Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Stan wszystkiego idealny, grę kupiłem tydzień temu nową w sklepie. Pograłem kilka godzin i stwierdzam, że to gra nie dla mnie. Chyba zamieniam się w casuala. W każdym razie chętnie wymienię grę na jeden lub kilka innych, mniej trudnych tytułów :P

Bloodborne xd tacy sa wlasnie gracze na szrocie

Edytowane przez Mroku333

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Stan wszystkiego idealny, grę kupiłem tydzień temu nową w sklepie. Pograłem kilka godzin i stwierdzam, że to gra nie dla mnie. Chyba zamieniam się w casuala. W każdym razie chętnie wymienię grę na jeden lub kilka innych, mniej trudnych tytułów :P

Bloodborne xd tacy sa wlasnie gracze na szrocie

Gram na szrocie, splatynowalem bloodborne, twoj argument jest inwalida. :taknieco:

Opublikowano

powiedział typ płaczący, że nie ma cofania czasu w driveclubie :yao:

Opublikowano

Najlepiej się czyta teksty klapiszczy jaki to DC skillowy, ale powiedz żeby zagrali w takim razie w Forza 5, to usłyszysz tekst w stylu "Nie lubię symulacji"  :reggie:

Oczywiście do momentu gdy Sony nie zapowie Gran Turismo 6: Remastered Prologue, wtedy wszyscy staną się nagle fanami piszczenia opon z PS2 ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

powiedział typ płaczący, że nie ma cofania czasu w driveclubie :yao:

Granie w dc+spotify= prawie :banderas: Jedynie drewniane to troche ale grac sie da z spotify

Opublikowano

Najlepiej się czyta teksty klapiszczy jaki to DC skillowy, ale powiedz żeby zagrali w takim razie w Forza 5, to usłyszysz tekst w stylu "Nie lubię symulacji"  

No mnie forza ms nudzi, pgry i drivecluby są dla mnie dużo miodniejsze i co teraz?

Opublikowano

Najlepiej się czyta teksty klapiszczy jaki to DC skillowy, ale powiedz żeby zagrali w takim razie w Forza 5, to usłyszysz tekst w stylu "Nie lubię symulacji"  

No mnie forza ms nudzi, pgry i drivecluby są dla mnie dużo miodniejsze i co teraz?

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Opublikowano

No, ale obie są skillowe tylko Forza to pól sim a DC to pól arcade nie widzę związku

Opublikowano

Najlepiej się czyta teksty klapiszczy jaki to DC skillowy, ale powiedz żeby zagrali w takim razie w Forza 5, to usłyszysz tekst w stylu "Nie lubię symulacji"  :reggie:

ale od kiedy skill miałby determinować pociąg do symulacji?

no i jak ci goście od Forzy, czy GT tworzą poczucie prędkości że wypada słabiej niż w dowolnym arcade racerze in 30 fps to ja już w ogóle. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ale od kiedy arcade = brak skilla? O.o

Każdy klapers ma problemy z czytaniem? Gdzie niby takie coś napisałem XD

Opublikowano

poprawiłem przed twoim postem. 

ps xDDDDDDDDDDD

ale serio to tak zabrzmiało jakby prawdziwy skill miałby ujawnić się dopiero podczas grania w symulacje, więc uwypukliłem to troche nad wyrost pytaniem. :lapka:

Opublikowano

Poczucie predkosci to zabawna sprawa, bo jak ktos mysli, ze przy 200km/h sie rozmazuje obraz to widac, ze jezdzil tylko starym golfem.

W arcade'ach jest po prostu podkrecone poczucie predkosci, a w Forzy 5 ktora jest simem mija sie to z celem.

Opublikowano

Akurat poczucie predkosci jest dobre, po prostu wiele osob ma jakies dziwne wyobrazenia o jechaniu powyzej 200km/h autem. Kiedys na platnej autostradzie bylem pasazerem jak typek cisnal 235 km/h, wcale tego nie bylo czuc az tak bardzo, a juz na pewno nie wygladalo to tak jak w arcadowkach gdzie mocnego motion blura rzucaja i auto wyglada jakby w rzeczywistosci z 350 zapyerdalalo.

Tutaj przyklad jak koles jedzie tak pomiedzy 220-250:

Opublikowano

Sa symulacje i symulacje Don, w Forzie 5 tryb kariery jest bo jest, nudny i monotonny, nie czujesz progressu umiejętności, jedyny progress jaki tam zdobywasz to w garażu, ale czy szybsza fura zrobi z ciebie lepszego kierowcę ?

I jest Gran Turismo gdzie zaczynasz od 0, robisz licencje ktore często nie sa łatwe, widzisz sam po sobie poprawę w gameplayu a w garażu dalej słabiutko bo to tylko twoje ambicje.

Jest tez DriveClub ktory symulatorem nie jest, ale poprawienie przejazdu daje większa satysfakcję niz ukończenie pierwszego festiwalu w FH2.

Opublikowano

Akurat poczucie predkosci jest dobre, po prostu wiele osob ma jakies dziwne wyobrazenia o jechaniu powyzej 200km/h autem. Kiedys na platnej autostradzie bylem pasazerem jak typek cisnal 235 km/h, wcale tego nie bylo czuc az tak bardzo, a juz na pewno nie wygladalo to tak jak w arcadowkach gdzie mocnego motion blura rzucaja i auto wyglada jakby w rzeczywistosci z 350 zapyerdalalo.

