Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@bambi

a no to wieksza beka xd

0ncUEF9.jpg

Dzięki R* za udaną premierę. Gra oryginalna pobrana z social clubu i nie da się jej uruchomić. 

ehh, pamietam moją premiere gta5, gierka szumiała w napędzie instalując się, jednym okiem spoglądałem na piękne artworki w tle, spoglądałem na dołączoną mapę gdzie wyruszyć w podróż za miasto, siorbiąc kawę dzieliłem się radością z kolegami z forumka... a blacharze:

snapback.pngmigot, o 14 Kwiecień 2015 - 08:55, napisał(a):

Ile trwa mniej wiecej instalacja przez DVD?

Tydzień. 

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Mi jest nawet ich żal, mendrek skończył tę grę, całe forum ograło to ze dwa razy i spędziło mase czasu w multi (chociaż dla mnie balas ogromny i nie rozumiem jak można w multi grać :> ) a ci dopiero próbują odpalić xD sam taki byłem w 2009 roku pojechałem do kumpla do Gdyni, który mi pozyczył dwie płyty DVD dual layer bo te 18 gb, które zajmowalo GTA IV sciągałbym miesiąc bo prędkość internetu miałem jak mazzeo, potem instalacja, 4 patche, social club, windows games for live a skończyło się na nie pełnych 30 fpsach i bugu, który uniemożliwiał mi skończenie gry xD

Opublikowano

Drogi niezdecydowany graczu, który szukasz w tym temacie porady którą platformę wybrać. Jak sam widzisz, kolejny już raz PC okazuje się kiepskim wyborem, za którego się przepłaca. Nie kupuj PC do grania. Wybierz konsolę i uniknij problemów z GTA V i masę innych. Nie będziesz też obiektem pošmiewisk. Wybierz konsolę, jak normalny, obeznany w sytuacji gracz.

Opublikowano

Mi jest nawet ich żal, mendrek skończył tę grę, całe forum ograło to ze dwa razy i spędziło mase czasu w multi (chociaż dla mnie balas ogromny i nie rozumiem jak można w multi grać :> ) a ci dopiero próbują odpalić xD sam taki byłem w 2009 roku pojechałem do kumpla do Gdyni, który mi pozyczył dwie płyty DVD dual layer bo te 18 gb, które zajmowalo GTA IV sciągałbym miesiąc bo prędkość internetu miałem jak mazzeo, potem instalacja, 4 patche, social club, windows games for live a skończyło się na nie pełnych 30 fpsach i bugu, który uniemożliwiał mi skończenie gry xD

No to jest tak samo śmieszne jak zaciskanie piąstek "oby im nie poszło, oby wyglądało słabo, oby były lagi" no beczułka podwójna

Opublikowano

Zalujcie panowie ze was wczoraj nie bylo na strimie tego pcowca :frog: Obudzilem sie dzisiaj z usmiechem na twarzy xD

10933907_822114971191719_231843780325007

Opublikowano

Dziwne ze ja jakos w grach na PC nie mam problemow, ani z fixami, ani patchowania jakiegos mega nie widze, cheaterów naturalnie mozna spotkac w kazdej grze czy to na konsoli czy to na PC wiec to zaden argument.

No ale konsole przynajmniej dostaną łatwe fatality za 4,15 :kaz:

Opublikowano

Na golu pod newsem o premierze GTA V na PC dodałem prowokujący komentarz, czekam na rozwój sytuacji. :kaz:

Opublikowano

Gardze czyms takim.

Opublikowano

PC MASTER RACE!  :facepalmz: 

1. GTA V ma stosunkowo małe wymagania i odnosimy wrażenie, że w tym względzie jest lepiej niż w GTA IV. Wygląda jednak na to, że głównym powodem poprawy sytuacji jest uproszczona fizyka pojazdów.

