Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@suteq

Wojenki o 180p to faktycznie mały deal, ale lepszy framerate, który wpływa na przyjemność z rozgrywki już tak. Takie rzeczy nie przeszkadzają w tytułach celujących w 60 fps, ale jeśli nawet w remasterze GTA V, Alienie, czy Dying Light mam doświadczać cinematic 24 fps, no to trochę lipa, kiedy konkurencja radzi sobie lepiej.

Gram na 42' tv w BB w 1080p, ale opcje pozwalają mi ustawić także 720p. Widoczne na ekranie góvno rozmazane to całkiem trafna nazwa. Współczuję ludziom którzy ogrywają tak MGS V GZ, PESa, czy nadchodzące GOTY#2 alias The Phantom Pain.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@suteq

Wojenki o 180p to faktycznie mały deal, ale lepszy framerate, który wpływa na przyjemność z rozgrywki już tak. Takie rzeczy nie przeszkadzają w tytułach celujących w 60 fps, ale jeśli nawet w remasterze GTA V, Alienie, czy Dying Light mam doświadczać cinematic 24 fps, no to trochę lipa, kiedy konkurencja radzi sobie lepiej.

A czy Ty przypadkiem nie siedziałeś całej poprzedniej generacji na PS3? Bo jeśli tak, to wiesz... konkurencja radziła sobie lepiej  :reggie:

Cw off

Zaczynam miec dosc tego hobby. Licze jeszcze na Wieska.

Czeba grać w gry, a nie w CW ;)

Opublikowano

@nobody

Akurat spadki fps dotyczą obu konsol. W niektórych tytułach wygrywa XO, w niektórych PS4. Natomiast za dużo oglądałeś się Digital Foundry bo jestem pewien, że jakbyś usiadł i zagrał na XO w tytuły, które wymieniłeś to i tak byś się świetnie bawił nawet jakby gdzieś tam na chwilę klatki spadły do tych "magicznych" 24fps.

Grałem na PS3 w takie gry jak GTA 4, które było techniczną kupą na tej konsoli(spadki do 15fps w zestawie, bardzo odczuwalne), ale bawiłem się i tak świetnie. Grałem w RDR gdzie czasami klatki spadały do ok. 20, również odczuwalne mocno, ale bawiłem się świetnie. Grałem też w GTA V na PS3 i mimo, że to już była praktycznie identyczna wersja jak na X360 to i tak gdyby nie DF to bym nie wiedział, że gra potrafi szarpać nawet do 15-20fps czasem. Dla mnie to było o dziwo płynne i ani razu nie narzekałem na jakiekolwiek spadki fpsów. 

Ja po prostu grałem i miałem na to wyebane, od zawsze. 

Kur.wa kiedyś gry były w 15-20fps i się grało bez marudzenia, teraz przez internet powstało tyle tych guwien porównujących fpsy i rozdzielczości, że ludzie bardziej patrzą na to niż na zawartość gry i to co ma do zaoferowania. Ja pier.dole żal mi takich osób, szczerze. 

720p na XO w grach to już jest żart programistów i ich nieudolność. Na szczęście dla mnie ani PES, ani MGS mnie nie interesuje i nie zamierzam w nie grać, w ogóle. :lapka:

Ale jak kogoś jarają no to ma problem, ale to jego problem, nie mój. :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

mazzeo nawet nie ograł sunseta, najlepszego dealbreakera na xo to jest dobra beka, chociaż z drugiej strony mamy figaro, mendrka, ficusia, lema czy kidnappe, którzy nie kupili bloodborne po co takie coś żyje?

nie ograłem bo czekam aż będzie w grach ze złotem :lapka:

Opublikowano

Kiedyś gry kochało się za to jakie są magiczne a nie za to jaką mają rozdzielczość czy ilość FPS, takie shenmue chrupało jak cholera pierwszy NG też się dławił i wiecie co ? to dwie najlepsze gry jakie w życiu grałem, a shenmue to gra życia ;)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A czy Ty przypadkiem nie siedziałeś całej poprzedniej generacji na PS3? Bo jeśli tak, to wiesz... konkurencja radziła sobie lepiej  :reggie:

Ale choojowo broniła się w kwestii exów po 2008 for me. Gdyby produkcje Naughty Dog, Wipek, pierwowzór Soulsów, Dragon's Crown, czy GOW3 i MGS4, których jako zakończenia sagi byłem ciekaw wyszły na x-boxa Moim wyborem #1 byłaby 360-tka.

