Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
lista jest prawdziwa, poparta wieloma analizami stron internetowych wersji plytowych gier na wiiu min digital foundry

Można prosić o źródło tej listy/link do strony z której pochodzi? Chętnie zapoznam się bliżej i odszczekam mit o 1080/60 jeśli faktycznie jest miarodajna.

Wii U to jedna z najlepszych konsol w dziejach branży, ale cholernie niedoceniona

fixed

Najzabawniejsze, ze wolaja za czarna konsole z 32gb pamieci prawie tyle co kosztuje ps4 czy xbone.

A co w tym dziwnego skoro oferuje dużo więcej niż tylko zbieracz kurzu i przycisk do papieru?

Nie, nie jestem fanbojem Nintendo, mam też wiele konsol konkurencji w tym PS4.

Edytowane przez Dobos

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pośmiane niedzielnym wieczorem.

Z drugiej strony w końcu mamy zaślepionego fanboya 3 strony konfliktu.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Nie mieszajcie mnie w swoje fanbojskie wojenki. Stanąłem w obronie Wii U bo żadna konsola nie zaoferowała mi tyle zabawy co ona mimo że mam/miałem niemal każdy sprzęt od 3 generacji wzwyż, a PS4 uważam za najgorszy mój zakup od lat. Tylko tyle, daleko mi do oddawania życia za Nintendo i grania tylko w Mariany.

Opublikowano

Można sobie narzekać na Soniacza i MS ale Nintendo również tak samo rucha swoich klientów.

- nagłe uśmiercanie swoich starych konsol w momencie premiery nowych, n64, gc i wii leżały i kwiczały z nowymi grami po premierze nowych systemów. Pierwszy X też, teraz 360 jest dalej ładnie wspierana a co z wii i 100mln konsol zalegających w piwnicach ?

- akcje w stylu expansion pak, new 3ds, nowymi wersjami konsol, ładowarkami, itd...

- a najgorsze to nie inwestowanie w nowe IP od czasu GC ile nowych IP zrobiło Nintendo ? Narzeka się na EA, Acti, Ubi ale to Nintendo jest największym rakiem branży pod tym względem

- Big N nie pobiera opłat za online ? no ciężko żeby pobierało skoro gier pod multi jak na lekarstwo a ich usługa online jest nawet daleko za PSN (nie chodzi o jakość a o społeczność, możliwości, zawartość)

Opublikowano

a co jeśli Fanek zrobi Platyne w Bloodborne?

ten n00b, który miał wystawiać gre na pchlim po weekendzie

fa1e72288______________________________m

Opublikowano

ciekawe do czego Nintendo mieliby pobierać opłaty za online, jak tam gier nie ma, a co dopiero chętnych graczy

Opublikowano

Przecież to nie przejdzie Sony i M$ całkowicie by u(pipi)ło konsole taka zagrywką i pewnie jakieś pozwy zbiorowe od hamburgerów też by były wiec to by byl headshot w kolano.

1560056-nintendo-64-expansion-pak-0.jpg

Jeśli miałby wyjść jakimś cudem mocniejszy XO to pewnie taki który dostały mocniejsze GPU i 1080p co i tak nie robi. Obecni posiadacze nadkonsoli dostaną moc z chmury  :sorcerer:

Właśnie leciała reklama Vectry w TV i że w bonusie ps+ i pokazywany drivecrap, żuczki dalej czekają, na kolana i  :cw:

Jaka agresja sonybotów o casualowego drive crapa, tunele, teleporty, odbijanie się od niewidzialnych ścian i sruuu prosto do mety bez hamowania, średnia 70% z czym do ludzi.

Ja tak myślę że jeśl M$ wydał by mocniejszego one ale tak naprawde mocniejszego ze 4razy od obecnego i dało mozliwoć wymiany za powiedzmy 99 dolców/euro wszystkim którzy kupili juz łoniaka to mogli by wyjść z tego z twarzą 

Nie zeby wydawanie mocniejszych wersji konsol w obrębie jednej generacji mi sie podobało bo trąci to niemytym  ujem na kilometr.

Opublikowano

Predzej pociagna te generacje jeszcze 2lata i wypuszcza po prostu calkiem nowa konsole ze wsteczna kompatybilnoscia, 4-5lat na rynku to wcale nie tak malo.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Ahh te czarne scenariusze xD Przeciez ta generacja pociagnie spokojnie do 2020r.

Opublikowano

No to sie posmialem z wypowiedzi co poniektórych. Nie dziwie sie ze branza stoi tam gdzie stoi :reggie:

Opublikowano

Wii U to jedna z największych pomyłek w dziejach branży i żadne zakrzywianie rzeczywistości tego nie zmieni.