2. GTA V na najwyższych ustawieniach graficznych alokuje ponad 3 GB pamięci karty graficznej, nawet w rozdzielczości Full HD. Efektem są chwilowe, ale jednak dość częste przycięcia na kartach z 2 GB VRAM. Generalnie da się z tym grać, ale nie jest to komfortowe. Później sprawdzimy, co warto wyłączyć, by poprawić wydajność na tego typu kartach graficznych. Chętni na grę w rozdzielczości 2560x1440 przy maksymalnych ustawieniach powinni wyposażyć się w kartę graficzną z 4 GB pamięci RAM.

3. GTA V wykorzystuje około 4 GB pamięci RAM. Nie sprawdzaliśmy jeszcze jak gra się na komputerze z taką ilością pamięci RAM, ale 8 GB jest w zupełności wystarczające.

4. Jeśli Twój komputer wyposażony jest w procesor 2-rdzeniowy i 2-wątkowy (nie dotyczy to np. jednostek Core i3, które są 4-wątkowe), to GTA V z włączonymi najwyższymi ustawieniami bardzo mocno zacina - w zasadzie trudno mówić o jakimkolwiek sensownym graniu. Nieco później sprawdzimy, czy zmniejszenie szczegółowości oprawy graficznej poprawi sytuację.

5. Menu pauzy na wszystkich konfiguracjach działa bardzo wolno i często się zacina.

Opublikowano

Gardze czyms takim.

przynajmniej nie jest to pay to win, swoja droga to niesamowite, ze ktokolwiek bedzie chcial to kupic - przeciez wystarczy nacisnac start i masz wypisane fatale, a roznica miedzy normalnym a latwym jest taka, ze zamiast np lewo,prawo,lewo,lewo trzyma sie R2 i robi dwa razy w przod

btw MKX wymiata

Opublikowano

Czekajcie, czyli gta 5 na blachę zaliczyło aż taki downogorad ? Nawet na ultra? Jeśli tak to dziś musimy się zjednoczyć i zgodnie wyśmiewać master race :obama:

Opublikowano

Figaro >>>> Mroku >>>> Ficuś zdecydowanie

chetnie bym wymienił figaro na ficusia.

mazzeo jak co roku gdy zaczyna sie wiosna i sliczna pogoda przechodzi roztrojenie nerwowe bo to kolejny rok, w ktorym bedzie sie wstydzic wyjsc z pieczary

Opublikowano

W GTA V nie ma Ultra, jest tylko Very High, nie zabserwowalem niczego extra względem next genów.

A, zauważyłem, falujące fpsy na kompie za 25tys zł.

Opublikowano

Nie interesuje mnie GTA V, ani w ogole seria GTA ale pamietam ze podobno GTA IV na PC tez chodzilo kulawo i mialo wymagania z kosmosu. Nie sledze watku bo wolalem sobie pospac wiec jak to jest teraz z GTA V? Rozumiem ze wymagania nie sa juz takie przewalone ale gra mimo wszystko tnie i wyglada srednio? Czy wyglada dobrze i tnie ?

Patrzac na historie Rockstar to raczej nie wierzylem w te ich zapewnienia i ze bedzie pieknie.

Troche smieszy fakt ze sprzedaja wypasione kart graficzne za tysiace zlotych a nie umieja tego wykorzystać.

Opublikowano

Dlaczego potrafili zrobić to za(pipi)iście przy Maxie Paynie 3, a w GTA zawsze są jakieś komplikacje :/

Opublikowano

Podobno wersja PC przeleżała miesiąc w tłoczni(była gotowa na 27 stycznia) i na płycie nie ma nawet heistów. Są dopiero w patchu 5gb. :obama:

@Macio

Bo MP3 to korytarz z niepomijalnymi filmikami dopóki nie wczyta się zawartość. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

przeciętny post konsolomaniaka na premiere gta v

"ta burza na początku goty, ciekawe kiedy będzie trevor, franklin się rozkręca, jesu jaka mialem akcje przed chwilo"

przecietne posty blachy dzisiaj

"W 1080p pograsz na max jeżeli tolerujesz spadki do 40FPS. Nie ma tragedii. Jeszcze kilka dni temu bałem sie, że r290 / 970 nie wystarczą na 30 fps. "

czytam pclaba dla beki w pracy i ZERO postów o grze, fabule, pierwszych wrazeniach itp. - grafa / ustawienia / fpsy / patche