Poza tym jedyne multiplatformy, których naprawdę lepszego framerate żałowałem to Bayonetta (do ukończenia po wzięciu wii u) i ograny na pc HL2. Kampanię trylogii Gearsów ogrywałem u ziomka na splicie. Tak więc wiesz. :hi:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Cw off

Co się stało? Przecież zajawkę złapałeś na retro i w ogóle, chyba, że tylko cieszyło cie kupowanie gierek xd

Opublikowano

@nobody

Akurat spadki fps dotyczą obu konsol. W niektórych tytułach wygrywa XO, w niektórych PS4. Natomiast za dużo oglądałeś się Digital Foundry bo jestem pewien, że jakbyś usiadł i zagrał na XO w tytuły, które wymieniłeś to i tak byś się świetnie bawił nawet jakby gdzieś tam na chwilę klatki spadły do tych "magicznych" 24fps.

Grałem na PS3 w takie gry jak GTA 4, które było techniczną kupą na tej konsoli(spadki do 15fps w zestawie, bardzo odczuwalne), ale bawiłem się i tak świetnie. Grałem w RDR gdzie czasami klatki spadały do ok. 20, również odczuwalne mocno, ale bawiłem się świetnie. Grałem też w GTA V na PS3 i mimo, że to już była praktycznie identyczna wersja jak na X360 to i tak gdyby nie DF to bym nie wiedział, że gra potrafi szarpać nawet do 15-20fps czasem. Dla mnie to było o dziwo płynne i ani razu nie narzekałem na jakiekolwiek spadki fpsów. 

Ja po prostu grałem i miałem na to wyebane, od zawsze. 

Kur.wa kiedyś gry były w 15-20fps i się grało bez marudzenia, teraz przez internet powstało tyle tych guwien porównujących fpsy i rozdzielczości, że ludzie bardziej patrzą na to niż na zawartość gry i to co ma do zaoferowania. Ja pier.dole żal mi takich osób, szczerze. 

720p na XO w grach to już jest żart programistów i ich nieudolność. Na szczęście dla mnie ani PES, ani MGS mnie nie interesuje i nie zamierzam w nie grać, w ogóle. :lapka:

No niestety. Przejrzałeś mnie. To wszystko przez te boty, które terroryzowały CW jeszcze 7 lat po premierze ps3 filmikami z DF. :frog:

Opublikowano

Kumajcie wywiad z Czezkym:

Opublikowano

Nie no granie w 720p w 2015 roku to beka jest.

Opublikowano

A czy Ty przypadkiem nie siedziałeś całej poprzedniej generacji na PS3? Bo jeśli tak, to wiesz... konkurencja radziła sobie lepiej   :reggie:

Ale choojowo broniło się w kwestii exów po 2008 for me. Gdyby produkcje Naughty Dog, Wipek, pierwowzór Soulsów, Dragon's Crown, czy GOW3 i MGS4, których jako zakończenia sagi byłem ciekaw wyszły na x-boxa Moim wyborem #1 byłaby 360-tka.

Poza tym jedyne multiplatformy, których naprawdę lepszego framerate żałowałem to Bayonetta (do ukończenia po wzięciu wii u) i ograny na pc HL2. Kampanię trylogii Gearsów ogrywałem u ziomka na splicie. Tak więc wiesz.  :hi:

To samo można napisać o PS4 i Xone w zależności jak tego kota ogonem będziesz obracać, ale jedno pozostaje niezmienne, to co pisałeś o frameracie odnosiło się przez całą generację do X360/PS3, więc to zwykła hipokryzja jak dla mnie.

