Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Taaa, tak bylo zawsze, ale pod koniec generacji, a nie na poczatku.

Poza tym steam zdecydowanie ulatwil proces odpalania gier na kompie, jeszcze nigdy nie mialem problemu z odpaleniem czegos.

Po prostu kompy smierdza.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Beka dożywotnia z pseudo kąsolwców co po kilkunastu latach uświadomili sobie, że wypasiony pecet za miliony monet wciąga graficznie konsole.

Bomba prawdy:Tak było praktycznie zawsze chorągiewy i beka z was, że nagle zrobiliście się graficznymi (pipi)mi liczącymi klatki i pixele głoszącymi pc master race, którego tak nienawidziliście.

Podczas premier X360, faktycznie był potrzebny PC za milion moment. Podczas premiery PS4 wystarczył już za komp 3 kafle. Ale nie ma co, trzeba bronić dziadostwa, bo i tak niczego innego z nowych systemów nie ma. Magia konsol to też już przeszłość. Beka z kąsolorzy.

Opublikowano

nie beka, a ból dupy sonyslave'ów i biedaków-zawistników

konsole drugą generację z rzędu są upośledzonymi pecetami z generycznymi gierkami AAA, bo koszty produkcji tak bardzo rosną (marketing i przerośnięte teamy deweloperskie), oraz  gierkami-pierdółkami z segmentu indie, patchami day one, płatnym online, bez wstecznej kompatybilności, ale z remasterami na od(pipi) za niemały pieniądz

jedynie stacjonarki Nintendo jako tako się bronią rozwiązaniami, które potem nieudolnie pojawiają się na szrotach oraz gamą wybitnych tytułów ekskluzywnych, których nigdzie indziej nie można ograć, do tego można dodać szacunek do kanapowego co-opa

Opublikowano

Ten moment wejścia do CW, by zobaczyć, że jest się 20 stron w plecy... :frog:

Opublikowano

Beka dożywotnia z pseudo kąsolwców co po kilkunastu latach uświadomili sobie, że wypasiony pecet za miliony monet wciąga graficznie konsole.

Bomba prawdy:Tak było praktycznie zawsze chorągiewy i beka z was, że nagle zrobiliście się graficznymi (pipi)mi liczącymi klatki i pixele głoszącymi pc master race, którego tak nienawidziliście.

Było tak zawsze ale kiedyś sam wolałem konsole bo komputry były mniej przystępne w obsłudze, wręcz niewygodne i problematyczne, trudniej było sobie ogarnąć wygodny setup do grania w dodatku dobry zestaw był cenowo nieopłacalny względem konsol.

A teraz? Niemal wszystko robi się samo, jest największe zróżnicowanie gatunkowe gier, do PC można podłączyć wszystko i działa, wszystko można dowolnie skonfigurować pod nasze potrzeby bez tracenia całego dnia, nie trzeba płacić za granie online...

No co ja mam powiedzieć, obecnie PC > konsole  :master:

Opublikowano

Już Ci nie postawie piwa w Padbarze, Balcharzu! :shotgun:

Opublikowano

Jak by mialo dojsc do upgrade konsoli to predzej wiiu. Po pierwsze new3ds, po drugie wiiu jest najslabsze. Chociaz bym sie w(pipi)l bo dopiero co zamowilem konsolke nintendo. Na drugim miejscu xo. Bo nie domaga wzgledem ps4. A o sony sie nie boje,ze mi zrobia takiego psikusa. Po pierwsza za dobrze sie sprzedaje, po drugie jest najmocniejsza konsola, a po 3trzecie maja asa w rekawie czyli morfeusza na poczatku 2016 dzieki ktoremu znowu slupki pojda w gore. Bo ludzie nawet z ciekawosci beda chcieli to zalozyc i "byc w grze". Najlepszym scenariuszem i tak jest krotszy zywot konsol(tak ok 5lat), czego nam zycze.

