Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie dziwię się, nie ma gier to pewnie leży cała w kurzu.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ja widziałem więcej blue screenów grając w bf4 na ps4 niż w ciągu ostatnich 3 lat na komputerach. A pracuje jako informatyk w dużej firmie:)

Opublikowano

A pamiętacie początki generacji gdzie xboty jak typowe polaczki cebulaczki sępiły od MS nowe konsole? Np. w upalne dni właczało się konsolę przykrywało kocami i czekało aż ta wywalała rroda. Bociarnia potem szybko zgłasząła usterkę i odsyłała konsole z nadzieją, że dostaną nowy model a nie zostanie tylko naprawiona konsola.

Albo sępienie padów za darmo :D Bociki dzwoniły na infolinię i zgłaszali zepsutego pada, a MS przysyłał nowego nawet nie proszac o oddanie starego.

Cebulowa natura polaka, ale przynajmniej ms dawał nowego pada a nie jak sony ma temat raczej w du.pie.

Opublikowano

Nie dziwię się, nie ma gier to pewnie leży cała w kurzu.

Gier jest duża, nie raz umieszczali tu listy pokazujące, że więcej jak na XO, ale wiekszość botów albo nie chce tego przyjąć do wiadomości albo sa zbyt głupi aby to pojąć.

A moja konsolka smiga bardzo regularnie, ograłem na niej Strider'a, Lone Survivor, nowego Wolfenstein'a, Trine 2, Stick it to the Man, inFamous: Second Son, Dead nation: Apocalypse edition, FIFA 14, Outlast, BF4, Resogun, K:SF. a aktualnie gram w betę Destiny.

A pamiętacie początki generacji gdzie xboty jak typowe polaczki cebulaczki sępiły od MS nowe konsole? Np. w upalne dni właczało się konsolę przykrywało kocami i czekało aż ta wywalała rroda. Bociarnia potem szybko zgłasząła usterkę i odsyłała konsole z nadzieją, że dostaną nowy model a nie zostanie tylko naprawiona konsola.

Albo sępienie padów za darmo :D Bociki dzwoniły na infolinię i zgłaszali zepsutego pada, a MS przysyłał nowego nawet nie proszac o oddanie starego.

Cebulowa natura polaka, ale przynajmniej ms dawał nowego pada a nie jak sony ma temat raczej w du.pie.

Z tego co ostatnio czytałem to niby wymienia te pady na nowe. Ale na 100% nie jestem tego pewny. MS akurat za ich serwis gwarancyjny trzeba bardzo pochwalić. Niestety nasza cebula rasa to wykorzystała i sepiła na potęgę. Ciekawe czy naczelna cebula forum Mazzeo coś kręcił wtedy.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Co mnie obchodzi XO, który nie miał nawet w Polszy premiery?

Opublikowano

facepalm.jpg

To do czego mam porównywać ilość gier ps4 jak nie do XO?

Chyba nie do ps3, x360 czy Wii.

Opublikowano

Jakich gier? Ps4 nie ma gier. :)

Jeszcze.

Edytowane przez suteq

Opublikowano
Dokladnie, potem Xboxy plyty rysowaly, wkladajac Girsy 2 do mojego drugiego Xboxa (kupiony w ostatnim kwartale 2008) wyciagnalem cos takiego

Rysowały typowemu kowalskiemu który ruszał konsolą podczas pracy, miałem 3x X360 i nigdy coś takiego mnie nie spotkało, instrukcja obsługi ma znaczenie. 

Ogrywam Ground Zeroes i powiem jedno - Kojima wreszcie nauczyl sie robic gry.

Gameplay wreszcie jest intuicyjny i sprawia duza frajde.

Czekam na PP.

98r pokazał, że umie, szkoda, że do dziś nie potrafi tego przebić. 

Jeżeli chodzi o HALO to najlepszego singla miało REACH! :)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Dokladnie, potem Xboxy plyty rysowaly, wkladajac Girsy 2 do mojego drugiego Xboxa (kupiony w ostatnim kwartale 2008) wyciagnalem cos takiego

Rysowały typowemu kowalskiemu który ruszał konsolą podczas pracy, miałem 3x X360 i nigdy coś takiego mnie nie spotkało, instrukcja obsługi ma znaczenie. 

