Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Grałem dziś w fh2 na xone. Najbardziej pozytywne wrażenie zrobił na mnie pad. Solidny, ładny, dobrze leży w dłoni. Drugi najwygodniejszy pad jaki trzymalem zaraz po gackowym. Trigery chodzą świetnie, w porównaniu z ds4 gdzie strach mocno przycisnąć bo coś się spyerdoli. Poza tym fajny dashboard. Tutaj zalety się kończą. Owszem w forze jezdzi się przyjemnie, dużo fur, open world pełną gębą ale graficznie znacznie odstaje od drivecluba. Pozatym naciśnij y aby cofnąć...linie jazdy nawet na prostych drogach narysowane, ale najlepsze jest to że prowadzą nieraz przez trawę sugerując scinanie zakrętów xdd. Jak dobrze że wybrałem ps4. To jest dużo lepszy wybór pod wzgledem ilości i jakości gier. Tyle wystarczy. Niech tylko tego pada poprawią.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Po wejściu w opcje można to wszystko wyłączyć.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Playstation for life ale brak mi od czasu do czasu Forzy, chyba będzie trzeba wycebulic gdzies Xone za kilka miesięcy jak dostanie juz 5-6 zniżkę ceny 

Opublikowano

Playstation for life ale brak mi od czasu do czasu Forzy, chyba będzie trzeba wycebulic gdzies Xone za kilka miesięcy jak dostanie juz 5-6 zniżkę ceny

No powinien wtedy w koncu dobic do ceny ps4, ktora juz od pol roku mozna za 1400zl kupic w sklepie.

Opublikowano

Po wejściu w opcje można to wszystko wyłączyć.

Nie da rady włączyć Arcadowej charakterystyki oddanej pojazdom niestety, i tym samym jeździmy Lamborghini Huracanem ktory w zasadzie jest najlepszym samochodem w grze (bo jest na okładce)

I jednocześnie Ferrari Scuderia która powinna próbować Cie zabić co wynika z jej zwinności dzieki lekkości a okazuje sie ze jest porównywalna z Fiatem 500.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

No i coś stuka temu Ferrari w lewym tylnym kole.

Opublikowano

Beka z posiadaczy szrota,beda grali w 900p na plejstejszon bjeda i w 25 klatkach to samo dotyczy prawilnego next gena- Xbox One, ja jednak bede gral w 1080p i 30 moze 40 fpsach a wy dalej na tym szrocie ;) nawet mi was nie szkoda. przynajmniej za free bende mial

Opublikowano

Ja wam panowie powiem tak, tak wygląda różnica w charakterystyce samochodu.

Ferrari F430 Scuderia

Lamborghini Huracan

Jeśli jej nie widzicie to nie grajcie w samochodówki.

Opublikowano

Grałem dziś w fh2 na xone. Najbardziej pozytywne wrażenie zrobił na mnie pad. Solidny, ładny, dobrze leży w dłoni. Drugi najwygodniejszy pad jaki trzymalem zaraz po gackowym. Trigery chodzą świetnie, w porównaniu z ds4 gdzie strach mocno przycisnąć bo coś się spyerdoli. Poza tym fajny dashboard. Tutaj zalety się kończą. Owszem w forze jezdzi się przyjemnie, dużo fur, open world pełną gębą ale graficznie znacznie odstaje od drivecluba. Pozatym naciśnij y aby cofnąć...linie jazdy nawet na prostych drogach narysowane, ale najlepsze jest to że prowadzą nieraz przez trawę sugerując scinanie zakrętów xdd. Jak dobrze że wybrałem ps4. To jest dużo lepszy wybór pod wzgledem ilości i jakości gier. Tyle wystarczy. Niech tylko tego pada poprawią.

SI drivatarów też ustawiasz na najniższy? Wszystkie wspomagacze są dla lamusów.

Opublikowano

Cosmos chyba nie potrafi ogarnąć, że domyślnie Forza jest ustawiona na tryb dla laików, który można dowolnie zmodyfikować, ale wszelkie ustawienia i ogromne możliwości wyboru są widocznie zbyt skomplikowane dla przeciętnego posiadacza PlayStation. Dlatego powstają tam takie gry jak The Order. 

Opublikowano

Forza zawsze miala arcade-owy feeling i probowac z tym sie klocic to naprade trzeba byc botem

Opublikowano

Jasne, że można sobie wyłączyć tryb Januszowy w grze dla Januszy, ale to nie zmienia faktu, że grając online przeciwnicy mogą mieć włączoną linię jazdy i jest to bardzo (pipi)owa sprawa. Pomijam kontrolę trakcji czy abs, bo bez tych systemów można być szybszym.

Wszystkie wspomagacze są dla lamusów.

Ale są i Janusze to wykorzystują próbując kozaczyć w nierównej walce.