Opublikowano

To ja Ci postawie jak będzie okazja, jestem wolnym graczem, nikt ze mnie nie ściąga haraczu za granie online to będzie na piwko  :Coolface:

Opublikowano

To ja Ci postawie jak będzie okazja, jestem wolnym graczem, nikt ze mnie nie ściąga haraczu za granie online to będzie na piwko  :Coolface:

To zbyt dobrego piwa nie pijasz, bo nie możesz odsprzedawać gier które kupujesz.

Opublikowano

To zbyt dobrego piwa nie pijasz, bo nie możesz odsprzedawać gier które kupujesz.

zajechało cebulą na ostro :cebula:   

Opublikowano

Dla mnie jakos to nie do uwierzenia, żeby robić mocniejsze slim konsole? jak by to miało się opłacać developerem robiącym gierki? robienie 2 wersji? jedni zagraja w 900p/30 a drudzy w 1080/60? bo inaczej by się nie opłaciło robić mocniejszych konsol i kilku wersji gier żeby wydusić 900p i nie stale 60fps co nie? 

Opublikowano

A na kompach jak jest?

Robili by po prostu gry na mocniejszą wersję i dali opcję wyłączenia kilku efektów, żeby odpalić na starszej konsoli.

Przypominam, że to Sony w TLoU Remastered rozpoczęło modę na zmianę opcji graficznych :reggie:

Opublikowano

Dla mnie jakos to nie do uwierzenia, żeby robić mocniejsze slim konsole? jak by to miało się opłacać developerem robiącym gierki? robienie 2 wersji? jedni zagraja w 900p/30 a drudzy w 1080/60? bo inaczej by się nie opłaciło robić mocniejszych konsol i kilku wersji gier żeby wydusić 900p i nie stale 60fps co nie? 

Jedni zagraja w 900p/30 a drudzy zagraja w 900p/30 z dopiskami "new" albo "slim" albo "enhanced" :Coolface:

Opublikowano

zajechało cebulą na ostro :cebula:   

To wyłącz Steama i przewietrz pokój :kaz:

Opublikowano

Powiedział Cebularz+. :kaz:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jak by mialo dojsc do upgrade konsoli to predzej wiiu. Po pierwsze new3ds, po drugie wiiu jest najslabsze. Chociaz bym sie w(pipi)l bo dopiero co zamowilem konsolke nintendo. Na drugim miejscu xo. Bo nie domaga wzgledem ps4. A o sony sie nie boje,ze mi zrobia takiego psikusa. Po pierwsza za dobrze sie sprzedaje, po drugie jest najmocniejsza konsola, a po 3trzecie maja asa w rekawie czyli morfeusza na poczatku 2016 dzieki ktoremu znowu slupki pojda w gore. Bo ludzie nawet z ciekawosci beda chcieli to zalozyc i "byc w grze". Najlepszym scenariuszem i tak jest krotszy zywot konsol(tak ok 5lat), czego nam zycze.

Jak dla mnie to ten cały Morfeusz będzie taką samą rewelacją jak Move czy Eye Toy. Nie wierzę, że te okulary mogą w jakikolwiek sposób zrewolucjonizować rynek i dziwi mnie, że każdy duży producent chce w to wejść. 

Ale nawet gdyby miały się okazać faktycznie przełomowe, to spodziewam się, że Morfeusz będzie gorszy od Oculusa, gorszy też od okularów Valve. Sony nie ma szczęścia do przystawek do konsol, zazwyczaj są to finansowe wtopy. Move zginął śmiercią naturalną, kupiłem to i leżało przez lata w szafie, bo skorzystałem z nich MOŻE w dwóch grach. Kamerka do PS4 dalej jest zbędnym wydatkiem, bo wsparcia nie ma praktycznie żadnego. Żeby nie było, Kinect 2.0 również boryka się z tym problemem (chociaż tutaj więcej produkcji z niego skorzystało i w sumie szkoda, że Spencer wyrzucił go z każdego zestawu). 

