Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Okazało się, że Carsy nie chodzą tak płynnie jak konsolowcy ceniący sobie grę a nie technikalia sobie to wyobrażali i już pojawiają się opinie o olaniu gry pomimo wcześniejszych zachwytów.

Jeszcze lepsze są takie posty:

Też nie chcę wierzyć w taki obrót spraw, ale cóż, na DF jest napisane, że to jakieś ostatnie buildy pre-produkcyjne. Patchem takiej fuszery nie da się naprawić.

Jakiej fuszery? Wy myślicie, że te nowe konsole to jakiś wysokiej klasy sprzęt do grania? Czego się spodziewaliście Xboty przy 40 autach na torze i takich warunkach pogodowcyh? Forza 5 mogła sobie działać w 1080p/60 bo wyglądała tak 

AqYV5yv.jpg

Technologiczną fuszerą to są te wasze pudełka pod telewizorem  :reggie:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Zauważyliście, że odkąd Czezky kupił PC, to praktycznie nie ma go w CW? Wygrał życie, a Wy co? Kłócicie się o wyższość jednego crapa nad drugim? 

Pogralibyście w takiego UT na UE4 w 120 klatkach, to by Was wszystkich zjednoczył.

caly czas walczy ze sterownikami, jeszcze w nic nie gral

Opublikowano

Adi: No ale jak developer wie, że nie jest w stanie zrobić gry o określonych parametrach w danej jakości, to powinien zrewidować swoje ambicje i na konsolach przerzucić się na stałe 30 FPS, a nie sprzedawać marketingową papkę o 60 FPS.

Czyli zrobić grę na miarę sprzętu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Adi: No ale jak developer wie, że nie jest w stanie zrobić gry o określonych parametrach w danej jakości, to powinien zrewidować swoje ambicje i na konsolach przerzucić się na stałe 30 FPS, a nie sprzedawać marketingową papkę o 60 FPS.

Czyli zrobić grę na miarę sprzętu.

Przecież zrobili, możesz grać w 60 fpsach z 16 autami na torze i słoneczną pogodą  :Coolface:

Opublikowano

Ja już słyszałem kiedyś teksty o grach X,Y,Z, które działają/wyglądają tak jak obiecano gdy wybierzesz określony setup, w określonym miejscu gry i spełnisz jeszcze z 5 innych warunków.

Ale chyba nie o takie granie nam chodzi ;)

Opublikowano

Każdy pamięta - Uncharted 4 najpiękniejszą grą wszechczasów, ale tylko w nocy, w deszczu, po wyjściu z kałuży i przy odpowiedniej konstelacji gwiazd. 

W sumie to DriveClub jest najpiękniejszymi wyscigami wszechczasów, ale tylko w nocy i przy padającym deszczu. 

Cóż. 

Opublikowano

chodzą słuchy ze w temacie gtav na pclabie ktoś zapytał o coś innego niż config kompa i fpsy

ale podobno to tylko legenda

Edytowane przez kermit

Opublikowano

A to ktoś z takich ludzi kupił w ogóle tą grę np. dla świetnych misji, ciekawych postaci, dobrej muzyki i ogólnej fabularnej beki oraz niczym nie skrępowanej free roamingowej sieczki? Też pierwsze słyszę.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

To się nazywa support gry - DLC 12 lat od premiery ;)

Opublikowano

"GRY SĄ ZŁE, ZNISZCZĄ CIE"

:dynia:

Opublikowano

Zauważyliście, że odkąd Czezky kupił PC, to praktycznie nie ma go w CW? Wygrał życie, a Wy co? Kłócicie się o wyższość jednego crapa nad drugim? 

Pogralibyście w takiego UT na UE4 w 120 klatkach, to by Was wszystkich zjednoczył.

Moja dziewczyna zapytala mnie kilka tygodni temu, po tym jak pokazalem jej BFH i UT15 (zeby obczaila grafe) czemu przez tyle lat gralem na konsolach. Mowila, ze myslala, ze konsole jako sprzety wylacznie do grania maja duzo wspanialych gier na wylacznosc, ktorych nie ma na kompie. Pytala, czy jak sa gry na kilka platform jak nba czy fifa, to czy maja jakis ekstra content i  kosmiczna grafike odstawiajaca PCeta o lata swietlne skoro kosztuja o 150 zl wiecej na starcie?