Tak samo, jak PS4 i Xbone. Słabe, zrobione tanim kosztem PC-ty, których sukces tkwi w przyciąganiu Januszy. A że Devi robią pod to gry...a mają jakieś wyjście? Jeszcze wołają sobie za to więcej niż 250$. Nowe konsole to powinny z palcem w (pipi)e pociągnąć 1080p 60 FPS z realistyczną fizyką i destrukcją otoczenia.

Opublikowano

No to sie posmialem z wypowiedzi co poniektórych. Nie dziwie sie ze branza stoi tam gdzie stoi :reggie:

Przecież branża idzie tam gdzie gracze chcą. Narzekania że : "kiedyś było lepiej" zostają wysłuchane. 

Trzeba będzie dokupywać nową konsole co 2 lata jak za czasów Segi Megadrive - jest.

Płatne usługi online z możliwością ściągnięcia gier(Sega Chanell,Nintendo Satellaview) - jest.

Opublikowano

Nowe konsole to powinny z palcem w (pipi)e pociągnąć 1080p 60 FPS z realistyczną fizyką i destrukcją otoczenia.

Zapomnij. Framerate nikt nie zobaczy w jotpegach, a lepszą grafikę ich kosztem jak najbardziej. W każdym formacie.

60 fps na konsolach pozostaje nienaruszone jedynie w mordobiciach.

Opublikowano

Wy tu o upgrejdach Xboxa ktory nikogo, bociarnia na kolanach w Saturnie zeby gre dali z pod lady, a szlachta co?

Szlachta bierze udział w kolejnej rundzie i chwilowo obejmuje prowadzenie.

Opublikowano

:boredom:

Opublikowano

Nowe konsole to powinny z palcem w (pipi)e pociągnąć 1080p 60 FPS z realistyczną fizyką i destrukcją otoczenia.

Zapomnij. Framerate nikt nie zobaczy w jotpegach, a lepszą grafikę ich kosztem jak najbardziej. W każdym formacie.

60 fps na konsolach pozostaje nienaruszone jedynie w mordobiciach.

No i mamy The Order, gdzie 60 FPS przydałoby się bardzo( w końcu to strzelanka) to jest tylko marne 30 plus sterylne otoczenie i pasy. :reggie: Walić tą generacje.

Opublikowano

Ahh te czarne scenariusze xD Przeciez ta generacja pociagnie spokojnie do 2020r.

xDDDD

Ta generacja to będzie jedna z krótszych.

Opublikowano

@Majin

Zapomniałeś o odbiciach w szybach rodem z watch_dogs, NO ALE NEXTGEN.

XD

Opublikowano

Wy tu o upgrejdach Xboxa ktory nikogo, bociarnia na kolanach w Saturnie zeby gre dali z pod lady, a szlachta co?

czyżby to była linia hamowania Panie Expert? XDDDDDDDDDDD

Opublikowano

@Majin

Zapomniałeś o odbiciach w szybach rodem z watch_dogs, NO ALE NEXTGEN.

XD

Bardziej nieudolny deweloper. Ale fakt, faktem, Next gen XD.

Opublikowano

Tak, jestem noobem
Opublikowano

Radze ci obejrzeć filmik jeszcze raz.

Ta niebieska linia to nie linia hamowania , tylko linia pojedynków na prędkość w zakrętach, na dole są nabijane punkty

Opublikowano

ale wy serio jeszcze myślicie że kiedykolwiek sprzęt z zamkniętą architekturą będzie miał w standardzie 60 fps? mogę się mylić ale nawet 11 lat temu taki RE4 na gc i ps2 (imo najlepsze strzelanie w tpp ever) hasał w marnych 30.

Opublikowano

ostre dropy w Bayo2 z 60 do 40 fps xD

nie to co pływające ~30 fps w exclusivach na szrocie sony

gierki na WiiU mogą nie mieć full hd, ale celują w 60 fps i posiadają gameplayowe mięso

WiiU + PC gaming rig - jedyne rozsądne kombo na tę generację

Opublikowano

Beka dożywotnia z pseudo kąsolwców co po kilkunastu latach uświadomili sobie, że wypasiony pecet za miliony monet wciąga graficznie konsole.

Bomba prawdy:Tak było praktycznie zawsze chorągiewy i beka z was, że nagle zrobiliście się graficznymi (pipi)ami liczącymi klatki i pixele głoszącymi pc master race, którego tak nienawidziliście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.