Nie wierzę też w to, że Microsoft i Sony mogą posunąć się do takich czynów i zmodyfikować bebechy konsol przy wydaniach Slim. To niemal gwałt analny na każdym obecnym posiadaczu tych maszynek. Do czegoś takiego nie będą mieć odwagi, ludzie ich zjedzą. Jak M$ przy tych wszystkich restrykcjach przed premierą Xone.

Niestety aktualna generacja ssie i to przeogromnie. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Niestety aktualna generacja ssie i to przeogromnie.

Jak się ma tylko xzlom720 bez gier, to zapewne tak jest.
Opublikowano

Sprzedałbyś Maciek tego kloca i kupił pc to byś zobaczył co to jest nowa generacja konsol.

;)

Edytowane przez JJeday

Opublikowano

PS4 jest najgorszą konsolą Sony i nie mówię tutaj o specyfikacji technicznej. 

Opublikowano

Nie zapominajcie ze PS4 zrobiło sie modnym gadżetem, ludzie to kupują zeby słuchać na tym Spotify, zobaczyć film i pograć w Fifke, mozna tez na tym oglądać telewizyjne playery a na Xboxie zamówić pizze. Sprzęt do gier sprowadza sie do gadżetu, a jakie ludzie chcą mieć gadżety?

Nowe i modne.

Jesli na rynku pojawi sie lepsza PS4 czy Xbox to nie dla nas dla graczy żebyśmy mieli lepszej jakości gry czy wiecej wodotrysków, bedzie to konsols reklamowana czymś extra, czymś czego nie miał poprzednik, trudno mi sobie wyobrazic co, ale musi to byc cos co przyciągnie ludzi, nie bedzie drogie, uograde nie wyniesie dużo a osoby juz posiadające sprzęt nie beda mogły czuć sie pokrzywdzone.

Jesli cos takiego miałoby mieć miejsce to tylko w momencie rozpowszechnienia 4K, do tego jednak nie prędko wiec pan doritos moze pierd.olnac baranka w ścianę.

PS4 jest najgorszą konsolą Sony i nie mówię tutaj o specyfikacji technicznej.

A o czym?

Czym jest wiec Xbox ktory po świetnym X360 uwstecznil sie do poziomu PS3, a nawet jest gorszy bo po 7 latach nie potrafi nawet 1080p osiągnąć i gry chodzą w rozdzielczości starej generacji.

Opublikowano

Dlatego podkreślam, ta generacja konsol ssie przeokrutnie :/ 

Chyba nigdy jeszcze nie było czegoś takiego, by już na starcie konsole były tak bardzo przestarzałe względem PC. 

Z każdym kolejnym rokiem będzie tylko gorzej, wcale się nie zdziwię, jeżeli za jakiś czas powstaną duże gry na wyłączność dla PC, które zjedzą konsolowe produkcje nie tylko grafiką, ale i mechaniką rozgrywki (patrząc na obecny rozwój tego rynku, jego wartość i rozkwit mniejszych studiów developerskich). 

Wszyscy będziemy się ładnie uśmiechać do Lorda Gabena, by przyjął nas w swoje szeregi i wybaczył grzechy, jakie popełnialiśmy śmiejąc się latami z jego dominacji i potęgi.

Opublikowano

no ja gram na xone w 1080p, pewno mam wersję z lepsza kartą graficzną i więcej ramu.

aw yiss, zgadzam się, słabe psychicznie jednostki niech już zmykają na blaszkę i niech inwestują w STEM xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie masz racji Maciomaniak, rynek konsol nie był nigdy tak duży jak teraz, nie generował nigdy tyle pieniedzy jak teraz, teraz opłaca sie bardziej robic gry niz filmy.

Tak wiec nie, nikt z rozłożonymi rękoma to Gabena nie bedzie szedł.

Premiera GTA V i Wiedzmina 3 szybko zweryfikuje poglądy blacharzy i beda lecieć z rozłożonymi rękoma ale po PS4, bo na dzis dzień wydać 2000zl zeby Wiedźmin poszedł na minimalnych to gruba przesada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.