Odpowiedzialem jej jakos tak: w chwili obecnej na konsolach sa moze po 2 tytuly na wylacznosc, ktore sa NAWET fajne, systemsellerow brak. Na palcach jednej reki mozna policzyc fajne ekskluzywne zapowiedzi. Powiedzialem tez, ze roznica cenowa miedzy tymi samymi grami potem jeszcze bardziej sie poglebia i czesto po roku gre na PC mozna dostac za kilkanascie zl, a roznica w grafice (i co za tym idzie gameplayu, jak fr niedomaga), miedzy tymi samymi tytulami, czesto nie jest nawet duza, a kolosalna (hardline). Jesli chodzi o eksluzywne gry na PC to jest ich mnostwo, w tym mnostwo niesamowicie wciagajacych gier f2p.

Mowi mi tak:

- czyli kompa obslugujesz na kanapie, tak jak konsole, wszystko bezprzewodowo. Grasz w ponad 2 razy tansze gry z o wiele lepsza grafika, nie slyszalam, zebys narzekal ze sie online psuje i ze nie znajduje meczy albo ze mecze sa zlagowane, masz tysiace gier z roznych konsol na emulatorach, na ktorych, jak mowisz, gry wygladaja lepiej niz na konsolach, do tego sa wyprzedaze na ktorych za 20 dolarow mozesz kupic 50 gier. Mozesz grac na klawiaturze i myszce albo na padzie, do wyboru. Do tego zamiast siedziec na forum o grach, to w gry grasz. Moge spytac czemu przez tyle lat wydawales po tysiac zlotych na 4 gry, bo nie moge tego zrozumiec?

Rozyebalo mnie to na atomy.

Nie wiem czy wygralem zycie, ale zrozumialem jedno - console wars nie ma dla mnie sensu, a te teksty o baronach, szlachcie, itp, sa debilne, bo to tak jakby maciek z klanu nazywal siebie einsteinem.

Takze temu nie pisze.

caly czas walczy ze sterownikami, jeszcze w nic nie gral

Dobre. Nie wiem kiedy miales ostatnio komputer do grania, ale teraz wszystko robi sie samo, w tle.

Problemy moga byc jedynie z niektorymi emulatorami, ale to zrozumiale - szara strefa.

Teraz szok: moj PC jest gotowy do pracy od WLACZENIA szybciej niz PS4 od wybudzenia z czuwania.

Zal dupe sciska, no ale za 3lata podobno beda o wiele mocniejsze smartfony niz ps4.

Opublikowano

polak nie przeżyje bez narzekania czezky, dlugo tak nie pociagniesz

Opublikowano

Niedlugo zarzuce foty, obale mit, ze na kompie trzeba grac na stolku.

Opublikowano

Trolling pierwsza klasa Dawidzie.

Opublikowano

Jakbym chcial trollowac, to bym tutaj dzien w dzien pisal, jak zwykle.

Moze obal jakis postulat, to podyskutujemy.

protip: nie da sie.

Opublikowano

Ale wiesz, że Doa 5 na xbąku ciągle zajmuje u mnie te 10gb cennego miejsca? Trzymam go dlatego, że ciągle wierzę, że wrócisz i będę mógł jeszcze raz skopać Ci dupsko Heleną.

Lessie Wróć :dog:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Zagadka rozwiązana, dziewczyną czeza jest Adi :mog:

Opublikowano

pc nie ma duszy

Opublikowano

Ale wiesz, że Doa 5 na xbąku ciągle zajmuje u mnie te 10gb cennego miejsca? Trzymam go dlatego, że ciągle wierzę, że wrócisz i będę mógł jeszcze raz skopać Ci dupsko Heleną.

Lessie Wróć :dog:

:dynia:

Z tym psem idealne połączenie. :D

Edytowane przez suteq

Opublikowano

pc nie ma duszy

Otoz to, po glebokim zastanowieniu, doszedlem do wniosku, ze dalem sie latami DOIC JAK KROWA tylko i wylacznie przez ten mit, ze niby konsole maja dusze xD

Opublikowano

Miały. Ale PC nadal NIKOGO.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Konsole kiedyś miały duszę....

Opublikowano

kiedyś to prezenty przynosił Mikołaj a Spice Girls były spoko - po prostu byliście szczawiami dla których nawet klocek lego miał charakter

Opublikowano

(pipi)a tam wiesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.