Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kupić wersję konsolową?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Akurat rozwiązanie na mój problem mogę znaleźć w dziale PSN.

Opublikowano

Akurat rozwiązanie na mój problem mogę znaleźć w dziale PSN.

Przecież zostało ustalone ze z PSN nie ma problemów.
Opublikowano

Odłączyłem router, zatańczyłem 4 kolka wokół pcta ściąga 400kb/s :obama: Poradę wziąłem z działu PSN wiec co ty mi tu exact kręcisz?

Opublikowano

Odłączyłem router, zatańczyłem 4 kolka wokół pcta ściąga 400kb/s :obama: Poradę wziąłem z działu PSN wiec co ty mi tu exact kręcisz?

W dziale PSN każą chodzić wokół PCta?, co Ty próbujesz mi wmówić Ragus.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

lol przecież te GTA na pc po screenach wygląda tak samo jak na konsolach

po 3 latach czekania

Amused-Chuckle-Funny-Haha--Ha-Ha-Hahaha-

Coś jak w Mołdawii sie cieszyli w 2010 roku, że puścili im w końcu w tv serial Miami Vice

Opublikowano

lol przecież te GTA na pc po screenach wygląda tak samo jak na konsolach

po 3 latach czekania

Coś jak w Mołdawii sie cieszyli w 2010 roku, że puścili im w końcu w tv serial Miami Vice

Frajerzy z tych pecetowców, no nie.

Opublikowano

tak jak piszesz

Opublikowano

Cześć,

Od kilku tygodni zauważyłem, że moje gry na playstation 4 mogą chodzić z niższą wartością klatek na sekundę niż powinny. Serwis Eurogamer przeprowadza dokładne analizy płynności różnych gier - na podstawie tych artykułów zdałem sobie sprawę, że z moją konsolą może być coś nie tak.

W Far Cry 4, który powinien chodzić przez właściwie cały czas stałych 30 fps w pewnym momencie zacząłem doświadczać spadków płynności i efektu "rwania obrazu" - a najlepsze jest to, że przez pierwsze 7-8 h gry wszytko było w porządku. Moje oczy są bardzo wyczulone na wahania klatek na sekudnę i czesto zauważałem, że ich wartość na chwilę spada o 4-5 klatek w dół. 

Analiza Digital Foundr: http://www.eurogamer.pl/articles/2014-11-17-digital-foundry-kontra-far-cry-4-na-ps4

Podobna sytuacja wysątpiła ostatnio w Dying Light, wedle testów DF powinna przez większośc czasu trzymać stałe 30 fps, w moim przypadku często rwał obraz i licza klatek spadała o kilka poniżej 30 fps.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-01-28-analiza-wydajnosci-dying-light

Nawet w The Order 1886, które powinno chodzić przez 95% czasu w betonowych 30 fps, zdarzały mi się (ale już dość delikatne) spadki płynności. Zwłaszcza, że mogłem porównać sobie bezpośrendnio z nagraniem DF - podczas strzelania z działa na moście w testach jest stałe 30 fps, u mnie kilka razy delikatnie chrupnęło.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-02-19-analiza-wydajnosci-the-order-1886

Gry zawsze pat(pipi)e, po wspomnianych problemach robiłem reinstalki i przebudowywałem bazę PS4, lecz problemy nie zniknęły. Nie wiem za bardzo co robić. Niektóre gry chodzą mi idealnie jak powinny (teraz np Cień Mordoru - stałe 30 fps choćby nie wiem co -tak jak w testach DF), ale inne - jak wspomniane wyżej nie powinny raczej tak chodzić. Zwłaszcza, żę przeglądałem fora i nikt podobnych problemów nie miał. Czy powinienem odesłać na gwarancję? Ktoś miał podobne problemy?

pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc 16x16_smiley-happy.gif

Fikusne to playstation :obama:

Opublikowano

Pewnie ma radeona.

Opublikowano

To pewnie przez tego ch.ujowego mordora. :cool:

Dobrze mu tak, wstrętny klapers. Tfu. 

Opublikowano

Dobrze że nie ficuśne he he heh

Btw. na arhn.eu grają w gta i zgadnijcie co się stało xDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez pawciokratos

Opublikowano

Macie porównania wszystkich wersji V :

Opublikowano

Po co ten drugi filmik? Przeciez nikogo nie interesuje porownanie ze slabsza konsolowa wersja :yao:
Oj Karas :oh_you:

Btw. na arhn.eu grają w gta i zgadnijcie co się stało xDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Po co ten drugi filmik? Przeciez nikogo nie interesuje porownanie ze slabsza konsolowa wersja :yao:

Oj Karas :oh_you:

Oj tam mam dobry dzień więc i dla zielonego plebsu chciałem być miły  :frog:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Jak tam granie w 60 klatkach w gta 5? Ahh zapomnialem ze na konsolach tylko 30fps i "1080"

Opublikowano
  • Autor

:notsure:

Co te plejstejszon robi z ludzmi.

Opublikowano

Jak tam granie w 60 klatkach w gta 5? Ahh zapomnialem ze na konsolach tylko 30fps i "1080"

Jak tam granie w 60 klatkach? Aaa, zapomnialem ze polowa jest dopiero na 4ej plycie, a druga polowa gogluje "gta v crash fix" (480k wynikow w googlach - sprzedalo sie ponoc milion, ale z dokladniejszymi obliczeniami poczekajmy na mejma)

Co te plejstejszon robi z ludzmi.

Nie strzelaj do poslanca, dla tej gry trzymam Wii U.

Opublikowano

XenobladeX - 28 fpsów, screen tearing, TWARZE, system walki jak z chu,jowego MMO, 720p xDD i...

GOTY :cool:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

XenobladeX - 28 fpsów, screen tearing, TWARZE, system walki jak z chu,jowego MMO, 720p xDD i...

Ten tytul pojdzie do Wieska lub MGSa, ale 3 miejsce jest wolne, chyba ze Persona zmiazdzy :cool:

Opublikowano

Chińskie bajki dla gimbusów. :cool:

Opublikowano

Maj bady is redy!!

Jak zepsują europejską okładkę, to poleje się krew.

81i3hlTzm6L._AA1500_Crop.jpg

:banderas:

Opublikowano

Ten tytul pojdzie do Wieska lub MGSa, ale 3 miejsce jest wolne, chyba ze Persona zmiazdzy :cool:

chyba że też przesuną.  :cool:

widzę że szybko przeszliśmy do akceptacji downgoradu za który w przypadku ps4 wypominano by 3 pokolenie w przód.  :sleep:

Opublikowano
:obama:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.