Edytowane przez Marcin_wawa

Opublikowano

Cosmos chyba nie potrafi ogarnąć, że domyślnie Forza jest ustawiona na tryb dla laików, który można dowolnie zmodyfikować, ale wszelkie ustawienia i ogromne możliwości wyboru są widocznie zbyt skomplikowane dla przeciętnego posiadacza PlayStation. Dlatego powstają tam takie gry jak The Order. 

Gry takie jak The Order powstają bo Sony wie że dużo Januszów przechodzi z Xboxa na Playstation, i tak jak Marcin_wawa pisze, co z tego że możesz to wyłączyć skoro w Online każdy gra jak chce więc wynikami rywalizacji można sobie du.pę podetrzeć.

Opublikowano

Gry takie jak The Order powstają bo Sony wie że dużo Januszów przechodzi z Xboxa na Playstation, i tak jak Marcin_wawa pisze, co z tego że możesz to wyłączyć skoro w Online każdy gra jak chce więc wynikami rywalizacji można sobie du.pę podetrzeć.

Pokaż mi jak przewijasz czas w którejkolwiek grze z serii Forza grając w multi to w poniedziałek kupuję PS4 z Driveclub.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Ja jako fan wyścigów i posiadacz najlepszej z konsol mam w tym roku przed sobą FM 6, pewnie jakieś duże DLC do FH2,   i CARS. Klapki tylko to ostatnie. Gdyby #DC był taki fajny to pracownicy Evolution Studios zamiast pisania CV klepali by #DC2 ;)

Opublikowano

Nie miałem na myśli cofania czasu w online, przecież logiczne że nie można tego robić, miałem na myśli wspomagacze o których pisałeś Marcin, tyczy się to Horizon i Forzy 5

Opublikowano

Wiem wiem, śmiałem się z chrisa, który nie wyłapał o czym była mowa...

Ja jako fan wyścigów po chwilowym zachwycie, zawiodłem się na Forzie Horizon 2, FM5 mnie nudziła od samego początku (do tego gra była okrojona i pozbawiona jakiejś tożsamości). Za to w DC gram już grubo ponad 100 godzin dzięki rywalizacjom forumkowym (0 pomocniczych linii, 0 grzebania w asystach, czysty skill i każdy ma te same szanse) i nie mam dość, a do CARS podchodzę ostrożnie i bez podniety póki co. Jak FM6 okaże się tym czym powinna być FM5, to pewnie znowu kupię tego złoma, ale tym razem za psie pieniądze. 

Opublikowano

Na PS4 grają takie janusze, że nawet opcji gry nie ogarniają, już wiemy po co devi robią gry jak The Order czy Ryse. Jak jest coś więcej w grze to janusze się gubią XD

Jak coś jest w jakiejś grze na Xone, a nie ma tego w grze na PS4, to widomo - na Xone to wada a na PS4 zaleta, że nie można czegoś zrobić. Wszyscy pamiętamy eXperta i jego wywody, gdy myślał, że DC nie ma soundtracka: MEGA FICZER. SŁYSZYSZ SILNIK!! Nie ma tuningu aut? KOLEJNY MEGA FICZER!! NA CO KOMU TUNING :P

Klapkom ciężko się pogodzić, że na Xone są dwie świetne serie wyścigów i obie razem zaspokajają znaczną większość zachcianek fanów racerów. Horizon na X360 z miejsca stało się must havem, a Horizon 2 jest parokrotnie bardziej dopakowane dlatego śmiesznie się czyta klaperską mitologię.

I tak najśmieszniejsza jest "beka", że w grze open world można jechać gdzie się chce i jak się chce. No przecież powinny być wszędzie ściany ze szkła.

PS. No i bym zapomniał, każdy wie, że Forza umiera po dwóch miechach od premiery. W Forza 5 to już chyba tylko piraci z Somalii grają.

2wfl2yb.png

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

hehe

vZ1AnV.gif

te niewidzialne ściany xD

Edytowane przez marcin33

Opublikowano

Jeśli ludki z Cinemassacre grają na PS4 w grę która zostaje okrzyknięta następcą Super Metroida, to jest to chyba warte wzmianki.

http://youtu.be/h7yH0WYmyBg

Czyżby powód dla którego growi hipsterzy pokroju ragusa polubią PS4?

Opublikowano

Nie, ograją na PC albo laptopach.

Opublikowano

Ja wam panowie powiem tak, tak wygląda różnica w charakterystyce samochodu.

Ferrari F430 Scuderia

Lamborghini Huracan

Jeśli jej nie widzicie to nie grajcie w samochodówki.

niezle, gra gdzie się pizga driftem przy 160 km/h na godzinie tylnonapędowym ferrari ma ukazać jakieś różnice w charakterystyce samochodu :lol:

wez no pokaz jeszcze filmik z nfs rivals

Opublikowano

@Adi: Za parę miesięcy... 

Haha, nawet na indyki blaszki muszą czekać aż szlachta się naje i splunie coś pod stół.  Jak można się tak sfrajerzyć? :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.