No tak, nie mialem co robic podczas grania w gry tylko trzymac lewa reka pada a prawa bawic sie w Star Treka Xboxem.

Opublikowano

Może mama kurze ścierała xD

Opublikowano

@szatanek

Daje ci adekwatny przyklad o ktorym slyszal kazdy jak spyerdolone potrafia byc na starcie gry nawet od najwiekszych wydawcow. Biorac to w perspektywe naprawde mozna sie tak srac o to ze maly developer ktory dostal hajs od graczy prosi jeszcze o troszke czasu ? Nie o niecaly rok jak EA tylko o kilka tygodni.

No ale podam ci lepszy przyklad. State of Decay od Microsoftu, gra wyszla na steamie tylko ze wsparciem padow, 2 lub 3 rozdzialkami oraz masa bledow z obietnica ze naprawia. Naprawili, ale zajelo im to ok 2-3 miesiacy ( <3-4 tygodnie). Dlaczego wydali ? Bo gracze bardzo chcieli juz w to zagrac, podejrzewam ze w przypadku Div OS bylo podobnie.

No fajnie, ale to jednak PC to mekka potężnego patchowania popsutych gier. Na PS3 nie pamiętam by jakaś gra była tak zjarana , że dopiero patch to rozwiązywał. Wiesz, i ja nie wnikam, ile osób robi daną grę. Jeśli już wychodzi w wersji 1.0 to ma byś sprawna. 

Opublikowano

No tak, nie mialem co robic podczas grania w gry tylko trzymac lewa reka pada a prawa bawic sie w Star Treka Xboxem.

Śmiej sie śmiej. Wiesz ile miałem w sklepie reklamacj xboxow i innych odtwrzaczy dvd bo janusz na konsoli lub blurYu postawil donice z paprotką i od ciezaru naped sie nie otwierał?

Podaje odpowiedz: non stop. Jak juz wczesniej pisalem, nie mierzcie sobą wszystkich.

Opublikowano

Na PS3 nie pamiętam by jakaś gra była tak zjarana , że dopiero patch to rozwiązywał

Nom, Skyrim do dzisiaj łatają.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

@szatanek

Daje ci adekwatny przyklad o ktorym slyszal kazdy jak spyerdolone potrafia byc na starcie gry nawet od najwiekszych wydawcow. Biorac to w perspektywe naprawde mozna sie tak srac o to ze maly developer ktory dostal hajs od graczy prosi jeszcze o troszke czasu ? Nie o niecaly rok jak EA tylko o kilka tygodni.

No ale podam ci lepszy przyklad. State of Decay od Microsoftu, gra wyszla na steamie tylko ze wsparciem padow, 2 lub 3 rozdzialkami oraz masa bledow z obietnica ze naprawia. Naprawili, ale zajelo im to ok 2-3 miesiacy ( <3-4 tygodnie). Dlaczego wydali ? Bo gracze bardzo chcieli juz w to zagrac, podejrzewam ze w przypadku Div OS bylo podobnie.

No fajnie, ale to jednak PC to mekka potężnego patchowania popsutych gier. Na PS3 nie pamiętam by jakaś gra była tak zjarana , że dopiero patch to rozwiązywał. Wiesz, i ja nie wnikam, ile osób robi daną grę. Jeśli już wychodzi w wersji 1.0 to ma byś sprawna. 

To nie grales chyba w Skyrima gdzie nie wolno bylo wchodzic do wody bo konsola sie wieszala, lub w CoDa gdzie wesjcie w jakies menu w nieodpowiednim momencie doprowadzalo rowniez do zwiechy.

Bylo jeszcze kilka sytuacji, glownie z grami od Bethesdy, ale nie pamietam juz dokladnie.

