprawę to Microsoft za pomocą kolekcji Magdy w garnku wydał więcej remasterów od Sony.
Opublikowano

Suteq, sorry ale ostatnią rzeczą jaką mam w harmonorgamie, jest odpowiadanie na nieprecyzyjne trollerskie pytania. Skoro jednak trujesz du*ę jakby od tego miało zależeć Twoje życie, to Ci odpowiem. Ale zastrzegę, że nie sposób jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie: "TAK" albo "NIE". Bo wtedy odpowiedź nie będzie precyzyjna, czyli będzie nieprawdziwa. A że ja stronię od nieprawdy, tak muszę odpowiedzieć prawidłowo.

W ogólnym rozrachunku, zliczając wszystkie za i przeciw, to: "TAK" (tj. podoba mi się w którym kierunku zmierza branża, mając na uwadzę CAŁĄ branżę), ale nie wszystko jest idealne i jest sporo zgrzytów. Dużo jednak wynika z tego, że obecnie trwa zmiana pokoleniowa, i stety niestety gry są budowane nie już pode mnie. Nie mogę winić siebie że się zestarzałem i nie łapię nowych trendów (w tym trendów w grach). Jednakże gry z każdą generacją mają większy rozmach (dzięki czemu mogą powstać takie geniusze jak TLOU), są bardziej popularne (i to na tyle, że w Polsce pojawiają się eventy, reklamy, tworzone są puby dla graczy - kiedyś tego nie było!), rozwija się rozgrywka sieciowa, zakupy cyfrowych wersji są łatwe i pojawiają się usługi z nimi związane (PS Plus!), i gry stają się ogólnie bardziej sieciowe (Destiny dla przykładu). Konsole nadal trzęsą rynkiem, nieważne nawet czy mają dużo gier czy nie - to już jest utarta ścieżka (chcesz grać - kup konsolę). 

Oczywiście w tej beczce miodu jest sporo dziegciu - ale ostatnio w CW jest wystarczająco narzekania, więc nie zamierzam dokładać kolejnej cegiełki do tej patologii. Ja tam wolę grać niż narzekać...

Opublikowano

3 remastery+ jeden remake za 60 dolcow > remaster ubieglorocznej gierki za 40 dollarow

Opublikowano

Jak inaczej by wygaldalo gdyby Sony zapowiedzialo nowa odslone God of Wara i przy okazji na zachete wydalo cala trylogie Boga Wojny z porzadnie podbita graja (cos jak Halo Aniversary) + w pozniejszym czasie darmowe GoW: Ascension + dostep do bety/dema GoW 4 przed premiera. 

A tak mamy jedna czesc z podbita grafa do 1080p, target na 60fps za 40 dolcow. No troche slabo.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Dzieje sie to ze na jesien bedzie mnostwo exow a u Was pustka lub jakies remastery gowniane.

Gdzie te mnóstwo? Wytykacie że Sony biedne dla tego nie ma ex'ów (tia nie ma :empathy: ) to ja się pytam na co Knur Spencer czeka "mając" tyle kasy ? według waszej logiki już dawno powinien zakasować ofertę biednego Sony (które mimo to stać na wydanie BB) bombą kalibru pierwszych Gears'ów , a tym czasem gra zachowawczo czai się i czeka aż co Sony samo wywiesi białą flagę ? Jeśli się łudzicie że FM6 czy H5 coś zmieni w obecnej sytuacji to się możecie srogo rozczarować. W ofercie XO nie ma obecnie nic co by osobie nie zdecydowanej mówiło "wybierz nas " a osobie posiadającej PS4 "zamię je na nas ".

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ms pcha wszystkie swoje duze tytuly na Swieta, za to Sony jakos ucieka z tego okresu i stara sie walczyc w pierwszej polowie roku. Najleppiej wychodza na tym osoby majace obie konsole bo ciagle maja w co grac. 

Opublikowano

Przecież całkiem niedawno, z trzy miechy temu w rozmowie z IGN Cory Barlog wspomniał, że nowy GoW dopiero za rok albo i dwa. Więc nie należało się spodziewać, że nagle z nowym GoW-em wyskoczą. Rozważają też chyba reboot tej serii (inny setting?). Remastery nie są same w sobie złe - niskim kosztem podtrzymują markę w świadomości rynku, a dodatkowo skłaniają ludzi do kupna next gena zamiast past gena (wszak jeśli ktoś bardzo chcę w GoW-y pograć, to do czasu remastera musiałby kupić past gena). Wygląda na to, że nowe gry na current geny powstają dość wolno...

Opublikowano

Generalnie Gaming obecnie, to nieporozumienie! Same kontunuację, shootery pif - paf lub inne ciach- ciach "slashery", plus pełno indyczego g.uwna. Niektóre, fajne ale większość to meh. Cała nadzieja w Gabenie i VR.

Opublikowano

Ciekawe do którego obozu przejdzie Czezky jak mu się znudzi PC xD

Opublikowano

Platny online - jakby sony bylo takie swiete to dalej bylby darmowy. Na wiiu jakos jest darmowy

ja nie mówie, że sony jest święte. ja mówię, że microsoft przetoczył szlaki i wskazał drogę. rynek okazał się chłonny, więc sony sie dostosowało.  

no ale jak to świadczy o samym sony jako firmie, której głównym celem jest trzepanie hajsu? pracują tam niekompetenti ludzie, którzy teraz sprzedają remastery, bo ps3 przetarło szlaki i rynek okazał się chłonny

Opublikowano

Wolno to przebiegaja procesy myslowe w Sony. Gdyby nie From Software PS4 musialoby czekac do roku 2016 na pierwszego bardzo dobrego exa, ale Sony ma to d.upie wazne, ze haja sie zgadza.

Tymczasem MS wydal juz kontynuacje najlepszego racera ubieglej generacji, najlepszego race sima na tej generacji, swiezego SO, wylozyl kase na Ori, wykupil eksluzywnosc na ten rok Tomb Raidera, wydaje w tym roku swojego najwiekszego exa, i szykuje Forze 6

Sorry ale to nie jest liga dla exow Playstation 4 (z wyjatkiem Bloodbone).

Sony ze swoja brygada ulomnych exow moze jedynie powalczyc z xboxowa druga liga tzn.

Ryse, screamdrive, dead rising, fable legends, fantasia, project spark itd.

Opublikowano

Sony przestało wspierać PS3, ale gdy wpisze się Persone 5 na listę eksów PS4, to od razu wyskakuje Copper i pisze, że ogra na... PS3.

Opublikowano

Ciekawe czy wsrod zwolnionych z Evolution byl ten jedyny koles z Bizzare? Bo nie wiem czy DC nadal mozna nazywac duchowym nastepca PGR? XDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.