Opublikowano

Gardze czyms takim.

przynajmniej nie jest to pay to win, swoja droga to niesamowite, ze ktokolwiek bedzie chcial to kupic - przeciez wystarczy nacisnac start i masz wypisane fatale, a roznica miedzy normalnym a latwym jest taka, ze zamiast np lewo,prawo,lewo,lewo trzyma sie R2 i robi dwa razy w przod

btw MKX wymiata

A te latwe fatale za 4 zl tycza sie wszytkich postaci, czy tylko wybranych ?
Opublikowano

Dziwne ze ja jakos w grach na PC nie mam problemow, ani z fixami, ani patchowania jakiegos mega nie widze, cheaterów naturalnie mozna spotkac w kazdej grze czy to na konsoli czy to na PC wiec to zaden argument.

Bo to jest takie samo miauczenie typow z gimbazy co mowia, ze matma jest zje.bana bo nie umiejsa rozwiazac rownania 3x-5=x+3. No po prostu niekorzy nie sa w stanie tego mentalnie przeskoczyc i wtedy jest frustracja, ze przeciez to pc zje.bane a nie oni. Konsolorze to takie robole z prlu, lopata pomachac, piwka sie napic, pokrecic sie po budowie, szluga zjarac, byle nie za bardzo zmeczyc sie umyslowo, a to czy jedna sciana bedzie 900 a druga 1080 to przeciez nie wazne, kto o 180 bedzie sie klocil.

Opublikowano

>bronienie blachy

Already had a crash during a cutscene. Windows said it ran out of memory.

Zero problemow Velius? Sory, za dlugo gralem na PC aby uwierzyc w taka brednie :)

Kiedys bawienie sie fixami w ini tez nie uwazalem za problem bo z reguly to wszystko proste wpisywanie czegos do pliku tekstowego, az pewnego dnia zaczalem miec po prostu dosc jak przy premierze kolejnej gry znowu cos trzeba bylo ustawiac 3 godziny zanim gra zacznie normalnie funkcjonowac [przyklady z brzegu FC4, W_D, Unity].

Sa nawet strony poswiecone fixom gier na PC takze ten...

Opublikowano

zetony masz na latwe fatale - mozna odpalic latwy fatal dowolnej postaci tyle razy ile masz zetonow

w grze zetony znajduje sie w krypcie

za te 4zł masz 5 zetonow wiec pierc razy mozesz odpalic dowolny latwy fatal

btw w grze tez sa inne zetony na pomijanie walk w story czy wiezach (jak np sa za trudne dla ciebie) - identyczna zasada, na razie jeszcze nie mozna kupic ich za realna gotowke ale obstawiam, ze to kwestia czasu

Opublikowano

Bo to jest takie samo miauczenie typow z gimbazy co mowia, ze matma jest zje.bana bo nie umiejsa rozwiazac rownania 3x-5=x+3. No po prostu niekorzy nie sa w stanie tego mentalnie przeskoczyc i wtedy jest frustracja, ze przeciez to pc zje.bane a nie oni. Konsolorze to takie robole z prlu, lopata pomachac, piwka sie napic, pokrecic sie po budowie, szluga zjarac, byle nie za bardzo zmeczyc sie umyslowo, a to czy jedna sciana bedzie 900 a druga 1080 to przeciez nie wazne, kto o 180 bedzie sie klocil.

Jest beka ze streamera, który w przypływie frustracji kupił kompa za 25 tys (to jest jakaś nędzna bzdura kompletnie) i dziwi się, że GTA V nie chodzi mu na sprzęcie przeznaczonym do obróbki graficznej. Ludzie muszą pojąć, że Titan X nie służy do grania, ta karta powstała w innych celach, podobnie jak procki na podstawce 2011.

Inna sprawa, że wydać 25 tys. na kompa do gier, to trzeba mieć siano w głowie. Dzisiaj najlepszy możliwy do tego celu komputer kosztuje ok. 7,5 tys złotych. Większe wydatki są całkowicie zbędne. 

Grać na PC trzeba umieć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.