Opublikowano

Cw off

Co się stało? Przecież zajawkę złapałeś na retro i w ogóle, chyba, że tylko cieszyło cie kupowanie gierek xd

No nie wiem Bambino, to ja nawet nie. Muszę odpocząć. Chwilowo książki i seriale. Retro kręci dalej, smutno jeno jak paczę na bajzel w obecnych czasach, jak moje kochanie gierki upadają na ryj.

Opublikowano

huh, o takiej jakosci plebs moze pomarzyc  :obama:

na szczescie maja adekwatne SR3.  :dafuq:

Opublikowano

plebs to dopiero bedzie ogrywal tego kotleta :yao:

Opublikowano

przeciez ty nawet nie wiesz co to znaczy kotlet.

a tak serio, taki bol du.py ze czas reakcji szybszy niz kazdrazowe zaladowanie home na konsolach.  :sick:

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

pc baroni nie ośmieszajcie się  :dafuq:

Opublikowano

a ty tu czego, won grac w Vice City na ps4.

Opublikowano

A czy Ty przypadkiem nie siedziałeś całej poprzedniej generacji na PS3? Bo jeśli tak, to wiesz... konkurencja radziła sobie lepiej   :reggie:

Ale choojowo broniło się w kwestii exów po 2008 for me. Gdyby produkcje Naughty Dog, Wipek, pierwowzór Soulsów, Dragon's Crown, czy GOW3 i MGS4, których jako zakończenia sagi byłem ciekaw wyszły na x-boxa Moim wyborem #1 byłaby 360-tka.

Poza tym jedyne multiplatformy, których naprawdę lepszego framerate żałowałem to Bayonetta (do ukończenia po wzięciu wii u) i ograny na pc HL2. Kampanię trylogii Gearsów ogrywałem u ziomka na splicie. Tak więc wiesz.  :hi:

To samo można napisać o PS4 i Xone w zależności jak tego kota ogonem będziesz obracać, ale jedno pozostaje niezmienne, to co pisałeś o frameracie odnosiło się przez całą generację do X360/PS3, więc to zwykła hipokryzja jak dla mnie.

Ale w czym ty masz problem zrozumieć że tamten sprzęt przynajmniej bronił odpowiadający mi bardziej eksluzywny lineup?

Na aktualnej generacji ten problem praktycznie nie istnieje, bo do premiery BB nie widziałem dla siebie żadnego deal breakera na obydwu platformach (a w przypadku x1 nie widzę go nadal). Gdyby ps4 miało bebechy x1, a sprzęt MS konsoli Sony jego zakup determinowałby przede wszystkim eksluzywny lineup. 

Scalebound, Phantom Dust, Gearsy 4 to są tytuły które rozumiem jako Argument za słabszym technologicznie bonerem. 

Opublikowano

A co na pc jeszcze nie wyszło?  :sorry:

Opublikowano

Tak się pobiera na STEM. Patrzcie, klapki, może w 2025 na PlayStation 5 płacąc 100 zł/m-c dostępu do Playstation Network doczekacie się takich prędkości.

D8J2mNV.png

swoją drogą właśnie pobiłem rekord w kupowaniu gierki, nigdy nie wydałem jeszcze tak dużo na jedną produkcję

ale ch,uj, będzie grane K,URWA MAĆ

Opublikowano

Czekac na gre 2 lata, 7 plyt DVD lub 60gb sciagania

Master Czy Mi Pujdzie? Race :yao:

Jeszcze niech sie okaze ze optymalizacje z(pipi)ali jak w przypadku GTA IV to zejde ze smiechu.

Opublikowano

Przekonamy się jutro :lapka:

Między GTA IV a GTA V było Max Payne 3, które zdecydowanie dawało radę z wydajnością, więc nie zakładam większych kłopotów w tym temacie.

Opublikowano

raven niech ci zużycie procesora lekkim będzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.