Zawsze mnie bawi gdy ktoś pisze, że w grze z 30 FPS jest lepsze poczucie prędkości niż w grze z 60 FPS. Widać, że mylą wszelkiego rodzaju motion blurry mające zamaskować brak dynamiki z rzeczywistą dynamiką gry w stałych 60 FPS.

Jechanie 250 km/h =/= wchodzenie w warp Enterprisem ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Forza to (pipi)

Gran Turismo to (pipi)

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Poczucie predkosci to zabawna sprawa, bo jak ktos mysli, ze przy 200km/h sie rozmazuje obraz to widac, ze jezdzil tylko starym golfem.

W arcade'ach jest po prostu podkrecone poczucie predkosci, a w Forzy 5 ktora jest simem mija sie to z celem.

no i właśnie dlatego każde GT, czy FM4 tak szybko mnie nudzą, ergo proponowanie fanowi skillowego arcade Forzy 5 to argument inwalida. :reggie:

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-35072-odchudzone_xbox_one_i_playstation_4_beda_potezniejsze_od_standardowych_wersji.html

ahahahahaha ja pier,dole konsole takie żałosne xDDDDD

pewnie za 2-3 rewizje w PS4 będzie można RAM wymieniać

ale januszy które się biły o pierwsze sztuki remasterstejszyn 4 nawet mi nie żal

Opublikowano

Na chwile obecna to sa tylko przypuszczenia dorito pope'a.

Ale ... gdyby to byla prawda ... to ... sam nie wiem.

Opublikowano

Dlatego czekam do E3, bo coś czuję, że może być grubo. :frog:

Opublikowano

W sumie, to mnie nie zdziwi jeżeli microsoft zapowie nową wersje xzłomu, gdzie będzie się chwalić, że teraz to juz full hd u nas panie w każdej grze. Sony nie musi tego robić, bo wydało next gena, który ma najładniejsze gry na rynku, których nie widziały nawet tytany (DC, Order), a kolejne bomby graficzne wyznaczające nowe standardy już na E3/

Tymczasem z tematu Wiedzmina, pc master rasa.

Ja bym chętnie pograł, ale wiadomo, nie wiem czy poleci (xeon cpu e3-1230 v3 3.30ghz, 16gb ram, gtx 660), jak myślicie? ;p

Ja raczej o płynną rozgrywkę jestem spokojny, ale tylko dlatego, że gram w rozdzielczości 720p. A mam i5 3570k, 12 GB RAM i GTXa 650 Ti Boost 2 GB, więc karta troszkę słabsza od Twojej - jak będzie trzeba, to i niskie detale się przeboleje ;)

I tak zapewne u połowy masterów, to już nawet boty, które w łańcuchy pokarmowym są na poziomie robaków, ograją tą grę w 900p.

:yao:

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-35072-odchudzone_xbox_one_i_playstation_4_beda_potezniejsze_od_standardowych_wersji.html

ahahahahaha ja pier,dole konsole takie żałosne xDDDDD

pewnie za 2-3 kupy w PS4 będzie można RAM wymieniać

ale januszy które się biły o pierwsze sztuki remasterstejszyn 4 nawet mi nie żal

Treść newsa dotyczy przede wszystkim x-boxa, którego włodarze z Redmond chcą obdarzyć tym rakowym ficzerem jako pierwsi, ale obrywa się ps4, które nie chcąc odstawać wtedy od bonera będzie musiało pójść w jego ślady. No super.

Geoff zdradził, iż rozmawiał z jednym z wysoko postawionych pracowników giganta z Redmond. Z jego rozmowy wynikło, iż Amerykanie pragną podążać za trendem jaki reprezentują PC i sprzęty mobilne, czyli regularne zwiększanie swych możliwości. Dlatego też możliwe jest, iż w Xbox One slim zobaczymy lepszy procesor graficzny, bądź usprawnione kości pamięci RAM, co wpłynie na osiągi konsoli. 

Dodajmy że nadawca newsa wspomniał że podobny ficzer x-box otrzymał już wcześniej w przypadku 360-tki :obama:

Dziennikarz całość przyrównał do sytuacji, w której Xbox 360 rok po premierze dostał wersję z dodanym portem HDMI, co bardzo wkurzyło tych, co zdążyli zakupić już swój egzemplarz. W tym przypadku powinno być inaczej, czyli każdy XOne będzie odtwarzał wszystkie gry, lecz prawdopodobnie z różną mocą. 

Tylko X-Box. Tylko przecieranie nowych szlaków dla konkurencji przez Microsoft. <3

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ale zapowiada się rape na odbytnicach botów, ale postawmy się wsytuacji micorosoftu, nikt nie chcę konsoli, która w 2015 wyświetla grafike w rozdzielczości rodem z kalkulatorów. Tonący brzytwy się chwyta, na szczęście, to już ostatnia "konsola" tych nieudaczników z microsoftu. Boty lądują na cd action, czyli swojego rodowitego miejsca, a królestwo niebieskie zostaje na psx extreme, forum który powstało dzięki marce PlayStation i gdzie większość użytkowników wiedziała co to PSX w 1999 roku.

Opublikowano

xbox rak branży od zawsze, na zawsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.