Może mama kurze ścierała xD

Wow.

tumblr_m3kk1qXmLV1qbx51ho1_500.gif

@Orzeszek

No ja wiem, moja kolezanka pracujaca w empiku miala raz reklamacje bo gra z PS3 nie dziala na Xboxie, jednak miedzy innymi posrednio MNIE soul zarzuca bycie jakims januszem ktory konsole pierwszy raz na oczy widzi.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nawet jeśli to i tak jest to ilościowa "drobnica". Skyrima ograłem na PC na steamie. Pięknie śmigał co dziwne, wprawdzie obraz oczywiście haczył ( ktoś to tu nazwał stutering ? ), ale znalazłem na necie receptę jak to wyeliminować. Trzeba było w takim programiku ustawić by gra chodziła w 59 klatkach ( przy vsync on ) xD 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano
Wow.

Nie wow tylko takie przypadki też miały miejsce. 

Nawet jak byś tak zrobił to i tak byś się nie przyznał (chodzi o ten star trek)

Więc zakończmy temat. 

Opublikowano

Tylko bieda kombinuje. Jak bys mial kompa dobrze zlozonego to bys nie mial takich cyrkow. Jedyna gra z ktora mialem cyrki to battlefield 4, ale kto nie mial problemow z ta grą.

Opublikowano

Nie wow tylko takie przypadki też miały miejsce. 

Nawet jak byś tak zrobił to i tak byś się nie przyznał (chodzi o ten star trek)

Ok, przylapales mnie, moj Xbox mial napisane markerem USS Enterprise a PS3 bylo zlym japonskim Gundamem.

Lubialem sobie wlaczac gry na Xboxie i symulowac starcia miedzy nimi. 

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jak myśleliście, że starsze modele PS3 się często wieszały, to kupcie sobie ostatnią rewizję z odsuwaną klapką. Nie wiesza się chyba tylko przy odpalaniu filmów z DVD :P Kumpel ma jakiś czas i pamiętam, że już kilka razy nam się wieszała w SingStarze, a ostatnio 2x jak chciałem zainstalować patcha do GTAV, ni cholery się nie dało :P

Opublikowano

Tylko bieda kombinuje. Jak bys mial kompa dobrze zlozonego to bys nie mial takich cyrkow. Jedyna gra z ktora mialem cyrki to battlefield 4, ale kto nie mial problemow z ta grą.

Potwierdzam, chłopcy z forumka pomogli mi złożyć do kupy potwora i działa jak marzenie. Sam go poskładałem, mimo że nigdy tego nie robiłem. Nie wiem co kto niby tam miałby ustawiać. Instaluje grę przez Steam, sama się uaktualnia itd. Jak chce to mogę jeszcze w GeForce experience kliknąć raz i zrobi mi optymalizację, jeśli potrzeba. Tak czy owak, instalacja gry i jej optymalizacja to jakieś 3-4 kliki.l
Opublikowano

Jak myśleliście, że starsze modele PS3 się często wieszały, to kupcie sobie ostatnią rewizję z odsuwaną klapką. Nie wiesza się chyba tylko przy odpalaniu filmów z DVD :P Kumpel ma jakiś czas i pamiętam, że już kilka razy nam się wieszała w SingStarze, a ostatnio 2x jak chciałem zainstalować patcha do GTAV, ni cholery się nie dało :P

To że Twojemu kumplowi się wiesza, nie znaczy że inni tak mają.

Opublikowano

no było tak, i co, rozumiem że serwis Sony który odsyła nienaprawioną konsolę po 3 razy jest lepszy?

Opublikowano

Czy ja zarzucałem coś serwisowi MS albo pisałem, że serwis Sony jest lepszy? Nie, uważam, ze ten MS'u działa świetnie. Naśmiewam się tylko z ludzi co wykorzystywali to na potęgę i nakradli się padów czy celowo uszkadzali swoje konsole aby dostać nowe modele.

Ot idealna sytuacja do tematu Polactwo.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Ten temat to całe wielkie Polactwo,  z każdego to wychodzi. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

To że Twojemu kumplowi się wiesza, nie znaczy że inni tak mają.

A gów,no. Kumplowi nie działa = każdemu nie działa. Jakoś do PC ludzie nie mają problemu stosować tego równania w tym temacie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.